Dodaj do ulubionych

transport gości

01.08.06, 11:09
od kościoła do restauracji jest kawałek, można oczywiście komunikacja miejską-
jakies 15-20 całej drogi, al etak się zastanawiam, czy trzeba zapewnic
gościom dowóz, czy też pozostawić to w ich gestii. Myśle, że częsc przyjedzie
samochodami, ale cześć zapewne nie..Jak Wy to rozwiązujecie?
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: transport gości 01.08.06, 11:13
      Ja bym zamówiła autobus. 20 minut to jednak kawałek jest.
    • agnrek Re: transport gości 01.08.06, 11:16
      My wynajęliśmy miejski autobus MZA, zabawa była przednia:
      Za 3 godziny zapłaciłam 211 pln smile Z kościoła do restauracji było 8 km, autobus
      jechał dwa razy (po gości do kościoła i z kościoła)
      img82.imageshack.us/img82/2573/wesele153sg7.jpg

• spodnica_w_kratke Re: transport gości 01.08.06, 11:22
        czadsmile jak dlugo wczesniej zamawialiscie? a zastanawialiscie sie tez na
        busikami albo autobusami? macie jakies namairy? DZIEKIsmile
        • twitti Re: transport gości 01.08.06, 11:25
          my tez chcemy zamowic taki wlasnie autobussmile na pewno nie wszyscy beda mieli
          czym jechac.
        • agnrek Re: transport gości 01.08.06, 11:25
          Polecam, naprawdę super zabawa.
          Dzowniłam na 2 m-ce wcześniej, ale powiedziano mi, że to za wcześnie smile Można
          nawet 1-2 tygodnie wcześniej. Ten autobus mieścił 50 osób, nie wiem, czy bus
          wyjdzie taniej:
          www.mza.waw.pl/wynajem_autob.html
          • twitti Re: transport gości 01.08.06, 11:27
            my wyslalismy wczoraj zamowienie faxemsmile a slub jest 9 wrzesniasmile bede dzwonic
            za tydzien czy dostali zamowieniesmile
            • agnrek Re: transport gości 01.08.06, 11:28
              Tak, jak pisałam - tzreba się upominać, bo wiadomo, jaki to urząd smile Rano w
              dniu ślubu dzwonisz do dyspozytorki, odbiera Pan Gienio-kierowca i Ci
              potwietdzi dodatkowo, że na pewno wyjedzie smile
              • twitti Re: transport gości 01.08.06, 11:29
                dziekismile i tak pewnie jak zadzwonie to mi wiecej powiedzasmile
              • spodnica_w_kratke Re: transport gości 01.08.06, 11:30
                ale pomysl swietnysmile
          • spodnica_w_kratke Re: transport gości 01.08.06, 11:29
            wynajeliscie autobus na caly czas trwania ceremonii? czyli przywiezienie dosci
            do kosciola, ca 1h/1.5h kosciol z zyczeniami i transport do restauracji?
            • twitti Re: transport gości 01.08.06, 11:31
              nie wiem jak agnrek, ale ja zlozym zamowienie na godzine 16.15 (slub jest na
              15). Tak zeby tylko podjechal, zabral gosci do restauracji i potem juz moze
              sobie jechacsmile
              • spodnica_w_kratke Re: transport gości 01.08.06, 11:33
                tez o czyms takim myslalamsmilea wiecie ilu gosci potrzebuje transportu? ja
                zamierzam sie podpytac przy wreczaniu zaproszen..bo moze sie okazac, ze
                wystarczy pare taksowek..
                • agnrek Re: transport gości 01.08.06, 11:34
                  Ja na ślubie siostry zamawiałam 3 taksówki w Wawa Taxi. Skończyło się na
                  awanturze, bo podjechały 2, musiałam się wykłócić o 3. No i trzeba było na
                  miejscu zapłacić. A u nas nie chcieliśmy, żeby goście wyciągali pieniążki i
                  płacili. W MZA płacisz przelewem po otrzymaniu faktury po weselu.
                • agnrek Re: transport gości 01.08.06, 11:37
                  Dziewczynki,
                  weźcie pod uwagę to, że nie każdy miejscowy będzie brał samochód. U nas mają
                  wszyscy, ale nie brali, bo wiadomo - będą pili. Pod kościołem się wtedy robi
                  zamieszanie, jedni się pakują do samochodu znajomych, inni zamawiają taksówki.
                  U nas były 52 osoby,z czego 26 nocowało. Ponieważ nie chcieliśmy, aby szujali
                  kościoła, bo nie znają Warszawy, podstawiliśmy im autobus pod hotel i pojechali
                  do kościoła. Po mszy wsiedli z powrotem, a dosiedli się miejscowi bez
                  samochodu, czyli było około 40 osób w środku. Każdy chętnie zostawi samcochód,
                  jeśli powiecie przy zapraszaniu, że będzie transport.
                  • twitti Re: transport gości 01.08.06, 11:40
                    agnerek, a zalatwialas transport powrotny gosciom? bo mamy noclegi dla ok. 10
                    osob a reszta ma sama wracac. Przyjecie jest w Wawie, wiec pomyslelismy ze
                    sobie poradza.. tylko ze przyjecie nie bedzie do rana..
                    • agnrek Re: transport gości 01.08.06, 11:57
                      Nie, każdy wracał taksówką. Goście zabierali się od 2.00 do 4.30.
                      • twitti Re: transport gości 01.08.06, 12:00
                        dzieki za infowink taxi to chyba dobry pomyslsmile
            • agnrek Re: transport gości 01.08.06, 11:31
              18.15 podstawienie autobusu pod hotel
              18.20 wsiadają do niego goście
              ok. 18.40 przyjazd do kościoła (około 8 km)
              ślub o 19.00, autobus stoi pod kościołem
              ok.20.15-20.30 przejazd z gośćmi do hotelu (około 8 km)
              ok. 20.30-20.45 przyjazd do hotelu

Całość za 211 pln brutto.
              • twitti Re: transport gości 01.08.06, 11:39
                niezle taniosmile u nas mysle ze z 10 -15 osob moze nie miec transportu. Nie
                bedziemy juz jak zamowilismy bus wpychac ich do innych gosci tylko sobie usiada
                w autobusikusmile
                • paninemo Re: transport gości 01.08.06, 11:54
                  a my będziemy mieli zabytkowy tramwaj dla nas i dla gości. Tylko że w przypadku
                  tramwaju ograniczeniem może być brak torów a u nas akurat są.
                • agnrek Re: transport gości 01.08.06, 11:58
                  Sami jechaliśmy Mercedesem klasy E, który więcej stał niż jechał i kosztował
                  350 pln za 3 godziny.
                  • spodnica_w_kratke Re: transport gości 01.08.06, 12:10
                    hm,..a slyszlayscie o takim rozwiazaniu, zeby mlodzi podjechali taxi na slub,
                    busem razem z goscmi na przyjecie? bo mi sie teraz pojawil problem powrotu do
                    domu..kto nas odwiezie do domu, czyli bedzie trzezwy na maxa ..chcielismy, zeby
                    nas kolega zawiozl,naszym priv autkiem, ale nie mam sumienia bronic mu
                    kieliszka wina,..a ktos samochod msui po obiedzie odtransportowac.. wiec moze
                    walsnie tak "niestandardowo"?..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka