Dodaj do ulubionych

Pneumokoki-reklama

23.03.07, 12:02
Na innym forum laski powiedzialy jaka jest puszczana w tv, ja jej nie
widzialam, ale sie i tak wkurzyłam!!
Granie nam na emocjach i pokazywanie ze jestes zła matką!!
No zesz k... jego mac, skoro takie to niebezpieczne to czemu to tyle
kosztuje???????????
Wiedzą gady ze dostajemy zasranskie becikowe, ochłap!!! i jeszcze jego nam
chcą wytargać!!!
wiedza jaka jest sytuacja w kraju i graja na uczuciach ludzi!!
www.pneumokoki.pl/
jak chcecie, napiszcie tam. Ja zaraz wystosuje gadom liscik odpowiedni,
kolezanki juz napisały.
Obserwuj wątek
    • gosiareczka Re: Pneumokoki-reklama 23.03.07, 12:10
      widziałam tą reklamę i jestem ZBULWERSOWANA!
      skoro to takie niebezpieczne itd to powinno być refundowane przez NFZ!!
      skandal!!
    • ukomo Re: Pneumokoki-reklama 23.03.07, 13:12
      Prawda jest taka że w Polsce umiera na choroby związane z zakażeniem
      pneumokokami mniej dzieci niż po powikłaniach grypowych.Na grypę co prawda
      szczepią ale przecież nie od razu takie małe dzieci i same zresztą wiecie że
      czasami ta szczepionka pomaga a niektórym wręcz szkodzi. To może nie pocieszenie
      ale ja z tego wnioskuję że nie jest to aż tak często występująca choroba, co
      innego np. w Indiach. Wystarczy spojrzeć na mapę występowania. To wszystko to
      działanie koncernów farmaceutycznych, które nie pierwszy raz zresztą sieją
      panikę i grają na uczuciach rodziców, którzy przecież zawsze chcą dla swojej
      pociechy jak najlepiej. Podobnie jak szczepionka na rotawirusy. Bardzo
      reklamowana itp i pewnie potrzebna ale jakoś nikt nie wspomina o tym że
      poprzednia została wycofana z rynku po paru latach ze względu na skutki uboczne.
      • marcia_sm Re: Pneumokoki-reklama 23.03.07, 14:36
        zgadzam się z wami w 100% u nas koszt takiej szczepionki dla małych dzieci od 2
        miesiąca wynosi 295zł za jedną dawkę a takie dzieci potrzebują 3 + jedna
        przypominająca po drugim roku życia czyli koło 1200 Skąd na to brac?
        Ja zaszczepiłam tylko że moje dzieci mają skończone dwa latka i starczy im jedna
        dawka za sztukę płaciliśmy 55zł.
        • dee_di Re: Pneumokoki-reklama 23.03.07, 20:35
          ja nadal sie zastanawiam czy szczepic czy nie...
          szczepionka na rotawirusy od niedawna jest na naszym rynku i faktycznie nie
          wiemy jakie ma dzialanie uboczne czy wogole dziala jak powinna... a co do
          pneumo... to tworcy reklamy i koncern farmaceutyczny chyba osiaga to co
          chcial... matki chca chronic swoje dzieci ale... no wlasnie ale koszt jest
          ogromny. to nie fair....
          pozyczka? przymierac glodem?? hm... kontra zdrowie dzieci .....

wiedza doskonale jak grac na uczuciach i emocjach matek...

powiedzcie które z was szcepia swoje pociechy i na co....

• anet772 Re: Pneumokoki-reklama 07.05.07, 13:29
          marcia-sm skad jestes?U nas jedna dawka dla dziecka 2 letniego to 270 zl,skad
          takie roznice w cenie?????????????????
          • 100ania Re: Pneumokoki-reklama 08.05.07, 07:57
            Różnica w cenie wynika z tego, że są dwa rodzaje szczepionek. Jedna podawana w kilku dawkach dla małych dzieci i druga (tańsza) dla starszych.

Nasza neurolog zaleciła szczepić ale po spełnieniu kilku warunków:
            - dzieci mają mieć zaszczepione wszystko co obowiązkowe i dopiero jak bedzie dłuższa przerwa między szczepieniami zacząć pneumo
            - mają być absolutnie zdrowe (odpada nawet najlżejszy katarek, czy przytkany nosek)
            - zaleciła nam dwie dawki droższej szczepionki i jedną tańszej, bo one podobno zawierają trochę inne szczepy i podane obydwie mają szersze działanie.

Na razie myślimy nad tymi szczepieniami.
    • ewa054 Re: Pneumokoki-reklama 23.03.07, 22:47
      Witajcie. Mi kiedyś lekarka powiedziała że ta szczepionka nie jest konieczna,
      ponieważ dzieci nie chorują często, nie uczęszczają w żłobku. Podobnie
      szczepimy się na grypę, tylko jednych chroni, drugim szkodzi. Ja swoich dzieci
      nie szczepię na pneumokoki. Ja siebie też nie szczepię na grypę i nie choruję,
      mąż się szczepi i też nie choruje.Bardziej przykładam się do odżywiania naszej
      rodziny, świeże obiady,żadne kupione w sklepie, żadne bary. Na kupywanie
      zdrowej żywności specjalnej też nas nie stać.
      • ania_kudlacik Re: Pneumokoki-reklama 24.03.07, 18:17
        maja siostra pracuje w sanatorium i ona twierdzi ze ma dużo dzieci z
        porazeniem mozgowym własnie po szczepieniu,jest ostrozna co do szczepien,które
        nie trzeba wykonywać,ja zreszta też.
        • cytrusowa Re: Pneumokoki-reklama 24.03.07, 19:58
          powiem wam tak, rozumiem emocje pewnie dlatego, ze w Polsce rodzice musza sami
          placic za szczepionki.
          ja sie nie zastanawialam i zaszczepilam male, bo tu wrecz zachecaj i jest to
          darmowe.
          na rotawirus sie niestety nie zalapalam, bo tylko do 12 tyg.
          powiem wam ze p roa warto szczepic, naprawde

tak na to patrzac to po kazdej szczepionce sa efekty uboczne a juz po trj
          przeciw gruzlicy to najczesciej dzieci wlasnie choruja na gruzlice.
          tylko w Pl i we Francji sie jescze na to szczepi - to podaje jako ciekawostke.
          • aggy80 Re: Pneumokoki-reklama 24.03.07, 21:53
            no i z ta gruzlica to jest tak, ze (nasza lekarka tak mowi) juz w usa zaczynaja szczepic bo gruzlice przywoza tam bogaci rosjanie. my jestesmy w PL do konca roku i bedziemy musieli doszczepic dzieciaki na gruzlice wlasnie. w belgii szczepilismy infanrixem i pierwsza dawka na pneumokoki, ale juz jestem taka zakrecona ze nie wiem co dalej z tymi szczepionkami.
            ta reklma to rzeczywiscie przegiecie i gra na emocjach

aga
    • shemsi1 juz sie tym prasa interesuje 30.03.07, 12:36
      zaraz wkleje link...
    • shemsi1 link 30.03.07, 12:37
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40116&w=59939784
    • ciri_77 widziałam tę reklamę 30.03.07, 23:03
      i jestem oburzona. Świadomie podjęliśmy z mężem decyzję, że nie szczepimy
      dziewczynek, bo nie jesteśmy w grupie ryzyka a po zobaczeniu tej p..nej reklamy
      zaczęła na nas naciskać mama ze zasponsoruje te szczepionki dziewczynkom. I to
      jest właśnie pasqdne, grają ludziom na emocjach, zeby ostatni grosz wyciągnąc,
      nawet wbrew logice rozprzestrzeniania się chorób. Reklama jest po prostu wredna
      i perfidna, moim zdaniem nie powinno się reklamować leków w ogólnodostępnych
      mediach, zwłaszcza leków dla dzieci.
      Napisałam do producenta co o nich myślę, co prawda nie na wiele się to pewnie
      zda, ale przynajmniej mi ulżyło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka