Dodaj do ulubionych

Płatki kukurydziane

IP: *.* 28.05.02, 12:09
Pomóżcie proszę czy płatki kukurudziane tzw.corn flakes-y jedzone przeze mnie mogą powodować uczulenie u mojej 7 tygodniowej córki karmionej piersią.Wyeliminowałam już z mojej diety wszystko oprócz ryżu,indyka,pieczonego jabłka,białego pieczywa no i zjadłam ostatnio trochę samych tych płatków,tymczasem dzisiaj moje dziecko ma jakby jeszcze gorszą buzię,za uszami, rano zwymiotowała i robi zielone, zadkie kupy.Czy możliwe że od tego? Jestem załamana
Obserwuj wątek
    • Gość: halina Re: Płatki kukurydziane IP: *.* 28.05.02, 16:19
      A biale pieczywo jest na pewno bez mleka, serwatki, "tluszczu roslinnego"? Kukurydza niestety tez moze uczulac, albo jakis slodzik, czy co tam jeszcze w skladzie takich platkow jest.
    • Gość: ewa_s Re: Płatki kukurydziane IP: *.* 02.06.02, 23:12
      Cześć.Sprobuj zrezygnować z jabłka. Mój synek miał kolke własnie przez nie. A słyszałam juz nieraz że, paradoksalnie, własnie jabłka moga uczulać. Powodzenia i głowa do góry. :hello: EWA
    • Gość: alekiczarek Re: Płatki kukurydziane IP: *.* 03.06.02, 14:02
      Marto, piszesz ze skora na policzkach Twojego dziecka sie pogorszyla po zjedzeniu platkow kukurydzianych tzn. ze wczesniej nie jadlas tych platkow a skora i tak nie wygladala najlepiej? Jesli tak to przypuszczam, ze cos innego, oprocz platek, uczula Twojego malca. Czy te produkty, ktore wymienilas to wszystko co jesz? a co pijesz? tylko wode? moje dziecko do tej pory nie toleruje (ma 11 m-cy) np. gdy wypije herbate....Wiem, ze to trudne ale powinnas poszukac produktow, ktore alergizuja dzieciaczka. Albo przejdz na ostra diete na ok 2 tyg. skladajaca sie np. z trzech produktow (jesli nie bedzie poprawy to znak, ze cos z tych trzech rzeczy uczula; a jesli bedzie to bardzo powoli rozszerzaj diete) albo zrezygnuj z kilku najbardziej podejrzanych produktow i obserwuj co sie dzieje. Powodzenia w poszukiwaniach!Ania, mama Alka i Czarka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka