Dodaj do ulubionych

Konieczność przejścia z k. piersią na Nutramigen?

02.03.06, 09:12
Czy któraś z was musiała przejść z karmienia piersią na Nutramigen? Ze wzgledu
na alergię - skazę bialkową, która pomimo diety eliminacyjnej postępuje -
zmiany skórne, brak przyrostu wagi, dolegliwosci z brzuszka, ulewanie. Czy to
jest rzeczywiscie konieczne, czy po prostu trzeba dać dzieciaczkowi więcej
czasu? (bezwzgledną dietę stosuję 3 tyg.). Czy komuś się okazalo, że to jednak
nie białko uczula?
Obserwuj wątek
    • annq27 Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 09:20
      u nas oprocz mlecznych przetworow uczula jeszcze gluten (zboza!), jajo i kilka innych... wytrzymuje na diecie juz 5 m-cy, ale zaczelam od 3 dni nauke picia Nutry, bo juz dlugo nie pociagne a i do pracy wrocic trzeba...
      • krasnoludekw Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 13:08
        ja też 5 mcy.
        Mogłabyś mi napisać jak wygląda nauka picia nutry bo mnie tez to chyba czeka i
        niemam pomysłu jak sie do tego zabrać.
        Tylko nutre czy kaszke tez jakąś?
        Będe wdzięczna
    • anet81 Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 13:47
      hej! wyślę Ci dietę leczącą alergię na pocztę gazetową.
      Poprzez dietę funkcjonalną należy tak wzbogacic skład pokarmu z piersi, aby
      poprzez zawarte w nim składniki uszczelnić i wzmocnić barierę śluzówkową w
      jelitach niemowlęcia, aby była ona nieprzepuszczalna dla antygenów .
      Przeczytaj, moze warto spróbować? My tak wyleczyliśmy alergię.

Pozdrawiam
      • brumming Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 14:02
        Zapraszam na nasze Forum:
        www.atopowe-zapalenie.pl/forum/viewforum.php?f=1&sid=7567643de935411bd660ff7115fa152b
        ktróe jest miejscem spotkań wielu mam z podobnymi problemami i kopalnią wiedzy
        rodziców, którzy już przez to przechodzili. Wiele jest opinii, że przejście na
        karmienie sztuczne wcale, lub nieznacznie zmieniło stan skóry dziecka. U majego
        małego restrykcyjna dieta eliminacyjna, podczas karmienia piersią, pomogła w
        opanowaniu strasznych kolek jelitowych i biegunek ze śluzem, ale stan skóry
        wymagał i tak leczenia i starannej pielęgnacji.
        Zachęcam do karmienia piersią - jeśli możesz, bo to również psychicznie
        trudnedo wytrzymania, kiedy się wydaje, że Twoje mleko "szkodzi" dziecku.
        Obecnie uważa się, że karmienie naturalne chroni niemowlęta przed alergią w
        przyszłości; ja przystawiałam małego 12 msc, a przez pierwsze pół roku życia
        był wyłącznie na piersi. Teraz ma dwa latka i stan jego skóry jest bardzo dobry.
        Na naszym Forum są także wskazówki co do diety. Zapraszam do lektury big_grin
      • krasnoludekw Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 15:25
        Baaaardzo prosze jestem tą dietą zainteresowaną .Przelij mi jeśli możesz.
      • krasnoludekw Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 15:32
        Nie wskoczyło tam gdzie powinno
        Błagam prześlij mi tą diete może ona nam pomoże
      • izao3 Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 16:26
        Ja też poproszę. Jestem w podobnej sytuacji. Staram się nie jeść niewskazanych
        produktów, a mój maluszek mimo to ma wysypkę na całym ciele.
      • bejbi76 do anet81 02.03.06, 20:12
        mogłabyś i mi wysłać? z gory dziękuję...
      • anet81 Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 21:17
        Doszło do wszystkich?
        • izaipiotr Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 04.03.06, 18:19
          Jestem w podobnej sytuacji też poproszę o tę dietę!!!
    • brumming Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 14:04
      Dodam jescze, że niepokojące jest zawsze, kiedy dziecko nie przybiera na wadze
      i wtedy niestety decyzję co do sposobu karmienia powinien podjąć, wraz z mamą,
      świadomy lekarz.
    • kiewlakis Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 21:08
      Proszę Cię bardzo,Anet81, przeslij mi również dietę leczącą alergię na adres:
      kiewla@interia.pl. Z góry ślę wielkie "dzięki"!
    • majka.majka Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 02.03.06, 21:35
      U mnie się nie udało, dopóki nie zdecydowałam się tylko na nutramigen było
      różnie, ale coraz gorzej. Od 1 miesiąca kiedy całkowicie zrezygnowałam z piersi
      (po kolejnym mocnym nawrocie) jest coraz lepiej.
      Teraz nie jest idealnie, ale jest już w miarę dobrze. Zaczęłam systematycznie
      wprowadzać nowe produkty, i wiem, że małą uczula też ziemniak, jabłko i wapno.
      Nie żałuję swojej decyzji, najważniejsze jest, aby było lepiej.
      Pozdrawiamy (mamy 6,5 miesiąca)
    • moniszek1 Dziekuję! 03.03.06, 10:37
      Szczególnie za tą dietę... jest hm, niesamowita...
      • quami poprosze o tą dietę :D 03.03.06, 11:16
        witam, moje dziecko ma skaze, karmie je piersią, ale jak chce wyjsć nie mam
        tyle pokarmu zeby małej ściagną i zostawić na kilka godzin, wiec lekarz
        przepisal Nutrę, problem w tym, że od poczatku mala go nie chce, pluje nim,
        wrzeszcy , wykrzywia, ogólnie jej nie smakuje. Na piersi tez mam diete
        eliminacyjna, kurde w sumi eto jem na okrągło to samo bleee a ostatnio doszło
        do tego, że mala ma znów wysypke na ciałku mimo ze ni edodałam nic nowego do
        swojej dietym dlatego dziewczynki poprosze o tą dietę m bede bardzo wdzięczna
        pzdr
        • martynika100 Re: poprosze o tą dietę :D 03.03.06, 13:46
          Czy jako mama alergika też mogłabym poprosić o tę dietę na adres gazetowy?
          Pozdrawiam
          • alma30 Re: poprosze o tą dietę :D 03.03.06, 17:27
            Ja również mam synka alergika, jeśli nie sprawi to kłopotu, to także proszę o
            tą dietę.
    • siasia12 Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 03.03.06, 18:08
      ja tez poproszę o tą dietę.
      Z góry dziekuję.
      pozdrawiam
      • quami Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 03.03.06, 18:14
        podaję swój mail:
        kamila_dymowska@wp.pl
        pzdr
    • anet81 Dieta lecząca alergię 03.03.06, 19:17
      Z powodu wielu próśb, umieszczam dietę w necie, tutaj mozecie sobie ją same
      pobrać:
      <A HREF="www.glorgliwice.pl/dieta.doc" target="_blank">Dieta lecząca
      alergię</A>
      Pozdrawiam
      Anet
      • anet81 Re: Dieta lecząca alergię 03.03.06, 19:21
        jeszcze raz smile
        Dieta lecząca alergię
        • anet81 Re: Dieta lecząca alergię 03.03.06, 19:22
          najlepiej klikną na tym prawym klawiszem i dać: ZAPISZ ELEMENT DOCELOWY JAKO...
          i zapisać u siebie na dysku
          Pozdrawiam
      • brumming dieta cud 03.03.06, 19:34
        Przepraszam bardzo, ale w jaki sposób pomocne mają być te wskazówki żywieniowe,
        dla mamy, która je tylko kilka produktów na krzyż, jej dziecko jest wysypane od
        stóp do głów i w rozpaczy chce przejść na sztuczne karmienie Nutrą?
        Część z tych porad nijak się ma do diety mamy, która ma dziecko z alergią, czy
        nietolerancją pokarmową sad być może pomogą w zbilansowaniu diety mamy która
        karmi zdrowego bobasa...
        ?? trochę mnie to zdziwiło surprised może ktoś mi pomoże w zrozumieniu tej diety, albo
        opowie w jaki sposób uleczyła ona kogokolwiek i z czego?
        Mama Atopika - Atopiczka
        • anet81 Re: dieta cud 04.03.06, 00:05
          nie, nie odpowiem Ci na te pytania, bo nie jestem lekarzem. Dietę tą od lekarza
          dostałam.
          Mój syn nie miał alergii na wszytsko - jedynie na mleko, kurz i pleśnie. I nam
          ta dieta pomogła. Każdy ma swój rozum i swoich lekarzy.

• outoflife Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 03.03.06, 21:31
      Ja tez mam taka sytuacje ze karmie piersia ale gdy wychodze to dziecku podaje
      sie Nutramigen bo nie mam na tyle zeby odciagnac. Maluch ma silna alergie,
      rygorystycznej diety nie musze jednak stosowac bo jakos moje mleko nie uczula.
      Owszem unikam tego co powoduje kolki ale nie mam tak duzo ograniczen. Natomiast
      malutka jest uczulona na wszelkie kosmetyki, ma brzydka buzie, ciagle jakies
      plamy, krosty czerwone, kapie teraz w mydle Oilatum i nacieram faldki parafina
      bo nic nie toleruje i dalej nie przechodzi. moze ja uczula cos co jem??...
      • anet81 Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 04.03.06, 00:02
        A dlaczego myślisz, ze to uczulenie na kosmetyki? Zawsze najpierw podejrzewa
        się alergię pokarmową niestety. Zawsze najpierw mleko.
        Na Twoim miejscu wykluczyłabym cały nabiał i białko jaja.
    • rara75 Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 04.03.06, 11:09
      Moj synek jest juz przedszkolakiem, wiec nawet diete wspominam z usmiechem smile
      Po 2 tygodniach karmienia piersia Maly trafil do szpitala z silna zoltaczka.
      Silny stres spowodowal, ze stracilam na 2 doby pokarm. Podano Mu wtedy NAN1 i
      wystapila niezywkle silna reakcja alergiczna. Szybka decyzja o przejsciu na
      Nutramigen oraz przepajanie glukoza. Walczylam tez o pers, jednak Maly wybral
      butle. Nie moglam sie z tym pogodzic, szczegolnie, kiedy sprobowalam tego "cud
      mleka"...
      Przez pol roku karmilam Go Nutramigenem i utrzymywalam diete dla jednego
      karmienia noca. Stan skory nie byl nienaganny, kolek nie bylo, bylo ulewanie.
      Dosc silne. Wiecie, co bylo dalej? Mniej wiecej w 7 m-cu zycia Maly rozkochal
      sie na dobre w piersi i odrzucil zupelnie Nutramigen. Tak naprawde, to wtedy
      zaczelam dopiero karmic piersia smile Bylam na scislej diecie 2 lata, bo tyle Go
      karmilam. Kiedy poszedl do przedszkola, udalo nam sie utrzymac diete bezmleczna,
      a gdy mial mniej wiecej 3 latka - dolegliwosci ustapily. Oczywiscie teraz
      wszystko jemy z umiarem, ale wlasciwie nie mamy zadnych problemow smile
      • anet81 Re: Konieczność przejścia z k. piersią na Nutrami 04.03.06, 13:12
        Brawo! Ale fajna historia smile
        Karminie piersią jest w alergii bardzo wazne.
        Podziwam, ze trzymałaś dietę bezmleczną dla jednego tylko nocnego karmienia.
        Pozdrawiam Cię serdecznie!
        Anet
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka