Dodaj do ulubionych

meczacy kaszel-POMOCY

01.03.07, 11:48
Syn uczulony jest na roztocza i plesn.Obecnie procz ZYRTECU nic nie musi brac.Niestety u nas kazda infekcja zaczynajaca sie np.katarem konczy sie strasznie meczacym suchym kaszlem.Alergolog kazala podawac wtedy leki wziewne FLIXOTIDE i BERODUAL,ktore nie bardzo zmniejszaja ten kaszel.Maluch sie meczy szczegolnie w nocy.Daje mu jeszcze syrop z babki lancetowatej ale to tez nie bardzo pomaga.
Drogie Mamy moze polecicie jakis syrop ktory uspokoil by ten kaszel???
Wizyte u alergologa mamy za 3 tyg.a kaszel meczy
Obserwuj wątek
    • dagu75 Re: meczacy kaszel-POMOCY 01.03.07, 12:24
      Ja podaje krople homeo Husteel. Przy ataku kaszlu po 5 kropli co 15 minut,
      potem rzadziej.
    • joaska26 Re: meczacy kaszel-POMOCY 01.03.07, 13:45
      Widzę że objawy są podobne do objawów mojej 20 mies córeczki. Nie robiłam
      jeszcze badań, mam termin na 29.03 ale po przeczytaniu Twojego postu zaczynam
      się upewniać co do alergii na roztocza. Podejrzewałam ją na podstawie własnych
      obserwacji... Na wczorajszej wizycie u alergologa dostałam jakiś syrop do
      zrobienia na kaszel. Nie wiem konkretnie co on zawiera bo ciężo mi coś
      odczytać. Mam pytanko: Czy te infekcje trwają cały czas czy są przerwy? A katar
      jest wodnisty czy robi się gęsty i zielonkawy? dziękuję za odp
      • edzia.79 Re;do joaska26 01.03.07, 16:07
        Syn ma prawie 5 lat,jest przedszkolakiem i teraz juz nie choruje non-stop.Wczesniej bardzo czesto chorowal.Katar ma zazwyczaj wodnisty.Do jesieni prawie przez rok bral leki wziewne bo kaslal wkolko.Teraz juz sam ZYRTEC a "psikaczki" przy infekcji.
        Pozdrawiam.
    • 5_monika Re: meczacy kaszel-POMOCY 01.03.07, 13:49
      napisz mi na pocztę kiedy kaszle jak długo i ile razy w nocy.Cokolwiek więcej
      też jesli się da.
      ozdpiszę później.
      pzdr
    • mouse1001 Re: meczacy kaszel-POMOCY 01.03.07, 14:10
      Lepiej zrób mu badania kału. Może ma grzyby albo jakiegoś pasożyta? U nas też
      mały zaczynał od kataru, później kaszel. Oczywiście diagnoza - alergia. Leki
      wziewne pomagały mu jak umarłemu kadzidło. Wreszcie zrobiliśmy posiew, no i
      wyszedl przerost candidy albicans. Dostaje końską dawkę eneterolu i lacidofilu i
      jest coraz bardziej OK. U nas dodatkowo co jakiś czas miał koszmarną biegunkę.
      Doświadczone mamy na tym forum pisza bez przerwy, że diagnozowanie potencjalnych
      alergików powinno się zacząć właśnie od wykluczenia grzybów i robali. Ale nie
      licz, że lekarz ci to sam zaproponuje. To drogie badania, trzeba je powtarzać.
      Zaryzykuj i sama zasugeruj takie postępowanie.
      • justy01 Re: meczacy kaszel-POMOCY 01.03.07, 14:43
        podaje salbutamol 3x w dzien po 3 ml i dzilaa maly tez meczyl sie bardzo w nocy
        i poki co druga noc ok....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka