Dodaj do ulubionych

zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-)

IP: *.* 21.11.02, 12:32
Prace nad nasza broszurka prawie dobiegaja konca - takze dzieki Wam. Niektore mialy racje, to nie bedzie broszurka, a tomisko :lol: Ale mam nadzieje, ze bedzie sie fajnie czytac. :-) Daje tez sporo przykladow z zycia wzietych, aby inne przyszle mamy (i tatusiowie tez) mogli sie utwierdzic w przekonaniu, ze ich kryzysy, rytm dnia, problemy z karmieniem,spaniem, spacerkami - sa normalne! :-)na koniec chcialam dac "na pocieszenie" opisy pieknych chwil z blizniakami. Moze opisalybyscie cos krotko, w kilku zdaniach,jakas jedna scenke z Waszymi maluszkami, scenki, ktore przy jednym dziecku nie bylyby mozliwe.:-)pozdrawiam serdecznieasiaT, wariatka :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasienkkaa Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 21.11.02, 15:10
      to super Joasiu ze broszura gotowa !!! wiesz, tu w Niemczech jest ksiazka o blizniakach, ktora napisala matka blizniat wlasnie, dodala tam wszystkie wypowiedzi mam blizniaczych , no cos podobnego jak ta twoja ksiega :-) staraj sie o wydanie, na pewno sie uda ! a jak mozna ja zdobyc ? sorry ale moze cos przegapilam i nie wiem, jak to bedzie wygladac. pozdrawiam Kasienka
    • Gość: madzia22 Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 21.11.02, 22:48
      Lubimy z mężem wieczorami odpocząć sobie w naszej sypialni wyciągając się na łóżku. Chłopcy z reguły przybiegają wtedy do nas i pakują się między nas. I wówczas zawsze bawią się z tatą w zapasy - a to obaj się na niego wpakują i ryczą ze śmiechu podskakując na sporym tatusinym brzuchu, albo proszą go aby troszkę nimi porzucał (tata podcina im nogi uczy ich robić fikołki etc). Ostatnio zaczęli siłować sie ze sobą - przewracają się na siebie i ten na górze ma za zadanie nie pozwolić wstać temu pod spodem, a ten z kolei musi zrzucić z siebie brata.A ja się śmieję i przyglądam (czasem zmuszają i mnie do zabawy).Madzia
    • Gość: Monika25 Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 22.11.02, 08:00
      Chciałabym opisać sytuację, która miała miejsce kilka dni temu.Pojechaliśmy z Krzysiem na badania, zajęło nam to kilka godzin. Kubuś został z dziadkiem w domu, przez cały czas zaniepokojony szukał swojej "drugiej połowy". Nigdy wcześniej chłopcy nie rozstawali się. Gdy wreszcie wróciliśmy, Kubuś aż zapiszczał z radości a Krzyś podbiegł do niego, mocno się przytulił i pocałował. Od pewnego czasu bardzo często głaszczą się, całują, przytulaja, zwłaszcza,gdy drugiemu dzieje się jakaś krzywda.Monika
    • Gość: IwonaC. Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 22.11.02, 15:06
      Asiu, jesteś wielka !!!!!!!!!!!! teraz każdy przyszły rodzic będzie chciał mieć BLIŹNIAKI ;-) Pozdrowienia dla wszystkich podwójnych rodziców !Ci podwójni, ale nie od początku :hello:
    • Gość: madziara Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 22.11.02, 23:06
      Moje dziewczynki łóżeczka mają ustawione w szeregu. Dziś Zuza wsadziła przez szczebelki nogi do łóżeczka Natalki a Natalka jej nóżki podgryzała i śmiały się do rozpuchu.One zawsze zasypiają obok siebie a jak któraś zgubi swojego smoczka zabiera wtedy siostry. A siostra płacze lub woła MAMA ! I mama zawsze ratuje z opresji.Magda Natulka i Zuza
      • Gość: madziara Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 22.11.02, 23:15
        Asiu ja bym bardzo chciała ją przeczytać !!!Prosze prosze prosze :) :) :)Magda
    • Gość: Jagac Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 23.11.02, 01:56
      Ja jeszcze mam małe maluchy i nie mogę się doczekać kiedy coś będą razem robić. Na razie zaobserwowałam tylko jak leżąc na brzuszku z zaciekawieniem się sobie przyglądają, Bartek wyciąga rękę w stronę Majki i coś gaworzy i się śmieje. Niby nic a ja już się cieszę. Albo w przychodni, na szczepieniu marudził, marudził, marudził ale jak Majka zaczęła bardzo głośno płakać (podczas zastrzyku) to znieruchomiał i słuchał co się dzieje.PozdrowionkaAga (nocny marek) Ps. Asiu! Jesteś jak burza z tym pisaniem broszurki. Ja nie nadążam przeglądać wątków które zakładasz. :-)
    • Gość: Agnieszka_J Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 25.11.02, 00:41
      To ja się jeszcze dopiszę - już kiedyś wspominałam chyba o tym.W lecie spacerowałam często z koleżanką, która ma córcię w wieku moich bliźniaczek. Po którymś z seri wspólnych spacerów stwierdziła, że ja to mam fajnie, że mam bliźniaki - nie ma przechodnia, który nie zwróciłby uwagi na moje dzieci, każdy uśmiecha się na ich widok, a jej córcia też niczego sobie, nikt jednak jej nie zauważa.Fajnie mieć bliźniaki.Moje córeczki rzadko razem się bawią - kiedy jednak są w obcym miejscu, w którym jest dużo ludzi - najpierw patrzą nieufnie, wstydzą się. Potem się zauważają, jedna daje drugiej rączkę i wtedy jest ok, nie boją się niczego i nikogo - czarują wszystkich wzrokiem, pędzą, gdzie popadnie,no , ogólnie stają się bardzo dzielne i śmiałe, nie to co pojedynczo. Pozdrawiam, AgnieszkaJ
    • Gość: Jagna_26 Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 25.11.02, 08:54
      Moje chłopaczki są jeszcze małe, ale mogę już coś dorzucić.Dla mnie absolutnie niepowtarzalne było karmienie piersią obydwu synków jednocześnie. Szczególnie kiedy zaczęli łapać się za rączki między cycusiami :love: Uśmiechali się wtedy szeroko a cycusie wypadały z buzi, i po jedzeniu :D. A ja się uśmiechałam najszerzej. :DTeraz też tak jest, że kiedy tylko się zobaczą albo dotkną to bardzo się cieszą (no chyba, że właśnie spodoba im się ta sama zabawka :) ). Pozdrawiam Jagna
    • Gość: 2004 Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 26.11.02, 13:55
      Co prawda, moje Dziewczyny są jeszcze maleńkie, jednak urocze są ich przemiany. To jak z niewiele kontaktujących Istotek zaczynają zmieniać się w ciekawe świata, ludzi i otoczenia Kobietki. Mają dopiero 11 tygodni, a już zaczynają się ze sobą porozumiewać!!! Gdy leżą naprzeciwko siebie, usmiechaja sie do siebie, machają rączkami, jedna Siostra próbuje wkładać drugiej palce do buzi i mają niesamowitą radochę!To piękne obserwować ich metamorfozę...-Iwona + Julia i Zuziaczek
    • Gość: asia_t Re: zakonczenie broszurki - a ilustracje??? IP: *.* 26.11.02, 21:31
      Słuchajcie, czy ktoś z Was umie rysować??? Przydałyby się jakieś małe rysuneczki do tej broszurki, żeby to nie był sam suchy tekst... (no, nie taki suchy, bo o naszych dzieciach! :-) ) Wyszło mi... 26 stron A4. :-) A jeszcze AgnieszkaJ pisze o rodzeństwie... ha. Dałam dzisiaj do poczytania koleżance z pracy (bezdzietnej). Czytała z wypiekami na twarzy. Jej podsumowanie: nie chcę mieć bliźniaków, nie dałabym rady! hihi. Ale to jest kierowane do ludzi, którzy już nie mają wyjścia... Jeśli są chętni, mogę wysłać do poczytania plik w pdf. AsiaT
      • Gość: 2004 Re: zakonczenie broszurki - a ilustracje??? IP: *.* 26.11.02, 23:50
        Ja, ja chcę!!!! Proszę o wysłanie "bliźniakowej broszurki" :hot: :hot: :hot:
      • Gość: ewa2 Re: zakonczenie broszurki - a ilustracje??? IP: *.* 30.11.02, 12:14
        Ja chce, ja chce!!!Ewaps. Nie umię rysować, a może zamiast rysunków kilka zdięć.
      • Gość: Cytrynka Re: zakonczenie broszurki - a ilustracje??? IP: *.* 03.12.02, 22:48
        AsiuJa także bardzo chciałabym przeczytać.cytrynka3@gazeta.plCytrynka z jednym maluszkiem w brzuszku
        • Gość: JustynaCz. Re: zakonczenie broszurki - a ilustracje??? IP: *.* 04.12.02, 20:46
          Jeśli jeszcze można to ja równiez poprosiłabym o przesłanie broszurki do poczytania justusczar@wp.plW mojej rodzinie są juz blizniaki , wiec a "nóż widelec "...........
      • Gość: Lysy Re: zakonczenie broszurki - a ilustracje??? IP: *.* 04.12.02, 07:48
        > Jeśli są chętni, mogę wysłać do poczytania plik w pdf. to ja tez sie pisze ...gorskam@polbox.comPozdrawiamLysy
        • Gość: majkaII Re: zakonczenie broszurki - a ilustracje??? prosze o jeden egzemplaz IP: *.* 05.12.02, 19:27
          ja tez bardzo prosze o broszurke!!!!! pisze jedna reka bo na drugiej oczywiscie zasypia jedna z moich pociech..a oto moj adres aktualny justyna.orszula@xl.wp.pl dziekiiiii serdeczne!
      • Gość: ewamewa99 Re: zakonczenie broszurki - a ilustracje??? IP: *.* 28.01.03, 19:18
        Ja też poproszę ewamewa99@gazeta.pl
    • Gość: kasienkkaa Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 29.11.02, 20:55
      Asiu, ostatnio czytalam , w ksiazkach o blizniakach , byl tam taki oddzielny rozdzial o imionach dla blizniat . rady dla rodzicow , czym powinni sie kierowac przy doborze imion dla blizniat . moze tez dolaczysz taki rozdzialikk do broszurki ? jesli chodzi o wydawce, to moze ktoras z gazet " Mamo to ja" lub "Dziecko" pomoga wam w wydaniu tego pisemka ?? fajnie by bylo , a dla nich to przeciez reklama no nie ? ostatnio czytalam towj list w Mamo to ja bodajze, wiec moze tam sprobujesz ? ja trzymam kciuki za powodzenie ! :-) Kasienka
    • Gość: kasienkkaa Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 01.12.02, 22:58
      Joasiu , ja juz ma Twoja broszurke, jestem nia zachwycona!!!!!!!!!!!! wydrukowalam i zaczelam czytac. musisz MUSISZ MUSISZ koniecznie ja wydac!!!!! takiego czegos nie bylo chyba w Polsce, wiec mysle ze znajdziesz na pewno wydawce. a moze poprosisz o pomoc Mamo to ja lub Dziecko? lub inna gazete podobna tematycznnie ? jestem naprawde zachwycona twoim dzielem, naprawde :-) gratulacje!!!!! Kasienka
    • Gość: AgnieszkaG. Re: proszę o broszurkę IP: *.* 03.12.02, 12:50
      Witam, dawno mnie nie było, ale wróciłam i bardzo chciałabym przeczytać Twoją broszurkę.Pozdrawiam Agnieszka G.agaagaaga@hoga.pl
      • Gość: AsiaCh Re: proszę o broszurkę IP: *.* 03.12.02, 15:03
        ASIU ja tez bardzo proszę o te broszurkę i gratuluje pomysluAsia (asia@wsb.gda.pl)
        • Gość: monik111 Re: proszę o broszurkę IP: *.* 04.12.02, 10:29
          czy moge sie dolaczyc do prosby o broszurke? monik111
          • Gość: XXL Re: proszę o broszurkę IP: *.* 06.12.02, 17:26
            I ja też poproszę, jeśli to nie kłopot dla Ciebie.Mija
            • Gość: Patik Re: proszę o broszurkę IP: *.* 12.12.02, 19:36
              I ja takze!!!!!!!!!!!!!! patik@poczta.gazeta.pl
      • Gość: bachula Re: proszę o broszurkę IP: *.* 28.01.03, 21:03
        ja tez ;-)barbara_bitounis@yahoo.co.uk
    • Gość: Beata35 Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 29.12.02, 15:05
      witam jestem mamą jednomiesięcznych Klaudi i Wioletty bardzo chciałabym przeczytać broszurkę jeśli to możliwe proszę o przesłanie jej
    • Gość: Monika_D Re: zakonczenie broszurki - na pocieszenie :-) IP: *.* 30.01.03, 16:36
      Asiu ja też chętnie poczytalabym Waszą broszurkępozdrawiamMonika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka