abdu_al 03.12.09, 00:09 Ja chętnie pozeznaje, tylko gdzie to było i o ktorej:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miau Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 00:44 To doprawdy ciekawy sposób tworzenia artykułów z d... wziętych. "Dziennikarzyna" bo inaczej tego Pana piszącego te notatki trudno nazwać, najpierw tworzy pseudo-artykuł na podstawie tego, że gdzieś na necie przeczytał, że pewna osoba podpisująca się nickiem doniosła, że w Lublinie policjanci popełnili wykroczenie drogowe(ciekawym faktem jest to, że w tym artykule i poprzednim podaje inne nazwy nicków swojego źródła: w pierwszym artykule jest to "qqubek" natomiast teraz okazuje się, że jest to "qqbek"). Może zatem zanim szanowny pan "dziennikarzyna" spłodzi kolejny sensacyjny artykuł, najpierw spotka się tête à tête ze swoim "źródłem" lub chociaż telefonicznie porozmawia, i wtedy się bierze za pisanie artykułów. Bo na razie wychodzi na jaw jedynie brak profesjonalizmu... Ja oczywiście nie zabraniam prowadzić śledztwa dziennikarskiego na temat tego rzekomego wykroczenia, zwracam tylko uwagę że warto najpierw co nieco dowiedzieć się na ten temat, a nie pisać pseudo-artykuły o zdarzeniach opisanych przez internautę, i wysuwać pochopnych wniosków. Dopiero gdy szanowny Pan już będzie miał jakieś "twardsze" podstawy, to wtedy zamieścić te informacje na portalu... Widać zawód dziennikarza stracił swą dawną renomę i prestiż, teraz przyjmują tam każdego, kto potrafi mniej więcej składnie napisać dwa trzy zdania... Przykładem są te dwa artykuły, w których autor snuje wnioski na podstawie przeczytanego gdzieś na necie wpisu pewnego internauty... Pozdrawiam i życzę lubelskiemu oddziałowi gazety, lepszego doboru pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poster Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: 91.123.170.* 03.12.09, 01:16 ...panie posterunkowy. Jeśli pan "imputuje" (przepraszam za obce słownictwo- podobno już niektórzy rozumieją- a wierzę, że tak jest...), że zdarzenia "nie było" - to pewnie żaden kierowca nie będzie IDIOTĄ by się zgłosić. "Oczywiście, takie fakty nie miały miejsca". Nie było również "nieoznakownych" samochodów. Szkoda, że nie byłem "naocznym" świadkiem w tym wypadku. Trochę miałbym do powiedzenia w innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingwin Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 08:23 Patrząc na styl twojej wiadomości drogi "poster" mam wielki apel do ciebie. Nie odstawiaj prztyjacielu, nie dostawiaj tych leków które ostatnio przypisał Ci psychatra. Zrób to dla dobra społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: *.nplay.net.pl 03.12.09, 13:13 To raczej styl twojej odpowiedzi sugeruje bliższe związki z psychiatrą (policyjnym?:P) ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: *.lublin.mm.pl 03.12.09, 12:09 Coś mi się wydaje, że albo jestes policjantem albo masz rodzine w policji bo tez nie wiedząc do końca wszystkiego zaprate idziesz z odsieczą. Nie od dziś wiadomo, że łamane są przepisy prawa ruchu drogowego przez radiowozy policji. Jedne wykroczenia są mniej poważne inne bardziej. Myślę, że to dobry pomysł aby wyłapać policjantów którzy swoją nierozwagą szargają dobre imię policji. Pozdrawiam i życzę lepszego dobierania funkcjonariuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hlk19722 Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak uka... 03.12.09, 09:45 poster zmień lekarza,ten cię oszukuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hlk19722 Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak uka... 03.12.09, 09:50 Jeszcze jedno, czy autor tego pseudoartukułu ma prawo jazdy? Jak się wymija samochód jadący w tym samym kierunku? Patałachu !!! Można go wyprzedzić, jak sie porusza w tym samym kierunku lub ominąć, jeżeli stoi,niedouczona istoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: 89.167.24.* 03.12.09, 10:02 Co się dziwisz? Toż to uczeń słynnego mistrza, znanego kadrowca i wroga Policji, Jacka B. Każdą głupotę napisze, byleby dokopać, opluć i ukarać za ... wpis na forum!!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: 195.117.192.* 03.12.09, 10:03 Ja tak może nieco nie na temat, uwzględniając, o czym dyskusja tutaj się toczy, ale na to nikt dotąd nie zwrócił tutaj uwagi... Fragment ostatniego zdania artykułu brzmi: "w Lublinie jest 40 radiowozów marki KIA". Gdzie one są, bo na pewno nie na ulicach miasta - spotkać radiowóz w Lublinie to szczęście porównywalne ze spotkaniem kominiarza :) A jeśli 39 KIA-ów stoi w policyjnych garażach lub na policyjnych parkingach, to rzecznikowi Wójtowiczowi nie sprawi chyba większego kłopotu ustalenie, który to, czterdziesty, szalał po al. Racławickich? No chyba że pan rzecznik po latach siedzenia za biurkiem odwykł już od policyjnego węszenia, na co się kiedyś zdecydował idąc do tej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u 03.12.09, 12:44 Pewnie kursują na trasach: - McDonald's - urząd wojewódzki - kfc - komenda wojewódzka - subway - kuria Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u 03.12.09, 11:24 Czy psiarnia wypowiadająca się w tym wątku umie czytać, posiada prawa jazdy i w choć minimalnym stopniu orientuje się w przepisach, które podobno ma egzekwować? Z opisu wynika chyba wyraźnie, że pojazd stał, a więc nie mogło tu być mowy ani o wymijaniu ani o wyprzedzaniu. Było to ominięcie pojazdu zatrzymanego przed przejściem dla pieszych oraz nieudzielenie pierwszeństwa znajdującym się na przejściu pieszym. Ile za to w taryfikatorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowiec Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: 217.98.79.* 03.12.09, 20:49 Ignorancja z jaka policja pochodzi do przepisow ruchu drogowego czasem przechodzi ludzkie pojecie. Moze przytocze 2 krotkie historie 1. Pare miesiecy temu spotkalem radiowoz idealnie zaparkowany na przystanku komunikacji publicznej. Panowie wypisywali mandat za wjechanie mimo znaku "zakaz wjazdu". Na moje pytanie czy nie zatrzymali sie zbyt blisko przystanku padla standardwa odpowiedz "Ale my kontrolujemy". OK. Kontrolujcie. Ale dlaczego przy okazji lamiecie przepisy. Gdy zacytowalem panom policjantom ust. 2 art 53 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym ( dla zainteresowanych: ww ustawa) i zapytalem dlaczego sygnal swietlny jest wylaczony padla odpowiedz: "To mamy stac an kogucie?" 2 historia: przebieg bardzo podobny z ta roznica ze niestety to mi pisali mandat. Zatrzymanie zbyt blisko skrzyzowania Grzecznie dalem dokumenty. Pani policjantka poszla pisac. Ja w tym czasie cofnalem w miejsce dozwolone. Co zrobil kierowca radiowozu? Otoz stanal dokladnie w tym miejscu gdzie ja stalem pol minuty wczesniej i stwarzalem ogromne zagrozenie. Na pytanie dlaczego lamia przepisy padla znana juz odpowiedz "Bo kontrolujemy". Spisalem tylko imie, nazwisko, numer słuzbowy i o wiecej juz nie pytalem. Pracuje jako kierowca i nadwyraz czesto mam do czynienia z nieprzygotowanymi merytorycznie funkcjonariuszami. Pare razy od nieslusznie wystawonego mandatu uatowala mnie znajomosc kodeksu drogowego i ustawy o transporcie. Zazwyczaj prewencja na stwierdzenie "Pisz Pan wniosek do sadu" odpuszczaja. ja rozumie ze przyjemniej jest kontrolowac kierowców niz uganiac sie za chuliganami ale moze warto wczesniej choc raz przeczytac (ze zrozumieniem) przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 04.12.09, 06:54 następny świętojebliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Policjant pirat z radiowozu zostanie jednak u 04.12.09, 08:12 Następny pies broni kolesi. Szok, że okazało się że policaja też obowiązuje prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
daszek.fistaszek Zastanówmy się.... 04.12.09, 00:37 Wyminął czy ominął??? Bo to kwestie zasadnicze. Kwestie mające zasadnicze znaczenie, nie po raz pierwszy są pomijane przez gazetę. Ważne żeby było sensacyjnie i tłumek się podniecał jaka ta policja nie przepisowa. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zastanówmy się.... 04.12.09, 07:54 [b]daszek.fistaszek napisał: > Wyminął czy ominął??? OMINĄŁ. Powoli mam dość, tej burzy w szklance wody, którą wywołałem:/ Dzwonię za dłuższą chwilkę do p.Wójtowicza (jak tylko dotrę z domu do pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zastanówmy się.... 04.12.09, 08:14 Ty wywołałeś??? Chyba raczej pismak, któremu zabrakło tak zwanych "ciekawych tematów", więc rozdmuchał jedną z wielu forumowych spraw... Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zastanówmy się.... 04.12.09, 08:30 tajnos.agentos napisał: > Ty wywołałeś??? Chyba raczej pismak, któremu zabrakło tak zwanych "ciekawych > tematów", więc rozdmuchał jedną z wielu forumowych spraw... Mniejsza. Napisałem do "Gazety", zero odpowiedzi. Dzwonię do pana Wójtowicza właśnie. A co mi tam. Bardziej zniesmaczony jestem nagonką "Gazety" na chwilę obecną, niż tym, czego świadkiem byłem w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Zastanówmy się.... 04.12.09, 10:19 ...I co, dodzwoniłeś się?:) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zastanówmy się.... 04.12.09, 10:52 tajnos.agentos napisał: > ...I co, dodzwoniłeś się?:) Dodzwoniłem. Umówiłem się na spotkanie z p.Wójtowiczem dziś po południu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zastanówmy się.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 14:32 wyglada na to, ze gazecie nie w smak, ze policja wyjasnia sprawe chociaz, biorac pod uwage zrodlo (forum) moglaby to olac, bo nic nie pisza na pierwszej stronie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Zastanówmy się.... 04.12.09, 15:20 Gość portalu: olo napisał(a): > wyglada na to, ze gazecie nie w smak, ze policja wyjasnia sprawe chociaz, biora > c > pod uwage zrodlo (forum) moglaby to olac, bo nic nie pisza na pierwszej stronie > na ten temat Najwyraźniej :) Gazeta zwlekała z kontaktem z moją osobą do wczorajszego wieczoru. Dziś, w rozmowie telefonicznej z jednym z redaktorów miałem Gazecie do przekazania jedynie to, że już umówiłem się na spotkanie z panem Januszem Wójtowiczem (zadzwoniono do mnie po godzinie 10, ja, zgodnie z tym, co wcześniej obiecałem, z samego rana zaś skontaktowałem się z p. Wójtowiczem). Spotkałem się dziś z Panem Wójtowiczem, złożyłem też oficjalne zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia. To tyle z mojej strony, jeżeli chodzi o ten temat. Jeżeli "Gazeta" ma zamiar wyżywać się na Policji, to droga wolna, ale bez mojego w tym udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Zastanówmy się.... IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 04.12.09, 15:30 qqbek,szacun:)) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek A jednak nie zostanie ukarany... 12.01.10, 12:54 Wznawiam martwy wątek. W Sylwestra zeznawała moja narzeczona, opowiedziała panom policjantom, co i jak. Dzisiaj dostałem z KMP pismo stwierdzające: "Na podstawie [podstawa prawna] zawiadamiam, że przeprowadzone czynności wyjaśniające nie dostarczyły podstaw do skierowania wniosku o ukaranie do Sądu Rejonowego w sprawie nieustąpienia w dn. 30.11.2009 ok. godz. 14.00. przez nieustalonego funkcjonariusza Policji kierującego radiowozem oznakowanym m-ki Kia pierwszeństwa pieszym na przejściu dla pieszych przy Al.Racławickich w Lublinie przeciwko: ------ Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A jednak nie zostanie ukarany... 12.01.10, 12:58 Zawsze możesz się odwołać... Odwołasz się?;) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: A jednak nie zostanie ukarany... 12.01.10, 13:22 tajnos.agentos napisał: > Zawsze możesz się odwołać... Odwołasz się?;) Po co? Żeby za 1,5 miesiąca takie samo pismo dostać? To im powinno zależeć na wizerunku... a nie mi na ichnim. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: A jednak nie zostanie ukarany... 12.01.10, 13:26 działania policji w takich przypadkach przypominają pieska który próbuje złapać swój ogon, wiele hałasu, kręcenie się w kółko i zawsze bez szans na sukces. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: A jednak nie zostanie ukarany... 12.01.10, 13:29 empi napisał: > działania policji w takich przypadkach przypominają pieska który > próbuje złapać swój ogon, wiele hałasu, kręcenie się w kółko i > zawsze bez szans na sukces. :) > pzdr. Tym razem zdawało się, że podchodzą poważnie. P.policjant przesłuchujący dwa tygodnie temu moją narzeczoną stwierdził, że już przejrzeli nagrania z okolicznych kamer i z dużą dozą prawdopodobieństwa będą w stanie ustalić kierującego radiowozem. Jak widać wszystko to pic na wodę, fotomontaż. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: A jednak nie zostanie ukarany... 12.01.10, 13:35 > P.policjant przesłuchujący dwa tygodnie temu moją narzeczoną > stwierdził, że już przejrzeli nagrania z okolicznych kamer i z > dużą dozą prawdopodobieństwa będą w stanie ustalić kierującego > radiowozem. i mówił prawdę ten policjant. Piesek też widzi ogon lecz chwycić go nie może. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: A jednak nie zostanie ukarany... 12.01.10, 14:17 empi napisał: > i mówił prawdę ten policjant. Piesek też widzi ogon lecz chwycić go > nie może. :) > pzdr. Ech, znam jednego golden retriever-a, który był za młodu w stanie dokonać tej sztuki. Toteż łudziłem się, że Policji także się uda ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman empi..... IP: *.centertel.pl 13.01.10, 11:33 działania policji w tej sprawie przypominają mi bardziej zachowania moje suczki(niestety, jest już w psim raju) która leżąc na kanapie lubiła walnąć sobie bąka. Następnie z niewinną miną obwąchiwała zad, po czym rozglądała się, sprawdzając jakie wrażenie zrobiła na obecnych i dalej leżała niewzruszona. Nie wypowiadałem się w tym wątku ale przewidywałem taki finał. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś