Dodaj do ulubionych

smak mieszanki NEOCATE

07.01.06, 23:07
być może za chwilę to będzie jedyny pokarm dla mojego Antka,
napiszcie ekspertki od Neocatu - jaki ma smak ten syntetyczny napój i czy
dziecko łatwo go akceptuje, czy nie
wiem, ze kosztuje fortunę i ciężko to kupić dlatego zastanawiam się ile
butelek wyleję do zlewu zanim Antek przełknie choć kropelkę?
jaska
Obserwuj wątek
    • momi-m Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 10:59
      Moja córka przeszła z Amino na Neocate bezproblemowo(zero strat),ale wtedy nie
      znała wcale słodkiego Sinlaca.Niestety Neocate to juz historia.
      • jaskag Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 11:38
        dlaczego niestety
        neocate to historia - to chyba dobrze, że mogła zacząć jeść coś innego, chba, ze
        wcale nie jest lepiej,
        jak to jest po neocate
        jaska
    • momi-m Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 16:18
      Napisałam niestety,bo przygoda z Neocate trwała niecały miesiac i nam sie nie
      udało.Odstawilismy zgodnie z zaleceniem alergologa mleko i jestem z córka 7
      miesieczną w takiej sytuacji jak Ty i Antek (m.in.okropne wysieki na twarzy i
      zero sukcesów w tropieniu dobrego jedzenia).
      Moze na forum odezwą sie inne Mamy,które mają dobre doswiadczenia z Neocate.
      Nie wiem czemu nam się nie powiodło,chociaż kieruję podejrzenia w kierunku
      oleju sojowego - córka ma duuuża alergię na soję....może to był powód...
      Ale próbować warto,bo nie wiadomo czy to nie jest akurat o.k.
      Pozdrawiam.
      • jaskag Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 16:34
        to co je teraz twoja córeczka?
        strasznie mi przykro, ze wy też macie tak pod górę - wiem jak ciężko patrzy się
        na dziecko, które wiecznie ma jakieś doleliwości i nic nie można z tym zrobić sad((
        ja jestem na dnie od kilku dni, a jeszcze tydzien temu byłam taką optymistką
        mój gastrolog z dzialdowskiej mówi, ze neocate wcale nie jest tak dobrze
        tolerowany - nie zawsze jest na nim dobrze, dla mnie ta mieszanka była ostatnią
        deską ratunku, gdyby sinlac nie wypalił, ale widzę, ze nie warto w nim pokładać
        takich nadziei sad((
        jaska
    • momi-m Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 17:20
      Nie chciałam Cie zdołować.Nasze menu:sinlac,kalafior,oliwa z oliwek i kleik
      kukurydziany -desperackie manewry trwają od kilku dni.
    • bea_mama Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 17:29
      To ja cie pociesze. Zuzka co prawda nie pila Neocate ale EleCare, a to tez jest
      mleko syntetyczne, wiec mysle ze jest podobne w smaku. Przejscie z Nutramigenu
      na EleCare poszlo bardzo gladko, bo smak jest o niebo lepszysmile I wlasnie
      dopiero po przejsciu na EleCare i odstawieniu Nutry skora Zuzi zrobila sie
      pieknie gladka i wszystko sie samo zaleczylo. Nie doluj sie. Warto sprobowac.
      Moze zadziala podobnie jak u nassmile Zycze wam tego z calego serca, bo sama wiem
      jaki to bol nie wiedziec co dawac dziecku jesc.

P.S. Obecnie Zuzka ma dwa lata i po pol roku z EleCare przeszlismy na soje,
      ktora kiedys ja uczulala. A wiec polepsza siesmile
      • jaskag Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 17:59
        bea mama napisz proszę, czy mieszankę EleCare można kupić w Polsce, a jak nie u
        nas to jak ją zdobyć, bo pierwszy raz o takim syntetyku słyszę - zawsze to dla
        nas kolejna nadzieja smile))
        dzisiaj wrzuciłam małemu popping z amarantusa do dyni - smakowało i chyba nic
        sie nie dzieje, ale czekam do jutra
        zatem mój Antek je już - sinlac, dynię z poppingiem i kaszę jaglaną
        w najbliższym czasie chcę wypróbować - kukuryszę - kaszkę i chtupki,
        a w czwartek zdobędę eko indyka i ekokrólika więc dopiero zacznie się biesiada -
        przynajmniej próbna smile))
        wciąż korci mnie gruszka - gdyby przeszła miałabym coś dobrego do poppingu i sok
        do picia
        a i jeszcze ekobanan - pewnie od niego zacznę smile))
        jaska
        • bea_mama Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 18:24
          Ja akurat mieszkam w Stanach i nasz gastrolog powiedzial ze mozemy dawac Zuzce
          Neocate albo EleCare, wiec mysle ze obie sa podobne. Elecare kosztuje obecnie
          $50 za puszke, ktora starcza na okolo 5 dni. Kruffa pisala kiedys, ze w Polsce
          dostepna jest tylko Neocate, ja sie w tym nie orientuje.
          Nie martw sie na zapas. Sprobuj Neocatesmile
          • xxxinkaxxx Re: smak mieszanki NEOCATE 08.01.06, 23:42
            zarowno neocate, jak i elecare nie sa zarejestrowane w polsce, ale mozna je
            kupic/sprowadzic na tzw import docelowy, trzeba zlozyc wniosek do jednej z
            aptek majacych zezwolenie na import docelowy (lista aptek w ministerstwie
            zdrowia)

moja zuza neocate pila bez problemu, duzo chetniej niz nutramigen

o ile wiem zarowno neocate, jak i elecare to mieszanki syntetyczne, chocpewnie
            roznia sie odrobine, obie sa na bazie syntetycznych aminokwasow

neocate jest zarejestrowany i do kupienia na polska recepte w niemczech,
            czechach i na slowacji- cena w przeliczeniu 230-250 zl za puszke 400 g

pozdr

INKA
            • zosia888 Re: smak mieszanki NEOCATE 16.01.06, 12:02
              Witam!
              Inka, napisalam do Ciebie na priva.
              Mozesz odebrac?
              Pozdrawiam. Zosia.
              • magi32 Re: smak mieszanki NEOCATE 16.01.06, 13:49
                250zl za puszke?!na kilka dnicryingcryingto na miesiac..my jestesmy na nutramigenie,ale
                nie pomoglo calkiem,jest lepiej,ale czasem gorzej,czasem lepiej-nie mam pojecia
                od czego to zalezy,to dopiero 4mce a ja juz mam dosc,na slowo alergie robi mi
                sie niedobrzecrying
                • jaskag Re: smak mieszanki NEOCATE 16.01.06, 17:57
                  magi32 napisała:

> na slowo alergie robi mi
                  > sie niedobrzecrying
                  ja jestem na nie uczulona smile))
                  jaska
                  • 111a4 Re: smak mieszanki NEOCATE 16.01.06, 19:53
                    strasznie mi sie zle na duszy robi jak czytam te wasze posty!!!!!!współczuje
                    strasznie.moja julka jak sie teraz okazało tez jest alergikiem.i chyba z azs
                    (chyba bo to nie potwierdzone w 100%).to straszne!!!!dzis dostała okropnej
                    wysypki na całym ciałku.tak sie złozyło ze byłysmy dzis umówione do alrgologa
                    ale w sprawie tego azs.niestety przez ta wysypke (okropna) lekarka nie mogła mi
                    duzo powiedziec.najpierw trzeba sie pozbyc tej wysypki - powiedziała.wiec
                    karmie mała tylko bebilonem pepti.próbowałam urozmaicic jej menu wprowadzajac
                    sinlac ale niestety skonczyło sie zle.tez mam problem - do tej pory mała jadła
                    wszystko z wielkim apetytem i reakcji alergicznych nie było.a teraz nagle.jak
                    nie jedno to znów drugie.i szkoda mi dziecka bo ona jak widzi łyzeczke to
                    otwiera buziaka a tu nic dla niej nie ma!!!!!tylko ciagle to mleko i
                    mleko,kórym mam wrazenie nie moze sie najesc.zycze Wam wszystkim powodzenia!!!!!
                    trzymajcie sie!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka