Dodaj do ulubionych

Maclaren Twin Techno dla dzieci "rok po roku"?

25.05.07, 22:20
Witam, Proszę o radę, co sądzicie o tym wózku dla dzieci "rok po roku"? Czy
ma jakies znaczenie, ze jedno dziecko wazy wiecej niż drugie? To jakoś
inaczej bedzie sie go prowadzic? Proszę o radę, czy warto kupować ten wózek
dla dzieci z róznicę wieku 14 miecięsy. Jedna córka ma 1 rok i 10 miesięcy,
druga 6 miesięcy. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • okularniczka Re: Maclaren Twin Techno dla dzieci "rok po roku" 27.05.07, 00:25
      jeśli jesteś z Warszawy- to w tym tygodniu możemy sie umówić na wspólny spacer-
      to sobie przetestujesz mój wózek i zobaczysz smile
      Pozdrawiam
      • joannanb Re: Maclaren Twin Techno dla dzieci "rok po roku" 28.05.07, 00:00
        Odradzam Maclarena,nam rozsypal sie po roku a dzieci nie byly kolosami, kolor
        wyblakl po jakichs 3 miesiacach(mimo,ze Anglia nie jest krajem slynacym z
        nadmiaru slonca) no i prowadzi sie go beznadziejnie ciezko. Polecam wozki z
        duzymi pompowanymi kolami i typu jeden za drugim.My mamy Jane i nie
        zamienilabym go na zaden inny.
        • okularniczka do joannanb 28.05.07, 00:39
          A ja będę bronić maca smile bo:
          1. jestem za równouprawnieniem - które dziecko ma siedzieć z przodu??? U mnie
          nie realne- dwa silne charakterki
          2. Oba siedzonka sie rozkładają do poziomu - czego niestety nie ma w jane (myślę
          o trójkołówce), a ten cztero kołowy wygląda już niezbyt fajnie (ale to tylko
          moja subiektywna opinia)
          3. składa się jedną ręką
          4. jest lekki
          5. jesteś pierwszą osobą która "znam" i która mówi że mac sie "rozsypał" - a co
          na to producent?
          6. co do dużych pompowanych kół- to drugi posiadany przez nas wózek takowe koła
          właśnie posiada i różnica w jeździe jest tylko w przypadku "jazdy terenowej"- a
          w przypadku spaceru po chodniku- różnicy wielkiej nie widzę...za to różnica w
          wadze znaczna- impast spider waży 21 kg, a mac 12, różnica jak dla mnie znaczna...

Ale nie ma wózków idealnych i maclaren idealny nie jest, ale jako wózek-
          parasolka jest bardzo dobry. I też nie zamieniłabym go na żaden inny smile
      • hanula22 Re: Maclaren Twin Techno dla dzieci "rok po roku" 13.06.07, 12:45
        W jakim wieku można najwcześniej, Twoim zdaniem, wsadzić młodsze dziecko do tego
        wózka? Pozdrawiam.
    • copy77 Re: Maclaren Twin Techno dla dzieci "rok po roku" 30.05.07, 22:13
      Ja własnie kupiłam taką spacerówkę na Allegro i mam nadzieję, że będzie ok. W
      sklepach bardzo polecają ten wózeczek, mówiąc że jest najlżejszy, a jednocześnie
      najbardziej wytrzymały. W zasadzie zamierzałam kupić trójkołówkę ABC, ale jest o
      prawie 10 cm szersza, a mam wózek na pompowanych kołach Inglesina, więc...Na
      razie jeździ się dobrze, po chodniku bez zarzutu, po kamyczkach wiadomo..Ale
      jeśli chodzi o rozmiar - po złozeniu-bajka, składa się do rozmiaru pojedynczej
      spacerówy. Moje dzieciaki maja powyżej 10 kg i nie jest ciężko pchać, chyba że
      pod górę, no ale tutaj wózek nic nie pomoże, w końcu to w sumie powyżej 20.
    • joannanb Do okularniczka 31.05.07, 15:27
      Rozumiem,ze masz inna opinie na temat wozka i nie zamierzam tego zmieniac.
      Co do gwarancji, to nie interweniowalismy bo skorka nie byla warta
      wyprawki.Wizja kilku tygodni bez wozka z powodu wyblaklego koloru i taszczenia
      codziennie 2 dzieci(nie mam nikogo do pomocy przy dzieciach) wydawala sie zbyt
      straszna. Owszem mamy 3 kolowca Jane i problem tego kto siedzi z przodu
      rozwiazalismy zamieniajac dzieci miejscami co jakis czas.Nikt sie nie
      buntuje ,ze musi siedziec z tylu a lekkich charakterkow nie maja. Jane
      rzeczywiscie jest niewiele ciezszy niz Maclaren ale ja go nie nosze tylko
      dzieci w nim wozesmile.Prowadzi sie za to bez porownania lepiej no i moj problemy
      z nadgarstkami znikly wraz ze zmiana wozka. A co do spania to do tego moim
      dzieciom sluzy lozko.Poza tym zwykle jestem wstanie przewidziec komu moze sie
      przytrafic dzrzemka i tego sadzam z tylu. Wozek jest zreszta 1,5 raza szerszy
      niz Maclaren, w ktorym dzieci zima siedzialy upakowane jak sledzie nie mogac
      ruszyc reka ani noga.
      Zycze by wozek sprawowal sie jak najlepiej i bys nie musiala zmieniac o nim
      zdania.
      • okularniczka Re: Do okularniczka 31.05.07, 23:08
        Fajnie, że odpisałaś smile

I już wyjaśniam że ja też nie muszę wózka nosić, ale maclaren jest wózkiem
        parasolką - więc z założenia nie jest wózkiem służącym do długich spacerów- my
        korzystamy z niego np. przy wyjściu do lekarza, zakupów itp. I czasami trzeba go
        złożyć i włożyć do bagażnika- i tu nie ma sobie równych. Składam go jedną ręką,
        a uchwyt do przenoszenia jest jak dla mnie bardzo wygodny. No i zajmuje mało
        miejsca w bagażniku.

Co do Jane- też mi się bardzo podoba ten wózeczek,ale jak dla mnie ma
        zdecydowanie więcej wad niż zalet...

Moje panny mają dopiero 9 miesięcy i każdy spacer- kończy się spankiem, no cóż
        te typki tak mają smile więc oba foteliki muszą być rozkładane. A co robisz w
        sytuacji gdy dwoje dzieci chce spać?

Cena też jest dość istotnym argumentem jak dla mnie...

Miałam okazję pojeździć wózkiem - tramwajem i niestety- opcja jeden za drugim w
        naszym przypadku odpada- jakoś nie bardzo mam ochotę iść na spacer i słuchać
        wycia własnych dzieci - no cóż miejsce z przodu jest zdecydowanie atrakcyjniejsze...

Masz rację odnośnie szerokości siedziska, ale czasami trzeba zrezygnować z
        czegoś na rzecz czegoś innego, patrz punkty wyżej.

Jedno muszę przyznać - jane ma ciekawszy design, ale wygląd wózka był ostatnią
        rzeczą którą brałam pod uwagę przy wyborze wózka.

Ale każdy wybiera to co mu pasuje, mam nadzieję, że nasza "dyskusja" pomoże
        innym w wyborze wózka. Bo jak dla mnie taki jest jedynie cel naszej rozmowy, bo
        przecież ani ja Ciebie nie przekonam do zmiany wózeczka, ani Ty mnie. Ale każda
        z nas ma świadomość z czego zrezygnowała smile

Pozdrawiam cieplutko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka