ontheroadagain 18.09.26, 13:15 Taka sytuacja, że jak wszystko dobrze pójdzie to w przyszłym roku pojawi się na pokładzie obywatel bądź obywatelka numer cztery. Na razie pomysły imiennicze baaaardzo luźne, więc zakładam wątek. Od razu uprzedzam - nie, nie chcę żeby mi ludzie na forum wybrali imię na dziecka Raczej jestem ciekawa inspiracji i pomysłów, bo może któraś propozycja nam przypadnie do gustu. W ekipie są już Matylda, Kalina oraz Jagna. Jak widać po imionach, jednym z warunków jest używalność w pełnej formie, czyli odpadają imiona typu Barbara, z której do końca będą robić panią Basię, czy Stanisław. I zdecydowanie preferuję imiona spoza kręgu tzw. kultury chrześcijańskiej. Na razie nieśmiało plącze mi się po głowie Gaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hersyliaa Re: Numer 4 - inspiracje 18.09.26, 14:50 Co powiesz na Aurelię, Elizę, Klarę lub Łucję? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Numer 4 - inspiracje 18.09.26, 16:02 Gustaw Bruno Sambor Ernest Daria Dagna Mira Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Numer 4 - inspiracje 18.09.26, 23:42 Dziewczynki maja sliczne imiona, bardzo je lubie. Gaje zreszta rowniez bardzo lubie Moje propozycje: Nawoja Żywia Sambor Hektor Wit Roch Przeborka Leszek/Lestek Tulia Roza Suliko Bolko Zawisza Doman Waleria Jezeli podobaja ci sie te pomysly to poszukam wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
milisi Re: Numer 4 - inspiracje 19.09.26, 01:31 Gaja jest do tego zestawu świetna pasują: Wanda Melisa Nawoja Emma Róża Zoja Aurelia ew. Aurora oraz Miłosz Borys Florian Tytus Witold Odpowiedz Link Zgłoś