Dodaj do ulubionych

MDŁOŚCI!!!

13.04.05, 17:52
Cześć Dziewczynki!
Kiedy zaczęły się u Was mdłości?
Ja mam małe podejrzenia, że mogę nosić dzidziuśka pod sercem,
ale jestem dopiero 3-4 dni po jajeczkowaniu!
Czy któraś z Was tak szybko dostała objawy?
Mnie dziś męczy dziwny smak w ustach i mdłości przez cały dzień, ale może to
jaieś zatrucie.
Obserwuj wątek
    • ewcia730 Re: MDŁOŚCI!!! 13.04.05, 22:21
      Witaj.Ja jestem w 17dc i takie mdłości mam od jakiś 5 dni do
      dzisiaj.Przedchwilą brałam w uściski toaletę bo zapaliłam papierosa.Wczesniej
      paliłam tez od tych 5 dni odżuciło mnie ale teraz się zdenerwowałam i
      spróbowałam no i zaraz WC.Robiłam test przedwczoraj ale negatywny,do @jeszcze
      1,5 tyg,więc jeszcze mam mała nadzieję.To chyba zależy od organizmu.Pisz na
      bierząco jakie zmiany u Ciebie występują.Bedzie raźniej :-) Trzymam za Nas
      kciuki.
      • benowa Re: MDŁOŚCI!!! 14.04.05, 08:16
        Hej!
        Jasne, że dam znać jak coś się zmieni.
        Powodzonka!
        • graszka-po Re: MDŁOŚCI!!! 14.04.05, 08:27
          cześć dziewczynki;-]co do objawów ...hmmm....powiem wam szczerze,że teraz
          przechodze 2 ciąże bo mam już 5 letniego synka i z nim niwe miałam wcale
          objawów,a teraz przyznam się ,że kilka dni przed oczekiwaną miesiączką miałam
          dosyc mocne mdłości...nie zwracałam na to tak uwagi bo nie spodziewałam
          się ,że zaszłam w ciąże...pamiętam sytuacje ,która dała mi do myślenia-robiłam
          sałatke warzywną.która bardzo lubie;-]no i przy krojeniu ogórka i warzyw
          poprostu zrobiło mi się niedobrze,pomyślałąm,że posmakuje czy jest dobra no i w
          tym momęcie ledwo powstrzymałam wymioty;-]wtedy jeszcze nie przypuszczałąm ,że
          to ciąża;-]
          • benowa Re: MDŁOŚCI!!! 14.04.05, 08:44
            Heh, no to nieźle.
            Bardzo Ci gratuluję ciąży.
            Swoją drogą to dziwi mnie, że tak szybko mogą pojawiać sie mdłości. Dlatego w
            swoje objawy tak średnio wierzę.
            Ale chcę mieć nadzieję.
            Pozdrawiam Was dziewczyny i piszcie co u Was na bieżąco!
            • graszka-po Re: MDŁOŚCI!!! 14.04.05, 08:49
              nadzieja.....to dobra sprawa;-]trzymam kciuki dziewczynki;-]
              • patrysia55 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 09:14
                No kochana, jak dla mnie to Twój wstręt do fajek ( a co to w ogóle ma być za
                palenie ????????? :-))))to ewidentny objaw ........ja tak samo miałam z kawą (
                nie palę) piłam namiętnie 2 dziennie, a dosłownie z 1,5 tyg. przed @ z dnia na
                dzień przestałam-a testy wychodziły jeszcze wtedy nagatywne!!!!!! dzisiaj już
                wiem, że to jest objaw ciąży do opatentowania hehehehehehehe i myślę, że z
                papierochami może być tak samo! Trzymam kciuki!!!!!Patrysia
                • benowa Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 09:34
                  Fajnie macie dziewczynki, że już macie pewność.
                  Ja mam taki dziwny posmak w ustach, jakbym z 7 dni zębów nie myła :-) A szoruję
                  je co 30 minut, bo mi niedobrze.
                  Dawajcie znać co zmienia się w Waszych objawach i jak mają się Maluszki! :-)
                  • edyta0 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 09:36
                    Ja mam podobne objawy co benowa, z tym że również dziwi mnie to, że tak szybko
                    by się mogły one pojawić.
                    • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:05
                      Ej dziewczyny ja mam dokładnie to samo, przede wszystkim ten dziwny smak w
                      ustach i tak mam jakoś duuużo śliny gęstej, że ciągle chce przełykać i jakos tak
                      nie mogę i jak obliże wargi to jakos tak gorzko jest, a poza tym już ze 2 dni po
                      owu było mi jakos tak słabo! Mam podwyższoną temp. 37, ale ja mam dopiero 22dc,
                      więc jeszcze kupe czasu do okresu. Mam wrażenie ze ja sobie to poza tym wmawiam,
                      bo tak bardzo chce być w ciąży!!

Justyna
                      • benowa Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:11
                        Hej!
                        Ja mam dopiero dziś 19 dzień cyklu, więc też zastanawiam się, czy te objawy to
                        nie urojenie.
                        Mi wczoraj zrobiło się bardzo słabo, a potem było mi niedobrze. I do tego ten
                        dziwny posmak.
                        Dziś też mam dziwny smak w ustach. Ale tak sobie myślę, że to chyba nie
                        możliwe,żeby tak szybko były jakiekolwiek objawy.
                        Ciekawe jak się dalej to wszystko potoczy ;-)
                        • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:17
                          Ja mam 22dc ale ja owu miałam póżno w 17-18dc.

Justyna
                      • edyta0 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:15
                        Właśnie ten smak w ustach i niesamowita zgaga. Skończył mi się okres, który
                        nigdy nie trwał 2 dni i do tego niezbyt obfity jak zawsze. Nie wiem czy jest
                        możliwe, by tydzień po zapłodnieniu mieć takie objawy? Czasem odczuwam jakieś
                        dziwne bóle w okolicach krzyża, tak jaby korzonki (ale na pewno nie one). Okres
                        powinnam dostać dopiero za tydzień, a dostałam 2 tygodnie przed czasem (dziwna
                        sprawa). A może faktycznie sobie wmawiam, choć zbyt krótki okres to na pewno
                        nie moja chora wyobraźnia...hmmm...
                        • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:20
                          No nic nie poradzimy, trzeba czekać niestety!

Justyna
                          • benowa Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:23
                            Otóż to! Nic nie zaradzimy :-) Ale pomarzyć można :-)
                            Byle nie doznać zawodu :-)
                            • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:35
                              Nie ma siły i tak będzie w razie czego rozczarowanie jak sie okaże że nie
                              jesteśmy! Ni ma się co oszukiwać każda z nas ma nadzieję że się udało!

Justyna
                              • edyta0 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:41
                                Tyle, ile jest kobiet tyle objawów. Część z nich odczuwa je tydzień po, inna
                                dopiero w późniejszym okresie.
                                • benowa Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:47
                                  Ale wiecie, trudno sobie nie myśleć, że to może być to, jeśli ma się choć ciut
                                  nadziei. Pewnie w razie czego rozczarowanie będzie, ale może będzie radość
                                  zamiast niego :-)
                                  • edyta0 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:54
                                    Kiedy robicie test?
                                    • benowa Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 10:59
                                      oj nie wiem, zaczekam na pewno do planowanego nadejścia miesiączki
                                      • edyta0 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 11:05
                                        A swoją drogą, to jak jeszcze nie planowałam dzidziusia, to myślałam, że to
                                        wszystko jest takie proste, ale im więcej się czyta na ten temat tym bardziej
                                        mnie to przeraża. Lepiej jednak jest się w to wszystko nie zagłębiać.

-
                                        Edyta
                                        • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 11:14
                                          Edyta0 dokładnie lepiej się nie zagłębiac, ja w pierwszą ciąże zaszłam za
                                          pierwszym podejściem, synek w tym roku kończy 5 lat, wiedziałam tylko tyle że
                                          trzeba się kochac mniej więcej od 10-18dc co drugi dzie, i to by było na tyle,
                                          nie mierzyłąm zadnej temp. , nie obserwowałam śluzu i żadnych podobnych cyrków!
                                          Testuje ok 23.04.

Justyna
                                          • edyta0 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 11:17
                                            Właśnie! Zauważ tylko z jaką łatwością zachodzą w ciążę te kobiety, które nawet
                                            o tym nie myślą. Natomiast te, które starają się o dzidzię mają z tym problem.
                                            Dochodzę do wniosku, że siedzi to w psychice i tym, że zamiast się wyluzować i
                                            kochać bez stresowo kobieta ciagle myśli o tym, by zajść i stąd też
                                            rozczarowanie.
                                            • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 12:02
                                              Wiesz co ale nie jest tak do końca że to psychika blokuje zajście w ciąze , mam
                                              koleżanke która ma b dużego mięśniaka, nie będe teraz się rozpisywać bo to za
                                              dużo pisania, ale lekarze jej powiedzieli że moze mieć kłopoty z zajsciem w
                                              ciąze a jak juz zajdzie to może poronić itd. a jak się przed zajsciem zdecyduje
                                              na usuniecie tego mięsniaka to istnieje ryzyko że przy operacji dojdzie do
                                              uszkodzenia macicy i wogóle dzieci nie będzie miała, jednym słowem każde
                                              rozwiązanie do bani! Lekarze dali jej pół roku na zajscie w ciąze a jak nie to
                                              operacja!Zaczełyśmy się starac od stycznia, ona miała straszny stres że jej sie
                                              nie uda, wyobraź sobie jaki!!I udało jej się zajść w ciąże w 2 cyklu!!!!
                                              • edyta0 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 12:05
                                                Hmmm... szkoda, że kobiety które pragną dziecka z trudnością je mają, za to
                                                niepożądane ciąże tak łatwo przychodzą. Zobaczymy jak to będzie. Ja nie mogę
                                                się już doczekać, choć troszkę się boję...
                                                • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 12:08
                                                  A kiedy Ty testujesz??

Justyna
                                                  • edyta0 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 12:11
                                                    W sobotę, akurat będzie 7 dni po i krótkim krwawieniu. Teraz to jeszcze jakoś
                                                    nie mam nadziei, bo ten niespodziewany okres się pojawił, ale przy następnym
                                                    cyklu na pewno będę to przeżywała.
                                                  • ewcia730 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 12:22
                                                    Witam Was moje drogie !!Ja też testuję 23 albo 24.Juz robiłam test i wyszedł
                                                    negatywny a po czasie ujżałam cień różowej kreseczki ale mi nadzieja zmalała,
                                                    choc to był 16dc(wiem,że wczesnie).Próbuję sie wyluzować ale nie mogę,bo do
                                                    dziś mam mdłości i ten olbrzymi wstręt do papierosów,a pro po kawy to tez mniej
                                                    piję ale piję a fajek ruszyć nie mogę.Mam nadziej,że to dobry znak :-)) Trzymam
                                                    kciuki za nas i fajnie sie tak wspierać,co ?Napewno raźniej.

www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
                                                  • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 12:39
                                                    hmm...no ja też w sobotę, ale następną

Justyna

• justyna62 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 12:42
                                                    Ewcia730 a ile masz dni od owu?

Justyna
                                                  • ewcia730 Re: MDŁOŚCI!!!-Ewcia! 14.04.05, 15:20
                                                    8 lub 9 miałam owulację.A u Ciebie?
                        • cytrusowa Re: MDŁOŚCI!!! 15.04.05, 16:47
                          oj musze sie wlączyć, bo jakbym czytala o sobie.
                          Z tą roznicą, ze od poprzendiego cyklu, tak od polowy, powiekszyly mi sie
                          piersi i zrobily cholernie tklwie i obrzmiale.
                          Do tego okres dostalam w terminie ale...
                          jak nigdy - prawie bezbolesny, a jestem z tych hardcorowcow wyjacych z bolu i
                          jedzacych na pogotwoei - strasznie skąpy, bo jedna, dwie podpaski na dzien, i
                          kolor tez byl taki brunatniejszy, nie taki żywy.

Okres skończyl sie po 7 dniach!, test robilam dwukrotnie - negatywny, dalej
                          cycki mam obrzmiale, wieksze, mega zgage i ogolnie dziwny poismak w ustach. ale
                          z tym zoladkiem to moze byc moj zapomniany reflux.

no i pobolwea mnie po jednej stronie podbrzusza.tak zakłuwa...

i spac mi sie wciaz chce tak po poludniu, ale to przesilenie:-)

dziwne to.

powiem wam, ze zaniepokoil mnie moj okres. naprawde nigdy tak nie mialam, by
                          mnie prawie nie bolalo. no i zawsze mialam skąpe ale nigdy az tak:-(
                          • benowa Re: MDŁOŚCI!!! 15.04.05, 17:18
                            Heh, ja też niby mam milion powodów, żeby podejrzewać ciążę, ale boję się, że
                            to tylko moje urojenia. Będę cierpliwie czekała/nie czekała na okres :-)
                            Powodzonka!
                            • cytrusowa Re: MDŁOŚCI!!! 15.04.05, 17:54
                              nie, no ja nie podejrzewam ciazy, bo to byloby niemozliwe! przeciez nie mozna
                              dostac okresu w ciazy i miec dwa razy negatywny wynik testu.
                              Ale napisac musialam tutaj, bo tak ladnie opisujecie objawy, no i ja mam
                              podobne:-)
                              A pomyslalyscie, ze to moze byc nadmiar jakiegos hormonu a nie ciaza?
    • ewcia730 Re: MDŁOŚCI!!! 15.04.05, 19:31
      Prosze zerknijcie na mój wykres i czy jeżeli któraś przeczytała moje posty to
      czy wykres tez może wskazywać,że być może doszło do zapłodnienia ?? Pozdr

www.fertilityfriend.com/home/a79d0
      • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!! 18.04.05, 09:55
        Ewcia 730 ja miałąm owu 9-10 ale raczej chyba 10. Jeszcze przynajmniej tydzień
        czekania, ale jestem prawie na 99% pewna że nic z tych starań nie wyszło mam
        takie przeczucie, nawet minimalnie mnie piersi nie bolą, a w pierwszej ciaży się
        dotknąć nie mogłam, temp. tez jakby teraz niższa już, poniżej 37 no i wogóle!

Justyna
      • justyna62 Re: MDŁOŚCI!!! 18.04.05, 09:55
        Ewcia 730 ja miałąm owu 9-10 ale raczej chyba 10. Jeszcze przynajmniej tydzień
        czekania, ale jestem prawie na 99% pewna że nic z tych starań nie wyszło mam
        takie przeczucie, nawet minimalnie mnie piersi nie bolą, a w pierwszej ciaży się
        dotknąć nie mogłam, temp. tez jakby teraz niższa już, poniżej 37 no i wogóle!

Justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka