matula22 04.04.05, 23:06 właśnie dostałam próbkę kremu na słońce ale nie mogę się doczytać czy można go stosować dla niemowląt w wieku 5msc.proszę powiedzcie czy stosowałyście, od kiedy, czy uczala, jeśli tak to co innego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izia30 Re: pytanie do stosujących SVR 05.04.05, 09:49 z tego co wiem to te kosmetyki mają filtry chemiczne, a małe dzici powinny stosować filtry fizyczne. są one dka starszych dzieci. ja polecam Nivea z faktorem 20. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: pytanie do stosujących SVR 05.04.05, 10:02 ja w zeszlym roku mialam dla Jeremiego dobry krem, specjalny dla niemowlat, ale nie pamietam nazwy, sprawdze w domu to Ci napisze tu lub na priv. tez mam te probke, ale jak ja zamawialam, to pani szpenio od svr nic nie mowila ze to dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
matula22 Re: pytanie do stosujących SVR 05.04.05, 10:09 patystka, będę wdzięczna jak nam znajdziesz tą nazwę. na nivea mamy uczulenie (na krem na każdą pogodę i do pupy, więc nawet nie będę próbowała z tym przeciwsłonecznym) z tego zrozumiałam, że SVR musimy sobie darować?a co z tym vichy, pewnie to samo?! dzięki za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: pytanie do stosujących SVR 07.04.05, 10:49 cholela tak go gdzies wpakowalam, ze nie moge znalezc ale cos mi sie przypomina, ze to byl avene - ale jeszcze jak znajde to dam znac Odpowiedz Link Zgłoś
mamaksinka Re: pytanie do stosujących SVR 05.04.05, 19:59 wg producenta krem SVR 25B nadaje się dla niemowląt www.svr.pl/index.php?pokaz_seria=1&id=11 My zamierzamy spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
matula22 Re: pytanie do stosujących SVR 05.04.05, 21:42 zadałam sobie trud i przetłumaczyłam to co napisali na próbce SVR 50 B. bez filtrów chemicznych,bez perfum.zawiera filtry mineralne gwarantujące maxymalną ochronę przeciwsłoneczną.krem jest przeznaczony do ochrony skóry nietolerancyjnej. no i zgłupiałam, bo z tych informacji wynika, że mogę ją zastosować dla mojej ponad pięciomiesięcznej córci a gdy wchodzę na polską stronę SVR to akurat ten produkt nie wyświetla się jako przeznaczony dla niemowląt. i bądż tu człowieku mądry Odpowiedz Link Zgłoś
mamaksinka Re: pytanie do stosujących SVR 05.04.05, 22:55 no fakt Dokładnego składu to na stronie producenta niestety nie ma, trzeba by ulotkę przeczytać. Może ten z filtrem 50 zawiera jakiś składnik, który nie nadaje się dla niemowląt? Może zapytaj na forum kosmetyki, tam radzi pani ekspert z IMiD, chyba coś pisała, że testują/ testowali tę serię. Ja zapytam naszą lekarkę co poleca, ale dopiero pod koniec miesiąca się wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaksinka Re: pytanie do stosujących SVR 05.04.05, 23:02 znalazłam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=14693961&v=2&s=0 pani ekspert nie poleca niestety Odpowiedz Link Zgłoś
amb25 Re: pytanie do stosujących SVR 06.04.05, 11:47 ja u takiego dziecka (alergika, zresztą) stosowałam SVR z filtrem fizycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
matula22 Re: pytanie do stosujących SVR 06.04.05, 12:29 nie ma co się czaić bo już zaczynam popadać w paranoię.w sumie mała ma już prawie 6msc.zrobię próbę na dłoni i jeśli nie wysypie jej to zacznę stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
kajaa27 Re: pytanie do stosujących SVR 06.04.05, 15:08 Piszecie o kremie, nie stosowałam więc nie wiem. Natomiast moge polecić mleczko do ciała i twarzy SVR Topialyse, smaruje od wczoraj, jest o niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: pytanie do stosujących SVR 07.04.05, 10:20 Ja stosuję u syna (2,2m) Xerialine 500 firmy SVR, na zmianę z maścią cholersterolową. Syn ma AZS, wprawdzie po xerialine skóra mu się wygładziła i jest lepiej nawilżona ale syn twierdzi że "ten krem swędzi" a cholersterolowa nie swędzi. Tak więc wygląda na to że trzeba działać na zasadzie prób i błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: pytanie do stosujących SVR 10.04.05, 15:50 znalazlam, sprawdzilam!!! - to svr z faktorem 60, na tubce wyraznie napisane, ze dla enfantsow ale ten cosmy go jako probke dostaly to po pierwsze SPF 40, a po drugie ani slowa o dzieciach wiec odpuszczam. kupie taki sam jak rok temu (nie mozna uzywac kremow z filtrami z zeszleo roku) i juz Odpowiedz Link Zgłoś
matula22 Re: pytanie do stosujących SVR 10.04.05, 21:44 wypróbowałam na dłoni, bo na twarzy mała wciąż ma jakieś krosty, i nic się nie stało.może taka próba na dłoni jest niemiarodajna? niestety czajnik ze mnie i boję się jej bużkę wysmarować.jak myślicie zastosować?(svr50) Odpowiedz Link Zgłoś
gagia Re: pytanie do stosujących SVR 12.04.05, 16:44 Tak wlasnie sprawdzam kremy i strone www SVR i musze powiedziec, ze znowu widze BALAGAN w SVR. Po pierwsze, na stronie www jest tylko kilka kremow (zdaje sie, ze nie wszystkie z serii UV), po drugie, jak piszecie, tylko SVR 25 jest 'dla niemowlat' (wg strony svr) chociaz ma filtry chemiczne; po trzecie pod Topialyse szukalam czegos innego i widze, ze jest tam Topialyse Krem, ktory kiedys kupowalam (z enoksolonem przeciwswiadowym), ktorego juz nie ma w aptekach - podobno przestali go produkowac (tylko Topialyse Plus, ale to inny krem). A wiec STRONA WWW NIEAKTUALNA. Ponadto maja strasznie niedokladne opisy w ulotkach/na opakowaniach... Przy tym kremie 'zwyklym' z enoksolonem w kilku jezykach pisano, ze 'bez perfum' (w tym po polsku) tylko we francuskiej wersji wymieniono 'parfum'. I oczywiscie okazal sie baaaardzo perfumowany. A wiec jaki krem przeciw UV polecacie, dziewczyny??? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agnes351 Re: pytanie do stosujących SVR 12.04.05, 22:19 A taki krem Adermy Bebe mleczko SPF 25 używałyście? Jest bez środków bezzapachowych i filtrów chemicznych, przynajmniej tak przeczytałam w opisie na stronie apteki internetowej Aptecus. aga Odpowiedz Link Zgłoś
patyska Re: pytanie do stosujących SVR 13.04.05, 10:27 zapytam swoja dermatolog przy najblizszej okazji o najlepszy krem i dam znac. Odpowiedz Link Zgłoś