Dodaj do ulubionych

przykra prawda o busach

19.11.09, 22:36
interia360.pl/artykul/naga-prawda,27640
"Decydując się na podróż busem, trzeba być przygotowanym dosłownie na wszystko
(na przykład na to, że późnym wieczorem, na środku nieznanej wsi, daleko od
domu, odpadnie koło!). Na największe ryzyko narażona jest słaba – piękna płeć.
To, co jest, moje drogie Panie, podkreśleniem naszej kobiecości, w busie może
okazać się źródłem wielu nieprzyjemnych i niezręcznych sytuacji. Po pierwsze:
seksowne szpilki. Już w czasie wsiadania do busa może nas spotkać przykra
niespodzianka."

jazda busem to survival i pełna emocji podróż, często do krainy wiecznych łowów
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: przykra prawda o busach 19.11.09, 22:38
      jak się komuś nie podobają busy to proponuję podróż PKP. Po jednej
      takiej podróży wrócicie pod mur na Ruską i będziecie całować busa w
      reflektor w podziękowaniu za to że istnieje.
    • Gość: nie jeżdżę busami i znowu bus brał udział w wypadku IP: 89.167.87.* 22.11.09, 23:05
      Śmiertelny wypadek w Sobieszczanach. Trasa na Kraśnik zablokowana
      No i zapewne był to bus na kraśnickiej rejestracji....Horror
      • Gość: aron Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: *.lublin.enterpol.pl 23.11.09, 06:28
        bus na kraśnickiej rejestracji ale towarowy
        • Gość: aron Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: *.lublin.enterpol.pl 23.11.09, 06:29
          to jest niestety kolejna ofiara rządu Tuska który blokuje jak może
          budowę drogi S19
          • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 23.11.09, 09:13
            jarek torpeduje jakiekolwiek szanse PiS na zwycięstwo w wyborach, gdyby
            dopuścił do władzy jakby nie było całkiem sympatycznego Edgara to
            mieliby większe szanse, ale jarek jest rządny władzy hehe
        • Gość: nie jeżdżę busami Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: 89.167.87.* 23.11.09, 08:48
          Bus to bus.Ja nie wnikam w szczegóły aby nie robić zamętu.A czy towarowy czy osobowy-dla busiarzy jedno i to samo,chociaż do towarowego upchają więcej "pasażerów"
          • Gość: aron Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: 188.33.167.* 23.11.09, 09:26
            wozenie ludzi busami towarowymi to specjalnosc Bulgarow i
            Wielkopolan.
            Skoro nie odrozniasz busa towarowego od osobowego to potwierdza to
            tylko moja opinie o mieszkancach Wroclawia.

• Gość: nie jeżdżę busami potwierdza to tylko moja opinie o mieszkancach IP: 89.167.87.* 23.11.09, 10:06
              .... potwierdza to tylko moja opinie o mieszkancach Wroclawia....
              A co ja mam wspólnego o twej opinii o wrocławiakach?Ja mieszkam tuż pod Partaczewem,więc stąd do Wrocławia jest co nieco drogi.Stąd do Wrocławia nie kursują żadne busy.
            • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 23.11.09, 11:56
              że co? że w Wielkopolsce ludzi wożą przerabianymi busami z dostawczaków??? to
              już naprawdę Abramowicka ci pozostała tylko.
              Przecież sam ponoć masz dostawczaka, którymi wozisz ludzi, zatem to ty nie
              odróżniasz busa dostawczego od pasażerskiego.
              • Gość: aron Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: 89.108.212.* 23.11.09, 12:41
                niedawno byl wypadek pod Sroda Wielkopolska gdzie zginely 4 osoby
                ktore jechaly na pace busa towarowego

u nas tak sie nie jezdzi ( no chyba ze Bulgarzy pod Leczna) bo my
                mamy busy paasazerskie
                • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 23.11.09, 13:07
                  no przecież ogromna ilość busów kusrowych na Lubelszczyźnie to dostawczaki.
                  Jazda na pace to delux przy tych biedaprzewozach.
                  • qqbek Re: i znowu bus brał udział w wypadku 27.11.09, 10:49
                    sothink napisał:

> no przecież ogromna ilość busów kusrowych na Lubelszczyźnie to dostawczaki.
                    > Jazda na pace to delux przy tych biedaprzewozach.

Aronkowi nie wytłumaczysz, że fabryczny Mercedes Sprinter Minibus ma 9 miejsc
                    siedzących a nie 20.
                    • Gość: aron Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: 188.33.201.* 27.11.09, 13:44
                      tak oczywiscie
                      skocz.pl/daseh
                      jak byk pisze ze Sprinter Transfer 55 ma od 19 do 22 miejsc, ale co
                      tam. Wroclaw wie lepiej od samego Mercedesa ze jest 9 miejsc he he he

jaki ja mam z wami ubaw
                      • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 27.11.09, 16:14
                        A kto tu jeszcze z Wrocławia jest?

Twierdzisz ze dostawczy sprinter przeznaczony jest na 20 osób ?
                        To jest dopiero ubaw i kompromitacja, no i jak się tu dziwić ze nawet
                        na busforum nie dałeś rady się utrzymać hehehehe
                        • aron2004 Re: i znowu bus brał udział w wypadku 27.11.09, 17:49
                          no wejdź sobie na stronę Mercedesa ( link podałem) i zobacz.
                          • Gość: nie jeżdżę busami Re: i znowu bus z przyczepką spowodował wypadek IP: 89.167.87.* 27.11.09, 18:13
                            Tragedia w Kocudzy. Przyczepka od busa wjechała w pięciolatkę i jej babcię
                      • Gość: olo Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.09, 05:10
                        > jaki ja mam z wami ubaw

Polewkę z ciebie i to niewąską mają wszyscy na wszystkich forach, na których
                        pisujesz jak już wydoisz swoje kozy i wybierzesz sobie słome z butów ... ups...
                        przecież ty jej nie wybierasz... wciąż wystaje :)

• Gość: aron Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: *.lublin.enterpol.pl 28.11.09, 07:10
                          buahahahahahahaha

to ja mam polewkę z idiotów którzy twierdzą że Mercedes nie produkuje
                          20-miejsowych busów a wystarczy zajrzeć na oficjalną stronę firmy żeby
                          się przekonać że produkuje
                          • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 28.11.09, 11:07
                            to pokaż nam Sprintera dostawczaka który jest przewidziany na 20 osób:)
                            leżysz i kwiczysz
                          • qqbek Re: i znowu bus brał udział w wypadku 01.12.09, 12:51
                            Gość portalu: aron napisał(a):

> to ja mam polewkę z idiotów którzy twierdzą że Mercedes nie produkuje
                            > 20-miejsowych busów a wystarczy zajrzeć na oficjalną stronę firmy żeby
                            > się przekonać że produkuje

No dobra.
                            A teraz mi powiedz, ile z busów na drogach Lubelszczyzny jest karosowanych
                            fabrycznie przez MB a ile to przeróbki z dostawczaków?
                            Widziałeś kiedyś fabrycznego MB Sprintera Transfer na oczy?
                            • Gość: aron Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: 188.33.51.* 01.12.09, 15:50
                              a dlaczego ma byc koniecznie przerabiany w Mercedesie? Przerobki
                              innych firm tez sa dozwolone o czym swiadczy fakt wydania takiemu
                              busowi dowodu rejestracyjnego

lepszy kilkuletni przerabiany bus niz 20-letni fabryczny autosan bez
                              klimy za to z dziurami w podlodze tak jak to jest w PKSie
                              • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 01.12.09, 18:43
                                buhahahahaahahaha, co za dziad
                                ja cie nie było stać na busa pasażerskiego to trzeba było iść do pracy
                                na etat i zostawić worzenie ludzi zaradniejszym firmom. Ponadto uważam
                                że dostawczaki przerabiane do przewozu ludzi powinny być wyłapywane i
                                natychmiast złomowane gdyż zagrażają życiu pasażerów.
                                • Gość: aron Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: *.lublin.enterpol.pl 01.12.09, 21:36
                                  to czemu te "Zaradniejsze firmy" nie wyrzuciły mnie z rynku przez tyle
                                  lat?

buahahahahahahahahahahahahaha

dlaczego zarobiłem przez te lata tyle kasy a nie oni?

buahahahahahahahahahahahahaha
                                  • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 01.12.09, 21:47
                                    pewnie obsługujesz połączenie pomiędzy trzema kościołami, gdzie żadny poważny
                                    biznes by nie wszedł. Dwa to kłamiesz jak zwykle, żadnej kasy nie zarobiłeś,
                                    ewentualnie tyle żeby przeżyć i mieć na najtańszego neta, dlatego dalej musisz
                                    wstawać o tej samej godzinie do pracownik mleczarni i siedzieć na necie całymi
                                    dniami z powodu braku funduszy na inne rozrywki. Bieda. Współczuje. Wysłać ci
                                    20zł na kino?
                                    • aron2004 Re: i znowu bus brał udział w wypadku 02.12.09, 06:57
                                      buahahahahahahahahaa
                                      poważny biznes wchodzi wszędzie gdzie da się zarobić. Dlaczego np.
                                      Tesco sprzedaje wykałaczki? Przecież to żaden zarobek.
                                      Widać że znasz się na biznesie jak pies na gwiazdach buahahahahaha
                                      typowy breslauer

jak już niemcy cię wyrzucą z domu socjalnego na Brochowie to cię
                                      zakwateruję w mojej podparczewskiej stodole nie płacz
                                      buahahahahahahahaa
                                      • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 02.12.09, 12:08
                                        a widziałeś kiedyś poważny biznes sprzedający gacie na bazarze?
                                        buhhaahahahahahahaahahahahahaahahahahaha
                                        znowu leżysz i kwiczysz
                                        ps. jak coś to poproszę sąsiada żeby cię zatrudnił w którymś ze swoich warzywniaków, pomożesz z rozładunkami czy coś, także nie trać nadziei
                                        na lepszą przyszłość
                                        • Gość: aro Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: 188.33.82.* 02.12.09, 13:13
                                          a co sprzedajesz gacie na bazarze? wwreszcie sie wziales za uczciwa
                                          robote?
                                          • sothink Re: i znowu bus brał udział w wypadku 02.12.09, 14:19
                                            na pewno lepsze sprzedawanie gaci już bycie busiarzem, ale w obu przypadkach
                                            poważny biznes nie jest zainteresowany
                                      • Gość: olo Prezentujesz poziom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 00:42
                                        Typowego kierowcy busa śmierdzącego potem :) Choćbyś woził ludzi Jaguarem
                                        przerobionym na busa (pewnie koledzy potrafiliby coś takiego wyklepać), to słomy
                                        z butów nie schowasz ... mister Ukrainiec z nazwiskiem kończącym się na *uk :)
                                    • Gość: tomekjot Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 14:30
                                      To fakt jedyne na co go stać to na bluzgi i na internet za 20 zł
                                      • Gość: bus=śmierć Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: *.tekomnet.net 05.02.10, 12:21
                                        policja.krasnik.pl/news.php?readmore=17
                                        • Gość: Matador Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: 87.204.21.* 08.02.10, 16:16
                                          To nie jest pojazd pasażerski i bardzo bym prosił nie kwalifikować na siłę wszystkiego co na literę b (B jak bus) do wątku o komunikacji, który ze swej natury traktuje po przewozach pasażerskich.

Proszę zwrócić uwagę na wielkość pojazdu uczestniczącego w wypadku.

To pojazd mały, na amatorskie prawo jazdy, a jak wiemy, zgodnie z art. 18b ust.1 pkt 1 ustawy o transporcie drogowym, do wykonywania krajowego regularnego transportu drogowego osób mogą być używane wyłącznie autobusy, czyli pojazdy przystosowane do przewozu powyżej 9 osób.

Do prowadzenia autobusu wymagane jest prawo jazdy kategorii D, komplet badań lekarskich, orzeczenie lekarskie, orzeczenie psychologa transportu i zaświadczenie o odbytym kursie na przewóz osób, ewentualnie kwalifikacja wstępna (jedna z najtrudniejszych w Europie)w przypadku kierowców, którzy uzyskali uprawnienia niedawno.
                                          • Gość: nie jeżdżę busami Re: i znowu bus brał udział w wypadku IP: 89.167.87.* 08.02.10, 17:15
                                            I znowu bus....
                                            Na k-19 wywrócił się bus z kiełbasą
                                            Jednak lubelskie busiarstwo dosięga kryzys.Albo busiarz pijany chce przewozić dzieci,albo z braku chętnych do podróżowania tym dziwnym srodkiem lokomocji (czyżby ludzie wreszcie zmądrzeli i coraz mniej podróżują busami mając obawy co do bezpieczeństwa i wygody)busiarze łapią wszelkie możliwe kursy.A to przewożą kiełbasę (link do artykułu powyżej),to wkrótce będą przewozić ziemiopłody,innym razem drób a już wkrótce prawdopodobnie i obornik będą przewozić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka