langston To sie biskup Zycinski bedzie tlumaczyl przed GWn: 06.05.10, 22:18 To sie biskup Zycinski bedzie tlumaczyl przed GWnem i TVNem:) Odpowiedz Link Zgłoś
bidifi Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 06.05.10, 22:33 Gazeta Wyborcza delikatnie szczuje jednych na drugich .....pan Michnik sprawiedliwy i jego kompanija nie moga przezyc ze pod kosciolami sa zbierane podpisy dla Kaczynskiego....a przeciez nikt nie zabrania pod tymi samymi kosciolami stanac za podpisami p Olechowskiemu, bufonowi Komorowskiemu czy samemu Adamowi Michnikowi /niech zbiera na kogokolwiek/ tylko ze koscioly sa miejscami gdzie nie mozna zmanipulowac ludzi falszywymi badaniami opinii publicznej, natarczywa propaganda za swoimi ktorzy niespecjalnie sie do tej pory wysilili by zrobic cos dla Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
simonh Re: Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na 06.05.10, 23:09 żałosny jestes pisomatolku i jak kazdy pis-ek łżesz jak pies. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na 07.05.10, 13:35 simonh napisał: > żałosny jestes pisomatolku i jak kazdy pis-ek łżesz jak pies. Ja bardzo proszę nie obrażać psów. Odpowiedz Link Zgłoś
crollka Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 06.05.10, 22:37 Kuria jest bezradna, hehe, a Gazeta Wyborcza jeszcze bardziej! Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 06.05.10, 22:41 Kuria nie jest bezradna - kuria prowadzi ochydną politykę pro PiS'owską. Odpowiedz Link Zgłoś
paweljw1 i bardzo dobrze 06.05.10, 22:46 i bardzo dobrze !!!! jak kasiorę zbierają od owsiaka to jest cacy ale na kaczyńskiego to jest be. to jest demokracja "szanowni dziennikarze" - wbić to sobie do głów Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: i bardzo dobrze 07.05.10, 13:38 paweljw1 napisał: > i bardzo dobrze !!!! jak kasiorę zbierają od owsiaka to jest cacy ale na > kaczyńskiego to jest be. To już i "kasiorę" zbierają na Kaczyńskiego? Pod kościołami? A ja myślałam, że tylko posdpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
normalniepodfryzurka Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 06.05.10, 22:52 moga puscic nerwy komus takiemu jak ,,srodowisko Wyborczej"- tyle milionow wydanych na stworzenie molocha propagandowego, tyle wodki wypitej w czasie planowania roznych zagran propagandowych, tyle kartonow papierosow wypalonych na darmo nie wspominajac ze tyle prysznicy nie wzietych bo sprawa czeka, bo niezwlocznie, bo akcyjnosc iscie gomulkowsko-gierkowska....a tu NIC !!!! jest nadal spora czesc spoleczenstwa ktora nie chce gangreny z Tvnu czy Wyborczej . Odpowiedz Link Zgłoś
simonh a potem czarni lamentuja, ze coraz mniej wiernych 06.05.10, 23:07 i powolań ! W koncu ludzie zaczynaja dostrzegac, ze są manipulowani przez kler, który udając służbę Bogu, służy partii politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: a potem czarni lamentuja, ze coraz mniej wier 07.05.10, 13:40 simonh napisał: > i powolań ! W koncu ludzie zaczynaja dostrzegac, ze są manipulowani > przez kler, który udając służbę Bogu, służy partii politycznej. I to - w dodatku - jednej z najbardziej znienawidzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
rowno Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 06.05.10, 23:08 "Kuria jest bezradna"... Ha ha ha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
marjolaine Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 06.05.10, 23:09 Wstyd mi za Lubelszczyznę ,że tak bardzo popiera PIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman wstydź sie za siebie IP: *.centertel.pl 07.05.10, 13:37 rozejrzyj się wokół, popatrz na swoja babcię. Od nas wara. Bosman - antyPiSdzielec Odpowiedz Link Zgłoś
togo13 Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 06.05.10, 23:32 Ciemny lud wszystko kupi- tak o swoich wyborcach mysli i mowi Kurski - niestety PiSowski to jezyk i rozumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
1pytanie Kościół w sprawie konkordatu wykazał się ........ 06.05.10, 23:45 SKUTECZNOŚCIĄ a w sprawie podpisów pod kościołami...TAKŻE :)) Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Proboszcz na zgrodzie ( w parafii) równy biskupowi 06.05.10, 23:48 (wojewodzie) można by sparafrazować znane przysłowie. Biskupi obłudnie umywają ręce, mówiąc :nic nie możemy zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Lepiej po kościołem niż POd synagogą ! 06.05.10, 23:55 Boją się polaków Katolików Odpowiedz Link Zgłoś
kinszaf Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 07.05.10, 00:01 Gdyby kuria wydała stosowne polecenie, a potem egzekwowała jego wykonanie, nie byłaby bezradna. Kościół to organizacja hierarchiczna i nie ma tam miejsca na samowolę. Nie wierzę też w to, że ktoś zbiera podpisy pod kościołem bez wiedzy i zgody proboszcza. Ale jest i druga strona medalu: sama w 1990 r. zbierałam podpisy pod kościołem (dlatego tam, że to była mała miejscowość i w niedzielę ulice świeciły pustkami), i to pod kandydaturą T. Mazowieckiego. Pupilem kleru był oczywiście Wałęsa. Proboszcz też za nim optował, powiedział mi to wprost, ale wyraził zgodę na moją akcję zbierania podpisów na konkurenta, a nawet pożyczył mi stół i krzesło. A wierni się podpisywali - wbrew pozorom, nie wszyscy, którzy chodzą do kościoła, podzielają poglądy polityczne proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 07.05.10, 00:04 Brawo urzędnicy kościoła powoli przejmujecie władzę ,ale jak ją już stracicie ,to na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na 07.05.10, 04:34 Zal Ci dupe sciska? Zapros Bartoszewskiego i ustawcie sie pod synagoga zbierac podpisy dla Komorowskiego! W koncu elektorat PO tez jest religijny, tylko wyznanie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na 07.05.10, 13:44 biniou napisał: > Zal Ci dupe sciska? Zapros Bartoszewskiego i ustawcie sie pod synagoga zbierac > podpisy dla Komorowskiego! Po co? Już dawno zebrano wystarczającą liczbę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merol Re: Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na IP: *.e-wro.net.pl 09.05.10, 17:51 > > Zal Ci dupe sciska? Zapros Bartoszewskiego i ustawcie sie pod synagoga zb > ierac > > podpisy dla Komorowskiego! > > Po co? > Już dawno zebrano wystarczającą liczbę. Dobrze powiedziane.Zebrał wystarczająca liczbę głosów i wiele więcej nie dostanie. Komorowski to agent WSI ale nie zbierze głosów nawet ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 07.05.10, 06:16 Po pierwsze nie pisze się "salezjan" ale "salezjanów". Po drugie założyciel salezjanów ks. Bosko wpajał wszystkim swoim duchowym synom. żeby trzymali się polityki "Ojcze nasz". W regułach Zgromadzenia. które sam napisał jest zapis: "zabroniona jest wszelka publikacja o charakterze politycznym". Kościół nie jest od polityki. Ma nieść Dobrą Nowinę opuszczonym, poranionym, ubogim i zagubionym. Tragedia pod Smoleńskiem zostaje wykorzystywana do gry politycznej. Jakie to ohydne!!! Jarosław Kaczyński lansuje tzw. "polskość". Nie odmówiłem sobie tej przyjemności, żeby nie porozmawiać ze zbierającymi podpisy. Chodziło im o to, by to był PRAWDZIWY PżOLAK. Kłania się w pas sam Hitler, który szukał prawdziwej rasy aryjskiej. Polska, która dała światu Jana Pawła II zaczyna wchodzić do szamba nacjonalizmów wszelkiej maści. I to właśnie w jednoczącej się Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
lukassuss Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 07.05.10, 07:15 A czego się można spodziewać po prostaczkach moherowych ? Tłuszcza zawsze była łatwa do manipulacji. Drugi kartofel stanął na szańcu a tłuszcza będzie głosować na niego bo braciszek zginął w katastrofie a nie dlatego że byłby dobrym prezydentem. Ot, głupie polaczki, zawsze dali się manipulować. Kaczuś mąci a tłuszcza słucha z rozdziawionymi gębami, zresztą taki jest obraz większości tzw. "polskich katolików". W niedzielę do kościółka, rączki składać, a potem wraca do domu i pluje jadem na wszystkich którzy śmią myśleć inaczej, chleje, tłucze żone - ale "łon jest panie katolik !" Typowy polski obłudny "katoliczek"... Zresztą czego wymagac od zwolenników zasikanej parti, nawet nazwę mają dobraną do pisuaru. Tyle warta ta partyjka co jej nazwa... Odpowiedz Link Zgłoś
aksandra79 Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 07.05.10, 07:37 Ja sama spędziłam majowy weekend w rejonie Leżajska - spacerując w niedzielne popołudnie widziałam jak pod Klasztorem w Leżajsku starsza pani na swój sposób agitowała do składania podpisów popierających kandydaturę J. Kaczyńskiego. Kiedy grzecznie odmówiłam podpisania listy, od razu zaczeła się burzyć "czy ja wiem jakie nieszczęścia nas czekają jeśli nie wybierzemy Kaczyńskiego". Abstrachując od tego, że Kościół nie jest miejscem na politykę (ciągle w to wierzę), to przecież jednego Kaczyńskiego już mieliśmy. I większość z nas wie że nic dobrego z tego dla Polski i Polaków nie wynikło. Niesnaski, kompromitacje na arenie międzynarodowej, Polska podziałów. Taką Polskę już mieliśmy, czas może na inną? Wszędzie można było znaleść słowa kpiny i krytyki pod adresem Pana Prezydenta (śmiano się też z Jego Żony), był wyśmiewany i obrzucany błotem... (nie chcę wnikać w to czy słusznie - był pewnie bardzo wartościowym i mądrym człowiekiem ale nie przekładało się to na jego prezydenturę). Większość Polaków psioczyła na p. Lecha Kaczyńśkiego kiedy żył a po jego śmierci robią z niego Bohatera (którym według mnie nie był), nie uczynił za życia niczego, co podnosiło by go do rangi Wieszcza Narodowego. To tylko jego śmierć nabiera bohaterstwa (przypadkowego zresztą - nieszczęśliwego wypadku a nie męczennictwa dla Polski i Polaków). Czy pamiec o nim ma decydować o przyszłości Polski? Mnie też żal tych ludzi co zginęli, współczuję Ich Rodzinom i bliskim ale nie pozwolę, by ktoś przez żerowanie na cudzej tragedii wpływał na moje opinie (staram się byc obiektywna). Z pewnością pójdę na wybory i wiem już że nie zagłosuję na P. Jarosława, właśnie dlatego, że jego kampania wyborcza przeniosła sie w miejsce, które powinno zostać tylko dla Boga... Z drugiej strony wiem, że sam pan Jarosław niewielki ma pewnie wpływ na to, gdzie i w jaki sposób były zbierane dla niego podpisy poparcia a Kociół to paradoksalnie najlepsze miejsce dla zwolenników PiS (zwłaszcza "bogobojne" starsze panie, które za brak popracia dla p. Jarosława są w stanie zabić - nawet tylko wzrokiem.. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_merlin kk = pis 07.05.10, 07:51 Jezeli w kosciele lub na terenie przylegajacym do kosciola zbierane sa podpisy na partie polityczna, to swiadczy tylko o tym, ze kosciol reprezentuje poglady tej partii i wlacza sie w walke wyborcza dla tej partii. I nie doszukujmy sie niczego innego w tych dzialaniach. Smieszne sa tez usprawiedliwienia "bo proboszcz nie wiedzial!". Jedno jest bardzo przykre. KK doprowadzil do tego, ze cala rzesza starszych ludzi (tez wielu mlodszych wiekiem) stala sie bardzo agresywna w swoim mniemaniu spelniania misjii ratowania Polski. Stale judzenie tych ludzi wzmaga tylko ich agresje i zacietrzewienie a co za tym idzie calkowity brak trzezwego myslenia i analizowania sytuacji. Z cala pewnoscia KK robi to wszystko nie za „Bog zaplac“. Pytanie tylko za co??? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka68 Łażenie po domach źle mi się kojarzy 07.05.10, 08:30 Jak widzę dwie "baby", nawet nie otwieram drzwi. Jak otwierałam, zawsze to były te ze "Świadków". Już wolę zbieranie na ulicy- nawet pod kościołem. Człowiek ma więcej swobody: podpisze, albo nie. A w domu- jestem zmuszana, aby wyrazić swój pogląd. Nie ma problemu, jeśli mogę podpisać, ale jeżeli jest partia, na którą nigdy nie zagłosuję, nie mam też ochoty podpisywać ich list. Zbieranie po domach to takie "wymuszanie". Dom nie jest terenem neutralnym, więc to złe miejsce na takie akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
euro012 Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 07.05.10, 08:42 PiS-da ci mieszkanie, PiS-da ci pracę... etc. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Wyborcza akcja przed lubelskimi kościołami na p... 07.05.10, 09:48 Przecież Jezus był podobno z PiS. I wszystko jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Ciemny lud lubelszczyzny.. 07.05.10, 11:50 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem. 2. Nie będzie koalicji z Samoobroną. 3. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70-tych. 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań. 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki. 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku. 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa. 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD. 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje. 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld). 14. Zredukujemy administrację państwową. 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman londonie..... IP: *.centertel.pl 07.05.10, 13:46 dlaczego uogólniasz? Nie czytałeś złamasie kutany że w całej Polsce katabasy zbierali podpisy a nie tylko w lubelskim? No to pierwej poczytaj a na razie wara od nas. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
london13 bosmanie... 07.05.10, 14:15 grzeczniej kmiotku bo wychlostac kaze. Wara to bedzie jak sobie wlasne panstwo zalozycie, a narazie musimy zyc w symbiozie, wiec oceniac mam prawo. Jasne? Czy zbyt skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś