Dodaj do ulubionych

Jaki laktator- poradzcie prosze

30.11.06, 15:56
Czesc, powoli bede sie przymierzac do kupna calej wyprawki wink
Chcialabym zapytac dziewczyny, ktore juz maja laktatory o to ktore sa z nich
najlepsze. Zupelnie nie potrafie sie w tym temacie rozeznac. Na co trzeba
zwarac uwage przy kupnie? Chodzi mi chyba o te elektroniczne.
Wielkie dzieki,
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 30.11.06, 16:03
      no ja jeszcze nie mam, ale planuje kupic, jak bedzie potrzebny smile tzn. mam juz
      wybrany, polecany przez wiele kumpelek i osob z roznych forow - MEDELE elektryczna;
      czy ewentualnie bedzie potrzebna i czy sie sprawdzi zobaczymy smile)
      • blady.jacek Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 30.11.06, 16:34
        ja polecam elektryczny, ale przy bliźniakach raczej nie będzie potrzebny.
        Pociech ściagają cały pokarm.
        Pozdrawiam
    • jenx Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 30.11.06, 18:50
      Dzieki dziewczyny ! wink
      • rommil Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 30.11.06, 20:24
        Ja też mam elektryczna Medelę.jedna córcie kartmie piersią a drugiej ściagam
        pokarm laktatoerm.Polecam medele
        • agiq Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 01.12.06, 08:55
          medela rules wink ale przy blixniakach wbrew temu co mówła poprzedniczka może
          byc potrzebny - wtedy gdy urodza się przedwcześnie i bedą w szpitalu a Ty
          bedziesz chciała zachować laktację...
        • barrbarella medela 14.12.06, 08:36
          Czy medela ma opcje woreczkow na pokarm? Jak ten halas wyglada i jak dlugo sciaga sie pokarm takim laktatorem (podwojnym to moze szybciej wink wiem ze to zalezy ale mniej wiecej? smile
          • barrbarella Re: medela 14.12.06, 08:50
            Laktator symphony jest strasznie drogi 5000!! Zastanawiam sie czy przyda mi se natomiast pump in style cena 1800 sad czy wystarczy Swing. Czy znacie porwnanie w halasie tych modeli i czy rzeczywiscie warto miec podwojny laktator czyli Pump in style? Moze wiecie tez ile torebek znajduje sie w opakowaniu Medeli (www.czarodziej.pl/sklep/produkt/torebki_do_zamrazania_pokarmu.html). Z góry dzieki za pomoc smile i rady.
    • jenx Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 01.12.06, 10:33
      Powiedzcie jeszcze czy macie taki podwojny na dwie piersi na raz czy pojedynczy?
      Dzieki.
    • karolcia65 Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 02.12.06, 22:18
      Hej,

Jak o mnie chodzi zorientuj sie, czy w szpitalu, w ktorym bedziesz rodzic nie
      wypozyczaja. Dobre laktatory kosztuja krocie.

Ja polecam elektryczne, dwucyckowe, Medela Symfonia lub Ameda.
      Kazdy z nich ma swoich fanow, ja bylam zadowolona z obu.

Pozdrawiam,

Karolcia z Krysia, Natalka i Zosia
      ur. 10.10.2005.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34599210
      • agiq Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 03.12.06, 11:58
        silniki zazwyczaj wypożyczają w szpitalach lub w sklepach metycznych (w
        Krakowie np. Ductus), wtedy dokupuje sie tylko sam odciągacz (pojedynczy Medela
        89zł), ja miałam pojedynczy bo tak dość szybko sie odciągało z obu cycków po
        kolei, ale myślę że podwójny tez jest ok...
        • blizniaki14 Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 03.12.06, 12:24
          Też chcę kupić elektryczny, przy synku miałam ręczny na szczęście musiałm tylko
          trzy razy odciągnąć, bo myślałam że mnie szlag trafi!! Ale karmiłam piersią bez
          laktatora 16 m-cy.
          Jednak przy bliźniakach chcę kupić elektr.Medelę lub Tuffi, ten drugi jest tanszy.
          Nie wiem czy u mnie sprawdzi się dwupiersiowy, bo mam małe piersi na razie
          nieduże A i szeroko rozstawione, więc i tak chyba będę musiała odciągnąć po
          kolei. Przy synku powięszkyły się do B ale nie urosły "w górę" tylko jeszcze
          bardziej rozlały się po bokach, więc chyba nie dam rady z tym dwucyckowym.
          • 100ania Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 03.12.06, 18:31
            Mam elektryczną Medelę i polecam.
            Moi chłopcy są jeszcze w szpitalu i codziennie mają świeżą dostawę smile))
    • ania61 Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 03.12.06, 19:30
      Ja sie zastanawiam czy kupowac juz teaz (33 tc) czy wstrzymać sie do czasu
      pobytu w szpitalu. I wtedy sie okaże czego tak naprawde bedziemy potrzebować.
      Nie wiem czy słuszne jest moje podejście? MOże macie jakieś cenne uwagi
    • zuza323 Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 04.12.06, 10:58
      Z tego ci piszecie wynika, że najlepsze są elektryczne. A jakie wady mają te
      mechaniczne ? W sklepach sporo jest właśnie takich, np. firmy AVENT czy CHICO.
      Czy one są złe? Sama się zastawiam nad wyborem najlepszego, ale wiem o nich
      bardzo mało. A jak długo ściąga się pokarm z jednej piersi ? Rozumiem, że zależy
      to też nie tylko od firmy i rodzaju laktatora, ale również od ilości pokarmu.
      • papasowa Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 04.12.06, 11:44
        awent reczny jest ok ale w moim przypadku wytrzymal miesiac, mialam duzo
        pokarmu i non stop sciagalam,-daje butla bo tak szybciej- a w nim sa takie male
        zaworki ktore co 4-7 dni wskakiwaly do srodka , odksztalcone i nie dalo sie juz
        sciagac. taki zaworek kosztuje w my baby 10 zl co jest najtaniej na rynku ale
        przy tak czestej wymianie wykanczalo mnie to finansowo. producent zas twierdzi
        ze to normalne ze tak czesto trzeba wymieniac te zaworki-skandal mysle. i po
        miesiacu kupilam medele elektryczna i jest super, szybko i wygodnie tyle ze
        ciut glosno.polecam zatem medele na 1 cyca wystarczy bo szybko to idzie.
        • aishka2307 Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 11.12.06, 16:42
          Medela - elektryczna, zapłacilam za nia 235zł
          • dee_di Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 13.12.06, 15:34
            dziewczyny a gdzie ta koncówke mozna dokupic? mowa o elek. laktatorze medeli.
            moge miec po siostrze silniczek wiec poz co zbedne wydatki.
            chce dokupic ta czesc wymienna..
    • marcia_sm Re: Jaki laktator- poradzcie prosze 14.12.06, 14:36
      www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22260809,Dla_dziecka___Akcesoria,m1-155.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka