Dodaj do ulubionych

La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50

08.06.07, 14:48
bylam nastawiona ze kupie ten krem dla mojej Oli
ale dzis w aptece Pani powiedziala ze nie nadje sie dla dzieci ponizej 3 roku
zycia poniewaz zawiera alkohol
poradzcie dobry krem z filtrem dla malej alergiczki z jasnymi wloskami i
niebieskimi oczkami
Ola ma 17 miesiecy
Obserwuj wątek
    • inga_iga Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 14:52
      używałam 30 nivea, jest na prawdę skuteczny. Byłyśmy przez 2 miesiace nad
      morzem, czasam cały dzien na plaży i nigdy nie zdarzyło sie poparzenie.
    • abosa Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 15:06
      Pani doktor E. Kamińska, na forum o kosmetykach dziecięcych, poleca Ziajkę
      SPF30, Nivea SPF30 i ... jeszcze jeden, nie pamiętam nazwy; Zawierają WYŁĄCZNIE
      filtry fizyczne (mineralne), wspomniany przez ciebie specyfik zawiera również
      chemiczne, co nie jest wskazane dzia dzieci, zwłaszcza przed ukończeniem 3 roku
      życia;
    • magdek2 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 15:36
      ja nivea nie polecam ani z filtrem ani tego zimowego, mała nie jest alergikiem
      a po tych kremach buzię miała jak staruszka, strasznie wysuszają, na policzkach
      była dosłownie łuska, a ten ziomowy wcale nie chroni, teraz mam od dwóch
      tygodni Klorane filtr 50, kosztował 35 zł więc mieści się na tej średniej półce
      cenowej, doskonale się rozprowadza bo ma konsystencję mleczka, ze skórą nic się
      nie dzieje, dostałam również próbkę innego kremu bodajże ivostin, o ile nie
      pokręciłam czegoś, proponuję żebyś poprosiła w aptece o próbkę i zobaczysz jak
      się sprawdza, ja byłam zdecydowana na ten klorane, ale gdybym chciała tylko
      próbkę nie byłoby problemu
      • beem3 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 17:09
        stosuje IWOSTIN filtr 50+
        po nivea mała dostaje wysypki sad
    • magia Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 17:11
      Moj alergik uzywa avene spf50 z filtrami minerami. Koszytuje chyba ok. 60zl.
      Taki www.aveneusa.com/consumers/products/extreme_sunscreen_spf50.asp
      • cyrala Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 19:25
        Ponieważ sama mam ten krem dla dziesięciomiesięcznej córeczki,poszłam dzisiaj do
        apteki po coś innego,ale pani przekonuje mnie,że krem jak najbardziej nadaje się
        dla dzieci do 3 lat.Faktycznie na ulotce też jest taka informacja.Czy on
        faktycznie ma filtry chemiczne i jednocześnie jest dopuszczony dla małych
        dzieci?Wcześniej o tym nie czytałam,a teraz nie wiem czy ta informacja jest
        wiarygodna,że nie należy stosowac go dla najmłodszych.
    • iwonabw Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 21:10
      Ja stosuję ten krem na twarz u moich córeczek i stosowałam go też rok temu, jak
      mała miała niecały rok. Do ciała stosuje Biodermę Photoderm SPF40, oba uważam
      że są świetne i jak najbardziej dobre dla małych dzieci. Używałam oba te kremy
      w palącym słońcu w Egipcie i sprawdziły się rewelacyjnie. Przez krótki czas
      stosowałam Niveę - wysypało je, mimo, że nie są alergiczkami. Stosowałam też
      Avene z filtrami mineralnymi, ale niemiłosiernie ciężko się rozprowadzał, co
      mnie drazniło i druga jego wada, to że brudził ubranka. Starszej do przedszkola
      kupiłam Zajke, ale na razie jeszcze nie sprawdziłam jedo właściwości.
      • dzidzia_ch Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 21:26
        kupilam w koncu krem musteli
        www.vena-vita.pl/produkt,id,20554,mustela+sun+krem+ochronny+spf+50%2B+75ml
        mam nadzieje ze bedzie dobry
        La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 odradzily mi dwie farmaceutki i
        lekraz dermatolog-alergolog - ze wzgledu na zawartosc filtrow chemicznych
        • weronka77 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 21:58
          Magda podaj proszę w któych aptekach tak odradzają a chętnie pójdę się
          skonsultować.Ja używam LaRoche od pierwszych wakacji małej i polecał mi go
          pediatra-neonatolog,drugi pediatra(Spodaryk) oraz dermatolog z KOpernika
          (Brzewski).BArdzo mnie to zaciekawiło bo kupiłam go również w tym roku.Myślę ze
          to jakieś nieporozumienie..
          • dzidzia_ch Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 22:08
            ja dodatkowo przeczytalam ulotke i sama doszlam do wniosku ze krem jednak jest
            nie dla Oli
            zawiera w swoim skladzie alkohol i filtry chemiczne
            moja Ola ma bardzo deliktna skorke i balam sie ze ja ten krem podrazni
            a kosmetykow musteli juz uzywalysmy i bylo ok
            a apteki w ktorych bylam to vena-vita i salus
            pediatrzy nie zawsze znaja sie na kremach do opalania - mnie kiedys znany
            neonatolog z kopernika polecal krem kompletnie niedozwolony dla dzieci sad!
            • weronka77 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 22:12
              Eee ale Brzewski wie co robi bo wiele "skór" już uratował.My na odwrót-Mustela
              nam powoduje wysypkę....Dlatego generalnie wybieram SVR a LaRoche tylko na
              wakacje.
            • agni71 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 08.06.07, 22:54
              Tez jestem teraz "na kupnie" kremu dla dzieci, w końcu wzięłam Avene SPF 40,
              ale brałam też pod uwagę La Roche.

A ten alkohol w nim to jaki? Bo jeśli Cetearyl Alcohol, to nie jest to alkohol
              w potocznym rozumieniu tego słowa. Gliceryna to też alkohol...

aga
              • dzidzia_ch Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 09.06.07, 19:49
                kupilam dzis czerwcowe "dziecko" i jest tam artykul wlasnie o kremach z filtrem
                cytuje z tego artykulu
                "filtry chemiczne to substancje ktore wnikaja w skore(ale tylko jego wierzchnie
                warstwy..." - dla mnie brzmi to juz niezby fajnie
                i dalej
                "niektorzy nie toleruja kremow z filtrami chemicznymi -ich skora reaguje na nie
                zaczerwienieniem,swedzeniem.Dlatego filtrow chemicznych nie powinno sie
                stosowac u niemowlat i alergikow.Dla nich przeznaczone sa filtry mineralne..."
                ten tekst utwierdzil mnie w przekonaniu ze podjelam sluszna decyzje co do
                wyboru kremu smile!
                --
                Oleńka
                • weronka77 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 09.06.07, 20:31
                  we wtorek idę do dermatologa i robię "zadymę" w takim razie..
                • iwonabw Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 10.06.07, 15:31
                  No, ale 17 miesięczne dziecko to chyba już nie niemowlak, raczej zaliczyłabym
                  go do prawie 2-latka smile
                  • dzidzia_ch Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 10.06.07, 19:43
                    no nie niemowlak ale moja Ola to niestey alergiczka sad!
    • janka39 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 09.06.07, 20:48
      hmmmm... moj synek (14 m-cy) jest alergikiem, uzywamy la roche posay, jestem
      zadowolona, wysypek brak, tylko w zgięciach rączek pojawiaja sie ostatnio male
      krostki (wydaje sie ze to potowki... chyba ze nie...)

nivea jest do bani - nie idzie tego rozsmarowac
      ale to chyba "uroda" kremow z filtrami mineralnymi
      mustela tez jest "tępa"
      • weronka77 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 09.06.07, 20:54
        mo widzisz-ja też nie mogę się nijak do LaRoche przyczepić...
        • dzidzia_ch wercia 09.06.07, 21:10
          ja nie mowie ze krem LaRoche jest zly i nie nadaje sie dla dzieci
          uwazam tylko ze skoro zawiera filtry chemiczne to moze draznic skorke
          zwlaszcza ze kremem przeciwslonecznym trzeba smarowac bardzo obficie i to kilka
          razy dziennie - a filtry chemiczne wnikaja w skorke
          jestem zdania ze im mniej chemii tym lepiej - mniejsze ryzyko alergii
          a mustela rozprowadza sie calkiem znosnie - moja Ola ktora jest wiercipieta
          spokojnie dala sie wykremowac od stop do glow smile))!
      • dzidzia_ch Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 09.06.07, 21:04
        tylko w zgięciach rączek pojawiaja sie ostatnio male
        > krostki (wydaje sie ze to potowki... chyba ze nie...)

a moze to wlasnie jest od tego kremu?
        w zgieciach raczek i nozek Maluszki sie najbardziej poca i pot w polaczeniu z
        kremem drazni skorke - stad ta wysypka
        moja Ola tez miala takie krostki i jak odstawilam krem nivea to teraz zgiecia
        czysciutkie
        • malikowna Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 10.06.07, 08:12
          Mamy La Roche jest rewelacyjny poleciła, mi go moja ciocia która jest
          dermatologiem-alergologiem ze spec. 2 stopnia wspominała o filtrach
          chemicznych i poprostu kazała sprawdzić, czy mały je toleruje i to jest chyba
          najlepszy sposób jeżeli nic dzieecku nie dolega to w czym problem?
          • krasulas Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 10.06.07, 08:58
            Ja też dwa lata używałam tego kremu - poleciła mi jedna z lepszych alergologów
            w mojej aglomeracji. Działał świetnie - świetna skórka u atopowca, zero
            wyprysków (jedyne co, to ciężej niż inne rozsmarowywał się). Przeszłyśmy potem
            na Niveę i w zgięciach rączek pojawiały się krosteczki, zaczerwienienie -
            sądzę, że to ewidentnie uczulenie na słonko przy stosowaniu tegoż kremu. A
            teraz - mała ma 3 latka z haczykiem - będąc na spacerach, balkonie, w baseniku -
            potrafię ją posmarować Bielendą 9-tką z masełkiem kakaowym (moje ryzykosmile).
            Nie jesteśmy na tyle długo, aby stosować wyższe filtry - i szczerze - Mała ma
            zero objawów alergicznych, zero poparzeń. Jestem mile zaskoczona, ale nad
            morzem stosować będziemy pewnie Niveę.
            Aha - a co do tych rączek - rok temu po parokrotnym podrażnieniu tych miejsc,
            uczulenie samoistnie minęło - ale pamiętam, że właśnie przeguby dosmarowywałm
            jej La Roche. Po 2 tyg. nie było już takiej potrzeby.
            Pzdr
            Ania
        • janka39 do dzidzi 10.06.07, 11:55

> moja Ola tez miala takie krostki i jak odstawilam krem nivea to teraz zgiecia
          > czysciutkie

tzn ze zgiec niczym juz nie smarowlas?
          • dzidzia_ch Re: do dzidzi 10.06.07, 19:42
            w czasie najwiekszych upalow za rada dermatologa zgiecia smaruje
            lotionem "tanno hermal lotio"
            dziala wysuszajaco i przeciwdziala nadmiernemu poceniu - narazie Ola nie ma
            wysypki
            www.domzdrowia.pl/40189.html?AptusShopSID=0584a786e2442c49c0cb295b31838756
            mozna tez stosowac plynny puder
            • mariejo Re: do dzidzi 10.06.07, 22:06
              Z filtrami mineralnymi polecam Klorane SPF 30, lepiej sie rozsmarowuje niz
              nivea. W naszym klimacie wystarcza.
    • inia25 Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 11.06.07, 08:58
      cytat z jednej ze stron w necie:
      "Filtry mineralne należą do grupy związków nazywanych przez chemików
      nieorganicznymi, w odróżnieniu od filtrów chemicznych zaliczanych do grupy
      związków organicznych, to jednak nie zmienia faktu, że oba rodzaje filtrów są
      substancjami chemicznymi tylko o innych właściwościach."

wspomniany La Roche używam u swojego dziecka od 3 sezonów - uważam, że jest
      jednym z lepszych kremów obecnych na rynku. Swietnie sie sprawdza i doskonale
      rozprowadza.
      • leigh4 Vichy 11.06.07, 09:04
        Polecam vichy dla dzieci. Są dwa rodzaje: faktor 30 i 50. Ja kupiłam 30 i w
        zupełności wystarczył na ostre słońce. Wróciłam przed kilkoma godzinami znad
        morza, krem sprawdził się idealnie. Jest tak skuteczny, że gdy przypadkowo
        kapnął mi na rękę, w tym miejscu skóra nie opaliła się ani odrobinęwinkŁadnie
        pachnie, dobrze się wchłania i nakłada. Najlepszy, jakiego dotychczas używałam.
        Ziajki za to nie polecam. Używałam w ubiegłym roku i daleka byłam od zachwytów,
        choć powodów już nie pamiętam.Pamiętam tylko, że postanowiłam już więcej go nie
        kupować, więc pewni czyms sobie "zasłużył"smile
        • inia25 Re: Vichy 11.06.07, 09:08
          ja dla odmiany nie byłam zadowolona vivhy, według mnie kiepsko sie
          rozprowadzał. Miałam ten z większym faktorem.
    • abosa Re: La Roche Anthelios Dermo-Pediatrics SPF50 11.06.07, 10:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=43506229&a=43512032
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=40968843&a=42111487
      na tym forum można znaleźć wiele wypowiedzi Pani doktor na temat kremów,
      filtrów itp; ...
      • szurkas Mustela krem przeciwsłoneczny dla najmłodszych 12.06.07, 11:39
        a znacie ten krem?

fabrykazdrowia.pl/go/_info/?id=1531&partner_id=11111111&code=503bdbc85e7a17e2847549c66687880d

włoskie mamy bardzo go chwalą smile

• janka39 do dzidzi 15.06.07, 14:04
      wielkie dzieki za namiary na ten puder w plynie
      kupilam, uzylam 2 razy i jest o niebo lepiej smile (oby tylko nie zapeszyc...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka