Dodaj do ulubionych

empi - pomóż!

20.04.10, 10:48
Można cholery dostać, szlag może trafić, etc. etc. - na te pierdzielone wyskakujące reklamy na forum. Żadne zabezpieczenia nie imają się tego gówna którego i tak nikt nie czyta. Może znasz sposób? Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • empi Re: empi - pomóż! 20.04.10, 12:18
      piszesz za darmo to i czytaj! :)
      pzdr.
      • Gość: bosman aj jaj jaj!!!! IP: 178.56.17.* 20.04.10, 12:25
        walnąłeś empi jak pijany zając genitaliami o sosnę :-)No, ale mogłeś w ogóle nie
        zareagować. Jesteś wielki - jak zawsze.
        • folkatka Re: aj jaj jaj!!!! 20.04.10, 12:29
          Trzeba sobie jakieś oprogramowanie zainstalować. Ja sobie kiedys przez przypadek
          cos takiego sciągnełam.
          • Gość: bosman a linka nie pamietasz? n/t IP: 178.56.17.* 20.04.10, 12:51
            • tajnos.agentos Re: a linka nie pamietasz? n/t 20.04.10, 14:00
              Jaką masz przeglądarkę?
              • Gość: bosman mozilla firefox n/t IP: *.centertel.pl 20.04.10, 14:03
                • tajnos.agentos Re: mozilla firefox n/t 20.04.10, 14:06
                  No to, zainstaluj adblocka:
                  adblockplus.org/en/
                  mozillapl.org/baza_rozszerzen/inne/adblock_plus
                  • Gość: bosman krzyczy mi..... IP: *.centertel.pl 20.04.10, 14:40
                    że nie dodatek jest kompatybilny z najnowszym Firefoxem 3.6.3. :-(
                    • tajnos.agentos Re: krzyczy mi..... 20.04.10, 14:49
                      Dziwne, u mnie działa. Spróbuj zajrzeć do rozwiązywarki problemów...
                      • tajnos.agentos Re: krzyczy mi..... 20.04.10, 14:52
                        Ahaaaa, chyba wiem! Zainstalowałem go wcześniej, zanim firefox zaktualizował mi
                        się do wersji 3.6.3. No to, pozostaje zainstalować wcześniejszą wersję
                        firefoksa, dodać adblock plus i wszystko razem zaktualizować do najnowszej wersji.:)
                        • rilian Re: krzyczy mi..... 20.04.10, 15:07
                          dokładnie!
                          • Gość: bosman dzięki :-) IP: *.centertel.pl 20.04.10, 15:11
                            teraz jestem w explorerze i nie wyskakują więc chyba nie będe się
                            bawił. Pozdrawiam.
                        • Gość: pogarda Re: krzyczy mi..... IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.04.10, 15:10
                          Mam lepsze rozwiazanie: kup mac'a i uzywaj safari :)
                          • Gość: folkatka Re: krzyczy mi..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 16:55
                            Ja uzywam safari na pececie, co prawda rzadko ale czasem sie przydaje.
                            • pogarda Re: krzyczy mi..... 20.04.10, 16:58
                              Bosmanie.
                              Sa takie dni, ze lotto spamuje mnie na kazdym kroku, a banki chca mi
                              udzielic kredytu...
                              Wszystko zalezy chyba od dnia a nawet pory.
                              pozdr.
                              • Gość: bosman szlag by trafił!!! IP: 178.56.55.* 26.04.10, 14:54
                                dzisiaj znów wciskają się okienka jak koszula w .........
                                • pogarda Re: szlag by trafił!!! 26.04.10, 16:48
                                  Mam to samo... Obawiam sie, za ani ty, ani ja, ani nawet empi nic na
                                  to nie poradzimy.
                                  pzdr.
                                  • tajnos.agentos Re: szlag by trafił!!! 27.04.10, 08:01
                                    Możliwości:
                                    1/ odinstalować wszystkie "wtyczki" (Flash Player, Java...) - ale wtedy nie
                                    będzie możliwości min. oglądania filmików;
                                    2/ regularnie wywalać wszystkie "ciasteczka" i czyścić rejestr - najlepiej
                                    zainstalować jakieś narzędzie do konserwacji systemu, np. Glary Utilities lub inne;
                                    3/ zainstalować porządny pakiet internetowy (antywirus, firewall, blokada
                                    banerów...) - najlepiej płatny;
                                    4/ inne...:)
                                    • empi Re: szlag by trafił!!! 27.04.10, 08:07
                                      To jest walka bez sensu :). Doskonałość w blokadzie reklam można
                                      osiągnąć wyjmując wtyczkę komputera z gniazdka sieciowego. Twórcy
                                      takich reklam cały czas udoskonalają swoje dzieła. Podobnie z
                                      wirusami. Najnowsze wirusy zanim rozpoczną swoje działanie najpierw
                                      uszkadzają program antywirusowy.
                                      pzdr.
                                      • tajnos.agentos Re: szlag by trafił!!! 27.04.10, 08:21
                                        E tam, ja takich problemów nie mam. Może dlatego, że nie łażę po podejrzanych
                                        stronach (piracka muzyka, pirackie filmy, gołe baby...) w skrzynce pocztowej
                                        nigdy nie otwieram podejrzanych lub niewiadomego pochodzenia wiadomości (mogą
                                        zawierać wirusy, adware, phishing...) - bo właśnie tam najłatwiej "złapać"
                                        jakiegoś syfa...:P
                                        • empi Re: szlag by trafił!!! 27.04.10, 08:24
                                          Swego czasu wielbiciel z tego forum regulanie dosyłał mi świeżą
                                          partię takiego towaru. :)Oczywiście piszę o świrusach.
                                          pzdr.
                                          • Gość: bosman znalazłem metodę IP: *.centertel.pl 27.04.10, 08:34
                                            przegladam forum na explorerze a nie mozilli - okienka nie
                                            wyskakują. A swoją drogą rozumiem reklamy na stronach do czytania,
                                            ale na forum????? Aż taka bida w GW?
                                            • empi Re: znalazłem metodę 27.04.10, 08:38
                                              Pierwsze uruchomienie komputera powoduje wyświetlanie okienek
                                              reklamowych na forum. Potem już jest spokój:).
                                              pzdr.
                                          • tajnos.agentos Re: szlag by trafił!!! 27.04.10, 08:47
                                            empi napisał:

> Swego czasu wielbiciel z tego forum regularnie dosyłał mi świeżą
                                            > partię takiego towaru. :)

To nie ja!:)
                                            Warto jeszcze w ustawieniach przeglądarki wyłączyć wszystkie funkcje
                                            zapamiętywania odwiedzanych stron, ciasteczek itd.
                                            • wampir-wampir Re: szlag by trafił!!! 27.04.10, 14:01
                                              tajnos.agentos napisał:

> empi napisał:
                                              >
                                              > > Swego czasu wielbiciel z tego forum regularnie dosyłał mi świeżą
                                              > > partię takiego towaru. :)
                                              >
                                              > To nie ja!:)

Ani ja! :-)))

Ps. Ja korzystam z IE. Czasem na forum wyskakuje mi reklama lotto.
                                              Poza tym spokój.
                                              • empi Re: szlag by trafił!!! 27.04.10, 14:07
                                                Wybróbuj AvantBrowser,
                                                nakładka na IE, spolszczona. Duże możliwości konfiguracyjne jeśli
                                                chodzi o przegladanie stron.
                                                pzdr.
                                                • wampir-wampir Re: szlag by trafił!!! 27.04.10, 14:24
                                                  Oki, przetestuję, dzięki :-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka