Dodaj do ulubionych

Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji

29.09.09, 21:42
www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090929/LUBLIN/35405030
Nie żebym bronił zbira ale powinien być traktowany zgodnie z prawem.
Prawdziwym przestępcom w garniturkach zamazuje się twarze,podaje inicjały a
tutaj proszę. CO NA TO PRAWO?
Obserwuj wątek
    • janostrzyca Chyba nie zrozumiałeś tekstu 30.09.09, 10:46
      Skoro policja poszukuje zbiega i prosi o informacje o nim, to musi
      opublikować jego zdjęcie, żeby publika wiedziała kto jest
      poszukiwany?
      • tajnos.agentos Re: Chyba nie zrozumiałeś tekstu 30.09.09, 10:53
        Czy prokurator wydał stosowny nakaz i list gończy? Wiesz co to są
        procedury i KPK? Wiesz co to jest ustawa o ochronie danych osobowych?
        • Gość: uy Re: Chyba nie zrozumiałeś tekstu IP: 195.117.192.* 30.09.09, 12:21
          No i po co się wymądrzać na niwie dziedziny, o której ma się mgliste
          pojęcie...
          • tajnos.agentos Re: Chyba nie zrozumiałeś tekstu 30.09.09, 13:10
            Ty, jak widzę, pojęcie masz perfekt oraz w tę i nazad - no to,
            proszę o przybliżenie sprawy oraz wyjaśnienia.
    • empi Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji 30.09.09, 11:11
      z netu, z informacji prawnej:

Działanie oparte na przepisie prawnym również nie ma charakteru
      bezprawnego naruszenia dóbr osobistych, chociażby osoba działaniem
      takim dotknięta lub zagrożona nie wyraziła na to zgody (np.
      wystawienie fotografii, rysopisu oraz danych osobowych osoby
      poszukiwanej listem gończym nie będzie stanowiło naruszenia jej dóbr
      osobistych).
      ·Jeżeli ochrona przez osobę swoich dóbr osobistych będzie sprzeczna
      z zasadami współżycia społecznego.
      pzdr.
      • zubelz Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji 30.09.09, 13:00
        Właśnie czy taki list gończy kompetentne władze wyraziły zgodę? bo nic o tym nie
        ma.
    • kogucik.2972 Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji 30.09.09, 14:20
      tu jest list gończy kwp.lublin
    • Gość: zapałka Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji IP: *.enterpol.pl 30.09.09, 14:32
      No i co teraz panowie Zubelz i Tajnos agentos umilkliscie jakos czy
      mi sie tylko wydaje.Jak ma byc dobrze i spokojnie skoro stajecie w
      obronie przestepcow?
      • zubelz Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji 30.09.09, 14:42
        Nie pisałem że go bronie.Poczytaj!. Gazeta swoimi wypocinami wprowadza
        czytelników w błąd.Nawet nie zaglądnę na tą stronę.
        • Gość: zapałka Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji IP: *.enterpol.pl 30.09.09, 20:53
          Bronisz jego interesow, a to jest dla mnie jednoznaczne.
          Kazdy lobuz powinien byc znany z twarzy, bo tylko tak moge sie mniej
          bac.Inaczej powinni byc traktowani wlasnie tacy bandyci i
          zlodzieje,a inaczej oszusci w garniturach czy zwykli zalegajacy z
          alimentami, ktorzy nie sa niebezpieczni dla ogolu.

.
          • gabriel Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji 30.09.09, 22:08
            Po tym jak już go zatrzymają, aresztują i osadzą, znowu zamaże mu się buźkę i z
            nazwiska zrobi inicjał nazwiska.
            I wsio będzie w porządku.
            Tak samo jak z Ryszardem N.

Przychylam się do opinii zapałki.
      • tajnos.agentos Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji 01.10.09, 07:41
        Gość portalu: zapałka napisał(a):

> No i co teraz panowie Zubelz i Tajnos agentos umilkliscie jakos
        czy
        > mi sie tylko wydaje.Jak ma byc dobrze i spokojnie skoro stajecie w
        > obronie przestepcow?

Ja nie staję w obronie przestępców, poyebie, tylko zadałem konkretne
        pytanie, na które nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi. Jasne?
        • janostrzyca Kto się przezywa tak samo się nazywa! 01.10.09, 09:06
          tajnos.agentos napisał:

> Ja nie staję w obronie przestępców, [[b]u]poyebie[/u[/b]], tylko
          zadałem konkretne
          > pytanie, na które nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi. Jasne?

Zaciekle zwalczam nadgorliwość moderów forum, ale tym razem Tajnos
          powinien ostro dostać w dupę za "pojeba".
          • tajnos.agentos Re: Kto się przezywa tak samo się nazywa! 01.10.09, 09:08
            "Z miastaście a dupaście" - panie Janie...:P
            • janostrzyca Re: Kto się przezywa tak samo się nazywa! 01.10.09, 09:19
              tajnos.agentos napisał:

> "Z miastaście a dupaście" - panie Janie...:P

Tajnos prezentuje ten sam rodzaj odwagi cywilnej, jaki niektórzy
              okazują bluzgając i znieważającąc innych przez CB radio.

• tajnos.agentos Re: Kto się przezywa tak samo się nazywa! 01.10.09, 09:21
                Niezupełnie ten sam. W dziób też potrafię dać.:P
                • Gość: zapałka Re: Kto się przezywa tak samo się nazywa! IP: *.enterpol.pl 01.10.09, 21:03
                  Musisz miec mocno szemrana przeszlosc skoro zachowujesz sie i
                  odgrazasz jak ten menel/bandyta pokazany ku przestrodze.Jestes po
                  prostu zwyczajnym chamem ktory nie umie powstrzymac nerwow i
                  dyskutowac tak jak sie rozmawia z kobietami.
                  • zubelz Nowe zwyczaje na forum 01.10.09, 21:12
                    Gdybym wiedział do czego doprowadzi mój wpis to zmienił bym tytuł .Proszę DAJCIE
                    SOBIE NA WSTRZYMANIE
                    • Gość: zapałka Re: Nowe zwyczaje na forum IP: *.enterpol.pl 01.10.09, 21:38
                      Nie powinienes miec zadnych obiekcji.Po prostu nie kazdy dorosl do
                      powaznych rozmow na wazne tematy.Kazdy ma prawo bronic swojego
                      zdania, ale nie w sposob jaki zaprezentowal ten tajniak.
                      • tajnos.agentos Re: Nowe zwyczaje na forum 02.10.09, 10:57
                        Czy otrzymam poważną i sensowną odpowiedź na zadane pytania, czy też
                        wprost przeciwnuie - będę odbierał wyłącznie bełkot taki, jak ten:

forum.gazeta.pl/forum/w,62,100913301,100935503,Re_Chyba_nie_zrozumiales_tekstu.html

oraz przez wiadome szemrane elementy będę posądzany o sprzyjanie
                        przestępcom? Twórczość osobnika podpisującego się między innymi
                        zapałka świadczy sama za siebie.
                        • Gość: zapałka Re: Nowe zwyczaje na forum IP: *.enterpol.pl 02.10.09, 15:14

Ja cie wcale nie posadzam o sprzyjanie elementom z marginesu.
                          Ja to wyraznie stwierdzilam i juz.
                          Poza tym osobnik zapałka uwaza, ze szkoda czasu na dyskusje z toba.
                          Inni widocznie tez tak uwazaja. Idz sobie porysuj zamiast tu
                          zachowywac sie po chamsku.
                          • tajnos.agentos Re: Nowe zwyczaje na forum 03.10.09, 11:24
                            To po co dyskutujesz, szumowino? Tak Cię to "kręci"? Perwers?:D
                        • Gość: gf Re: Nowe zwyczaje na forum IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 02.10.09, 19:28
                          Nie dosyć, żeś cham (czego dowiodłeś w tym watku), toś jeszcze
                          ignorant.
                          Ale zadam sobie ten trud, żeby ci łopatologicznie wytłumaczyć: skoro
                          ukazała się facjata zbiega, to siłą rzeczy musiał być wydany list
                          gończy. W takich przypadkach i policja i prokuratura działa
                          błyskawicznie. Skoro uciekł i jest poszukiwany, to ochrona danych
                          osobowych nie ma tu nic do rzeczy. Dziecko to rozumie, a ty nie...
                          • tajnos.agentos Re: Nowe zwyczaje na forum 03.10.09, 11:27
                            No cóż, z bydłem i guwniażerią inaczej się nie da, jak
                            łopatologicznie: a gdzie jest napisane że został wydanylist gończy?
                            Bo wklejono wyłącznie linki do prasowych notatek, stwierdzających
                            że "policja poszukuje" - i tyle.
                            • empi Re: Nowe zwyczaje na forum 03.10.09, 13:45

Link z wcześniejszego postu.

pzdr.
                              • Gość: zapałka Re: Nowe zwyczaje na forum IP: *.enterpol.pl 03.10.09, 14:40
                                Empi a nie zwrociles uwagi, ze ja swoje pierwsze pytanie zadalam
                                wlasnie po poscie kogucika.2972, ktory linkiem odpowiedzial na
                                pytanie tego wulgarnego, ale wybitnie lotnego tajniaka ?
                                Zagadniety zubelz odpowiedzial normalnie, a ten drugi jak bylo widac
                                wrzuca w kazdym poscie wiazanki inwektyw, biorac przyklad z b.....a
                                chociazby.Ciekawe co ja musialabym napisac, abys usunal kiedys moja
                                wypowiedz ( nie doswiadczylam nigdy takiej przyjemnosci).
                                No coz, z niektorymi facetami rozmawia sie bez slow, innym nawet
                                narysowane nie wystarcza i trzeba powtarzac i tlumaczyc po kilka
                                razy :)

• empi Re: Nowe zwyczaje na forum 03.10.09, 14:52
                                  Cała ta dyskusja jest bzdurna. Nie przypisujmy komuś chęci obrony
                                  przestępców z powodu jego "pryncypialności" w przestrzeganiu prawa
                                  ze strony policji czy gazet o tym piszących. Czy musimy dojść do
                                  tego by gazeta za każdym razem w podobnej sytuacji umieszczała np.
                                  ksero listu gończego?. Zakładam, może z nadmiernym zaufaniem, że
                                  znają w gazecie w tym zakresie prawo lepiej ode mnie :). Na tajniaka
                                  się nie oburzaj, w każdym towarzystwie są ludzie "gruboskurni". Przy
                                  bliższym poznaniu zaczynamy widzieć ich zalety. :)
                                  pzdr.
                                  • Gość: zapałka Re: Nowe zwyczaje na forum IP: *.enterpol.pl 03.10.09, 15:45
                                    Pryncypializm w/g mnie nie wyklucza logicznego myslenia, a tego
                                    zabraklo oprocz spostrzegawczosci u tajniaka.
                                    Nie mialam uwag do gazety,tylko do tego tam..tajnego
                                    Nie wydaje mi sie, aby bzdura bylo moje rozumowanie, ktore zaklada,
                                    ze kazdy zlapany, osadzony i posadzony to jeden mniej,ktory zagraza
                                    mnie i innym.
                                    Zdarzalo mi sie w zyciu spotkac ludzi gruboskornych, ale nikt z nich
                                    nie zwrocil sie do mnie "poyebie".Dziwi mnie natomiast bardzo, ze Ty
                                    tak latwo go usprawiedliwiles...smutne to.

Na koniec lekcja ortografii dla tajniaka...2 ortografy w jednym
                                    wyrazie to brzmi i wyglada dumnie:

"No cóż, z bydłem i guwniażerią inaczej"
                                    • tajnos.agentos [...] 03.10.09, 16:25
                                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                                      • Gość: zapałka Re: Nowe zwyczaje na forum IP: *.enterpol.pl 03.10.09, 16:36
                                        Srali muchi bedzie wiosna....ochlon, mecz sie zaczyna !
        • Gość: zapałka Re: Nowe zwyczaje Lubelskiej Policji IP: *.enterpol.pl 01.10.09, 21:08
          "Ja nie staję w obronie przestępców"

Tylko dziwnym trafem bardziej dbasz o interesy łobuza niz
          ludzi,ktorym on moze zagrazac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka