et11 06.07.10, 09:02 jak w latach 80-tych zauważyłem , że sporo osób wysiadających przekazuje bilet MPK wsiadającym , sam tego doświadczyłem otrzymując przy wsiadaniu bilet od starszej pani kiedyś był to objaw buntu ale teraz ????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JB Re: wraca walka z reżimem IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 10:24 Chyba przypadki odosobnione. Jaki reżim? PiS jeszcze poza władzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piołun Re: wraca walka z reżimem IP: *.enterpol.pl 06.07.10, 12:40 Gość portalu: JB napisał(a): > Chyba przypadki odosobnione. Jaki reżim? PiS jeszcze poza władzą! He, he, he! Cudny wniosek, Barska. Słyszałem, że są już u nas ośrodki leczące fobie kaczystowskie przy pomocy terapii opartej o wyszukane menu. Do każdego posiłku dodają tam kawałek kaczki, zaś napoje to wyłącznie rosół (oczywiście z kaczki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: wraca walka z reżimem IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 10:43 może tak być ludzie sobie zdają sprawę że od 20 lat rządzą nami mafie polityczno gangsterskie które wprowadziły dla zapewnienia sobie koryta jedne z największych podatków na świecie oraz zawężają nam wolność osobistą i gospodarczą z każdym rokiem coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: wraca walka z reżimem IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 11:10 Zawsze sa zlodzieje, "szanowny" j2. Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: wraca walka z reżimem 06.07.10, 20:22 Gość portalu: j2 napisał(a): > może tak być ludzie sobie zdają sprawę że od 20 lat rządzą nami mafie polityczn > o > gangsterskie które wprowadziły dla zapewnienia sobie koryta jedne z największyc > h > podatków na świecie oraz zawężają nam wolność osobistą i gospodarczą z każdym > rokiem coraz bardziej. W ramach tego zawężania pozwolili nam mieć wolny wybór miejsca zamieszkania i pracy - tu lub gdziekolwiek na świecie. Zaprawdę, przewrotność wielka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: wraca walka z reżimem IP: *.nplay.net.pl 07.07.10, 10:18 wolny wybór miejsca zamieszkania... wolny wybór pracy... A Ty to tak poważnie, czy dla jaj..?:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: wraca walka z reżimem 07.07.10, 12:24 Gość portalu: Ursus napisał(a): > wolny wybór miejsca zamieszkania... > wolny wybór pracy... > > A Ty to tak poważnie, czy dla jaj..?:) A niby dlaczego dla jaj? Przecież Małgosia w odróżnieniu od ciebie nie jest przywiązana do ziemi jak jakiś chłop pańszczyźniany. Dziś sobie każdy może wybrać, w jakim europejskim kraju zamieszka i jaki będzie wykonywać zawód. Ja na ten przykład mieszkam w Polsce, bo mi się tu podoba :P > Pozdrawiam Ja także, a jakże. Nieustająco i serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: wraca walka z reżimem 06.07.10, 13:05 et11 napisał: > kiedyś był to objaw buntu ale teraz ????? ...A teraz jest to zdrowy objaw "postaw prorynkowych" - czyli maksymalny zysk minimalnym kosztem.:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 14:23 Kościół katolicki w Chile wzywa rząd do przyznania amnestii dla więźniów, która objęłaby także skazanych za zbrodnie przeciwko ludzkości, popełnione podczas dyktatury generała Augusto Pinocheta. Pomysł wzbudza protesty obrońców praw człowieka. Kościół proponuje amnestię dla uczczenia dwusetnej rocznicy niepodległości Chile, która przypada na 18 września. Amnestia miałaby objąć więźniów w wieku powyżej 70 lat, śmiertelnie chorych oraz kobiety, które są matkami. Wedle oficjalnych danych zostało wtedy zabitych 3065 przeciwników rządów generała, a ponad 1200 zaginęło bez wieści.(Wg TVN24) Odpowiedz Link Zgłoś
et11 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 14:30 jasne , to wiele wyjaśnia , zwłaszcza tłumaczy cenę biletów /coraz częściej grupowych/ MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 15:09 jak ci z Chile zostaną wypuszczeni to przyjadą do nas(w Lublinie wygrał PiS a z Pissu jeździli do Pinocheta) i zajmą transport miejski za darmo(emeryci przecież) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonss Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.icpnet.pl 06.07.10, 16:29 B.Biednym i schorowanym a uczciwym ludziom nalezy pomagac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 19:12 no niby tak, skoro uczciwi i schorowani ubecy co wyrywali paznokcie i strzelali w tył głowy mają transport za darmo i duże emerytury to i tamci powinni mieć. Tylko jak pis ściągnie pinoczetowych, to tacy co ich barska wielbi, sciągną czerwonych khmerów czy jakichś komunistów z afryki, i co wtedy? Nie bedzie miejsca w trolejbusach dla mieszkańców Lublina a i tak trzeba będzie płacić Odpowiedz Link Zgłoś
et11 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 19:44 tamci,sramci i jeszcze kto przyjedzie , mi chodzi o to dlaczego ludzie znowu jak w 80-tych przekazują sobie bilet /bez proszenia/ Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 20:25 et11 napisał: > tamci,sramci i jeszcze kto przyjedzie , mi chodzi o to dlaczego > ludzie znowu jak w 80-tych przekazują sobie bilet /bez proszenia/ Zapytałam. Pani przekazująca mi bilet żachnęła się. - Jak pani nie chce to wyrzucę. Upszejma chciałam być. Odpowiedź - z upszejmości to robią:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 07.07.10, 08:16 > Odpowiedź - z upszejmości to robią:))) Amen. W trudnych czasach trzeba sobie wzajemnie pomagać.:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLSKA B Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.szui.lublin.pl 08.07.10, 11:35 BO CIĄGLE TKWIĄ W KOMUNIE, NIE DOROŚLI DO DEMOKRACJI I GOSPODARKI RYNKOWEJ.DLATEGO TEŻ TAK KOCHAJĄ KACZYŃSKIEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 19:53 Jestes .j2,tak zacofany umysłowo, a scislej zamkniety w pseudohistorii, ze jakakolwiek rozmowa z toba traci sens. Pokaz mi zywego funkcjonsriusza UB! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 20:26 fkt że większość zbrodniarzy z ub dożyła spokojnie śmierci. Ale sporo tego pzprowskiego ścierwa zostało np Kat rzeszowszczyzny Stanisław supraniuk, odznaczony przez kwaśniewskiego (bez honoru komucha) krzyżem Komandorskim odrodzenia polski jako "wzorowi odwagi i patriotyzmu przykładowi dla młodego pokolenia.." Ten bohater ubeków i kwaśniewskiego aresztował wielu patriotów z AK którzy wywiezieni zostali do Sowietów, Osobiscie torturował i masakrował Polaków. Jest winny śmierci dziesiatków uczciwych ludzi. Żyje sobie z orderem od magistra wszystkich ubeków. Jest ubek Michnik Stefan co sobie spokojnie żyje w Szwecji jest Jan Ptasiński wiceszef bezpieki, bydle co pacyfikowało później Poznań w 1956 Jest wielu innych, którzy żyją. Z UB, SB, ze służb wojskowych i zwykłego ścierwa z pzpr co ich wspierało i ochraniało po przejściu na emeryturę. Tylko przecież tego nie obejrzysz w TVN czy nie przeczytasz w Polityce Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 20:31 j2, powiedz mi, jak Ty możesz zyć z taką wiedzą? Jak Ty to wszytko znosisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 20:37 twój sarkazm jest nie na miejscu. Czy tak samo byś odpowiedziała gdybym napisał że żyją jeszcze ścierwa z SS co paliły żywcem Żydów? A i tę świadomość mam, tyle że nie stawia ich za wzór prezydent mojego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 20:54 Gość portalu: j2 napisał(a): > twój sarkazm jest nie na miejscu. Czy tak samo byś odpowiedziała gdybym napisał > że żyją jeszcze ścierwa z SS co paliły żywcem Żydów? A i tę świadomość mam, tyl > e > że nie stawia ich za wzór prezydent mojego kraju. Ależ ja zupełnie serio zapytałam. Ciekawi mnie po prostu, co robisz z tą wiedzą i jak z nią wytrzymujesz. Jesteś w stanie na to pytanie odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 21:30 cóż, żyję też z wiedzą, że komuniści z czerwonych khmerów w kambodży sa we władzach kraju, że pol pot dożył szczęśliwie w spokoju, że bandyta Castro żyje spokojnie. Świat jest w swojej istocie zły a życie większości ludzi wszystkich pokoleń było zroszone potem, krwią i cierpieniem. Trzeba to zaakceptować, choć często mam z tym problem, szczególnie że żyje mi się łatwo i szczęśliwie. Drażni mnie jednak, gdy stawia się zbrodniarzy na piedestał, tak jak to zrobił kwaśniewski a różne hieny uważają ludzi co uznali to za hańbę za idiotów, faszystów, antysemitów czy starych dziadów. W tym wątku przypomniałem barskiej która najwyraźniej żyje w innym świecie że zbrodniarze wciąż żyją wśród nas. Nie wspominam o kolesiach co mordowali księży jeszcze w latach 90tych, co zabili śledczych z NIK, oraz o innych bandytów związanych wcześniej z pzpr czy jaruzelskim czy kiszczakiem, czy z różnymi nowymi politykami. To nowe czasy, akta tajne, nazwiska mało znane i tych bandytów nikt jeszcze na pomniki nie wkłada. Ale kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 20:42 ok, wyłapałeś wszystkich, wyciąłeś w pień i co bezrobotny? :) Czym byś się zajął? Starość szybko przychodzi. Na nic innego w życiu czasu by Ci nie zostało. Tak jak im, tym ubekom itp. Im też ktoś wmówił, że trzeba się pozbyć wrogów ludu itp., uwierzyli w to i gorliwie bez skrupułów wykonywali swoją "misję" i trwają w tym przekonaniu do końca dni swoich. Rozliczasz, masz swoją miarkę sprawiedliwości. Twoi wnukowie też mogą zechcieć Cię za to rozliczyć i osądzić. I tak w kółko. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 21:34 nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi. Masz problem bo gw i salon uważa że nie wolno rozliczać zbrodniarzy. No to nie rozliczajcie, postawcie też pomnik mengele, w końcu na jego badaniach wiele firm farmaceutycznych się uczyło. Ja nikogo nie łapię, staram się tylko poznać historię która była zakazana i za której znajomość mordowano i więziono. To taki mój mały obowiązek wobec moich potomków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 22:31 Ta "twoja" pseudohistoria ogłupia cie jeszcze bardziej niż to mozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 22:55 rozumiem ale nie współczuję, w koncu ci którym służyłaś okazali się bandytami a kryminalny system który pomagałaś budować nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:16 Idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB do j2 IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:20 Jak ty,durniu, kiedy o mnie niczego nie wiesz, mozesz tak oskarzac? Chcesz sprawy sądowej? Mnie na to jeszcze stac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman szkoda dla..... IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:32 poyeba czasu i słów. On woli zbrodniczy system jarkacza i ziobry którzy mają krew Blidy na rekach. Na sumieniu nie bo go nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: szkoda dla..... IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:49 komuszek wrócił z wakacji i zapomniał ze ja to pissu nie za bardzo? Zawsze możesz mi życzyć raka lub cos podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman nigdy nie życzyłem..... IP: 178.56.13.* 07.07.10, 15:48 nikomu śmierci lub śmiertelnej choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: nigdy nie życzyłem..... IP: *.lublin.mm.pl 07.07.10, 16:17 jasne jasne, wy komuszki to chodząca grzeczność i niewinność forum.gazeta.pl/forum/w,62,110487396,110781943,nigdy_tego_nie_robie_ale_tym_razem_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 zrońcie sobie barska i bosman łzę IP: *.lublin.mm.pl 08.07.10, 11:25 bo w Szwecji oprócz zbrodniarza Michnika jest jeszcze funkcjonariusz UB Józef Gawerski jest jeszcze oskarżony bandyta 81-letni Kazimierza K., b. funkcjonariusza Urzędu Bezpieczeństwa w Tczewie oskarżony bandyta 78-letni Marian K., były funkcjonariusz Powiatowego Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego w Mławie jest bandyta Tadeusz G., były ubek z Rypina jest bandyta Grzegorz S., pracownik UB w Augustowie Jest ich jeszcze wielu Ale jak ktoś sobie udaje sklerozę to cóż zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j2 Re: do j2 IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:47 pozew sądowy? Ciagle chwalisz tu ludzi z pzpr lub ludzi o których wiadomo że byli TW, zaprzeczasz oczywistym faktom wskazującym na zbrodnie komuchów. Pomijam już to że obrażasz mnie w każdym poście. Dla mnie pzpr była organizacją zbrodniczą. Kiedyś groziła mi ubecja a teraz jakaś nieznana mi osoba chwaląca kwaśniewskiego który dawał zbrodniczym ubekom ordery. Cóż, takie czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joannabarska Re: do j2 IP: *.lublin.mm.pl 07.07.10, 01:33 Obrazić bałwana to sztuka. Blokuję Cię u siebie i nie będę czytała "mysli" psychopaty. Wal się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.enterpol.pl 07.07.10, 12:55 Zbrodni pochwalać nie można. Wytrzebienie czerwonych miało jednak pewne następstwa. Należy zauważyć, że trudno w Chile wykiełkować tendencjom komunizującym, brak chętnych do szerzenia w tym kraju komunistycznej zarazy. Niewątpliwie dzięki temu Chile zaliczamy do najbogatszych państw kontynentu. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 07.07.10, 13:50 Gość portalu: adam napisał(a): > komunistycznej zarazy. Niewątpliwie dzięki temu Chile zaliczamy do > najbogatszych państw kontynentu. Niewątpliwie. Niewątpliwie również dzięki temu, do najbogatszych państw świata ostatnio zaczęto zaliczać Chiny.:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: 91.200.94.* 08.07.10, 06:43 no i o bialorusi zapomnieliście towarzyszu takie tam bogactwo a wy ciągle siedzicie w tej Polsce i płacicie daniny klerowi Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 08.07.10, 08:04 Jeszcze tu jesteś, chłopku? Ja Ci radzę, póki czas, pakuj dupsko do busa i wypitalaj do Twojego guru KimDzongIla, gdzie nie ma hrabiów, ani nawet farbowanych kresowych szlachciurów, splamionych kolaboracją z zaborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elak Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 18:50 radzic to mozesz sobie konusie w kiblu, brudasie Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 12.07.10, 08:19 Gość portalu: elak napisał(a): > radzic to mozesz sobie konusie w kiblu, brudasie A Ty, co się wtrancasz, śmierdzielu, jak dywagujem z mojem forumowem przyjacielem? Odpowiedz Link Zgłoś