Dodaj do ulubionych

Ile niani?

01.01.07, 16:48
Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie ile zapłacić niani. Jestem z małego
miasteczka, mam półroczne bliźniaki.Od stycznia będę miała nianię do pomocy
na 4-5 godzin dziennie(opieka razem ze mną), a w marcu wracam do pracy i
niania zostanie z dziećmi na 6 godzin Ja swojej niani zaproponowałam 300 zł
miesięcznie, gdy jest razem ze mną , a 500 zł kiedy wrócę do pracy. Sama
jestem nauczycielką, więc kokosów nie zarabiam.Czy uważacie, że te stawki to
za mało?
Obserwuj wątek
    • agiq Re: Ile niani? 01.01.07, 17:23
      ja mieszkam w Krakowie i zamierzam wrócic do pracy od pazdziernika (jak
      dziewczyny skoncza rok) i jeszcze sie nie interesowałam cennikiem niań ale
      myslę że za 2 dzieci poniżej 1000 to żadna tu nie weźmie sad
      • moni_flis Re: Ile niani? 01.01.07, 17:30
        Ja mam nianie od urodzenia dzieci. Zmienilam tez miejsce zamieszkania (inne
        wojewodztwo) i prawda jest, ze kazdy region ma swoje stawki! Poza tym stawki w
        miastach etz sa duzo wieksze niz na wsi! Teraz mieszkamy na Podhalu (na wsi).
        Place 1000zl (ponedzialek-piatek) na 8 godzin dziennie(bez wyzywienia)
        • grzalka Re: Ile niani? 01.01.07, 21:53
          średnio się płaci 1,5 stawki dla pojedynczego dziecka- czyli jeśli niania dla
          jednego dziecka w danej okolicy zarabia 600 zł to dla bliźniaków 900
          • lili111 Re: Ile niani? 03.01.07, 11:07
            Wszystko zalezy od tego gdzie mieszkasz i jakie są u was stawki, oraz to za ile
            zgodzi się pracować niania. Więc musisz wybadać swój rejon ile się płaci. Sama
            pracuje jako opiekunka, ale w Warszawie. Tu stawki są najwyższe.
            • a.alicja Re: Ile niani? 03.01.07, 12:35
              A możesz napisać jakie są aktualne stawki za godzinę z bliźniakami w Warszawie?
              • tusia21 lili 03.01.07, 12:49
                Szukam opiekunki do mojej 2 letniej córki na 4 godz. dziennie (np.8.30-12.30).
                Musze leżeć i chcę żeby ktoś wychodziła z malą na spacery. MOze ty możesz lub
                masz jakąś znajomą.
                • lili111 Re: lili 04.01.07, 09:34
                  Alicja nie wiem dokładnie ale troszke przeczytałam i dziewczyny pisały że skoro
                  stawka za 1 dziecko to 7 zł, a czasami i więcej to za bliźniaki 10 zł. Dla mnie
                  to cena kosmiczna jesli opiekunka miałaby pełny etat. Tak naprawde ilu rodziców
                  byłoby na to stać. Wiem że kobieta tutaj za 2 dzieci w różnym wieku płaci 1800.
                  Duzo osób narzeka że do bliźniąt trudno znaleść opiekunke. Niestety.
                  Tusia a skad jesteś?? Ja w tej chwili jestem już zajęta, choć za kilka mies.
                  będe musiała czegoś szukać. Nie wiem tylko dokładnie kiedy. Mała ma iść do
                  przedszkola i nie wiadomo czy na wiosne nie zechce wrócić do niej poprzednia
                  opiekunka, bo tak wspominała. Wiec bede musiałą się za czymś rozejrzeć.
                  • tusia21 Re: lili 04.01.07, 10:11
                    Jestem z Warszawy Żoliborz. Szukam na biegu kogoś do Alicji, a od września
                    pewnie do liźniaczek, bo Ala do przedszkola. Dawaj znać jakby co. mtrzos@o2.pl
                    • lili111 Re: lili 04.01.07, 11:07
                      Tusia od września to bym na pewno reflektowała. Zoliborz nie jest daleko bo ja z
                      Bemowa jestem. Musiałabym tylko sprawdzić dokładnie dojazd. Wysłałam ci maila.
                  • a.alicja Re: lili 04.01.07, 13:36
                    Dzięki za info.Niestety, ja potrzebuję opiekunki na 12 godzin dziennie,więc
                    zdaję sobie sprawę z tego, że trudno będzie znaleźć chętną nianię.A u mnie w
                    pracy już tupią ze złości nogami,że jeszcze nie wróciłam... wink))
                    • lili111 Re: lili 05.01.07, 09:41
                      O rany Alicja 12 godz. no nieźle. To cały dzień. Nie wiem, czy znajdziesz
                      kogokolwiek na tyle godz. Może pomyśl nad dwiema opiekunkami.
                      • a.alicja Re: lili 05.01.07, 12:23
                        Ja wiem,że 12 godzin to bardzo dużo.A zwłaszcza nie jest to dobre dla maluchów-
                        tyle godzin bez mamy.Ale takie jest życie,trzeba dokonywać trudnych wyborów,a
                        przyszłość nie jest pewna... sad(( 10 lat temu udało mi sie znaleźć dwie nianie
                        (jedna po drugiej) dla mojego starszego syna.Nie dość,że były z nim tyle godzin
                        (a jako wtedy samotna matka nie płaciłam im rewelacyjnie),codziennie jeździły z
                        nim na rehabilitację,to jeszcze jedna z nich nigdy nie spieszyła sie do
                        domu.Często z własnej woli zostawała na kawie i ploteczkach nawet do 21ej.
                        Widocznie lepiej jej było u mnie niż we własnym domu wink))
                        • lili111 Re: lili 05.01.07, 21:01
                          Trzymam kciuki, w takim razie żeby ci się udało szybko znaleść kogoś odpowiedniego.
              • mk2003 Re: Ile niani? 04.01.07, 20:10
                Jestem z wrocławia swojej niani płaciłam 800zł za 7 godz dziennie od pon-piątku.
                • gocha129 Re: Ile niani? 05.01.07, 10:02
                  Ja chyba posiedze troche na wychowawczym jak niani tyle trzeba płacić.
                  Załapałam się na płatny wychowawczy dostaje z dodatkami ok. 630zł (wychowawczy
                  +rodzinne na 3 dzieci). Pracuje w służbie zdrowia także po zapłaceniu niani
                  zostało by mi może tyle ile teraz dostaje.
                  Pozdrawiam
    • camina Re: Ile niani? 07.01.07, 13:08
      A ja płacę 800 zł za 8 h/dziennie od pon do piątku. Niania sprzata tylko po
      dzieciach, robi im jedzenie, na razie nie gotuje zupek, ale bedzie.Moi chłopcy
      mają 1,5 roku, a mieszkamy w dużym miescie. Mialam duzo chętnych do pracy,
      mysle ze jak bym sie uparla to i za 500 zl by sie nainia znalazla. Ja wrocilam
      do pracy nie dla kasy, bo to, co zostaje z mojej pensji wystarcza na "waciki",
      ale i tak jestem o wiele bardziej zadowoloną mamą niz byłam.
      • keja34 Re: Ile niani? 10.01.07, 20:07
        Ja mam dziewczyne (24 lata) do pomocy domowej tj. prasowanie,sprzatanie i wtedy
        place jej 6 zl/h a jak zostawiam jej dzieci (na spacerze lub jak ide na zakupy)
        dostaje 8 godz na godzine. Dziewczyna przychodzi 2x w tyg od 12-17(max)
        chyba,ze sie nie wyrobi.Poki co jestem zadowolona bo to juz moja 6 osoba od
        wrzesnia...no i ma w rodzinie blizniaczki 1,5 roczne wiec nie boi sie bycia sam
        na sam z moimi.
    • forever-young Re: Ile niani? 10.01.07, 22:30
      Ja mieszkam w nie za dużej miejscowości, niania za opiekę na początku dostawała
      600zł za 8-9 godzin, z czego chyba była zadowolona. Teraz jak dzieci są już duże
      (3 lata) i potrafią się chwilę same zabawić, to jeszcze nieco sprząta i prasuje,
      więc dostaje 800zł. Ja jestem zadowolona...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka