Dodaj do ulubionych

No i co z tymi wózkami parasolkami

28.04.07, 00:00
No właśnie, wczesniej był taki wątek z pytaniem jaki wybrac, wątek jakoś mało
konkretnych wypowiedzi dostał. A ten temat teraz mnie interesuje i przydałyby
się jakies opinie. Parasolki dla bliźniąt jakie wyszukałam to Maclaren Twin
techno, Inglesina twin swift, chicco ct 0.5 twin, tako wd10, deltim kakadu
2007, Jeep Wrangler All-Weather Twin Sport, Hauck Sun Speed Duo.... no i
chyba tyle i teraz nie wiem który wybrać. co z yposazenia jest ważne (okrycia
na nózki ważne czy nie? no i w ogóle na co zwrócić uwagę oprócz ceny?
Obserwuj wątek
    • twixy Re: No i co z tymi wózkami parasolkami 28.04.07, 09:38
      Za około miesiąc powinnam mieć jeepa wranglera to się wypowiem. Też jestem
      ciekawa czy takie "poręczne" są.
      • gosiapal Re: No i co z tymi wózkami parasolkami 28.04.07, 10:17
        do nas tez juz płynie combi
        jak zaczniemy uzywac to dam znac jak sie sprawuje

www.target.com/gp/detail.html/sr=1-14/qid=1177748201/ref=sr_1_14/601-5259926-0583301?ie=UTF8&asin=B000LBDCMQ
        • dragonia Combi 28.04.07, 18:18
          Fajny ten Combi, co prawda nie składa się chyba jak typowa parasolka, ale
          ogólnie raczka nawet wygodniejsza, a i wymiary po złozeniu, podobne do
          parasolkowych jeśli dobrze przeliczyłam (56x42x102) i tylko 9,5 kg wagi?
          Zdaje się, ze tego całego okrycia na nóżki co prawda nie ma, chyba że infant
          boot to jest to, bo nire mogę ze znaczeń tych słów wykombinowac o co chodzi.
          Koniecznie więc napisz opinie o nim.
          • gosiapal Re: Combi 28.04.07, 21:25
            no wlasnie ze wzgledu na raczke zdecydowalam sie na ten wozek
            nie ma okryc ale zamierzam go uzywac na przejazd z domu do samochodu i na
            zakupy czy do lekarza
            wiec to raczej nie bedzie problem
            no i oczywiscie ta waga tez mnie zachecila
            • gosiapal Re: Combi 29.05.07, 18:48
              jestesmy juz po spacerze i po wyprawie do lekarza nasza nowa parasolka.
              wozek jest rewelacyjny

leciutki
              fajnie sie sklada
              przechodzi przez drzwi, miesci sie w windzie
              genialna raczka
              bardzo zwrotny, przednie kolka obrotowe
              i te rozwiazania!!!!
              pasek, ze mozna sobie zarzucic na ramie
              kolka , na ktorych mozna go za sobia pociagnac
              pasek do spinania, zeby sie nie rozkladal po zlozeniu
              budki z okienkami

jestesmy bardzo zadowoleni z wyboru i polecam
              zdjecie moich maluchow w wozeczku

www.ciezarufki.brb.pl/gosiapal-blizniaki/zdjecia_416
              wozkiem jezdzilismy tez po osiedlu ale w porownaniu do naszego trojkolowca
              (kolka 14-stki) prowadzi sie ciezko tzn. nie da sie go prowadzic jedna reka i
              jedna reka np. skrecac
              • xangi Re: Combi 31.05.07, 09:43
                Gosiapal - mam ogromną prośbę - czy mogę liczyć na fotki Combi złożonego (nie
                mogę dociec, jak ten wózek się składa...)Czy złożony zajmuje mało miejsca?Czy
                nóżki dzieci mogą tylko zwisać czy też jest możliwość podczas snu przedłużyć
                siedzisko (chodzi o oparcie dla nóżek). I najważniejsze pytanie - jak
                zdobyliście ten wózek? Jeśli można, proszę o kontakt na adres: angelalelek@gmail.com
                Pozdrawiam
    • anna_sla Re: No i co z tymi wózkami parasolkami 28.04.07, 10:22
      Inglesina Twin Swift

To wózek spacerowy, szeroki. Zastąpił poprzedni model Twinjet. Wadą jest
      szerokość, przejechanie w domu z pokoju do pokoju jest raczej niemożliwe, ale do
      każdego sklepu można już wjechać bez problemu. Jego zaletą jest to, że się
      pięknie składa do bagażnika. Dodatkową zaletą jest jego mała waga. Wózek jest
      bardzo zwrotny - kręci się dookoła własnej osi. Wózek ma dwie niezależne budki,
      dwa niezależne siedzenia, które można rozłożyć na płasko, a także osłonkę na
      nogi. Może więc z powodzeniem służyć do wożenia niemowlaków. Siedzonka dla
      dzieci są jednak dość wąskie, w związku z czym dzieci zapakowane w zimowe
      kombinezony nie mają się za bardzo jak ruszać. Małe kółka niestety nie nadają
      się na polskie chodniki i drogi.

Maclaren Twin Traveller Double Stroller

Jest to wózek typu parasolka. Zdaniem jednej z użytkujących go mam jest
      rewelacyjny w okresie wiosenno-letnim, gdyż jest bardzo leciutki. Wózek składa
      się jedną ręką i po złożeniu jest niewielki. Spacerówka jest doskonała na
      zakupy, jazdy po mieście, można ją trzymać na stałe w bagażniku samochodu. Ja
      osobiście chyba bym się bała takich małych kółeczek, ale może to tylko mój brak
      doświadczenia?

Twin Hero

Wózek parasolka o lekkim stelażu aluminiowym, odrębnymi siedziskami i
      podnóżkami. Oparcia można rozłożyć do pozycji leżącej. Kółka są podwójne,
      przednie są obrotowe, małe, plastikowe. Waga wózka to 9 kg. Szerokość całkowita
      77 cm.

tyle znalazłam na www.blizniaki.net
      • grzalka Re: No i co z tymi wózkami parasolkami 28.04.07, 11:57
        Wiecie co, ja sobie nie wyobrażam jeżdżenia parasolką na codzień. My używalśmy
        parasolki chicco (tak na marginesie- mam na sprtzedaż), ale używaliśmy jej tylko
        na wyjazdach- bo zajmowała mało miejsca w bagażniku i z takim zamiarem ją
        nabyłam. A na co dzień mieliśmy spacerówkę z solidnymi kołami, którą było
        wygodnie i lekko pchać po każdej drodze i w której dzieciom było też z pewnością
        wygodnie.
        • dragonia Re: No i co z tymi wózkami parasolkami 28.04.07, 17:46
          U nas parasolka ma pierwszy raz posłużyć na wakacjach nad morzem gdy dzieci
          będą miały 9 miesięcy. A potem to na pobliski plac zabaw, do przychodni lub na
          szybki wypad do centrum handlowego, w każdym bądź razie żadne większe
          odległości do pokonania w terenie. Na razie jeździmy Inglesiną Biposto - wielka
          i ciężka, ale wszedzie wjedzie, po lasku i pagórkach ( z piachem i licznymi
          korzeniami wystającymi z ziemi itp) prowadzi sie bardzo lekko i to jedna ręką (
          drugą trzymam telefon - a jeżdzące obok matki siłujace się z pojedynczymi
          wózkami patrzą na mnie co najmniej zdziwionym wzrokiem). Nie wiem czy będziemy
          kupowali jeszcze jakiś wózek spacerowy na dużych kołach, trochę to zależy od
          tego kiedy Inglesina przestanie być wygodna dla naszych dzieci (nie będa mogły
          same do niej wejśc) i od tego jakie będziemy mieli doswiadczenia z parasolką.

Aha od dystrybutora Inglesiny otrzymałam info, że do Inglesiny Twin Swift nie
          można dokupić ani okrycia na nóżki ani folii przeciwdeszczowej.
          Ciekawi mnie ta parasolka Deltim Kakadu to model tegoroczny, za niecałe 800 zł,
          jest okrycie na nóżki w cenie.
          • gosiapal Re: No i co z tymi wózkami parasolkami 28.04.07, 21:22
            my też jezdzimy inglesina biposto i uwazam ze to genialny wozek
            ja to chyba jakas lekko stuknieta jestem i mam tez pp duette sw i uzywam go w
            zestawie stelaz plus foteliki kiedy jade sama z maluchami

co do parasolki to czekamy na nasza combi i wlasnie zamierzam jej uzywac w
            zastepstwie stelarza pp, czyli z domu do samochodu i do lekarza albo do
            supermarketu
            nie wyobrazam sobie jak wozkiem na takich malych koleczkach mozna jezdzic na
            spacery, ale jak sprobuje to zobacze smile
            a inglesine zamierzam zasapic instepem, chodzi mi wlasnie o to aby jak dzieci
            zacznal chodzic nie podnosic ich przy wkladaniu do wozka tylko zeby same
            wchodzily
            • dragonia Re: No i co z tymi wózkami parasolkami 29.04.07, 08:49
              Ja foteliki montuję na stelazu biposto, no ale dzieciaki jak wyrosną z
              fotelików to ta funkcja nie będzie użyteczna. Chociaż foteliki iglesiny i tak
              są duże w porównaniu z większością.

Zauważyłam, że na allegro rzadko pojawia się używany maclaren. Ciekawe dlaczego?
              Zdecydowałam się pojechać zobaczyc to kakadu deltimu.

Ale nadal mile widziane opinie.
    • okularniczka Maclaren twin techno 30.04.07, 16:58
      My od trochę ponad miesiąc jeździmy maclarenem- i jesteśmy bardzo zadowolone,
      wózeczek łatwo się składa, łatwo wchodzi do bagażnika. A na spacerki chodzimy
      nie tylko do parku...ostatnio byłyśmy w Lesie Kabackim i sprawdził się całkiem
      ok. Tapicerka czyści się ładnie- przetestowałam na soczku marchwiowym...
      Z minusów to kiepski dostęp do kosza w chwili kiedy rozłożone jest oparcie.

Zastanawiałam się również nad Deltimem, ale jakoś nie mam zaufania do nowości.
      Maclaren jednak jest wózkiem już przetestowanym.
      No i cena - podobna, my kupiliśmy na niemieckim ebay i zapłaciłam 900 pln. razem
      z przesyłką i kosztami przelewu.
      Pozdrowienia od Trzech Bab
      • anjazzielonego Re: Maclaren twin techno 01.05.07, 09:57
        My też szukamy spacerówki.
        Na razie mamy 2 wózki - w stylu Graco (obok siebie) oraz jeden za drugim. Ten
        Graco jest super, lekki, dość wąski, więc do mieszkania czy do klatki spokojnie
        wjeżdżam, do sklepów już gorzej. Nie mogę doczekać się, gdy zaczniemy używać
        wózka jeden za drugim, na razie dziewczyny są za małe - przednie oparcie
        rozkłada się na pół-leżąco, a one mają 5.5 mca, więc jeszcze poczekamy.
        W Graco denerwuje mnie to, że nie mam jak go zabrać do auta, a bagażnik mamy
        duży - musiałabym bawić się z odkręcaniem kół. Dlatego szukam spacerówki - dziś
        np. jadę z dziećmi sama do rodziny, i zastanawiam się, jak dam radę? Do auta
        zapakuje nas mąż, kuzynkom już zapowiedziałam, że zapowiada się noszenie dzieci
        na rękach. W takich sytuacjach spacerówka mała, lekka i koniecznie z
        rozkładanymi zupełnie oparciami by się b. przydała.
      • dragonia Maclaren twin techno - płytkie siedzenia 02.05.07, 17:06
        Czy w maclarenie te siedziska nie są za płytkie, bo jakies takie wrażenie
        sprawiają. W niektórych pojedynczych spacerówkach to siedzisko jest głębsze, a
        maclarenie nawet pojedynczym to jakoś tak płytko. Może to takie wrażenie, jak
        to jest?
        • okularniczka Re: Maclaren twin techno - płytkie siedzenia 03.05.07, 23:21
          Nie wiem co rozumiesz pod hasłem "płytkie siedzenia"- ale moje panny po
          wysunięciu podnóżka mają jeszcze jakieś 10 cm zapasu, a do najkrótszych nie
          należą- Zosia jest na 97 centylu ( prawie 80 cm wzrostu) Gabi - 4 cm niższa
          (krótsza?smile)Także wg. mnie nie jest płytko.Ale to tylko moje zdanie. Najlepiej
          "przymierzyć" dziecko do wózka biorąc pod uwagę "zapas". Ja mam nadzieję, że to
          nasz drugi i ostatni wózek.
          A jeśli chodzi o pojedynczego maclarena- to kuzynka użytkuje trochę ponad rok, a
          jej córeczka też do najmniejszych nie należy... i sprawdza się dobrze.

Dzisiaj miałam okazję popatrzeć jak przejeżdza przez wąską bramkę parasolka
          TAKO- jednak 86 cm szerokości to zdecydowanie za szeroko. Musiano przenosić
          wózek nad bramką, a my zmieściłyśmy się bez problemu smile

Pozdrowienia od Trzech Bab
          • dragonia Maclaren na niemieckim ebayu 08.05.07, 19:20
            Po wykonaniu wielu telefonów i zjeżdzeniu Warszawy okazało się że nie mozna
            nigdzie obejrzeć Deltim Kakadu, nie udało nam się obejrzeć też Maclaren Twin
            techno, a jedynie Maclaren Twin Traveller i w końcu po tym wszystkim
            zdecydowaliśmy się kupić maclaren na niemieckim ebayu , czekamy na dostawę.
            Faktycznie wychodzi sporo taniej. Także Okularniczko dzięki za podpowiedź w tej
            kwestii. Nie omieszkam napisać jak się sprawuje, choć myślę, ze naprawdę
            wiarygodną opinię to będę mogła napisać za parę miesięcy czy za rok.
            • 100ania u nas też już funkcjonuje drugi wózek 09.05.07, 09:54
              ale ja po pierwszym dziecku nie mam kompletnie serca do małych kółeczek, nawet przy krótkich przejazdach.
              Dlatego kupiłam ABC Design Tandem z pompowanymi kołami. Ciężki, ale wysoko go nie noszę (mieszkamy na parterze) i jako jeden z niewielu tandemów ma rozkładane na płasko oba siedzenia, co daje mi możliwość wstawienia do środka fotelików samochodowych. Niestety rozłożenie na płasko przedniego siedzenia sprawia, że dziecko z tyłu nie miałoby gdzie trzymać nóżek sad ale na spacery i tak jeździmy Spiderem (chłopcy jeszcze nie siedzą, więc nadal używam gondolek).
              I tak jeżdż sobie sama z moimi maluchami w różne miejsca, a ostatnio nawet odważyliśmy się zabrać całą trójcę do sklepu i tutaj funkcja wstawiania fotelików okazała się strzałem w 10!!! Chłopcy spokojnie spali w fotelikach, a potem tylko przestawiliśmy ich do samochodu, bez budzenia i przekładania. Takiego zestawu mam zamiar używać dopóki będą sie mieścili w fotelikach. Potem sama spacerówka.
            • okularniczka Re: Maclaren na niemieckim ebayu 09.05.07, 21:08
              hejka, szkoda że nie powiedziałaś wcześniej- umówiłybyśmy się na jakąś jazdę
              testową smile Jeśli masz ochotę- pisz smile

A co do Deltima to znalazłam go gdzieś w sklepie pod Jabłonną- także daleko...
              A Maclaren twin techno był w Świecie Dziecka na Malborskiej.

Pozdrawiam i życzę miłej jazdy
            • okularniczka i jak się sprawuje wózeczek??? 20.05.07, 00:50
              Zadowoleni jesteście? Daj znać. Pozdrawiamy ciepło.
            • mkulesza76 Re: Maclaren na niemieckim ebayu 23.05.07, 18:54
              A ile zapłaciłaś za maclarena na niemieckim ebay? Proszę napisz cenę razem z
              przesyłką. I ile idzie przesyłka? pozdrawiam idzikuje za odpowiedz.
              • okularniczka Cena na ebayu 23.05.07, 20:25
                My razem z kosztami przesyłki i przelewem zapłaciliśmy 950 pln, z czego prawie
                90 pln to koszt przesyłki. W poniedziałek zrobiłam przelew, a w sobotę miałam
                już wózeczek w domku.
                Pozdrawiam
                • okularniczka sorry za pomyłkę 23.05.07, 20:29
                  mąż mnie właśnie poprawił- całość kosztów (przesyłka+bank) to 900 pln, a nie
                  950. Przepraszam bardzo za moje niedopatrzenie.

Pozdrawiam
                  • mkulesza76 Re: sorry za pomyłkę 25.05.07, 22:43
                    Dziekuje za szybka odpowiedz. Mam jeszcze takie pytanie: Otóż zauważyłam, ze w
                    pojedynczym Maclarenie techno mozna jeszcze "przedłużyć budnę" rozpinając zamek
                    (w budce). Czy w tym podwójnym też tak jest? Z góry dziękuję za odpowiedź.
                    • okularniczka niestety nie.... 27.05.07, 00:23
                      nie można przedłużyć budki... wogóle wózki bliźniacze są "okrojone" w porównaniu
                      z pojedynczymi... maclareny też- budka, tapicerka też jest "pojedyncza" tzn.
                      nie można jej zamienić stronami

Pozdrawiam
                    • hanula22 w jakim wieku 13.06.07, 12:28
                      W jakim wieku były Twoje Dzieci gdy zaczęłaś używać Maclarena Twin Techno? Mam
                      półtoraroczną córeczkę, której za chwilę przybędzie siostrzyczka - zastanawiam
                      się kiedy będę mogła oba maluchy wsadzić razem do wózka. Z góry dzięki za odp.
                      • okularniczka Re: w jakim wieku 20.06.07, 22:20
                        przepraszam, ze dopiero teraz odpisuję, ale nie miałam dostępu do internetu.

Moje panny zaczęły jeździć maclarenem jak miały około 8 miesięcy, czyli okolice
                        maja.
                        Pozdrawiam
          • betka111 Re: Maclaren twin techno - płytkie siedzenia 09.05.07, 22:20
            Ja na żywo widziałam tylko Tako i Inglesine twin swift.
            Tako miał szerokie i pomiestne siedzenia (dzieciom też sie podobało) srednica
            kół ok 18 cm, szerokość wózka 86 cm. Jak "złapałam" sie za rączki zeby nim
            pojezdzić ręce miałam rozłożone na niemal na całej szerokośismilesmile, co sprawiało
            ze po paru sekundach bolały mnie ramionasad Nie wyobrazam sobie iść taką
            szeroczyzną na spacer (jestem dosyć drobną osóbką). Poza tym po sklepie
            jeździło się nim nawet sprawniesmile
            Z kolei jak zobaczyłam w sklepie Inglesine to ją przeoczyłam wśród pojedynczych
            wózkówsmile w porównaniu z jedynkami wygladała mi jak wózek dla lalek. Niska,
            wąska - ale zgrabna. Mimo to im dłuzej patrzyłam na ten wózek tym bardziej mi
            się podobał. Niestety nie było zadnego dziecka w sklepie które chciałoby usiąść
            (byłam sama). Zaryzykowałam i kupiłam. No i mam go od 3 miesięcy i nie
            zamieniłabym na żaden inny. Moje dzieci maja 14 miesięcy i ważą 11 i 12 kg,
            wózek jest dla nich ok. Nie mają w nim luzu ale nie siedzą też ściśnieci jak
            serdelki, nie zauważyłam zeby było im ciasno. Uwielbiaja w nim jeździć. Zimą w
            grubszych ubraniach będzie gorzej ale na razie mamy majsmileja jeżdże głównie po
            mieście (czasem po polnych drogach też) i jestem zadowolona, chodniki tez
            pokonuję bez zpecjalnych przeszkód. Nie widzę jak na razie minusów.
            A w sklepie gdzie kupowałam wózek pani polecała do niego folię przeciwdeszczową
            za 26 zł (nie widziałam jak dokładnie wygląda bo nie zdecydowałam się)
            Poza tym myślę, że dzieci bedą coraz więcej chodzić i nie będzie potrzeba
            jezdzic nim do 3 roku zycia.
            Na temat innych wózków sie nie wypowiadam bo nie widziałam ani nie jeździłamsad
            • trojakowamama BabyWelt 30.05.07, 11:57
              A my mamy parasolkę BabyWelt, póki co sprawdza się.
              • twixy Jeep wrangler all weather 06.06.07, 21:33
                Dziś się przesiadłam na parasolkę. Zwrotna, wygodna i przede wszystkim lekkasmile.
                MAnkamenty: trzeba dokupić pokrowce deszczowe, nie ma koszyka, maxymalny wzrost
                osoby prowadzącej to 160-165 cm ; dla mnie to istotne mam 167 i uważam że
                rączki powinny być wyższe. Na razie bez zastrzeżeń.
                • cytrusowa Re: Jeep wrangler all weather 07.06.07, 08:31
                  sie dolaczam do pytnaia, bo tak na moje oko we wrzesniu bede przesadzac male z
                  Firstwheelsa na spacerowke wlasnie.
                  i nie wiem zupelnie jaka, na co zwrocic uwge, itp.
                  • cytrusowa Gosiapal 07.06.07, 08:41
                    no wlansie ja z kolei porposze cie o pelna nazwe tego wozka, znaczy sie firme,
                    bo probuje znalezc tu a niemieckich stronach www i nie moge.
                    a tu mieszkam i tu bede kupowac

wozek wyglada w porzadku, ma taka raczke jaka chce, bo mam obecnie, kodze na
                    zakupy ez.
                    zastanawia mnie tylko szerokosc siedzisk i czy sie na plasko rozklada.a le zaraz
                    odczytam
                    pozdr was wszystkie
                    • gosiapal Re: Gosiapal 07.06.07, 20:39
                      firma combi
                      wozek combi twin sport

wozek nie rozklada sie na plasko
                      wg mnie nadaje sie dla dzieci juz siedzacych
                      • cytrusowa Re: Gosiapal 08.06.07, 14:06
                        dzieki za odp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka