Gość: Clavis IP: *.unitron.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 10:40 Hey! Czarny piątek odszedł w niebyt i dziś uginamy się pod ciężarem otrzymanych valentynek. Czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niktojaki Re: Valentine day IP: *.lublin.mm.pl 14.02.04, 11:02 to sie powinno nazywac K-Day, ale 'K' nie od kochania tylko od komercji ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Valentine day IP: *.it-net.pl 14.02.04, 17:59 Nie! Dla mnie to jest na razie święto handlarzy i komercyjnych mediów, czyli coś w rodzaju "nowej, świeckiej tradycji", o której - nie wiem dlaczego - mówi się tylko przy okazji Bożego Narodzenia. Na razie jednak nie ma o czym mówić. Poczekajmy jakieś 50, a lepiej 100 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clavis Re: Valentine day IP: *.unitron.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 11:11 Było, minęło! Tomku, niestety każde święto łączy się z komercją. A za sto lat to my już będziemy w urnach. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Valentine day 15.02.04, 11:54 TAk, tylkoprzewaznie jest tak, że komercja wynika ze święta. Z Walentynkami jest odwrotnie ( przynajmniej w POlsce) - tutaj święto wynika z tego, że w sklepach jest pełno serduszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clavis Re: Valentine day IP: *.unitron.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 14:48 W sklepach pełno serduszek? Może to i dobrze? Wszak "jednego serca tak mało, tak mało...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Valentine day IP: *.it-net.pl 15.02.04, 15:32 Czyli znów ilość zastępuje jakość. Nic to, byle kasa się zgadzała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clavis Re: Valentine day IP: *.unitron.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 18:08 Jeszcze raz posłużę się klasykiem tym razem nie żartując z prawdziwego sensu przytoczonego wcześniej cytatu: "Jednego serca! tak mało, tak mało, Jednego serca trzeba mi na ziemi, Co by przy moim miłością zadrżało, A byłbym cichym pomiędzy cichemi". Takiego serca człowiek szuka, a gdy mu się to uda - świętuje. I wtedy kasa nie ma znaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Valentine day 15.02.04, 20:58 Gość portalu: Clavis napisał(a): > Takiego serca człowiek szuka, a gdy mu się to uda - świętuje. No to niech świętuję wtedy kiedy znajdzie a nie w tedy, kiedy sklepikarze mu dyktują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clavis Re: Valentine day IP: *.unitron.lublin.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 21:07 Dobra myśl! Ale najlepiej byłoby tak jak w tekście pewnej amerykańskiej piosenki, której tytułu ani autorów nie mogę sobie teraz przypomnieć: "niech każdy dzień będzie dniem Valentine". Odpowiedz Link Zgłoś