folkatka 11.04.10, 11:01 Pisze o tym Kurier Lubelski. Osobiście uważam że powinno się o tym dowiedzieć jak najwięcej osób. www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/243097,lubelski-klub-68-nie-uszanowal-zaloby-narodowej,id,t.html#pz_98907 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
folkatka Re: KLub "68" nie odwołał wczoraj dyskoteki 11.04.10, 11:12 Pisze jeszcze o tym MMLublin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: KLub "68" nie odwołał wczoraj dyskoteki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 15:25 w ciągu dłuższego czasu jaki przepracoweł 68, klub zawsze szanował wszlakie zasady konurecji, szacunku itd, i także w sobotę zrobił to samo, muzyka leciała ciszej, ludzie pili i rozmawiali jak w zwykłym pubie, nikt nie tańczył!!! a właściciele innych klubów jak place i czekolada zakłądają forma, jak banda matołów i hipokrytów, żebszy oplówać innych!!! poza tym wszystkie pubu, restaruacje w Poznaniu, Krakowie, Łodzi były otwarte i tak samo zrobiło 68, wiec czemu teraz wszyscy są świętsi niż ustawa pzrewiduje, a szczególnie Ci którzy jeszcze w piątek pisali rózna głupie posty obrażające prezydenta..... recę można załamać nad małostkowością i zawisntością Polaków, a w szczególności Lublinian!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fla Re: KLub "68" nie odwołał wczoraj dyskoteki 11.04.10, 11:39 myślę, że niewielu mieli gości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupazka 001 Re: Motoserce także nie IP: 89.167.22.* 11.04.10, 12:23 Druga edycja Motoserce - ogólnopolska zbiórka dzieci na Placu Litewskim o godz. 12.00 także się odbyła, trudno przewidzieć wszystko do końca. Krew oddawano i dobrze.. Odwołano jednak niedzielne występy w Janowcu. A tragicznie zmarłym tylko tyle (*). Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Motoserce także nie 11.04.10, 14:18 Koncert Motoserca, na którym gwiazdą miało byc Acid Drinkers, został odwołany. W oddawaniu krwi nie widze nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak żałoba a zabawa 11.04.10, 16:17 hmm starałem się opisać wam nastroje które panowały wczoraj rano podczas przygotowań do Motoserca... jak wspominałem celem tej imprezy nie była czcza zabawa ale własnie zbieranie krwi i rejestrowanie dawców szpiku to są sprawy które ratują życie przeszczep szpiku może uratować człowieka chorego na białaczkę to jest choroba straszna i często całkowicie bezlitosna potrafi zabrać dorosłego i wydawwałoby się zdrowego człowieka na tamten świat w miesiąc... krew (której ja np. oddawać nie mogę) jest potrzebna jeszcze bardziej trudno sobie wyobrazić skomplikowane operacje bez niej, trudno byłoby się tez zgodzić by liczne ofiary wypadków zmarły jej pozbawione... ... to nie czcza zabawa jak pisałem ale coś co chyba w kontekście tragedii smoleńskiej jednak warto było przeprowadzić. owszem ofiarom z samolotu nie jesteśmy w stanie pomóc - do życia ich nie przywrócimy ale to nie jest jedyna tragedia jaka dzieje się dziś w Polsce są tragedie które trwają i wtedy gdy trwa żałoba narodowa i wtedy gdy nic jej nawet nie zapowiada są sale szpitalne i choroby które nie wstrzymaja się wraz z opuszczeniem flag... tragedia smoleńska nie powinna nas zobojetnić na inne tragedie... ... Motocykliści zachowali się godnie i w sposób odpowiadający sytuacji hmm... cóż nie widzieliście zapewne tych kilku godzin w czasie których ludzie zaangarzowani w przygotowanie tamtej imprezy chodzili po placu Litewskim jakby w oczekiwaniu na zdementowanie informacji o rozbiciu się samolotu... ale myślę że uczucia im towarzyszące jesteście sobie w stanie wyobrazić... ... a to czy wybralibyście się wczoraj wieczorem na dyskotekę to jest moi drodzy inna sprawa... nie wszyscy mamy taką samą wrażliwość... ... zanim jednak zaczniecie rzucać kamienie w jakiejś obłednej akcji kamienowania to wyobrażcie sobie tych co wczoraj mieli wesela... może to was skłoni do tego by od rzucania kamieniami się powstrzymać. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka001 Re: Motoserce 12.04.10, 01:55 Byłam i widziałam...I fotki moje z akcji Motoserce do obejrzenia: fotoforum.gazeta.pl/a/45741.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Motoserce IP: *.chello.pl 12.04.10, 07:36 A Ty tak z żałoby te fotki pstrykałaś i nie mogłaś się powstrzymać przed ich puplikacją? Nie odpowiadaj, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa [...] 12.04.10, 15:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: KLub "68" nie odwołał wczoraj dyskoteki IP: *.lublin.mm.pl 12.04.10, 23:37 klub musiał zarabiać na podatki by utrzymać następnych co się dorwą do koryta. Uważam, że nie może być czegoś takiego jak żałoba narodowa, która nakazuje zamknąć prywatną firmę. To jakiś idiotyzm. To faszyzm i komunizm. Ci co chcą mogą się chlastać, zbierać i palić znicze(przypomnę że członek UPR został skazany za spalenie flagi unii europejskiej na kamiennym bruku) czy chodzić do kościoła czy odprawiać inne zabobony. Ale wara urzędasom od tego co się dzieje w prywatnych miejscach. I tak ta skorumpowana hołota nie daje nam żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: KLub "68" nie odwołał wczoraj dyskoteki IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.04.10, 00:10 ojej ale ty biedny jestes. Wiesz co? W Olsztynie miala sie w sobote odbyc impreza firmowa na ponad 500 osob w eksluzywnej restaruacji. Wszystko bylo oplacone, ponad 400 gosci z calej Polski a wiec tez noclegi w hotelach, na imprezie mial grac znany zespol a wszystko mial prowadzic pewien znany pan z tv. Impreza odwolana i przelozona na czas nieokreslony, czesc pieniedzy oczywiscie umoczona ale wlasciciele restauracji i hoteli zgodzili sie na zalatwienie sprawy "po kosztach". Nikt nie protestowal, nawet ci co przyjechali juz do Olsztyna w piatek z poludnia Polski (ponad 200 osob), czyli da sie, tak samo jak da sie odwolac koncert grajkow z Rosji. Bez przesady przeciez to nie byli rolling stonesi... I tu nie ma znaczenia czy sie lubilo prezydenta i inne osoby w samolocie. Zginal smiercia tragiczna w katastrofie lotniczej urzedujacy prezydent razem z zona, cala swita, wieloma parlamentarzystami i cala polska generalicja. O ten dzien beda nas pytac nasze wnuki za 50 lat. A ty co powiesz? ze byles na koncercie kapeli grajacej muzyke jak rzygi jednorozca? Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: KLub "68" nie odwołał wczoraj dyskoteki IP: *.lublin.mm.pl 13.04.10, 09:41 ty jak chcesz możesz płakać i wpierać masową histerię tworzoną przez sk.wione media. Co do pieniędzy, to przez tych co rządzili i zginęli, nie część pieniędzy została umoczona ale miliardy które będą spłacane przez następne pokolenia. Zginęli ludzie, codziennie giną. Dla mnie i wielu Polaków, to były polityczne hieny uczepione koryta. Szkoda tylko tych spoza polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak drodzy moi 13.04.10, 09:57 macie tu tekst dzisiejszej GwL o tych którzy bawili sie w najlepsze: Tektura się bawi jak widzicie są ludzie wrazliwi i gruboskórni ale chciałbym was prosić o to by w czasie żałoby darować sobie również tropienie tych gruboskórnych bo zwyczajnie żałoba nie jest czasem przeznaczonym na to ... każdy z nas swiadczy sam o sobie i każdy ma swoją karmę nie ma potrzeby poprawiać ludzi na siłę nieszczery żal nie jest potrzebny nie warto się poświęcać temu co nas od tej chwili zadumy odciąga mozna natomiast sobie to co nas razi zapamietać... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak lepiej poczytajcie Molika 13.04.10, 09:59 choćby dlatego że warto: Molikultura osobista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: drodzy moi IP: *.lublin.mm.pl 13.04.10, 10:21 jasne, powinniśmy zostać w domu, stać na baczność przed telewizorem i słuchać hymnu narodowego. Seks powinien być zakazany, na ulicach wolno chodzić tylko z pochyloną głową a wszystkie samochody mają mieć przez rok czarne wstążki. Jakiś politruk czy inny urzędas nakazał nam smutek przez tydzień a potem już można wszystko. A przecież żałoba powinna być w nas samych, jak się czujemy źle po ich śmierci to nie idziemy do klubu, wybieramy spacer a nie kino i komedię. To my czujemy smutek lub nie. Ale nie, cały naród płacze po Stalinie. Ma być obóz koncentracyjny w którym oni nam będą mówić kiedy mamy się śmiać a kiedy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak drogi j2 13.04.10, 10:25 bądź na tyle odważny by się przedstawić... jeśli nie masz takiej odwagi mógłbyś sobie darować rozumiem że nie możesz - trudno nie będę zwracał uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: drodzy moi 13.04.10, 10:50 Mysle, ze problem nie tkwi w otwartych klubach ale ludziach uczestniczacych w imprezach - kluby sciszaja muzyke, wywieszaja informacje o odwolanych imprezach ale przeciez i tak dzialaja. Nikt nie zmusza ludzi do chodzenia do klubow. To kwestia osobistej wrazliwosci kazdego z nas. Tej niektorym brakuje. Brakuje jej na przyklad panu j2. Feruje ordynarna propagande antypropagandy, kiedy zwyczajnie powinien milczec. To nie czas ani miejsce na takie machanie flaga liberalnej polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: drodzy moi IP: 91.123.172.* 13.04.10, 11:13 czepic sie mozna jedynie tego , ze muzyka byla slyszana na zewnatrz, w przestrzeni publicznej natomiast sama impreza- jak ktos chce to niech sie bawi , jak ktos tu napisal kazdy ma inna wrazliwosc, mi np. szkoda ludzi ale jakbym mial isc na disco to bym sie nie zawahal - nie byl to nikt z mojej rodziny , nie czuje z tymi, ktorzy zgineli jakis glebszych emocjonalnych wiezi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: drodzy moi IP: 91.123.172.* 13.04.10, 11:18 no i dodam jeszcze , ze nikt o ten tydzien podatku z przedsiebiorcom nie zmniejszy jak to juz ktos slusznie zauwazyl , zaden urzedas Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak ef prosze nie kuś 13.04.10, 11:30 kto jest przedsiębiorcą ten jest a kto jest utrzymywany z publicznych pieniędzy ten... ... nie jest to czas jednak na tego typu sprawy wydaje mi się ze sa tacy i tu na forum którzy Michałowi Wolnemu mogą przynajmniej starać się wytłumaczyć co uznaja za stosowne - choćby i Ostrzyca i Agata i chyba wielu innych... ... przypominam jednak ze jestb czas delikatny a może czas delikatności? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef Re: ef prosze nie kuś IP: 91.123.172.* 13.04.10, 11:47 klub 68 chyba nie jest utrzymywany z publicznych pieniedzy? teatry, muzea jako instytucje panstwowe- ok - finansowane z budzetu , imprezy plenerowe wwynajetej tymczasowo przestrzeni publicznej -ok , tego byc nie powinno > przypominam jednak ze jestb czas delikatny > a może czas delikatności? i dlatego uwazam za niestosowne , ze muzyke bylo slychac na zewnatrz wbrew woli przypuscmy/załozmy wiekszosci ,ktora chciala powagi , skupienia- natomiast nikt nikogo nie zmuszal do wchodzenia do klubu , ktore jest prywatnym miejscem wlasciciela i moze sobie zapraszac ludzi , ktorzy akurat tego dnia maja sie ochote bawic nie czuje wiezi z politykami, jak pisalem - zal ludzi , ale takie jest zycie , tysiace odchodza codziennie w milczeniu, oplakiwani jedynie przez rodzine i znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubliniak Re: ef prosze nie kuś IP: 212.33.72.* 13.04.10, 13:00 Szkoda ze tak malo o tym osob wie jak zachowal sie klub ^* i klub tektura w sobote.Dla mnie to nie jeste odpowiednie zachowanie jakos 36 innych klubów było zamkniętych.Nie było imprez w fashion,graffiti,place,soundbar,archiwum widac tam mozna a w 68 nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubliniak Re: ef prosze nie kuś IP: 212.33.72.* 13.04.10, 13:02 chodzilo mi o klub 68 duzo osob pewnie sie nie dowie o zachowaniu wlascicieli lokali dla mnie bylo to niesmaczne ja juz tam nie pojde.Takie rzeczy dzieja sie raz na 100 lat a i ciekawe co niektorzy co sie tam bawili powiedza swoim wnukom i dzieciom co robili 10 kwietnia wieczorem.... Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: ef prosze nie kuś 13.04.10, 13:16 lubliniak napisal: ciekawe co niektorzy co sie tam bawili powiedza swoim wnukom i dzieciom co robili 10 kwietnia wieczorem.... Obawiam sie, ze przeceniasz i to znacznie wage tych wydarzen. Dzieci i wnuki uczestnikow zabawy nie beda nawet wiedziec co wydarzylo sie 10 kwietnia. Dla nas, teraz, sa to wydarzenia dramatyczne. Wyobraz sobie, ze wiele osob mieszkajacych tu gdzie ja, pyta mnie regularnie od pieciu lat dlaczego zapalam swieczke w oknie 2 kwietnia? Mimo, ze co roku dostaja taka sama odpowiedz. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubek Lublin stolicą kultury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 14:59 już w 2010? Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak a moze żałoba już się znudziła? 13.04.10, 20:33 drodzy forumowicze czas żałoby jest czasem nadzwyczajnym rozumiem że się może znudzić i człowiek chciałby już wrócić do tradycyjnego podgryzania... ale doprawdy to jest czas szczególny starajmy się go uszanować bez zagłuszania tym co zrobił ten czy tamten to nie jest najistotniejsze i mozna to zostawić nie szukajmy tematów zastępczych jak jest żałoba to niech ona będzie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: a moze żałoba już się znudziła? IP: *.lublin.mm.pl 13.04.10, 21:46 mylisz żałobę z polityczną nakazową fanfaronadą. Zapewne są ludzie co będą mieć żałobę w sercach przez długi okres czasu. TWN 24 i podobni postarają się by ogółowi szybko przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
aimaki Re: KLub "68" nie odwołał wczoraj dyskoteki 18.04.10, 17:12 POPIERAM popieram popieram klub 68 który daje ludziom prawo wyboru. Szkoda , że nie mieszkam w Lublinie, chodziłabym tam jak najczęśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astfgl Re: KLub "68" nie odwołał wczoraj dyskoteki IP: 91.123.169.* 18.04.10, 18:31 Dzięki za info :) Teraz będę wiedział gdzie chodzić jakby co :) Miło że się nie poddali histerii. A tak do Twojej wiadomości to czynne było dużo więcej klubów, tyle że bardzo dyskretnie. Prawie jak w USA za prohibicji - jak się nie wiedziało gdzie iść bo znajomi nie dali znać smsem to można było pomyśleć, że wszystko zamknięte :P Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski folkatka☺ spełniła swój obywatelski obowiązek ! 18.04.10, 19:39 Złożyła donos na forum. PS Konfitury, konfitury moje ulubione ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: folkatka☺ spełniła swój obywatelski obo IP: 80.50.4.* 21.04.10, 14:45 lech.niedzielski napisał: > Złożyła donos na forum. > > PS > Konfitury, konfitury moje ulubione ... . Solidaruchy, solidaruchy. Bez zakapowania nie istnieja ... . Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: folkatka☺ spełniła swój obywatelski obo 21.04.10, 15:11 Cóż - kapownictwo to domena innej opcji ideologicznej, czego moi poprzednicy raczej nie zauważą. Powiem tak: napisałam to pod wpływem emocji i wstrzasu jaki wywołała u mnie katastrofa,potem tego żałowałam od momentu, kiedy okazało się ze sprawa ta została sztucznie rozdmuchana przez konkurencje Klubu 68, a zwłaszcza pewnego znanego w Lublinie DJ'a. Nauczka dla mnie - nie poddawać sie emocjom i mysleć nad tym co sie pisze. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak René Girard czyli jak się pozbyć dysonansu 22.04.10, 10:54 DJ Kozioł to jest Agatko... ... dziś jestem w lbn i wybieram się pomilczeć w Homo Fabrze o 18 reflektujesz na kawę? Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw-leniak a tak wogóle... 22.04.10, 15:22 Co to da że przy oknie usiądziesz Nawet wśród niepalących Podróż tak samo skończy się gdybyś W korytarzu stał O cały swój bagaż martwisz się Nie zaśniesz skoro z tobą jedzie Jakbyś się zachował gdyby on Pozostał - a zniknął przedział? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: folkatka Re: René Girard czyli jak się pozbyć dysonansu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:46 Na kawe reflektuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: folkatka☺ spełniła swój obywatelski obo 22.04.10, 20:17 folkatka napisała: > Cóż - kapownictwo to domena innej opcji ideologicznej, czego moi poprzednicy > raczej nie zauważą. > Powiem tak: napisałam to pod wpływem emocji i wstrzasu jaki wywołała u mnie > katastrofa,potem tego żałowałam od momentu, kiedy okazało się ze sprawa ta > została sztucznie rozdmuchana przez konkurencje Klubu 68, a zwłaszcza pewnego > znanego w Lublinie DJ'a. > Nauczka dla mnie - nie poddawać sie emocjom i mysleć nad tym co sie pisze. > Pozdr. Nie każdy solidaruch był konfidentem UB. Odpowiedz Link Zgłoś