Dodaj do ulubionych

Kontrola zimowisk

IP: 192.168.2.* / *.unitron.lublin.pl 24.02.04, 20:11
To wszystko nie prawda.Sadze ze ci z sanepidu nie maja czego sie czepiac.To
co ze dzieci jedza suchy prowiant(nie zawsze jedlismy suchy prowiant).Bylam
na tym zimowisku i nie spalismy na golej podlodze tylko na dywanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mira Re: Kontrola zimowisk IP: 213.199.197.* 24.02.04, 21:20
      Ja nie wiem o co tyle chałasu?! Bylam na tych warsztatach i sądze że to był
      najlepszy wyjazd pod kazdym wzgledem a szczegolnie warunków jakie tam panowały.
      Było czysto (codziennie sprzatalismy), cieplo (kaloryfery były az za garace bo
      musielismy otwierac okna), było wyposarzenie sanitarne (a tak nawiasem to jak
      to jest mozliwe zeby w szkole były natryski?!), kuchenne (dobrej jakosci sprzet
      lodowki, kuchenki, itp.) mielismy zapewniana opieke i było wprost cudownie az
      do chwili gdy... pewniego dla nieproszeni goscie przyszli do szkoły. Na
      gorszych sie wyjazdach było gdzie nie bylo pradu, łazienek, toalet, natryskow,
      szczury sobie latały ale i tak było cool.
      • Gość: zuch Re: Kontrola zimowisk IP: *.lublin.mm.pl 25.02.04, 09:53
        Droga druhno.Nie chciał bym być u Ciebie w zastępie (drużynie).Tyle błędów co
        zrobiłaś w swoim poście,rzuca to złe światło na wszystkich funkcyjnych
        (zastępowych,drużynowych,przybocznych itp)
    • Gość: Druch Re: Kontrola zimowisk IP: *.leba.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 21:21
      JA także byłem na tym zimowisku. Sądze że to co napisali w artykule to nie
      prawda. Bardzo dobrze się spało, i bardzo często jedlismy urozmaicone posiłki.
      JAk zayważyłem że sanepid przujechał to odrazu wiedziałem że sie do czegoś
      czepią i dadzą mandat. tak jest zawsze. wiem bo ja nie mieszkam w Świdniku
      tylko w Łebie i wiem co oznacza wizyta sanepidu
    • Gość: sreberko Re: Kontrola zimowisk IP: 192.168.2.* / *.unitron.lublin.pl 24.02.04, 21:34
      W tym naszym kraju to juz tak jest nie maja sie czego czepic.Tylko takich
      niewinnych harcerzy jak my.Byl to najlepszy biwak jaki dotad przezylam.W cale
      nie bylo tak okropnie jak tu napisano.Warunki byly w sam raz.W koncu kim my
      jestesmy jakimis zasmarkanymi paniusiami, czy pozadnymi harcerzami.Szkola byla
      bardzo dobrze przygotowana do naszego pobytu i wiem co mowie.B o w porownaniu
      do innych szkol to nic, to tamci powinni sie wstydzic.
    • Gość: HARCERKA Re: Kontrola zimowisk IP: *.leba.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 21:37
      Ja to wogóle jestem oburzona po przeczytaniu tego okropnie bezsensownego
      artykułu!!! Ja was ludzie nie rozumiem! Sama byłam tam na kursie dla
      zastępowych i warunkami jestem wprost zachwycona. Przecież na wielu obozach są
      dużo, dużo gorsze warunki a jakoś nikt się nie skarży. Ja nie pojechałam na ten
      kurs po to żeby pławić się w luksusach. Byłam świadoma tego gdzie jadę po co i
      jakie tam będą warunki, moi rodzice także wiedzieli gdzie mnie wysyłają. Na
      kursie było super, a to że przez cały pobyt jadłam suchy prowiant to kompletnie
      mi nie przeszkadzało, bo tylko troszkę schudłam ( z reszta przez caly pobyt nie
      jadlam suchego prowiantu!!!). I wogóle i tak zawsze będe swietnie wspominala
      ten kurs...A WY TO JUZ NAPRAWDE NIE MACIE SIE DO CZEGO PRZYCZEPIC JAKBYSCIE
      WAZNIEJSZYCH SPRAW NIE MIELI!!!
    • Gość: druhna Re: Kontrola zimowisk IP: 192.168.2.* / *.unitron.lublin.pl 25.02.04, 12:31
      Drogi zuszku, nie wiem skąd u ciebie tyle madrości sądze że nie wiesz że zuchy
      zazwyczaj są bardzo małe i nie wiedzą tyle co ty.To nie znaczy że prawie ci tu
      komplementy dotyczące twojej wiedzy wręcz przeciwnie jestem oburzona.(a tak
      całkiem na marginesie to nie jest opinia dotyczaca artykułu więc nie wiem co ty
      tutaj robisz )jeśli masz coś do powiedzenia na temat tego zimowiska to prosze
      bardzo. Gdybyś bardziej sie przyjrzal to zauważył byś,że to nie jest forum
      dotyczace krytyki.Jeśli nie masz co robić w domu to radzę Ci przejść sie do
      przedszkola na pewno dla zuchów zorganizowali jakies zajęcia.
      • Gość: zuch Re: Kontrola zimowisk IP: *.lublin.mm.pl 25.02.04, 22:01
        Druchno ,która zjadłaś wszystkie rozumy,Powtarzam raz jeszcze,że wstyd mi
        wielki,że harcerze (harcerka) po kursie robi ogromne błędy.Przez takie błędy
        harcerze-cwaniacy zginęli w lutym br.w górach.
        A z twego postu mniemam,że ty tyle masz wspólnego z harcerstwem co 'pies
        napłakał".Nasłuchałaś się opowiastek kolegów i koleżanek i udajesz,że to ty
        byłaś na obozie (zimowisku).Wątpię w to bardzo.
        A tak wogóle - jest to forum publiczne,więc każdy może się wypowiedzieć.Jeśli
        masz jakieś "sekrety",proponuję wejść na stronę hufca i tam jest forum
        dyskusyne dla harcerzy.Ale prawdopodobnie nic o takiej stronie nie wiesz.A
        jeśli nawet - to boisz się napisać jakiegoś posta,bo na pewno dała byś plamę.
        Z zuchowym pozdrowieniem CZUJ.
        A tak na zakończenie:w Świdniku nie ma żadnego harcerstwa.
    • Gość: Mira Re: Kontrola zimowisk IP: 213.199.197.* 25.02.04, 19:50
      Przeciez to jest smieszne zeby sie zajmowac tak błaha sprawa?! Tylu jest
      bezrobotnych, bezdmonych, alkoholików, narkomanów, biednych itp. a to ich
      sprawa nikt sie nie zajmie?1 Bo przeciez harcerze co maja dach nad glowa wode i
      gaz sa wazniejsi tak? Nam tylko tyle do szczescia potrzeba a innym na pewno
      wiecej wiec sie nie czepiajcie niczego i zajmijcie sie słuznymi sprawami. A tak
      wogole to my spimy pod golym niebem, na lonie natury i co z tego ze mrowki
      chodza i jest zimno jak ktos jest harcerzem to wytrzyma a tak wogole to rodzice
      i tak wiedzieli gdzie jedziemy i jakos nam zezwolili na ten wyjazd wiec to jest
      nie prawda co pisza w gazetach. Mam nadzieje ze wiecej "tego" typu spraw
      Swidnik nie bedzie musial słyszec!!
      • Gość: Daffy Re: Kontrola zimowisk IP: 62.233.195.* 26.02.04, 13:08
        lol, niezla nabita kiedy czytam ten artykul i komentarze. Jedyna wina jaka lezy
        po stronie harcerzy to taka , ze komendant hufca nie zglosil zimowiska
        odpowiednim wladza... Co do warunow w jakich zyli harcerze przez 6 dni to bylo
        bardzo komfortowo jak za te 21zl ktore musieli wylozyc rodzice by sprawic
        dziecku frajde wyjazdu razem z kolegami i kolezankami na zimowisko gdzie
        dziecko uczy sie samodzielnosci i poznaje wartosci najwazniejsze w jego zyciu.
        Wydaje mi sie, że to znacznie lepsze od spedzenia ferii w domu przed
        komputerem, telewizorem lub tez wloczac sie bezczynnie na dworze. Mam nadzieje,
        ze takie wyjazdy beda organizowane znacznie czesciej gdyz jest to wspaniala
        przygoda dla kazdego lecz zeby wszystko bylo dopiete na "ostatni guzik"
    • Gość: druhna Re: Kontrola zimowisk IP: 192.168.2.* / *.unitron.lublin.pl 26.02.04, 12:44
      A więc tak drogi zuchu, śmiem sądzić, że sam nawet nie wiesz co znaczy
      ZHP.Jeśli mówisz, że w Świdniku nie ma harcerstwa to sie grubo mylisz, mogę ci
      nawet podać nowy adres hufca(ul.Kościuszki 8)sam sie przekonaj, jeśli nie
      dowierzasz.Nasłuchałeś sie za dużo i teraz wymyślasz, nie wiem kto ci
      naopowiadał takich bajek, ale cóż zuchy czesto sluchają różnych rzeczy, a
      później w to wierzą.n
    • Gość: druhna Re: Kontrola zimowisk IP: 192.168.2.* / *.unitron.lublin.pl 26.02.04, 12:53
      A więc tak drogi zuchu, śmiem sądzić, że sam nawet nie wiesz co znaczy
      ZHP.Jeśli mówisz, że w Świdniku nie ma harcerstwa to sie grubo mylisz, mogę ci
      nawet podać nowy adres hufca(ul.Kościuszki 8)sam sie przekonaj, jeśli nie
      dowierzasz.Nasłuchałeś sie za dużo i teraz wymyślasz, nie wiem kto ci
      naopowiadał takich bajek, ale cóż zuchy czesto sluchają różnych rzeczy, a
      później w to wierzą.Nie jestem przeciwko zuchom(broń Boże)tylko tak sobie
      myśle,że jeśli Ty wypisujesz takie bzdury to raczej nie nadajesz sie na
      zucha.CZUWAJ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka