Dodaj do ulubionych

mam pytanie

22.10.06, 20:05
Witam.
Dziewczyny mam prośbę, czy któraś z Was orientuje się ile spotkań obejmuje katechumenat przedmałżeński, jeżeli ktoś nie ma ukończonej katechezy z zakresu szkoły średniej?? Z tego co słyszałam to jest to 10 spotkań ale nie wiem, czy ta informacja jest pewna. Czy była któraś z Was w takiej sytuacji?? Brakuje tylko tego świadectwa, bierzmowanie było. Z góry dziękuję i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • mandarynka77 Re: mam pytanie 22.10.06, 20:07
      Interesują mnie także namiary gdzie można uczęszczać na katechumenat na Śląsku.Konkretnie chodzi mi o okolice Tarnowskich Gór lub Bytomia.
      • j-jonaszka Re: mam pytanie 22.10.06, 20:26
        Ja nie mam też świadectwa z religii... pytałam księdza co mam zrobić a on
        odpowiedział, że mamy poprostu iść na nauki przedmałżeńskie. Powiedzieliśmy, że
        pójdziemy na jednodniowe, a on stwierdził, że bardzo dobrze. Tak więc sądzę, że
        wystarczy pójść na "zwykłe" nauki... można na 10-cio godzinne, weekendowe czy
        jednodniowe.
        • mada.d.n Re: mam pytanie 22.10.06, 23:08
          ja mam świadectwo z religii, ale nasz ksiądz powiedział, że te szkolne nauki i
          tak nie są nic warte, więc byliśmy na katechezie w kościele - w sumie 10
          tematów, każdy omówiony w 45 minut (2 tematy na spotkanie), więc wyszło 5x1,5h
          plus spotkanko ostatnie - rozdanie papierków i msza

jeszcze dużo czasu... bardzo dużo...
          • mandarynka77 Dziękuję za info 23.10.06, 15:53
            Dziękuję za informacje smile

mada.d.n mam do Ciebie jeszcze pytanko a w jakim czasie rozłożyło się te 5 spotkań?? Ile razy w miesiącu chodziliście?? Z góry dzięki za odpowiedź smile
    • ania_1609 Re: mam pytanie 23.10.06, 16:03
      Musisz się dowiedzieć w swojej parafii!! Bo w każdej jest inaczej. W mojej
      parafii (Katowice)pomimo iż mieliśmy świadectwa ukończenia religii, wymagano
      uczęszczania na nauki przedmałżeńskie i jeszcze na studium przedmałżeńskie.
      Dowiedz się lepiej w swojej parafii, żebyś miała 100% pewności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka