joannabarska 14.06.10, 23:22 To była rozmowa! Kto nie słyszal, niech załuje. Palikot to bardzo inteligentny człowiek. Dołożyl "pani profesor" solidnie. Należało sie jej to od dawna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joannabarska Re: Palikot osmieszył Staniszkis w TVN IP: *.lublin.mm.pl 14.06.10, 23:30 Poprawiam: STANISZKIS...Pardon. A rzecz miała sie w programie "Teraz my" po "Majewskim". Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 00:04 joannabarska napisała: > To była rozmowa! Kto nie słyszal, niech załuje. Palikot to bardzo > inteligentny człowiek. Dołożyl "pani profesor" solidnie. Należało > sie jej to od dawna! A wręcz przeciwnie, Staniszkis ze swadą i druzgocącą przewagą inteligencji i elokwencji doprowadziła Palikota do emocjonalnego słowotoku, aż się biedny zapluł w obawie, że nie zdąży wypowiedzieć tego wszystkiego przeciw Kaczyńskiemu, czego go w weekend nauczono. Staniszkis na luzie i popierając swoje tezy argumentami wykazała, że Palikot jest tylko błaznem (dosłownie), że jego czas w PO się kończy, bo bezpośrednim zapleczem Tuska stali się lewicowi technokraci wyrośli z Ordynackiej i że tak naprawdę w ogóle go nie ma (dosłownie). Z innej beczki - no to jak, należy wydać Niemcom żydowskiego terrorystę z Mossadu, czy przekazać go Izraelowi? Masz własne zdanie, czy tylko potrafisz się pienić, że ktoś zadaje niewygodne filosemicie pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 00:10 Racja Joasiu - miło popatrzeć jak walił w first lady in spe - po to pewnie ten jej rozwód z czwartym czy piątym fagasem :D PS. Empi, dlaczego nie kasujesz spamu tego śmiecia. Jego miejsce jest na wysypisku. To imbecyl wszak, poziom foruma obniża i do tego śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 00:38 wampir-wampir napisał: > Racja Joasiu - miło popatrzeć jak walił w first lady in spe - po to > pewnie ten jej rozwód z czwartym czy piątym fagasem :D > > PS. Empi, dlaczego nie kasujesz spamu tego śmiecia. Jego miejsce > jest na wysypisku. To imbecyl wszak, poziom foruma obniża i do tego > śmierdzi. Musiałem użyć celnych argumentów, bo ten gudłaj wampir aż się zagotował ze złości i z braku argumentów żąda użycia cenzorskich nożyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 01:30 elan13 napisał: > Musiałem użyć celnych argumentów, bo ten gudłaj wampir aż się > zagotował ze złości i z braku argumentów żąda użycia cenzorskich > nożyczek. Ha, ha, ha <dusi się ze śmiechu> Spamujesz śmieciu - tak się nazywa pisanie o tym samym w różnych wątkach. Nie chce mi się czytać tego wyrzygiwanego bełkotu. Do tego co zapodałeś o ocenie występu Jadzi odniosłem się krótko - imbecyl czyli nihil novi sub sole. Już to kiedyś wykazałem na forum. Chcesz śmieciu linka? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 07:30 On tu spełnia pożyteczną funkcję. Nic nie szkodzi antysemitom tak jak sam elan.:) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 09:36 empi napisał: > On tu spełnia pożyteczną funkcję. Nic nie szkodzi antysemitom tak > jak sam elan.:) To jest taki kompleks neofity. Nic tak nie szkodzi, jak nadgorliwość takich nabytków.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 09:58 >To jest taki kompleks neofity. a jeśli swój antysemityzm wyssał wraz z mlekiem mamy? :) Tak to bywa w nieudanych mieszanych małżeństwach Polki z Żydem, gdy żydowstwo uznaje się tylko w przypadku narodzin z matki Żydówki. Odrzucono go lecz ciągnie go do swoich :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 10:23 empi napisał: > >To jest taki kompleks neofity. > a jeśli swój antysemityzm wyssał wraz z mlekiem mamy? :) Tak to bywa > w nieudanych mieszanych małżeństwach Polki z Żydem, gdy żydowstwo > uznaje się tylko w przypadku narodzin z matki Żydówki. Odrzucono go > lecz ciągnie go do swoich :) > pzdr. Trzeba ci wiedzieć empi, że nie każdy piszący na tym forum ma tak jak ty i członkowie twojej gminy obrzezanego tatusia, albo żydowską mamusię. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 10:28 > Trzeba ci wiedzieć empi, że nie każdy piszący na tym forum ma tak > jak ty i członkowie twojej gminy obrzezanego tatusia, albo >żydowską mamusię. Może i masz rację :). Dla ciebie to problem? Inni tym się nie przejmują :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 11:05 elan13 napisał: > Trzeba ci wiedzieć empi, że nie każdy piszący na tym forum ma tak > jak ty i członkowie twojej gminy obrzezanego tatusia, albo żydowską > mamusię. Trzeba Ci wiedzieć, parszywcu, że jeśli tak bardzo chcesz uchodzić za etnicznego Polaka, wypadałoby przedstawić na to jakieś wiarygodne dowody. "Papier (także Internet) wszystko przyjmie", więc póki co, nie ma żadnych podstaw by uważać Cię za kogoś innego ja to, co jasno dla każdego myślącego Człowieka wynika z Twoich wypocin na tym forum.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN IP: *.nplay.net.pl 17.06.10, 09:45 Tak to bywa w nieudanych mieszanych małżeństwach Polki z Żydem, gdy żydowstwo uznaje się tylko w przypadku narodzin z matki Żydówki W tych kwestiach to niewątpliwie <wampirek> zasługuje na miano forumowego eksperta...:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 17.06.10, 09:49 mylisz się, takim ekspertem jest elan. On ma nawet pretensje do Jezusa za Jego obrzezanie. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Pani Staniszkis ośmieszyła się już po raz drugi... 15.06.10, 00:17 ...z resztą na własne życzenie. Wpierw z braku kontrargumentów i w obliczu swej sporej pomyłki, która spotkała się z ciętą ripostą. Dziś w starciu z facetem, który większości kojarzy się z wibratorem i pistoletem, ale magisterkę pisał o transcendencji i Kancie. Coraz bardziej mi się imć Palikot podoba. Czego by pani profesor nie dokonała wcześniej (a dokonała naprawdę dużo), to dziś, niestety, dyskredytuje te dokonania raz po raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Pani Staniszkis ośmieszyła się już po raz dru IP: *.lublin.mm.pl 15.06.10, 00:40 Staniszkis już wczorj nie wytrzymała w TVN i wyszła. Po cholerę ją się wszędzie zaprasza? Podobnie jak Jakubczyk, ktora proponuje (u p.Moniki)adopcję zamiast in vitro. Ale inteligencja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: Pani Staniszkis ośmieszyła się już po raz dru IP: *.opera-mini.net 15.06.10, 06:25 Palikot pieknie ja"rozpracowal"-az milo bylo patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN IP: 91.200.94.* 15.06.10, 05:09 komu jak komu, ale na pewno nie nalezy wydawać Żydów Niemcom. za dobrze wiemy co ich dziadkowie robili z Żydami Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 05:37 Niemcy z Żydami mają bardzo dobre stosunki, co innego Izrael z Polską, bo wiadomo Żyd dla katolika to największy wróg. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 09:14 Gość portalu: aron napisał(a): > komu jak komu, ale na pewno nie nalezy wydawać Żydów Niemcom. za > dobrze wiemy co ich dziadkowie robili z Żydami Niech Ukraińcy się nie wtrancajom.:P Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 10:18 Gość portalu: aron napisał(a): > komu jak komu, ale na pewno nie nalezy wydawać Żydów Niemcom. za > dobrze wiemy co ich dziadkowie robili z Żydami Aronie, wojna się skończyła, Hitler nie żyje, III Rzesza nie istnieje, w dzisiejszych Niemczech nie poluje się na Żydów i nie zamyka się ich w obozach koncentracyjnych. Tutaj mamy do czynienia z żydowskim terrorystą, za którym wystawiono w Niemczech list gończy wraz z europejskim nakazem aresztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 11:10 elan13 napisał: > Tutaj mamy do czynienia > z żydowskim terrorystą, za którym wystawiono w Niemczech list > gończy wraz z europejskim nakazem aresztowania. Gudłaju, ja wiem że takim, jak Ty ciężko przychodzi rozumienie pewnych oczywistości, więc powtarzam: europejski nakaz aresztowania nie jest równoznaczny z nakazem ekstradycji. Jeśli strona niemiecka o to nie wystąpiła, nie ma do tego podstaw i nie można tego zrobić siłą, gdyż w strefie Schengen karę można odbywać na terytoriach innych jej członków i to się zalicza. Jakbyś czegoś dalej nie rozumiał, nie wstydź się i pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sothink Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 11:36 im bardziej pobożny katolik tym większa jego nienawiść do Żydów Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Staniszkis ośmieszyła Palikota w TVN 15.06.10, 11:36 elan13 napisał: > > Z innej beczki - no to jak, należy wydać Niemcom żydowskiego > terrorystę z Mossadu, czy przekazać go Izraelowi? Masz własne > zdanie, czy tylko potrafisz się pienić, że ktoś zadaje niewygodne > filosemicie pytanie? To chyba nie ten wątek elanku. Twój umiera?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown mam żal do Staniszkis, że 15.06.10, 10:56 w ogóle wczoraj rozmawiała z biłgorajskim nihilistą. Przecież prowadzi to tylko do legitymizacji chamstwa na scenie politycznej, skoro jest dostrzegane i podejmuje się z nim polemiki. Palikot wprowadził do polskiej polityki zachowania typowe dla patologii życia społecznego, wzbudzając w konsekwencji odrazę i refluks żołądka. Poświęcanie mu tyle uwagi przez media i całe to ekscytowanie się tą jednostką przypomina czerpanie przyjemności z obserwowania "damy" wypróżniającej się w bramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: mam żal do Staniszkis, że IP: *.lublin.mm.pl 15.06.10, 11:23 Mówisz chyba o Staniszkis... Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN 15.06.10, 11:38 "To była rozmowa !" napisała pani Barska. Błąd, pani Barska. Nie istnieje w przestrzeni debaty publicznej taka kategoria jak: "rozmowa z Palikotem". Ten opryszek i wydrwigrosz posługuje się specyficzną formą komunikatów pozawerbalnych wzbudzając zachwyt publisi TVN-u. Tym razem podobno potłukł szkło w okularach ( na szczęście własnych - jak na razie) i obiecał "bukiet". Znaczy "dołożył"..... ech, mało pani wymagająca.... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN 15.06.10, 11:49 Czy ta tyrada jest o Rydzyku? No dobra, skandalizowanie w tak kulturalnym wydaniu już mi spowszedniało, jeśli w którychś wyborach wystartuje jakaś polska Cicciolina, może liczyć na mój głos.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN 15.06.10, 13:13 tajnos.agentos napisał: No dobra, skandalizowanie w tak kulturalnym > wydaniu już mi spowszedniało Palikot, oprócz tego, że jest chamem, jest jeszcze politycznym kuglarzem i wydrwigoroszem posługującym się rekwizytami czyniącymi z debaty politycznej kloakę. Jest w swoich poczynaniach, wielokrotnie rażąco naruszających przepisy kodeksu karnego, całkowicie bezkarny. Wbrew temu, co chciałby, by o nim sądzono, jego "skuteczność polityczna" oparta jest na użyciu pieniędzy i grupowej solidarności jakiejś strefy szemranych interesików. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN 15.06.10, 13:15 Tak myślałem. Wytnij "Palikot", wklej "Rydzik" i będzie dobrze...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN 15.06.10, 13:57 tajnos.agentos napisał: > Tak myślałem. Wytnij "Palikot", wklej "Rydzik" i będzie dobrze...:) Tu nie o "Rydzika" chodziło, aczkolwiek przyznaję, że nawiązywanie w kontekście kuglarstwa politycznego Palikota do pewnych środowisk pragnących uchodzić za katolickie ma w Lublinie pewien sens. W życiorysie Palikota jest epizod "magnata prasowego". Chodzi o upadły tygodnik "Ozon" w którym pisywała m.inn. persona przyobleczona w habit zakonny, a do tzw. "Akademii Palikota" (cokolwiek to znaczy) werbowali pracownicy lubelskiej uczelni katolickiej.Jak widać pewna specyfika "elegancji" medialnej, parcia na szkło i kasę nie jest niczyim monopolem i nie jest sensowny podział : świeckie/klerykalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam odwracanie (pali)kota ogonem IP: *.lublin.enterpol.pl 15.06.10, 13:51 Autor: joannabarska 14.06.10, 23:22 > To była rozmowa! Kto nie słyszal, niech załuje. Palikot to bardzo > inteligentny człowiek. Dołożyl "pani profesor" solidnie. Należało > sie jej to od dawna! Tak się składa, że oglądałem ten program i to nie Palikot "dołożył" pani profesor, tylko pani Staniszkis ośmieszyła i upokorzyła Palikota. Naturalnie ocena jest pojęciem względnym, ale Pani JB odwraca (pali)kota ogonem z premedytacją. Wystarczy przeczytać, co na ten temat piszą na portalu Onet (własność TVN), a trudno ich posądzać o sympatię dla Staniszkis i niechęć do Palikota. wiadomosci.onet.pl/2184638,448,ostre_starcie_staniszkis_z_palikotem_pana_nie_ma,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
pjd1 P. osmieszył Staniszkis czy na odwrót? 15.06.10, 14:07 cieaw jestem, ale widzę tylko kibicujące oceny, a nic relacji... w czym miała mianowicie rację (waszym zdaniem) każda ze stron? pzdr P. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: P. osmieszył Staniszkis czy na odwrót? 15.06.10, 14:11 jesteś naiwny :). Moją nadzieją jest brak racji któregokolwiek z nich. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: P. osmieszył Staniszkis czy na odwrót? IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 15:40 palikota nie trudno ośmieszyc, sam to robi z dobrym skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: P. osmieszył Staniszkis czy na odwrót? 15.06.10, 15:40 pjd1 napisał: > cieaw jestem, ale widzę tylko kibicujące oceny, a nic relacji... > > w czym miała mianowicie rację (waszym zdaniem) każda ze stron? > pzdr > > P. Relację w ramach pełnego codziennego serwisu prasowego na rzecz p.Palikota zamieszcza ogólnopolska gazeta.pl. Jest tam i o tłuczeni szkieł i o obiecanej "wiązance" i co pan chcesz ... "każda ze stron?" - to był żart, prawda ? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN IP: *.chello.pl 15.06.10, 17:48 A w którym momencie ją ośmieszył??? Co takiego mądrego powiedział Palikot??? Pomimo braku sympatii z mojej strony do Kaczyńskiego utwierdziłem się wczoraj w przekonaniu, że Palikot powinien podjąć jakieś kroki w celu wyleczenia się z kaczofobii. Czemu tytuł naukowy Staniszkis wzięła "szanowna" towarzyszka w cudzysłów??? Informuję, że ten tytuł uzyskała prof. Staniszkis przechodząc całą ścieżkę naukową więc proponuję towarzyszce przewietrzyć się. www.test-wyborczy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN 15.06.10, 18:02 Staniszkis jest profesorem Uniwersytetu Warszawskiego. To nie tytuł naukowy, o jakiej jej ścieżce naukowej piszesz? Tytuł naukowy Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN 15.06.10, 18:08 p.s. Podobno Uniwersytet Warszawski to już nieaktualne. pozostało: Instytut Studiów Politycznych PAN profesor Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University w Nowym Sączu; Wydział Studiów Politycznych; Zakład Studiów Politycznych Wyższa Szkoła Biznesu - National Louis University w Nowym Sączu; Instytut Studiów Strategicznych i Badań nad Polityką pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN IP: *.lublin.mm.pl 15.06.10, 19:01 Niezle,niezle,p.Staniszkis umie robic kasę. Po co TVN jej w tym pomaga? Palikotm ją osmieszyl, ale ta prawda nie do wszystkich dociera. Mnie tam to w sumie jednak ani ziębi ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: więzienne przygody Palikota-jak było ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 19:49 Palikot chełpił sie swoją "martyrologiczną " przeszłością ,zarzucał J .Kaczyńskiemu że nie siedział w pierdlu. W przeciwieństwie do niego Palikota. Jak bylo z tym naprawdę ?.Bo trafił tam w wieku 18 lat .Z opowieści znajomych klawiszy wiem co działo się 25-30 lat temu w Zakładach Karnych ... Taki młodziak w dodatku o lekko kobiecym-histerycznym charakterze wątpię że zniósł to dobrze ? Czy kablował by podlizać się strażnikom i SB ? A może prawdą jest ,jak to szepczą ludzie ,że trafił pod celę z starszymi zdemoralizowanymi grypserami którzy ...no zrobili mu coś takiego że trwale mu to psychikę wykrzywiło.. Ta jego histeria te zachowania typowe dla wariata -czy to nie następstwo więziennych przeżyć? Niektórzy mówią że te sztuczne penisy z którymi się obnosił ,zaintereesowania gejowską tematyką , "pogłoski o których nawet pisała prasa to też następstwa przeżyć więziennych ..Dziś on się panoszy -to może być odreagowanie czasów gdy w więziennym świecie był na samym dnie_ z wiadomego powodu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysio69 Do Empiego IP: 91.123.164.* 15.06.10, 21:16 Skrót postscriptum to PS. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Do Empiego 15.06.10, 21:25 Uczono mnie łaciny (P.S.), dużo pisałem po łacinie. Stąd nawyk. Pomieszalem obie zasdy. :) Jeśli Cię to razi to sorki. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Do Empiego 15.06.10, 21:28 P.S. :) znalazłem jeszcze to: (1.1) Skrót wyrażenia post scriptum możemy pisać na dwa sposoby: albo z kropkami – P.S., albo bez nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: więzienne przygody Palikota-jak było ? IP: *.lublin.mm.pl 15.06.10, 22:53 Czy "gość" dostał kiedys w morde? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Do empiego IP: *.chello.pl 15.06.10, 23:12 nauka-polska.pl/dhtml/raporty/ludzieNauki?rtype=opis&objectId=49511&lang=pl Tak na marginesie jakoś nie pamiętam abyś był taki skrupulatny w stopniach naukowych Pana Bartoszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Do empiego 16.06.10, 06:43 masz słabą pamięć :). W tym przypadku chodziło mi jedynie o rzetelność faktu a nie o deprecjonowanie jej osoby. Bartoszewski sam o sobie nie mówił, że jest profesorem tytularnym. Staniszkis rownież. Obowiązuje pewien obyczaj, tradycja. Nasz system stopni tytułów naukowych daleko odbiega od przyjętego u innych rozwiniętych naukowo państw gdzie czlowiek który kończy college po latach jest profesorem, nawet noblistą zostaje :) bez wysiadywania w ławce na uczelni. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Do empiego IP: *.lublin.mm.pl 16.06.10, 12:55 Rok 1944:L "Nie matura lecz chęc szczera zrobi z ciebie oficera". W obecnych czaach nawet uniwerek nie jest potrzebny (vide Wałęsa) na objecie stanowiska prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
ordynat.uchleja Re: Do empiego 16.06.10, 13:25 Gość portalu: JB napisał(a): > Rok 1944:L "Nie matura lecz chęc szczera zrobi z ciebie oficera". W > obecnych czaach nawet uniwerek nie jest potrzebny (vide Wałęsa) na > objecie stanowiska prezydenta. Oj, nieprawda. Aleksander Kwaśniewski otworzył nowe horyzonty dowiódłszy, że magisterium jest potrzebne. Bardzo potrzebne. No, na gwałt potrzebne jest ono i niezbędne. No ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Do JB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 23:55 Ta "kobita" już jest dla mnie nie do dyskusji: słucha a nie słyszy, ogląda a nie widzi, coś niby do niej dociera ale nie rozumie. Szkoda, że nie nagrałem tej rozmowy to mógłbym zacytować fajne momenty; ewidentnie p.prof. J. Staniszkis przez cały czas była górą. Panimajesz tawariszczka JB ili niet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Do "legionisty" IP: *.lublin.mm.pl 17.06.10, 00:28 Ja,"legionisto". nagrałam, więc wiem, o czym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota..." IP: *.nplay.net.pl 17.06.10, 09:58 Ja,"legionisto". nagrałam, więc wiem, o czym mówię. Skoro tak to podziel się swoimi "wnioskami" z Panem Schetyną:) "...Zazdroszczę Jarosławowi Kaczyńskiemu Jadwigi Staniszkis, która tak dzielnie o niego walczy, jak nikt inny - powiedział powiedział w programie "Gość Radia Zet" poseł Platformy Obywatelskiej Grzegorz Schetyna. Zdaniem posła Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota - Nie zawsze się z nią zgadzam, ale zawsze szanuję takie twarde opinię i taką ocenę - powiedział Schetyna..." wiadomosci.wp.pl/kat,130,title,Schetyna-zazdroszcze-Kaczynskiemu-Staniszkis,wid,12375144,wiadomosc.html Pozdrawiam PS. Czepiłaś się, Joanno, tej debaty jak pijany płotu i z uporem godnym lepszej sprawy, brniesz w "zaklinanie rzeczywistości". Po co? Jaki jest koń-każdy widzi...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. IP: *.opera-mini.net 17.06.10, 10:15 To juz bylo dawno...teraz,poniewaz do wyborow 3dni,z utesknieniem czekamy az PIS"znienacka"odpali jakiegos dziadka z wermahtu,babcie w armii czerwonej,albo cos rownie"porazajacego" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. IP: *.nplay.net.pl 17.06.10, 10:37 To juz bylo dawno...teraz,poniewaz do wyborow 3dni,z utesknieniem czekamy az PIS"znienacka"odpali jakiegos dziadka z wermahtu,babcie w armii czerwonej,albo cos rownie"porazajacego" Nie ma takiej potrzeby :) Główny pretendent do fotela prezydenckiego zachowuje się trochę jak nastolatek, który po obejrzeniu 10 seansów "Wejścia Smoka", sam uwierzył, że jest Bruce Lee...:) "Solówka"-dwaj przeciwnicy stoją naprzeciwko siebie otoczeni kołem dopingujących kolegów, a "ciamciaramcia" wymachuje nunchaku, i co raz bęcnie się to w rozumek to w kolano...:) Niemniej, wśród jego stronników nie brakuje takich, którzy uważają, że jest lepszy...:) Piozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. 17.06.10, 10:52 Kaczyński powoli sam z siebie robi ciamciaramcia :). We wszystkim małpuje PO. Polityka miłości, kocha już Merkel i Putina, Steinbach już nie istnieje itd, IV RP to pomyłka, układ nie istnieje, fascynacja Bawarią. Dzisiaj przytulał się do małych owieczek, poszedł nawet do obórki by zobaczyć czy rzeczywiście wszystkie owieczki są takie kochane. Przy tym jego hasło "Polska jest najważniejsza", to jednak może takie "Polen über alles"?. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. IP: *.nplay.net.pl 17.06.10, 11:53 hasło "Polska jest najważniejsza", to jednak może takie "Polen über alles"?. A może jednak byś się zbadał..? Tak na wszelki wypadek? Ja z kolei, chętnie bym się zapoznał z twórczością z cyklu: ">Złote myśli< moderatorów forów internetowych GW" Pewnie nie takie kwiatki by się tam znalazło... Co do Jarosława Kaczyńskiego, to nawet nieprzychylni mu politycy, z niezbyt przyjaznych nam krajów potrafią docenić jego klasę: "...Zdaniem Igora Jurgensa, doradcy prezydenta Rosji, nawet jeśli prezydentem RP zostanie "nieprorosyjski" Jarosław Kaczyński, to jako mąż stanu dużego kalibru będzie zwracał uwagę na rosyjski punkt widzenia..." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8018788,Doradca_Miedwiediewa__Kaczynski_to_maz_stanu_duzego.html Za takie słowa, na tym forum, Ty razem ze swoją ekipą dokonalibyście swoistego linczu... A teraz milczycie..? Może należałoby zorganizować pikietę pod ambasadą..? Albo nawtykać Miedwiediewowi od "chorych z nienawiści oszołomów" lub słać do Moskwy Listy protestacyjne z podpisami szemranych "autorytetów moralnych" itd.? Pozdrawiam. PS. Jak widać nadal niełatwo jest być prorokiem we własnym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. 17.06.10, 12:32 > Co do Jarosława Kaczyńskiego, to nawet nieprzychylni mu politycy, >z niezbyt przyjaznych nam krajów potrafią docenić jego klasę Politycy rosyjscy często doceniali róznych polityków z innych krajów, w różnych okresach, tej także niedawnej historii, co im sam Kaczyński wypominał.:) Nie mierzi Cię taka pochwała?. Ja w tym widzę sygnał trwałości rosyjskiego postanowienia o naprawie stosunków z Polską. Co do "Polen über alles"? to powiem Ci, że komentatorzy zagraniczni (znający Kaczyńskiego jeszcze przed "przemianą") dostrzegają w tym haśle podtekst nacjonalistyczny, wieczna narracja wielkimi słowami, nadużywanie określeń patriotyzm, ojczyzna, narod itd.. Tylko w Polsce może się tak zdarzyć, że przywódca nagle zmienia swoje poglądy, polityczną postawę a reszta ma mu uwierzyć, że to prawda. Jeśli się tak zmienił, jeśli zmienił swoje kierunki myślenia to niech od nowa buduje swój wizerunek, buduje nową partię zgodną z obecnymi poglądami. Przecież dotychczas nie zgromadził wokół siebie potulnego stadka bezmyślnych, bezideowych owieczek które na każdy jego rozkaz beczą jak on zechce :). Dlatego w PiS, zwłaszcza doły partyjne i sympatycy, myślą o jego przemianie z przymrużeniem oka i wierzą, że to nadal ten sam Kaczyński. Aparat partyjny zawsze jest koniunkturalny, duża jego część będzie powielała prezesa. Gdyby się rzeczywiście przemienił to zostłby sierotą polityczną bez zaplecza. pzdr. PS. Bycie opiekunem spolecznym forum w myśl regulaminu i netykiety nie pozbawia mnie praw użytkownika forum, posiadania poglądów i wyrażania ich na forum. Zrozum to i zaprzestań myślenia w kategoriach PRL :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. IP: *.nplay.net.pl 17.06.10, 14:15 Politycy rosyjscy często doceniali róznych polityków z innych krajów, w różnych okresach, tej także niedawnej historii, co im sam Kaczyński wypominał. Jak dobrze wiesz, Jarosław Kaczyński nie zalicza się do tej grupy "różnych polityków", czego niestety nie można powiedzieć o B.Komorowskim. Ja w tym widzę sygnał trwałości rosyjskiego postanowienia o naprawie stosunków z Polską. Żarty! Kluczem do naprawy wzajemnych relacji jest Katyń 1940 i Smoleńsk 2010. Pomimo obietnic, śledztwo w sprawie mordu na polskich oficerach nie zostało wznowione, a ofiary "przekroczenia uprawnień" (sic!) nie zostaną zrehabilitowane... Co do katastrofy smoleńskiej to, ze względu na ogromną ilość przekłamań i krętactw ze strony rosyjskiej, już nawet antypolskie media, tak w Rosji jak i w Polsce (z GW włącznie) zaprzestały lansowania tezy o wyłącznej winie pilotów. jeśli się tak zmienił, jeśli zmienił swoje kierunki myślenia to niech od nowa buduje swój wizerunek, buduje nową partię zgodną z obecnymi poglądami. Może właśnie z tego powodu na plakatach wyborczych nie ma logo partii, co sam "kontestowałeś" jak stara, marudna baba..?:) A poza tym wiesz co..? Tak po cichu Ci powiem, że ja mam nadzieję, że aż tak bardzo się nie zmienił...:) Bycie opiekunem spolecznym forum w myśl regulaminu i netykiety nie pozbawia mnie praw użytkownika forum, posiadania poglądów i wyrażania ich na forum. To prawda. Ale byłoby miło, gdybyś w tak ważkich dla kraju sprawach próbował przynajmniej wykazać się jakimś obiektywizmem, miast niemal fanatycznego lansowania jednego kandydata i używania haniebnych porównań w stosunku do drugiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. 17.06.10, 14:45 >To prawda. Ale byłoby miło, gdybyś w tak ważkich dla kraju sprawach >próbował przynajmniej wykazać się jakimś obiektywizmem, miast >niemal fanatycznego lansowania jednego kandydata i używania >haniebnych porównań w stosunku do drugiego. To ma być tylko Twój obiektywizm? Tylko Twoje poglądy są szlachetne i prawdziwe, obiektywne? Ursusie, cały czas podpierasz się tak znienawidzonymi Rosjanami gdy to Ci pasuje. Pojednanie Katyńskie jest wielkim procesem i długotrwałym. Nie może ono się odbyć na zasadzie upokarzania i obwiniania żyjących dzisiaj. Tusk już bardzo wiele na tym polu uczynił ( wodróżnieniu od braci Kaczyńskich) i nie przeszkadzajmy mu w tym, trochę zaufania okażmy. Czy my, Polacy zawsze czyniliśmy tylko dobro innym narodom? Czy nie powinniśmy także innych trochę poprzepraszać? Wtedy chyba byłoby nam trochę łatwiej powybaczać. Jakie haniebne porównania? To Twój prezes obraził mnie i wielu Polaków wielokrotnie swoimi porównaniami minn. odbierając prawo do godności. Jeżeli tak się zmienił, tzn. doszedł do wniosku, że źle czynił, więc niech najpierw przeprosi tych wszystkich do których tak się teraz umizguje wcześniej obrażając!. Jeśli się zmienił tzn. ,że Cię oszukuje albo Ty jego, bo Ty swoich poglądow nie zmieniłeś i posługujesz się retoryką sprzeczną z jego nowym wizerunkiem :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. IP: *.nplay.net.pl 17.06.10, 15:35 znienawidzonymi Rosjanami A niby przez kogo? Chyba przez Ciebie, bo nie przeze mnie. Nie może ono się odbyć na zasadzie upokarzania i obwiniania żyjących dzisiaj. A pewnie! Ale już "...upokarzać..." i "...obwiniać..." nieżyjących od z górą 2 miesięcy to jak najbardziej można a nawet trzeba..? Czy my, Polacy zawsze czyniliśmy tylko dobro innym narodom? Czy nie powinniśmy także innych trochę poprzepraszać? Nie, nie powinniśmy. Dysproporcja win jest tak ogromna, że nawet trudno mi zrozumieć Polaka, który coś takiego sugeruje... To tak, jakbyś oczekiwał, że obywatel X, któremu bandzior Y wymordował rodzinę i spalił dom, miał przepraszać za to, że mu napluł w twarz. I to w sytuacji gdy bandyta nie wykazuje skruchy... Czuję się głęboko zażenowany tego rodzaju stanowiskiem jakie reprezentujesz. To Twój prezes obraził mnie i wielu Polaków wielokrotnie swoimi porównaniami minn. odbierając prawo do godności. Czyżby..? W świetle tego co na przestrzeni kilku ostatnich lat zaprezentowali różnego rodzaju Niesiołowskie, Palikoty, Bartoszewskie, Edelmany, Wajdy oraz inne "autorytety"...? No, nie popłacz się tylko... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. 17.06.10, 15:43 >W świetle tego co na przestrzeni kilku ostatnich lat zaprezentowali >różnego rodzaju Niesiołowskie, Palikoty, Bartoszewskie, Edelmany, >Wajdy oraz inne "autorytety"...? No, nie popłacz się tylko... Wspaniale, żywcem komuna wraca w Twoim słownictwie. Dokładnie tak o nich mówił już Gomułka :) Wymień swoje autorytety :). Nie wstydź się! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. IP: *.nplay.net.pl 17.06.10, 16:03 Wspaniale, żywcem komuna wraca w Twoim słownictwie. Dokładnie tak o nich mówił już Gomułka :) Taaaak... A na pytanie ile jest dwa razy dwa-odpowiadał: cztery. Skoro uważam podobnie to niezbity dowód, że "...komuna wraca...". Zdaje się, że najwyższy czas zakończyć dyskusję z cyklu: gadał dziad do obrazu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: "...Staniszkis rozłożyła na łopatki Palikota. IP: *.opera-mini.net 17.06.10, 19:51 no jaja po prostu-bo ja jakos w jezyku ursusa widze stare,dobre komuchostalinowskie wzory i okreslenia.masz to chyba po prezesie;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB biedny ursus. IP: *.lublin.mm.pl 17.06.10, 10:26 Biedny ursus nie wie, ze Schetyna stale zwalcza Palikota...A ja pozostaje przy swoim, zdaniu. Staniszkis nie znosze,bo to chorągiewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Re: biedna JB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 14:02 Pani JB-nagrałaś to sobie odsłuchaj : raz, drugi , trzeci - tyle , ile potrzeba , by zauważyć --kto mądry. Niektórzy, nieliczni moi znajomi (być może będą moimi BYŁYMI znajomymi) też są zaślepieni. Dziwię się, że ludzie wykształceni wcale nie są inteligentni. Komuchy pozabijali naszą przedwojenną inteligencję; zostali wykształciuchy "inteligenczestwo". Głupie to bezdennie. I tacy pracują w uczelniach i co straszne: kształcą dalsze pokolenia głupich wykształciuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB "legionisto" IP: *.lublin.mm.pl 17.06.10, 14:13 "Legionisto", przestanę karmic szczura. A inteligencja przedwojenna az tak mała, jak sądzisz, nie była. Sporo po wojnie ksztalcilo nowych inteligentów. Na przyklad, człowieczku, mnie. Nie mam zamiaru tego nie podkreślac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcydiabeł Re: Do empiego IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.10, 16:32 Pamięć mam dobrą. Dobrze pamiętam jak dyskutowałeś z tymi co tytuł profesorski Bartoszewskiego negują i jak zaciekle tego tytułu broniłeś. Tak na marginesie nawet do habilitacji trzeba przejść pewną drogę naukową więc twoje pytanie o jakiej drodze mówię było pozbawione sensju. No chyba, że Ty uważasz jakoby prawdziwymi naukowcami byli tzw. "autorytety" michnikowszczyzny. Rozmawiamy o Polsce a nie o innych państwach więc jak kto komu nadaje tam tytuły naukowe to mnie co do zasady "ni grzeje ni ziębi" Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Do empiego 17.06.10, 19:23 Zadziwiający jest fakt, że ma się pretensję do Bartoszewskiego o nieukorzenie się przed komuną by kontynuować zdobywanie tytułów i stopni naukowych. Bartoszewski ma jak mało kto bogaty dorobek naukowy w postaci publikacji i pracy na uczelniach zagranicznych jako profesor wykładający. Tytuły profesora nadaje prezydent. To nie to samo co stopień naukowy. Tytułu profesora nie miał L.Kaczyński, nie ma Staniszkis jak i również Bartoszewski. Tytuł naukowy Stopień naukowy pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g osc Re: Palikot osmieszył Staniszkin w TVN IP: *.icpnet.pl 17.06.10, 14:08 Kiedy Palikot wezmie sie za sprawy miasta regionu czy w ogole cos wykona slowem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Vivat Prof. Staniszkis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 01:57 Ej! Empi! Zapomniałeś, że jesteś w GWL na etacie cenzora i się ujawniłeś a to jest nieetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legionista Re: Vivat Prof. Staniszkis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 01:59 Ujawniłeś w sensie swych poglądów . Będąc najemnikiem GWL nie mozesz tego czynić. DOPISEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: Vivat Prof. Staniszkis IP: 89.167.25.* 18.06.10, 08:14 Twoja zawziętość empi i próby dokopania za wszelką cenę PiS, tudzież ludzi popierających Kaczora prowadzi do smutnych rezultatów. Prof. Saniszkis posiada tytuł profesora; został jej nadany przez prez. Wałęsę 20 X 1 9 9 2 roku. A, przecież łatwo to sprawdzić w www: nauka-polska.pl i nie popisywać się - powiem łagodnie - niewiedzą. Co do tematu wątku; to widać niektórzy z "dyskutantów" oglądali chyba inny program. Prof. Staniszkis zachowywała się wspaniale i zrobiła (wg jej określenia)"anachronicznego frajera" w tzw. szmaty. Duże brawa dla prof. Staniszkis, że miała odwagę stanąć do rozmowy z człowiekiem, z którym nie można dyskutować, z uwagi na jego naganne zachowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Vivat Prof. Staniszkis 18.06.10, 08:43 Dzięki za informację. Mogłem rzeczywiście się pomylić :). Po to dyskutujemy na forum by wzboagacać swoją wiedzę. Nie oceniam Jej występu z Palikotem, nie oglądałem. W tym wątku na ten temat się nie wypowiadałem, nie oceniałem ich wypowiedzi. Nie posadzaj mnie o zawziętość i jakieś uprzedzenie do Staniszkis. Mogę nie uznawać Jej poglądów ale szanuję za przeszłość i dorobek naukowy, to jest nie do podważenia. Wkurza mnie tylko (także w kontekście Bartoszewskiego) jak łatwo i chętnie oceniamy i rozliczamy innych z ich dokonań i przeszłości. Tego nigdy wobec Staniszkis nie czyniłem. Warto wspomnieć przy okazji, że właśnie z tego PiSowskiego środowiska rzucono kiedyś na Nią ostarżenie, że była TW (lista Wildsteina). Dłuższy czas czuła się obrażona. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj Re: Vivat Prof. Staniszkis IP: 89.167.25.* 18.06.10, 09:05 W każdym razie na tym wątku padają absurdalne zarzuty wobec prof. S; jeden nawet podliczył w ilu miejscach pracuje. Przecież to wspaniała postać; można nie zgadzać się z nią w kwestii wyborów politycznych i to powiedzieć, ale jej nie obrażać. J. Staniszkis została wyrzucona za Marzec 1968, przez długi okres czasu nie mogła znależć zatrudnienia pracowała w róznych zawodach m.in. jako ankieterka czy akwizytorka (może jedno i drugie - być w PRL bezrobotnym to straszna sprawa, bo przecież oficjalnie bezrobotnych nie było), dzięki pomocy życzliwych osób "zrobiła" dpktorat i hab., ale profesora to juz jej nie dano. Zreszta prof. Geremek tez był "tylko"docentem, a tytuł dostał albo pod koniec PRL, albo na początku III RP, tak jak Staniszkis. Ten, który nakręcił wątek to nie miał takich kłopotów, zawsze wiedział co napisać, miał tylko słuszne poglądy; miał forsę i liczne przywileje. Prawda, p. JB? Odpowiedz Link Zgłoś