Dodaj do ulubionych

zrobiłem to!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 08:56
Zakablowałem gościa na policję! Nie wytrzymałem, nerwy mi puściły. stanałem
przed przejściem na Maja. Szedl koleś z dzieckiem. Obok mnie śmignął
poldkiem. Normalnie mnie wyprzedził, mimo, że wczesniej jechał za mną. Otarł
sie o dziecko. Ojciec w ostatniej chwili go szarpnął za rękę. Zadzwoniłem na
997 i podałem numery gościa. Kazali mi przyjechac na komendę,wypelniłem kwit.
POwiedzieli, że na tej podstawie wezwą tego od poldka i dadzą mu mandat oraz
punkty karne, że to jest praktykowane. Dobrze zrobiłem?
Obserwuj wątek
    • Gość: christo Re: zrobiłem to! IP: 217.97.141.* 08.01.04, 09:00
      Dobrze.Też bym tak zrobił.Pozdrawiam
    • jetbang Popieram!!! 08.01.04, 09:03
      ja również zastanawiałem się czy nie dzwonić w wielu podobnych sytuacjach i
      teraz też tak będę robił!!!

a najbardziej mnie wkurza jak mamusia ciągnie dzieciaka na siłe przez
      przejście na czerwonym!!! ale niestety nie ma tablicy rejestracyjnej.

opisz potem jak to się skończyło!!!
    • Gość: ryża małpa Re: zrobiłem to! IP: *.lublin.mm.pl 08.01.04, 09:06
      Pewnie że dobrze zrobiłeś.
      Za któryms razem mógł kogoś zabić.
      Wariatów dorgowych nalezy pietnowac i eleminowac bo zagrażaja zdrowiu i zyciu.
      • empi Re: zrobiłem to! 08.01.04, 10:10
        takia sensacja nie zdażyłaby sie w społeczaństwie zdrowym. Trzeba o takich
        postawach mówić i tworzyć z nich wzorzec moralny. Przepraszam za to, że
        zabrzmiało to górnolotnie.
        pzdr.
        • ryza_malpa1 Re: zrobiłem to! 08.01.04, 10:24
          Czy uważasz , ze gdzies na świecie jest zdorwe społeczeństwo, w którym wszyscy
          sa normalni i "epatyczni"?
          To utopia.
    • Gość: lucy_fair Re: zrobiłem to! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 10:36
      Brawo! Gdyby więcej ludzi tak reagowało, może spadłby nieco poziom debilizmu i
      bezmyślności na drogach. Miejmy nadzieję, że faktycznie palant dostanie mandat
      i punkty, za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych jest 10 punktów, a to daje
      do myślenia. Pozdr.
      • Gość: nike18 Re: zrobiłem to! IP: 212.182.32.* 08.01.04, 12:34
        Bardzo dobrze!!! Niech ścigają takich bezmyślnych kretynów
    • Gość: grzesiek Re: zrobiłem to! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 14:50
      Ja tak zrobilem w ubieglym roku. Facet przejechał na czerwonym świetle. Dwie
      dziewczyny ledwo osdkoczyły. Zadzwoniłem na 997. Podałem nr rejestr. Jechałem
      za nim. Na Mełgiewskiej zatrzymali go. Byłem z kolegą, który wszystko
      poświadczył. Gośc był zszokowany. Bez dwóch zdań przyjął mandat, chyba 500 zł i
      ileś pkt karnych. To działa rzeczywiście i jest to skuteczny straszak na takich
      idiotów. Na Zachodzie jak ktos jedzie 100 km/h gdzie jest 40 to większośc
      kierowców dzwoni na policję, bo gość zachowuje sie podejrzanie. I o to chodzi!
    • Gość: 2 fast 2 stupid Re: zrobiłem to! IP: *.lublin.mm.pl 08.01.04, 15:47
      a moze by tak zrobic watek o takich kierowcach ? opisywac niebezpieczne
      sytuacje lacznie z podawaniem miejsca, czasu i numerow rejestracyjnych
      samochodu ? co wy na to ?
      • ryza_malpa1 Re: zrobiłem to! 08.01.04, 16:05
        Jestem przeciw.
        Najlpeiej od razu na policję. A takuie miejsce szybko stałoby sie pełne numerów
        bogu ducha winnych sąsiadow i nielubianych polonistek :)
        • Gość: 2 fast 2 stupid Re: zrobiłem to! IP: *.lublin.mm.pl 08.01.04, 16:07
          ja lubilem swoja polonistke :P w przeciwienstwie do matematyczki :)
    • redakcja_lublin Re: zrobiłem to! 08.01.04, 16:56
      Słusznie, Waldi. Niepotrzebnie masz jakieś skrupuły. To nie był żaden kabel,
      tylko uczciwość.
      ws
      • Gość: wiem coś o tym Re: zrobiłem to! IP: *.lublin.mm.pl 09.01.04, 15:59
        A gdyby coś takiego zrobieł red.Jacek B.-znany ze skłonności do wszczynania
        burd po spożyciu alkoholu,to też należało by donieść?
        A swoją drogą WALDI dobrze zrobił.Za dużo mamy bandytyzmu na drogach.Może w ten
        sposób uchroni się chociaż jedno życie.
    • shawman Re: zrobiłem to! 08.01.04, 22:29
      Dobrze zrobiłeś. Samemu zdarzało mi się przekraczać dozwoloną prędkość, a i
      mandat mnie nie ominął, ale zachowanie takie jak opisujesz, to karygodna
      głupota. Dobrze będzie, jeżeli policja facetowi z poloneza to uświadomi, bo na
      drugi raz ojciec mógłby mieć gorszy refleks... :(
    • gen.franco Re: zrobiłem to! 09.01.04, 12:08
      Brawo!!!
    • Gość: para Re: zrobiłem to! IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 09.01.04, 12:33
      Bardzo dobrze, nie wiedziałem, że tak można.
      • Gość: zbylu Re: zrobiłem to! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 12:55
        Można, można. W tym roku na Mazurach honda najpierw zajechała mi drogę, że
        omal nie wjechałem do rowu, a potem gość grzał chyba ze 140 tam gdzie było 60.
        Zadzwoniłem na policje, bo klient był chyba nagrzany i jechał zygzakiem.
        Podałem nr rej i kolor. Za jakieś pięć km zobaczyłem radiowóz i hondę gośc
        leżał skuty kajdankami bo się stawiał. Był naprany. Za mną jechał gość, który
        tez widzał, co on wyprwawiał na drodze. Obydwaj złożyliśmy takie oświadczenia o
        tym wszystkim, trwało to kilka minut. PO miesiącu zadzwonił do mnie policjant z
        Olsztyna, że gość dostał dwa lata zakazu. Do tego podziękowanie na piśmie.
        • empi Re: zrobiłem to! 09.01.04, 16:38
          za komuny każdy kierowca ostrzegał drugiego na drodze przed kontrolą drogówki
          mrugając światłami itp., ba, był to niemalże patriotyczny obowiązek
          solidarności kierowców. Ostrzegało sie w celu uniknięcia ewentualnej kary za
          drobne przestępstwa. W chwili obecnej tego nie czynię mając świadomość, że
          mogę w ten sposób pomóc bandycie, pijanemu, potencjalnym mordercom.
          Musimy "donosić" policji egzekwując w ten sposób od nich dbałość o własne
          bezpieczeństwo. Niech mają dużo z tym zajęcia, być może wymusi to na nich
          logiczne procedury walki z przestępcami. Płacimy im za to, niech nam służą (w
          dobrym sensie).Siłą rzeczy zgłaszając im różne wykroczenia czujemy się w
          obowiązku sprawować kontrolę nad ich wykonaniem.
          pzdr.
        • shawman Re: zrobiłem to! 09.01.04, 21:31
          Wow, to policja może być taka sprawna i uprzejma? Nie wiedziałem... :P
    • Gość: Tomek Bodył Szukam kontaktu!!! IP: 195.245.213.* 09.01.04, 16:28
      Dobrze zrobiłeś czy źle - to dobre pytanie. Bardzo dobre. Dlatego warto -
      uważam - zrobić na ten temat reportaż telewizyjny. Ponieważ już kilka udało mi
      się zrobić może i tym razem wyjdzie? Bardzo potrzebne by mi były wypowiedzi do
      kamery kilku osób, które własnie na policję w tej sprawie zadzwoniły i
      przewciwnie - które zapłaciły, bo ktoś zadzwonił na policję. Gwarantuję w 100%
      anonimowość wypowiedzi!!!! Jesli komus cos takiego się przydarzyło i chciałby o
      tym opowiedzieć - proszę o kontakt. Podaje prywatnego maila: tomek.bodyl@wp.pl.
      Podkreślam: 100% anonimowości (bez pokazywania twarzy, zmieniony głos).
      Piszcie!!!!!
      Tomek Bodył
      • alterego Np. w Szwajcarii to jest normalne... 09.01.04, 21:38
        W tym kraju mozesz byc pewny, ze jesli przyjdzie ci do głowy ruszyc na
        czerwonym swietle i ptrzejechac przez pusciutkie przejscie dla pieszych - to na
        pewno ktos, kto to zauwazy i natychniast powiadomi policję. Tam panuje taki
        wzorowy porzadek znany na caly swiat nie dlatego, że Szwajcarow wyroznia od
        innych narodow wysoka kultura osobista, ale dlatego, ze boja sie kary za:
        podrzucanie smieci, pisanie sprayem po murach, łamanie przepisów drogowych...
        Na pewno ktos to może zauważyć, a jesli tak bedzie - natychmiast zawiadomi
        policje i poda twoj rysopis, numer samochodu i wszystkie szczegoly zdarzenia.
        Zrobi tak, bo tak rozumie swoj obywatelski obowiazek, ale tez wie, ze w ten
        sposob buduje swoje poczucie bezpieczenstwa. Mozna to pochwalac lub nie - ale
        to sprawia, ze Europa im zazdrości porzadku i spokoju.
        • Gość: marek k. Re: Np. w Szwajcarii to jest normalne... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 21:55
          To prawda. Podobnie jest w Stanach. U nas niestety nie ma takiego zwyczaju,
          chociaż przyznam się sam dwukrotnie w swoim życiu "zakablowałem" na policję.
          Dwa lata temu jechałem do Chełma. Padał deszcz, było dosyć ślisko. Z reguły
          jeżdżę ostrożnie. Było ogranicznie do 60 i tyle jechałem. Teren zabudowany.
          Przede mna sznur samochodów. Nagle zobaczyłem we wstecznym lusterku jak gośc
          żółtym passatem wyprzedza wszystkich nie dosyć, że pod górkę, to jeszcze pcha
          się na trzeciego. Koło mnie śmignął jakieś 150 i zajechał mi drogę, bo z
          przeciwka jechał autobus. Za chwilę zmusił innego, że ten prawie zjechał do
          rowu.Wtedy poczułem się cholernie bezsilny. Nie wiedzialem co zrobić. Zazwyczaj
          jestem xpokojny za kółkiem, ale na pewnio każdy z was miał taki moment, że
          najchętniej wyjałby giwerę i takiego kretyna po prostu zastrzelił. Ja miałem
          tylko (na szczęście telefon)Bez przekonania zadzwoniłem na 997 - wtedy zgłasza
          sie najbliższy komisariat. Dyzurny wysłuchał mnie, po czym powiedzial, że wysle
          na trase radiowóz. Jakie bylo moje zaskoczenie, kiedy za kilkanaście kilometrów
          dalej napotkałem drogówkę. Zatrzymali tego barana. Młody chlopak. Zatrzymałem
          się. Gdyby nie koleżanka, to chyba bym mu zdzielił. Dostał mandat.
          Drugi podobny przypadek miałem na Sląsku. Przede mną jechał pijany fiatem.
          Zrobiłem to samo. Mimo, że zawsze z rezerwą podchodziłem do dziłań policji,
          takm i tym razem spisali się. Zaraz gość wpadł na blokadę. Dzięki temu być może
          komus uratowałem życie.
    • Gość: Tomek Bodył Odezwijcie się!!!! IP: 195.245.213.* 12.01.04, 15:48
      Dobrze zrobiłeś czy źle - to dobre pytanie. Bardzo dobre. Dlatego warto -
      uważam - zrobić na ten temat reportaż telewizyjny. Ponieważ już kilka udało mi
      się zrobić może i tym razem wyjdzie? Bardzo potrzebne by mi były wypowiedzi do
      kamery kilku osób, które własnie na policję w tej sprawie zadzwoniły i
      przewciwnie - które zapłaciły, bo ktoś zadzwonił na policję. Gwarantuję w 100%
      anonimowość wypowiedzi!!!! Jesli komus cos takiego się przydarzyło i chciałby o
      tym opowiedzieć - proszę o kontakt. Podaje prywatnego maila: tomek.bodyl@wp.pl.
      Podkreślam: 100% anonimowości (bez pokazywania twarzy, zmieniony głos).
      Piszcie!!!!!
      Tomek Bodył
      • Gość: Tomek Bodył Re: Odezwijcie się!!!! IP: *.lublin.mm.pl 12.01.04, 16:32
        skądś Cię znam?
        pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka