Dodaj do ulubionych

Termin porodu...

IP: *.* 15.01.02, 12:31
Witam mamy przyszle i obecne.Chcialam sie sie od Was dowiedziec jak to jest z narodzinami naszych maluszkow. Czy to prawda ze blizniaki w 90% rodza sie wczesniej? Jesli tak to o ile wczesniej?Jesli ja mam termin na 1 kwietnia to powinnam sie przygotowac na termin w polowie marca?Blagam pomozcie niedoswiadczonej pierwiastce....Elzbieta
Obserwuj wątek
    • Gość: asia_t Re: Termin porodu... IP: *.* 15.01.02, 13:00
      Hej Elu,ja mialam termin na 10 stycznia, urodzilam 29 listopada... mnie lekarka powiedziala, zeby sie nie przywiazywac do tej daty zbytnio... mysle, ze polowa marca to byloby wrecz idealnie, o ile dasz rade chodzic tyle czasu... badz nastawiona na to, ze mozesz urodzic w kazdej chwili. Mnie wody odeszly nagle w 34 tygodniu, bez wysilku zadnego z mojej strony, uwazalam na siebie bardzo... z bliznietami jest tak, ze od tego 33 tygodnia trzeba sie nastawiac na porod. Nie jest to regula. Ale staraj sie dochodzic do 35 tygodnia, ulatwi Ci to zycie, jesli dzieci nie beda wczesniakami... pozdrawiam, jak masz pytania, to pisz. ja jestem baaaaardzo na biezaco. :-)asiaT
    • Gość: Marta2 Re: Termin porodu... IP: *.* 15.01.02, 19:25
      Tak sobie myślę, że chba ten termin to nie jest taka ważna sprawa na każdego przyjdzie pora. Ja urodziłam w 39 tygodniu, trochę nietypowo jak na bliżniaki ale jak widać wszuystko jest możliwe.Pzdrawiam Marta
    • Gość: madzia22 Re: Termin porodu... IP: *.* 17.01.02, 00:00
      Ja miala termin na 26 lutego, ale mimo 3 miesięcy spędzonych w szpitalu urodziłam 3 stycznia...Madzia
    • Gość: AgnieszkaJ. Re: Termin porodu... IP: *.* 18.01.02, 11:48
      Ponoć najwięcej rozwiązań ciąż mnogich przypada na 34-36 tydzień ciąży. W 36 tygodniu ciąza bliźniacza jest już dojrzała, odpowaida 40 tygodniowi ciąży pojedynczej.Ja urodziłam moje dziewczyny Julię(3000) i Weronikę(2300) w 36 tygodniu i wszystko było o.k. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. AgnieszkaJ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka