malpiarnia 21.05.10, 11:00 pojezdziłem po Polsce , co drugi cuchnie wódą a teraz jeszcze zalana Polska wodą to juz jest spore nieszczęcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zubelz Re: 1/2 Polski zalana wodą a druga połowa zalana 21.05.10, 11:38 Cuchnący wódą jeszcze leczą kaca po stypie prezydenckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman małpiaty ledwo po odwyku..... IP: 178.56.58.* 21.05.10, 12:23 a już mu gorzała cuchnie? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Małpa! 21.05.10, 13:58 Cieszę się, ze wróciłeś. Już się bałem, że Cię posadzili w Przemyślu na Rokitniańskiej. Jak było, jadłeś placki kartoflane na Mniszej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa Re.Przemyśl - unikalne miasto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 14:14 bosmanie , ja byłem w Przemyślu, a to miasto najprzyzwoitszych ludzi jakich spotkałem w zyciu zaplanowany 3 dniowy pobyt przeciągnał sie do prawie 2 tygodni gorzej z pogoda , pierwszy dzień słoneczny - jadłem super zarcie na Rynku i ppiłem nieoszukane piwo ludzie Anioły!!!!!!!! uczynni, kulturalni , wielkie serca pełne życzliwości w urzedach grzeczni i przyjazni pomyślaęm ,ze takich miast juz nie ma w Polsce placki jadłem, duchy spotkałem na cmentarzu przy Słowackiego, przy drugiej bramie żartowałem , bo na targu przy Sportowej faceci pytali "papierosy?' a ja na to " papierosy, wódka, papierosy, wódka" Przemysl sie rozbudował, powstało duzo sklepów sieciowych np. Media Mark maja chyba największy w Polsce - byłem , widziąłem cudownie spędziłem czas gdyż chodziłem do Centrum Kultury - był Festiwal kapel podwórkowych - z całej Polski najlepsza była Kapela Lwowska "Ta - Joj" z Przemyśla Centrum wyremontowane, czyste, zadbane miasto zadbane, baaaaaaaardzo czyste!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Panie małpiaty - znam Przemyśl IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:19 często w nim bywam służbowo. Podzielam Twoje zdanie o mieście - jak wjeżdża się do niego, czuje się że ma duszę. Jak mam chwilę - zawsze po nim troszkę połażę. Wybieram się też na któryś weekend w te wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Re.Przemyśl - unikalne miasto! 21.05.10, 14:24 No widzisz Małpa. Moja córa musi kręgosłup w Rymanowie jeszcze trochę poprostować, to siedzę sobie w Przemyślu u cioci co by jej zeszyty poskanowane przez kolegę na bieżąco dostarczać, bo za cały pobyt zapisała cztery strony wszystkich przedmiotów. Ech, szkółki sanatoryjne. Ale zadowolony jestem, jak nie wiem. Biegam po mieście z aparatem i pstrykam co się da, a da się duuuuuuużo. Piękny ten wiosenny Przemyśl. I na nocy muzeów byłem - fotek mam od groma z rycerzami w zbrojach i pięknych pannach w sukniach z dawnych czasów. W muzeum dzwonów i fajek szanty grali, od razu sobie o Bosmanie przypomniałem i wysłuchałem całego koncertu. A w muzeum historii miasta odnalazłem trupka - mojego przyjaciela z dzieciństwa. Moja mama pracowała w MNZP, gdy jeszcze było tam, gdzie teraz pałac grekokatolickiego biskupa i łaziłem tam ciągle prowadzić z nim długie rodaków rozmowy. Poza tym codzinnie po obiedzie wyskakuję na lanego Paulanera do Rynku i po bibliotekach trochę łażę, co by wiedzę o wampirach uzupełnić. Fajnie, że mi się trafił taki długi pobyt, naprawdę fajnie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman zwiedzałem muzeum fajek i dzwonów IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:41 fantastyczna rzecz. Wzruszający zbiór fajek, ich szczątków, zebranych w Twierdzy. Każda fajurka - człowieczy los. Jaki? Podpowiedz wampiórku - gdzie szukać Twierdzy, jak do niej dojść, dojechać? Kiedyś pytałem kilku osób i w zasadzie nic się nie dowiedziałem. A bardzo bym chciał zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: zwiedzałem muzeum fajek i dzwonów 21.05.10, 16:16 Gość portalu: bosman napisał(a): > fantastyczna rzecz. Wzruszający zbiór fajek, ich szczątków, zebranych w > Twierdzy. Każda fajurka - człowieczy los. Jaki? > Podpowiedz wampiórku - gdzie szukać Twierdzy, jak do niej dojść, dojechać? > Kiedyś pytałem kilku osób i w zasadzie nic się nie dowiedziałem. A bardzo bym > chciał zwiedzić. Twierdza jest w rozsypce. Zachowaly się w niezłym stanie niektóre forty, reszta niszczeja. W samym Przemyślu do zwiedzania jest Brama Sanocka Dolna. Mieści się w nim teraz Towarzystwo Szwejkowskie. Musiałbyś pojechać w kierunku Krasiczyna, to kilkanaście metrów przed dolna stacją wyciągu narciarskiego. Jeśli wjedziesz wyciągiem na Zniesienie - cena 5 zeta w jedną stronę - to zobaczysz drugą bramę, kompletnie zrujnowaną. Zwiedzać można też odrestaurowany fort Werner w Żurawicy pod Przemyślem. Reszta - niezabezpieczona, nie remontowana i w ogólnie złym stanie. Mozna się popałętać na własną odpowiedzialność, ale to bywa niebezpieczne. Mój staruszek dawno temu złamał nogę w trzech miejscach, gdy nie zauważył zapadni w forcie w Bolestraszycach, a światła żadnego tam nie ma do tej pory więc zauważyć trudno. Jak Cię interesują militaria ogólnie, to wybierz się do muzeum-bukra z linii Mołotowa na Piłsudskiego, obok hotelu Gromada. Prowadzą to prywatnie tacy młodzi pasjonaci. Fajne pamiątki po sołdatach, trochę również mundurów, granatów i broni niemieckiej, prycza, radiostacja, menażki, sztućce. Warto zobaczyć i wpisać się na pamiątkę. A jak się spodoba, to wrzucić do puszki co łaska. Takie fajne muzeum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman dzięki wampiórku za ....... IP: *.centertel.pl 24.05.10, 08:58 "cenne wskazówki". Na pewno skorzystam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman wampiórku - a te placki to..... IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:23 dokładnie pod którym numerem na Mniszej? Za plackami z kartofelków, takimi świeżutkimi, prosto z patelni, chrupiącymi, dobrze przyrumienionymi wszędzie pójdę. Mam nadzieje że są na miejscu robione a nie jakieś mrożonki. Cholera! - narobiłeś mi apetytu, zagonię starą do patelni :-D Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: wampiórku - a te placki to..... 21.05.10, 14:26 Na Mniszej 3, w "Karczmie" obok ośrodka szkolenia kierowców. Na miejscu pieką oczywiście. Super są :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: odwiedzę .... 21.05.10, 14:35 Jak będziesz to wstąp też na placek drożdżowy zkiełbasą lub kaszą gryczaną, sosem i serem, zwany pizzą. Ma swoją tradycję - w czasach kartkowych to było jedyne w Przemyślu miejsce, gdzie za małe pieniądze można było zjeść coś mięsnego. A przekąska super. Z pizzą włoską ma niewiele wspólnego, ale mnie bardzo smakuje. To w Pizzerii Galicyjskiej na początku Franciszkańskiej. Przed muzeum dzwonów i fajek. Taki kartonowy Szwejk siedzi przed nią w ramach reklamy. A placuszki odpowiednio - z kiełbasą 6 zeta, z kaszą - 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman ciekawostka :-) IP: 178.56.58.* 21.05.10, 14:46 zajdę, spróbuję - żarłok ze mnie. Czy w którejś z tych knajpek podają gorzałeczkę czy tylko browarek? Po 3 lipca, po moim powrocie z Helu, jeśli pozwolisz, zagadnę Cię z prośbą o wskazanie co najbardziej warto zwiedzić w Przemyślu w ciągu dwudniowego pobytu tj. piątek wieczór, cała sobota i niedziela gdzieś do 17. Wezmę "starą" za pirze i wywlokę ją na wycieczkę w Twoje strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Ewakuacja kóz i "pomoc" mieszkancow IP: *.lublin.mm.pl 21.05.10, 14:57 Ponad sto kóz trzeba ewakuować z zalanego gospodarstwa rolnego w Józefowie pod Otwockiem. Znajduje się ono między Wisłą a jeziorkiem Łachy. — Wczoraj jeszcze nie było tam wody. Rano poziom rzeki zaczął się gwałtownie podnosić i zalewać gospodarstwo — opowiada jeden z policjantów. Właściciel zgodził się na ewakuację. Strażacy wyłapują kozy i wywożą je w bezpieczne miejsce. — Ten teren był w przeszłości podtapiany, ale nigdy nie tak bardzo, jak teraz — dodaje policjant. W powiecie otwockim ponad stu funkcjonariuszy pilnuje wałów. — Mieszkańcy wchodzą na nie, by sprawdzić, jaki jest stan wody i przeszkadzają w pracy, ale gdy prosimy ich, by układali worki z piaskiem, to od razu odchodzą tłumacząc, że nie mają czasu — opowiada policjant.( Z "Zycia Warszawy") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa Re: barska, ty to jestes "kozia mama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.10, 19:01 he he kozia mama he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: barska, ty to jestes "kozia mama IP: *.lublin.mm.pl 24.05.10, 14:55 Dziekuje. Czytaliscie "Koziolka matołka" Makuszynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
pogarda Re: barska, ty to jestes "kozia mama 24.05.10, 15:33 w pacanowie kozy kują! wiec malpiaty mądra głowa błąka się po całym świecie aby dojść po pacanowa! PS jak widzicie mam już polskie znaki w klawiaturze! Nowe Ubuntu wspiera wersje multijęzykową, ale i tak nie będe używal bo mi się nie chce :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malpa Re: barska, ty to jestes "kozia mama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 20:39 patrzy małpa w Pacanowie oprócz kozy jakaś świnia skad u diabła się tu wzięła? my nie wiemy skąd sie wzięła niech pogarda sie wypowie wszak sam za nią się tu przebrał Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: ciekawostka :-) 21.05.10, 16:20 Gość portalu: bosman napisał(a): > zajdę, spróbuję - żarłok ze mnie. Czy w którejś z tych knajpek podają > gorzałeczkę czy tylko browarek? W "Karczmie" podają wszystko, w pizzerii w ogóle nie ma alko. Przemyślacy popijają ichniąpizzę czerwonym barszczykiem. Pyszny jest, własnej roboty, nie z żadnej torebki. Piwko najlepsze jest w Rynku, w "Wyrwigroszu", ale gorzałę też można tam zamówić. > Po 3 lipca, po moim powrocie z Helu, jeśli pozwolisz, zagadnę Cię z prośbą o > wskazanie co najbardziej warto zwiedzić w Przemyślu w ciągu dwudniowego pobytu > tj. piątek wieczór, cała sobota i niedziela gdzieś do 17. Wezmę "starą" za pirz > e > i wywlokę ją na wycieczkę w Twoje strony. Jasne, chętnie pomogę :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ w ramach pomocy 22.05.10, 01:16 www.dolana.pl/pokaz3.php?oferta_id=450 co to za nieruchomość, znaczy się gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
drugi_upior_w_moherze Re: w ramach pomocy 22.05.10, 01:38 A co Ty bezbużnico si o dwurki jakiś pytasz, zamiast se chałupe w kamienicy na Grunwaldzkij ulicy kupić gdzie Staszek Kiślak mieszka z Nikolą małą co do przedszkula jeszczy chodzi a jego żona w szpitalu na Monte leży i leży i on z tej zgryzoty, że kobita mu ty obiady nie gotuji tylko te smuleński ryby w puszkach katyńskich je i wódom z krpilnicy popija razem z Panem Polakiem Katolikiem. A putym brzuchy ich bolom i rzygajom het, bo si ksiundzowi poświncić zapomniało. Jak si wampir wytrzeźwieje, co un tyż wódę poświnconom wypił, to Ci sprawdzi po łykendzie co ta za chałupa rozsypkowa. Ty bezbużnico jedna, Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: w ramach pomocy 22.05.10, 02:04 To może być dworek w Hurku, takiej wiosce bardzo blisko Przemyśla, którą niedawno władze chciały przyłączyć do miasta, ale mieszkańcy zaprotestowali. Wizualnie tak mi wygląda, ale z opisu wynika, że jest za mały. Spytam się po niedzieli znajomej specjalistki od handlu nieruchomościami, powinna wiedzieć co się dzieje na rynku. Tutaj jest trochę takich dworków i wszystkie podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 24 Service [...] IP: *.stud.uni-potsdam.de 30.05.10, 19:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malpiarnia Re: Osuszanie domó 30.05.10, 19:25 zadzwoń lub wyslij esemesa do Caritasu albo TVNu , oni przyjmuja chetnych do bezpłatnej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Osuszanie domó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 19:29 a morał tej bajki jest taki; to tylko jest za darmo co zrobimy sami.. Odpowiedz Link Zgłoś