takasobiejestem 20.10.09, 06:35 BZDURA! Jestem z LSM i chcę toru!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gadaczka Precz z Prezesami 20.10.09, 10:25 Uważam, że starych pierdzieli bez wizji i blokujacych każdą inicjatywę, powinno się zamknąć do lamusa. Oni nie nadaja się do pełnienia swoich funkcji. Od czasów komuny towarzystwo nauczyło się wszystko blokować i utrącać cenne inicjatywy. Grupa cholernych staruchów. Czas na znicz dla nich, poszli W O N !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Precz z Prezesami IP: *.chello.pl 20.10.09, 10:54 Małolacie. Zabieraj swój motorek na rodziców działeczkę i tam sobie pomykaj. Twój kochany prezio by chciał żeby tor był 100 metrów od jego "biurowców" na Zana. P i W stac was na budowe to budujecie, ale za swoje i na swojej ziemi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: Precz z Prezesami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 14:13 A ja nie jestem ani małolatem, ani prykiem. Mam małe dziecko i mieszkam na LSM. I naprawdę cieszy mnie idea utworzenia toru w tym miejscu - oczywiście pod warunkiem, ze zawody będą raz w roku a treningi w innym miejscu. Niemniej mam kilka słów do tych zaściankowych napływowców. Otóż zapewne większość z Was, którzy tu negujecie tą ideę, od niedawna (1, może 2 pokolenia) mieszka w Lublinie, a moze po prostu faktycznie jesteście już starymi prykami (jeśli nie fizycznie to na pewno mentalnie). Oczekujecie rozwoju miasta a zarazem chcecie wyprowadzać wszystko poza miasto a sami się zamykać w blokowiskach - to już chyba było jakieś 40-20 lat temu. Jeśli tak to kupujcie sobie mieszkania w ekskluzywnych apartamentowcach, na strzeżonych osiedlach a nie tu, kosztem rozwoju, chcecie sobie tworzyć namiastkę luksusu. Przykro mi, ale to głupie myślenie - nie rozwijajmy się żeby było spokojniej - normalnie jak stary partyjny beton... Tor i zawody raz w roku naprawdę dużo spokoju Wam nie zabiorą ale za to mogą zapewnić Lublinianom dobrą rozrywkę, trochę prestiżu i rozwój infrastruktury dla dzielnicy. kto wie - może Wasze dziecku, wnuczę zacznie kiedyś uprawiać ten sport... Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Precz z Prezesami 20.10.09, 17:37 Staszku, drogie dziecko. W promieniu jakichś 500 m czyli tam, gdzie hałas daje się potęznie we znaki stoją nie tylko bloki. Jest też spora dzielnica domów jednorodzinnych, z cenami najwyższymi w tym miescie za metr kwadratowy nieruchomości. Mieszkańców tych domów tez chcesz gdzieś wysłać? Masz jeszcze jakieś dobre rady? Nie wiem drogie dziecko czym sie zajmujesz, ale co by to nie było, dziwi mnie Twoja naiwność. Chyba tylko Emiraty Arabskie stac by było na robienie infrastruktury pod imprezę odbywająca się raz w roku. Czyli albo mówiąc o jednorazowych zawodach kłamią, albo po raz kolejny zapomnieli o czymś takim jak ekonomia i nic z tego nie będzie (mam nadzieję). Przypominam Staszku, że ta zabawa jest i za Twoje pieniążki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: stery pierdziel to pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 12:05 Wydawać by się mogło że nie ma nic gorszego na tej Ziemi od starych pierdzieli. Otóż jest coć przy czym stary pierdziel to pikuś: młody niewychowany idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: stary pierdziel to pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:16 To na pewno nie są starzy pierdziele! To młodzi siewcy rozwoju i postępu!!! www.kurierlubelski.pl/mediashare/do/s73ban4ozxvvqnbgh2v0xntcr80gba-org.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: stary pierdziel to pikus 20.10.09, 17:24 Bardzo podoba mi sie idea robienia toru motocrosowego z którego bedzie korzystać sie tylko raz w roku i robienia osobnego toru do ćwiczeń. Czyżby załoga Ratusza zaczęła sr... szczerym złotem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: stary pierdziel to pikus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 18:15 _aaa_ napisała:> Czyżby załoga Ratusza zaczęła sr... szczerym złotem??? Złoto pochodziło z ich mózgów wypełnionych samymi złotymi myślami. Na realizację tego pomysłu wydalili ostatnie komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witol76 Re: stary pierdziel to pikus IP: *.ismedia.pl 23.10.09, 22:25 Piękne zdjęcie, puchar za Mistrzostwo Polski. Kolejny rok z rzędu, pogratulować! Smutne, gdy krzyki i pieniactwo zastępuje rzeczową rozmowę. Najwyraźniej pan Mały nie chce rozmawiać, chce postawić na swoim. Kłuje w oczy kolejne z rzędu Mistrzostwo Polski innych? Pan Mały jest na mistrzowskim poziomie w pieniactwie. Tor motocrossowy w Lublinie to inicjatywa, która sprawi, że nasze miasto będzie żywsze, ciekawsze, bardziej atrakcyjne. Motocross to bardzo widowiskowa dyscyplina. Mam nadzieję, że będzie więcej różnych inicjatyw, które sprawią, że nasze miasto będzie żyło - sportem, kulturą. Brawo. Wartość nieruchomości w takim mieście może tylko rosnąć. Ci, którzy chcą, aby Lublin był martwym miastem, działają na naszą i swoją własną szkodę. Targujcie się z zarządem miasta, żądajcie nowych parkingów, uporządkowania terenów. Ale nie działajcie na szkodę nas, mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: stary pierdziel to pikus 23.10.09, 23:22 Nikt tu nie neguje potrzeby rozkwitu motocrossu. Czy jedyną jego gwarancją ma być budowa toru z możliwością jednokrotnego odbywania imprezy? na dodatek w środku miasta? Czy nie lepiej postarać się o konkretny teren na obrzeżach miasta i stworzyć tam kompleks treningowy z możliwością odbywania regularnych imprez? Na terenie Globusa to tylko półśrodek, oszukanie nawet samych motocrossowców. Narazi to ich na wieczną wojnę z mieszkańcami i nie zapewni rozwoju ich dyscypliny w mieście. Podaj choć jeden przykład w Europie z takim usytowaniem w mieście. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały To są właśnie efekty braku planowania miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 02:37 To są właśnie efekty braku wizji rozwoju miasta, braku planu jego zagospodarowania przestrzennego, braku profesjonalnego Miejskiego Urbanisty i przyzwoitego Miejskiego Architekta i wreszcie braku mądrego i zaradnego Prezydenta Miasta który zdaje sobie z tego wszystkiego sprawę i potrafi sprostać swoim podstawowym obowiązkom wobec mieszkańców. Dopóki tego nie będzie w Lublinie, będziemy mieli to co mamy, czyli chaos, bezład i marnotrawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: To są właśnie efekty braku planowania miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 13:08 Na pierwzym planie: Nasz Urbanista. www.kurierlubelski.pl/mediashare/4u/5rpsdoh4hsboqjoaellf9018rsd3tu-org.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żarówa Re: Panie prezydencie, panowie radni LSM nie chce IP: 195.164.254.* 20.10.09, 11:25 Jestem z LSM i też chcę toru. Poza tym można na placu zabaw na os. Mickiewicza zrobic jakieś niewielkie wysypisko smieci - niech dzieciarnia sobie troszke dorobi na segregacji smieci. A koło kościoła spalarnię i zakład utylizacji padliny. Stokłosa podobno chce inwestować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa Re: Panie prezydencie, panowie radni LSM nie chce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 19:05 zaraz zaraz, proponuję nową lokalizację - pod domem Prezydenta a treningi w nocy Odpowiedz Link Zgłoś