Dodaj do ulubionych

1/2 Polski zalana wodą a druga połowa zalana wódą

21.05.10, 11:00
pojezdziłem po Polsce , co drugi cuchnie wódą
a teraz jeszcze zalana Polska wodą
to juz jest spore nieszczęcie
Obserwuj wątek
    • zubelz Re: 1/2 Polski zalana wodą a druga połowa zalana 21.05.10, 11:38
      Cuchnący wódą jeszcze leczą kaca po stypie prezydenckiej.
      • Gość: bosman małpiaty ledwo po odwyku..... IP: 178.56.58.* 21.05.10, 12:23
        a już mu gorzała cuchnie?
        • wampir-wampir Małpa! 21.05.10, 13:58
          Cieszę się, ze wróciłeś. Już się bałem, że Cię posadzili w Przemyślu
          na Rokitniańskiej. Jak było, jadłeś placki kartoflane na Mniszej?
          • Gość: malpa Re.Przemyśl - unikalne miasto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 14:14
            bosmanie , ja byłem w Przemyślu, a to miasto najprzyzwoitszych
            ludzi jakich spotkałem w zyciu
            zaplanowany 3 dniowy pobyt przeciągnał sie do prawie 2 tygodni
            gorzej z pogoda , pierwszy dzień słoneczny - jadłem super zarcie na
            Rynku i ppiłem nieoszukane piwo
            ludzie Anioły!!!!!!!! uczynni, kulturalni , wielkie serca pełne
            życzliwości
            w urzedach grzeczni i przyjazni
            pomyślaęm ,ze takich miast juz nie ma w Polsce
            placki jadłem, duchy spotkałem na cmentarzu przy Słowackiego, przy
            drugiej bramie
            żartowałem , bo na targu przy Sportowej faceci pytali "papierosy?'
            a ja na to " papierosy, wódka, papierosy, wódka"
            Przemysl sie rozbudował, powstało duzo sklepów sieciowych np. Media
            Mark maja chyba największy w Polsce - byłem , widziąłem
            cudownie spędziłem czas gdyż chodziłem do Centrum Kultury - był
            Festiwal kapel podwórkowych - z całej Polski
            najlepsza była Kapela Lwowska "Ta - Joj" z Przemyśla
            Centrum wyremontowane, czyste, zadbane
            miasto zadbane, baaaaaaaardzo czyste!!!!!!!!
            • Gość: bosman Panie małpiaty - znam Przemyśl IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:19
              często w nim bywam służbowo. Podzielam Twoje zdanie o mieście - jak wjeżdża się
              do niego, czuje się że ma duszę. Jak mam chwilę - zawsze po nim troszkę połażę.
              Wybieram się też na któryś weekend w te wakacje.
            • wampir-wampir Re: Re.Przemyśl - unikalne miasto! 21.05.10, 14:24
              No widzisz Małpa. Moja córa musi kręgosłup w Rymanowie jeszcze
              trochę poprostować, to siedzę sobie w Przemyślu u cioci co by jej
              zeszyty poskanowane przez kolegę na bieżąco dostarczać, bo za cały
              pobyt zapisała cztery strony wszystkich przedmiotów. Ech, szkółki
              sanatoryjne. Ale zadowolony jestem, jak nie wiem. Biegam po mieście
              z aparatem i pstrykam co się da, a da się duuuuuuużo. Piękny ten
              wiosenny Przemyśl. I na nocy muzeów byłem - fotek mam od groma z
              rycerzami w zbrojach i pięknych pannach w sukniach z dawnych czasów.
              W muzeum dzwonów i fajek szanty grali, od razu sobie o Bosmanie
              przypomniałem i wysłuchałem całego koncertu. A w muzeum historii
              miasta odnalazłem trupka - mojego przyjaciela z dzieciństwa. Moja
              mama pracowała w MNZP, gdy jeszcze było tam, gdzie teraz pałac
              grekokatolickiego biskupa i łaziłem tam ciągle prowadzić z nim
              długie rodaków rozmowy. Poza tym codzinnie po obiedzie wyskakuję na
              lanego Paulanera do Rynku i po bibliotekach trochę łażę, co by
              wiedzę o wampirach uzupełnić. Fajnie, że mi się trafił taki długi
              pobyt, naprawdę fajnie :-)))
              • Gość: bosman zwiedzałem muzeum fajek i dzwonów IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:41
                fantastyczna rzecz. Wzruszający zbiór fajek, ich szczątków, zebranych w
                Twierdzy. Każda fajurka - człowieczy los. Jaki?
                Podpowiedz wampiórku - gdzie szukać Twierdzy, jak do niej dojść, dojechać?
                Kiedyś pytałem kilku osób i w zasadzie nic się nie dowiedziałem. A bardzo bym
                chciał zwiedzić.
                • wampir-wampir Re: zwiedzałem muzeum fajek i dzwonów 21.05.10, 16:16
                  Gość portalu: bosman napisał(a):

> fantastyczna rzecz. Wzruszający zbiór fajek, ich szczątków,
                  zebranych w
                  > Twierdzy. Każda fajurka - człowieczy los. Jaki?
                  > Podpowiedz wampiórku - gdzie szukać Twierdzy, jak do niej dojść,
                  dojechać?
                  > Kiedyś pytałem kilku osób i w zasadzie nic się nie dowiedziałem. A
                  bardzo bym
                  > chciał zwiedzić.

Twierdza jest w rozsypce. Zachowaly się w niezłym stanie niektóre
                  forty, reszta niszczeja. W samym Przemyślu do zwiedzania jest Brama
                  Sanocka Dolna. Mieści się w nim teraz Towarzystwo Szwejkowskie.
                  Musiałbyś pojechać w kierunku Krasiczyna, to kilkanaście metrów
                  przed dolna stacją wyciągu narciarskiego. Jeśli wjedziesz wyciągiem
                  na Zniesienie - cena 5 zeta w jedną stronę - to zobaczysz drugą
                  bramę, kompletnie zrujnowaną. Zwiedzać można też odrestaurowany fort
                  Werner w Żurawicy pod Przemyślem. Reszta - niezabezpieczona, nie
                  remontowana i w ogólnie złym stanie. Mozna się popałętać na własną
                  odpowiedzialność, ale to bywa niebezpieczne. Mój staruszek dawno
                  temu złamał nogę w trzech miejscach, gdy nie zauważył zapadni w
                  forcie w Bolestraszycach, a światła żadnego tam nie ma do tej pory
                  więc zauważyć trudno. Jak Cię interesują militaria ogólnie, to
                  wybierz się do muzeum-bukra z linii Mołotowa na Piłsudskiego, obok
                  hotelu Gromada. Prowadzą to prywatnie tacy młodzi pasjonaci. Fajne
                  pamiątki po sołdatach, trochę również mundurów, granatów i broni
                  niemieckiej, prycza, radiostacja, menażki, sztućce. Warto zobaczyć i
                  wpisać się na pamiątkę. A jak się spodoba, to wrzucić do puszki co
                  łaska. Takie fajne muzeum!
                  • Gość: bosman dzięki wampiórku za ....... IP: *.centertel.pl 24.05.10, 08:58
                    "cenne wskazówki". Na pewno skorzystam. Pozdrawiam.
          • Gość: bosman wampiórku - a te placki to..... IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:23
            dokładnie pod którym numerem na Mniszej? Za plackami z kartofelków, takimi
            świeżutkimi, prosto z patelni, chrupiącymi, dobrze przyrumienionymi wszędzie
            pójdę. Mam nadzieje że są na miejscu robione a nie jakieś mrożonki.
            Cholera! - narobiłeś mi apetytu, zagonię starą do patelni :-D
            • wampir-wampir Re: wampiórku - a te placki to..... 21.05.10, 14:26
              Na Mniszej 3, w "Karczmie" obok ośrodka szkolenia kierowców. Na
              miejscu pieką oczywiście. Super są :-)))
              • Gość: bosman odwiedzę .... IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:31
                i pojem na pewno.
                • wampir-wampir Re: odwiedzę .... 21.05.10, 14:35
                  Jak będziesz to wstąp też na placek drożdżowy zkiełbasą lub kaszą
                  gryczaną, sosem i serem, zwany pizzą. Ma swoją tradycję - w czasach
                  kartkowych to było jedyne w Przemyślu miejsce, gdzie za małe
                  pieniądze można było zjeść coś mięsnego. A przekąska super. Z pizzą
                  włoską ma niewiele wspólnego, ale mnie bardzo smakuje. To w Pizzerii
                  Galicyjskiej na początku Franciszkańskiej. Przed muzeum dzwonów i
                  fajek. Taki kartonowy Szwejk siedzi przed nią w ramach reklamy. A
                  placuszki odpowiednio - z kiełbasą 6 zeta, z kaszą - 5.
                  • Gość: bosman ciekawostka :-) IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:46
                    zajdę, spróbuję - żarłok ze mnie. Czy w którejś z tych knajpek podają
                    gorzałeczkę czy tylko browarek?
                    Po 3 lipca, po moim powrocie z Helu, jeśli pozwolisz, zagadnę Cię z prośbą o
                    wskazanie co najbardziej warto zwiedzić w Przemyślu w ciągu dwudniowego pobytu
                    tj. piątek wieczór, cała sobota i niedziela gdzieś do 17. Wezmę "starą" za pirze
                    i wywlokę ją na wycieczkę w Twoje strony.
                    • Gość: JB Ewakuacja kóz i "pomoc" mieszkancow IP: *.lublin.mm.pl 21.05.10, 14:57
                      Ponad sto kóz trzeba ewakuować z zalanego gospodarstwa rolnego w
                      Józefowie pod Otwockiem. Znajduje się ono między Wisłą a jeziorkiem
                      Łachy. — Wczoraj jeszcze nie było tam wody. Rano poziom rzeki zaczął
                      się gwałtownie podnosić i zalewać gospodarstwo — opowiada jeden z
                      policjantów. Właściciel zgodził się na ewakuację. Strażacy wyłapują
                      kozy i wywożą je w bezpieczne miejsce. — Ten teren był w przeszłości
                      podtapiany, ale nigdy nie tak bardzo, jak teraz — dodaje policjant.
                      W powiecie otwockim ponad stu funkcjonariuszy pilnuje wałów. —
                      Mieszkańcy wchodzą na nie, by sprawdzić, jaki jest stan wody i
                      przeszkadzają w pracy, ale gdy prosimy ich, by układali worki z
                      piaskiem, to od razu odchodzą tłumacząc, że nie mają czasu —
                      opowiada policjant.( Z "Zycia Warszawy")
                      • Gość: malpa Re: barska, ty to jestes "kozia mama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 19:01
                        he he kozia mama he he
                        • Gość: JB Re: barska, ty to jestes "kozia mama IP: *.lublin.mm.pl 24.05.10, 14:55
                          Dziekuje. Czytaliscie "Koziolka matołka" Makuszynskiego?
                          • pogarda Re: barska, ty to jestes "kozia mama 24.05.10, 15:33
                            w pacanowie kozy kują!
                            wiec malpiaty mądra głowa
                            błąka się po całym świecie aby dojść po pacanowa!

PS jak widzicie mam już polskie znaki w klawiaturze! Nowe Ubuntu wspiera wersje
                            multijęzykową, ale i tak nie będe używal bo mi się nie chce :)
                            pzdr.
                            • Gość: malpa Re: barska, ty to jestes "kozia mama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 20:39
                              patrzy małpa w Pacanowie
                              oprócz kozy jakaś świnia
                              skad u diabła się tu wzięła?
                              my nie wiemy skąd sie wzięła
                              niech pogarda sie wypowie
                              wszak sam za nią się tu przebrał
                    • wampir-wampir Re: ciekawostka :-) 21.05.10, 16:20
                      Gość portalu: bosman napisał(a):

> zajdę, spróbuję - żarłok ze mnie. Czy w którejś z tych knajpek
                      podają
                      > gorzałeczkę czy tylko browarek?

W "Karczmie" podają wszystko, w pizzerii w ogóle nie ma alko.
                      Przemyślacy popijają ichniąpizzę czerwonym barszczykiem. Pyszny
                      jest, własnej roboty, nie z żadnej torebki. Piwko najlepsze jest w
                      Rynku, w "Wyrwigroszu", ale gorzałę też można tam zamówić.

> Po 3 lipca, po moim powrocie z Helu, jeśli pozwolisz, zagadnę Cię
                      z prośbą o
                      > wskazanie co najbardziej warto zwiedzić w Przemyślu w ciągu
                      dwudniowego pobytu
                      > tj. piątek wieczór, cała sobota i niedziela gdzieś do 17.
                      Wezmę "starą" za pirz
                      > e
                      > i wywlokę ją na wycieczkę w Twoje strony.

Jasne, chętnie pomogę :-)))
                      • _aaa_ w ramach pomocy 22.05.10, 01:16
                        www.dolana.pl/pokaz3.php?oferta_id=450
                        co to za nieruchomość, znaczy się gdzie???
                        • drugi_upior_w_moherze Re: w ramach pomocy 22.05.10, 01:38
                          A co Ty bezbużnico si o dwurki jakiś pytasz, zamiast se chałupe w
                          kamienicy na Grunwaldzkij ulicy kupić gdzie Staszek Kiślak mieszka z
                          Nikolą małą co do przedszkula jeszczy chodzi a jego żona w szpitalu
                          na Monte leży i leży i on z tej zgryzoty, że kobita mu ty obiady nie
                          gotuji tylko te smuleński ryby w puszkach katyńskich je i wódom z
                          krpilnicy popija razem z Panem Polakiem Katolikiem. A putym brzuchy
                          ich bolom i rzygajom het, bo si ksiundzowi poświncić zapomniało. Jak
                          si wampir wytrzeźwieje, co un tyż wódę poświnconom wypił, to Ci
                          sprawdzi po łykendzie co ta za chałupa rozsypkowa. Ty bezbużnico
                          jedna, Ty!
                          • wampir-wampir Re: w ramach pomocy 22.05.10, 02:04
                            To może być dworek w Hurku, takiej wiosce bardzo blisko Przemyśla,
                            którą niedawno władze chciały przyłączyć do miasta, ale mieszkańcy
                            zaprotestowali. Wizualnie tak mi wygląda, ale z opisu wynika, że
                            jest za mały. Spytam się po niedzieli znajomej specjalistki od
                            handlu nieruchomościami, powinna wiedzieć co się dzieje na rynku.
                            Tutaj jest trochę takich dworków i wszystkie podobne.
    • Gość: 24 Service [...] IP: *.stud.uni-potsdam.de 30.05.10, 19:10
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • malpiarnia Re: Osuszanie domó 30.05.10, 19:25
        zadzwoń lub wyslij esemesa do Caritasu albo TVNu , oni przyjmuja
        chetnych do bezpłatnej pomocy
        • Gość: konrad Re: Osuszanie domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 19:29
          a morał tej bajki jest taki; to tylko jest za darmo co zrobimy sami..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka