Dodaj do ulubionych

Bol brzucha -wzdęcia?

28.03.07, 10:18
Dziewczynki!
Jestem w 10 tc, blizniaczej i nie moge normalnie funkcjonowac. Mecza mnie od
rana mdlosci (to rozumiem), ale i bole brzucha, pod wieczora mam czesto takie
wzdecie, gazy w brzuchu, bol podchodzi az pod zebra... Nieprzyjemne to i nie
moge w nocy spac. No-spa malo pomaga. Czy ktoras z Was tak miala? lekarz
bagatelizuje sprawe (wazne, ze nie mam skurczy itp).
Obserwuj wątek
    • yvone1 Re: Bol brzucha -wzdęcia? 28.03.07, 15:39
      Hej, ja tak miałam i to było normalne.Mój gin tak to wytłumaczył, że jelita
      muszą się "przyzwyczaić" do tego, że coś tam się rozpycha w środku. W drugim
      trymestrze przeszło.
    • krokus77 Re: Bol brzucha -wzdęcia? 28.03.07, 16:33
      Wiesz co, ja jestem w 7tc. też z bliźniakami i mam tak samo tylko wzdęcia męczą
      mnie po każdym zjedzonym posiłku.
      Zjem coś i zaraz mnie rozsadza. Ale najgorsze jest to, że z jednej strony
      jestem pełna a z drugiej strony za jakiś czas czuję ssanie z głodu. Więc
      powinnam coś zjeść ale nie mogę bo mam wzdęcie. Nie wiem jak sobie z tym
      poradzić. W przyszłym tygodniu będę u lekarza to zapytam co z tym można zrobić?
      • lewana77 Re: Bol brzucha -wzdęcia? 29.03.07, 10:28
        Dokladnie, ja tez tak mam!!! Wkurza mnie to. Myslalam, ze to po konkretnym
        jedzeniu, ale wczoraj na wieczor wypilam sok mietowy Tymbarku i juz ataksad
        Zjadlam dobry obiad-schabowy, ziemniaki, marchewka i to samo...Jak jestem glodna
        tez to mam. To mi nie daje normalnie funkcjonowac, musze czesto polegiwac...Mam
        nadzieje, ze niedlugo przejdzie
        • yvone1 Re: Bol brzucha -wzdęcia? 29.03.07, 13:28
          Nie wiem, czy to Was pocieszy ale drugi trymestr będzie leszy, naprawdę!
          (Niestety trzeci też bywa ciężki)czy macie inne objawy oprócz tych wzdęć i
          nudności? ja oprócz tego miałam - zaparcia, zapachowstręt - jak otwierałam
          lodówkę to od razu mnie brało na wymioty, poranne wymioty, nudności całodobowe,
          ochotę tylko na określone rzeczy, okropne migreny, zmęczenie, senność, mogłabym
          cały dzień spać i tak wstawałam zmęczona, ogólne złe samopoczucie
          psychiczne.Koszmar!!! A dziewczynki urodziły się zdrowe, duże i cudownesmile
          • krokus77 Re: Bol brzucha -wzdęcia? 29.03.07, 14:51
            Hej, ja oprócz tych strasznych wzdęć nie mam innych objawów. No może w jednym
            dniu przez kilka godzin czułam się trochę dziwnie tzn. tak jakbym miała
            nudności ale to było tylko raz i nie wiem czy może nie było spowodowane czymś
            co zjadłam. Ogólnie jest OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka