Dodaj do ulubionych

wraca walka z reżimem

06.07.10, 09:02
jak w latach 80-tych zauważyłem , że sporo osób wysiadających przekazuje bilet
MPK wsiadającym , sam tego doświadczyłem otrzymując przy wsiadaniu bilet od
starszej pani
kiedyś był to objaw buntu ale teraz ?????
Obserwuj wątek
    • Gość: JB Re: wraca walka z reżimem IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 10:24
      Chyba przypadki odosobnione. Jaki reżim? PiS jeszcze poza władzą!
      • Gość: piołun Re: wraca walka z reżimem IP: *.enterpol.pl 06.07.10, 12:40
        Gość portalu: JB napisał(a):

> Chyba przypadki odosobnione. Jaki reżim? PiS jeszcze poza władzą!

He, he, he! Cudny wniosek, Barska.

Słyszałem, że są już u nas ośrodki leczące fobie kaczystowskie przy pomocy
        terapii opartej o wyszukane menu.

Do każdego posiłku dodają tam kawałek kaczki, zaś napoje to wyłącznie rosół
        (oczywiście z kaczki).
    • Gość: j2 Re: wraca walka z reżimem IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 10:43
      może tak być ludzie sobie zdają sprawę że od 20 lat rządzą nami mafie polityczno
      gangsterskie które wprowadziły dla zapewnienia sobie koryta jedne z największych
      podatków na świecie oraz zawężają nam wolność osobistą i gospodarczą z każdym
      rokiem coraz bardziej.
      • Gość: JB Re: wraca walka z reżimem IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 11:10
        Zawsze sa zlodzieje, "szanowny" j2.
      • _aaa_ Re: wraca walka z reżimem 06.07.10, 20:22
        Gość portalu: j2 napisał(a):

> może tak być ludzie sobie zdają sprawę że od 20 lat rządzą nami mafie polityczn
        > o
        > gangsterskie które wprowadziły dla zapewnienia sobie koryta jedne z największyc
        > h
        > podatków na świecie oraz zawężają nam wolność osobistą i gospodarczą z każdym
        > rokiem coraz bardziej.

W ramach tego zawężania pozwolili nam mieć wolny wybór miejsca zamieszkania i pracy - tu lub gdziekolwiek na świecie.
        Zaprawdę, przewrotność wielka:)))
        • Gość: Ursus Re: wraca walka z reżimem IP: *.nplay.net.pl 07.07.10, 10:18
          wolny wybór miejsca zamieszkania...
          wolny wybór pracy...

A Ty to tak poważnie, czy dla jaj..?:)
          Pozdrawiam
          • wampir-wampir Re: wraca walka z reżimem 07.07.10, 12:24
            Gość portalu: Ursus napisał(a):

> wolny wybór miejsca zamieszkania...
            > wolny wybór pracy...
            >

> A Ty to tak poważnie, czy dla jaj..?:)

A niby dlaczego dla jaj? Przecież Małgosia w odróżnieniu od ciebie
            nie jest przywiązana do ziemi jak jakiś chłop pańszczyźniany. Dziś
            sobie każdy może wybrać, w jakim europejskim kraju zamieszka i jaki
            będzie wykonywać zawód. Ja na ten przykład mieszkam w Polsce, bo mi
            się tu podoba :P

> Pozdrawiam

Ja także, a jakże. Nieustająco i serdecznie.
    • tajnos.agentos Re: wraca walka z reżimem 06.07.10, 13:05
      et11 napisał:

> kiedyś był to objaw buntu ale teraz ?????

...A teraz jest to zdrowy objaw "postaw prorynkowych" - czyli maksymalny zysk
      minimalnym kosztem.:)))
      • Gość: JB A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 14:23
        Kościół katolicki w Chile wzywa rząd do przyznania amnestii dla
        więźniów, która objęłaby także skazanych za zbrodnie przeciwko
        ludzkości, popełnione podczas dyktatury generała Augusto Pinocheta.
        Pomysł wzbudza protesty obrońców praw człowieka.
        Kościół proponuje amnestię dla uczczenia dwusetnej rocznicy
        niepodległości Chile, która przypada na 18 września. Amnestia
        miałaby objąć więźniów w wieku powyżej 70 lat, śmiertelnie chorych
        oraz kobiety, które są matkami. Wedle oficjalnych danych zostało
        wtedy zabitych 3065 przeciwników rządów generała, a ponad 1200
        zaginęło bez wieści.(Wg TVN24)
        • et11 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 14:30
          jasne , to wiele wyjaśnia , zwłaszcza tłumaczy cenę biletów /coraz częściej
          grupowych/ MPK
          • Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 15:09
            jak ci z Chile zostaną wypuszczeni to przyjadą do nas(w Lublinie wygrał PiS a z
            Pissu jeździli do Pinocheta) i zajmą transport miejski za darmo(emeryci przecież)
            • Gość: leonss Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.icpnet.pl 06.07.10, 16:29
              B.Biednym i schorowanym a uczciwym ludziom nalezy pomagac
              • Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 19:12
                no niby tak, skoro uczciwi i schorowani ubecy co wyrywali paznokcie i strzelali
                w tył głowy mają transport za darmo i duże emerytury to i tamci powinni mieć.
                Tylko jak pis ściągnie pinoczetowych, to tacy co ich barska wielbi, sciągną
                czerwonych khmerów czy jakichś komunistów z afryki, i co wtedy? Nie bedzie
                miejsca w trolejbusach dla mieszkańców Lublina a i tak trzeba będzie płacić
                • et11 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 19:44
                  tamci,sramci i jeszcze kto przyjedzie , mi chodzi o to dlaczego
                  ludzie znowu jak w 80-tych przekazują sobie bilet /bez proszenia/
                  • _aaa_ Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 20:25
                    et11 napisał:

> tamci,sramci i jeszcze kto przyjedzie , mi chodzi o to dlaczego
                    > ludzie znowu jak w 80-tych przekazują sobie bilet /bez proszenia/

Zapytałam.

Pani przekazująca mi bilet żachnęła się.
                    - Jak pani nie chce to wyrzucę. Upszejma chciałam być.

Odpowiedź - z upszejmości to robią:)))
                    • tajnos.agentos Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 07.07.10, 08:16
                      > Odpowiedź - z upszejmości to robią:)))

Amen. W trudnych czasach trzeba sobie wzajemnie pomagać.:P
                  • Gość: POLSKA B Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.szui.lublin.pl 08.07.10, 11:35
                    BO CIĄGLE TKWIĄ W KOMUNIE, NIE DOROŚLI DO DEMOKRACJI I GOSPODARKI RYNKOWEJ.DLATEGO TEŻ TAK KOCHAJĄ KACZYŃSKIEGO.
                • Gość: JB Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 19:53
                  Jestes .j2,tak zacofany umysłowo, a scislej zamkniety w
                  pseudohistorii, ze jakakolwiek rozmowa z toba traci sens. Pokaz mi
                  zywego funkcjonsriusza UB!
                  • Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 20:26
                    fkt że większość zbrodniarzy z ub dożyła spokojnie śmierci.
                    Ale sporo tego pzprowskiego ścierwa zostało
                    np
                    Kat rzeszowszczyzny Stanisław supraniuk, odznaczony przez kwaśniewskiego (bez
                    honoru komucha) krzyżem Komandorskim odrodzenia polski jako "wzorowi odwagi i
                    patriotyzmu przykładowi dla młodego pokolenia.." Ten bohater ubeków i
                    kwaśniewskiego aresztował wielu patriotów z AK którzy wywiezieni zostali do
                    Sowietów, Osobiscie torturował i masakrował Polaków. Jest winny śmierci
                    dziesiatków uczciwych ludzi. Żyje sobie z orderem od magistra wszystkich ubeków.
                    Jest ubek Michnik Stefan co sobie spokojnie żyje w Szwecji
                    jest Jan Ptasiński wiceszef bezpieki, bydle co pacyfikowało później Poznań w 1956
                    Jest wielu innych, którzy żyją. Z UB, SB, ze służb wojskowych i zwykłego ścierwa
                    z pzpr co ich wspierało i ochraniało po przejściu na emeryturę. Tylko przecież
                    tego nie obejrzysz w TVN czy nie przeczytasz w Polityce
                    • _aaa_ Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 20:31
                      j2, powiedz mi, jak Ty możesz zyć z taką wiedzą?
                      Jak Ty to wszytko znosisz????
                      • Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 20:37
                        twój sarkazm jest nie na miejscu. Czy tak samo byś odpowiedziała gdybym napisał
                        że żyją jeszcze ścierwa z SS co paliły żywcem Żydów? A i tę świadomość mam, tyle
                        że nie stawia ich za wzór prezydent mojego kraju.
                        • _aaa_ Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 20:54
                          Gość portalu: j2 napisał(a):

> twój sarkazm jest nie na miejscu. Czy tak samo byś odpowiedziała gdybym napisał
                          > że żyją jeszcze ścierwa z SS co paliły żywcem Żydów? A i tę świadomość mam, tyl
                          > e
                          > że nie stawia ich za wzór prezydent mojego kraju.

Ależ ja zupełnie serio zapytałam.
                          Ciekawi mnie po prostu, co robisz z tą wiedzą i jak z nią wytrzymujesz.
                          Jesteś w stanie na to pytanie odpowiedzieć?
                          • Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 21:30
                            cóż, żyję też z wiedzą, że komuniści z czerwonych khmerów w kambodży sa we
                            władzach kraju, że pol pot dożył szczęśliwie w spokoju, że bandyta Castro żyje
                            spokojnie. Świat jest w swojej istocie zły a życie większości ludzi wszystkich
                            pokoleń było zroszone potem, krwią i cierpieniem. Trzeba to zaakceptować, choć
                            często mam z tym problem, szczególnie że żyje mi się łatwo i szczęśliwie.
                            Drażni mnie jednak, gdy stawia się zbrodniarzy na piedestał, tak jak to zrobił
                            kwaśniewski a różne hieny uważają ludzi co uznali to za hańbę za idiotów,
                            faszystów, antysemitów czy starych dziadów.
                            W tym wątku przypomniałem barskiej która najwyraźniej żyje w innym świecie że
                            zbrodniarze wciąż żyją wśród nas.
                            Nie wspominam o kolesiach co mordowali księży jeszcze w latach 90tych, co zabili
                            śledczych z NIK, oraz o innych bandytów związanych wcześniej z pzpr czy
                            jaruzelskim czy kiszczakiem, czy z różnymi nowymi politykami. To nowe czasy,
                            akta tajne, nazwiska mało znane i tych bandytów nikt jeszcze na pomniki nie
                            wkłada. Ale kto wie...
                    • empi Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 06.07.10, 20:42
                      ok, wyłapałeś wszystkich, wyciąłeś w pień i co bezrobotny? :) Czym
                      byś się zajął? Starość szybko przychodzi. Na nic innego w życiu
                      czasu by Ci nie zostało. Tak jak im, tym ubekom itp. Im też ktoś
                      wmówił, że trzeba się pozbyć wrogów ludu itp., uwierzyli w to i
                      gorliwie bez skrupułów wykonywali swoją "misję" i trwają w tym
                      przekonaniu do końca dni swoich. Rozliczasz, masz swoją miarkę
                      sprawiedliwości. Twoi wnukowie też mogą zechcieć Cię za to rozliczyć
                      i osądzić. I tak w kółko.
                      pzdr.
                      • Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 21:34
                        nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi. Masz problem bo gw i salon uważa że nie
                        wolno rozliczać zbrodniarzy. No to nie rozliczajcie, postawcie też pomnik
                        mengele, w końcu na jego badaniach wiele firm farmaceutycznych się uczyło.
                        Ja nikogo nie łapię, staram się tylko poznać historię która była zakazana i za
                        której znajomość mordowano i więziono. To taki mój mały obowiązek wobec moich
                        potomków.
                        • Gość: JB Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 22:31
                          Ta "twoja" pseudohistoria ogłupia cie jeszcze bardziej niż to
                          mozliwe...
                          • Gość: j2 Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 22:55
                            rozumiem ale nie współczuję, w koncu ci którym służyłaś okazali się bandytami a
                            kryminalny system który pomagałaś budować nie istnieje.
                            • Gość: JB Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:16
                              Idiota.
                              • Gość: JB do j2 IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:20
                                Jak ty,durniu, kiedy o mnie niczego nie wiesz, mozesz tak oskarzac?
                                Chcesz sprawy sądowej? Mnie na to jeszcze stac!
                                • Gość: bosman szkoda dla..... IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:32
                                  poyeba czasu i słów. On woli zbrodniczy system jarkacza i ziobry którzy mają
                                  krew Blidy na rekach. Na sumieniu nie bo go nie mają.
                                  • Gość: j2 Re: szkoda dla..... IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:49
                                    komuszek wrócił z wakacji i zapomniał ze ja to pissu nie za bardzo?
                                    Zawsze możesz mi życzyć raka lub cos podobnego.
                                    • Gość: bosman nigdy nie życzyłem..... IP: 178.56.13.* 07.07.10, 15:48
                                      nikomu śmierci lub śmiertelnej choroby.
                                      • Gość: j2 Re: nigdy nie życzyłem..... IP: *.lublin.mm.pl 07.07.10, 16:17
                                        jasne jasne, wy komuszki to chodząca grzeczność i niewinność
                                        forum.gazeta.pl/forum/w,62,110487396,110781943,nigdy_tego_nie_robie_ale_tym_razem_.html
                                  • Gość: j2 zrońcie sobie barska i bosman łzę IP: *.lublin.mm.pl 08.07.10, 11:25
                                    bo w Szwecji oprócz zbrodniarza Michnika jest jeszcze funkcjonariusz UB Józef
                                    Gawerski

jest jeszcze oskarżony bandyta 81-letni Kazimierza K., b. funkcjonariusza Urzędu
                                    Bezpieczeństwa w Tczewie

oskarżony bandyta 78-letni Marian K., były funkcjonariusz Powiatowego Urzędu
                                    Bezpieczeństwa Publicznego w Mławie

jest bandyta Tadeusz G., były ubek z Rypina

jest bandyta Grzegorz S., pracownik UB w Augustowie

Jest ich jeszcze wielu
                                    Ale jak ktoś sobie udaje sklerozę to cóż zrobić.
                                • Gość: j2 Re: do j2 IP: *.lublin.mm.pl 06.07.10, 23:47
                                  pozew sądowy?
                                  Ciagle chwalisz tu ludzi z pzpr lub ludzi o których wiadomo że byli TW,
                                  zaprzeczasz oczywistym faktom wskazującym na zbrodnie komuchów. Pomijam już to
                                  że obrażasz mnie w każdym poście.
                                  Dla mnie pzpr była organizacją zbrodniczą. Kiedyś groziła mi ubecja a teraz
                                  jakaś nieznana mi osoba chwaląca kwaśniewskiego który dawał zbrodniczym ubekom
                                  ordery. Cóż, takie czasy
                                  • Gość: joannabarska Re: do j2 IP: *.lublin.mm.pl 07.07.10, 01:33
                                    Obrazić bałwana to sztuka. Blokuję Cię u siebie i nie będę
                                    czytała "mysli" psychopaty. Wal się!
        • Gość: adam Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.lublin.enterpol.pl 07.07.10, 12:55
          Zbrodni pochwalać nie można. Wytrzebienie czerwonych miało jednak
          pewne następstwa. Należy zauważyć, że trudno w Chile wykiełkować
          tendencjom komunizującym, brak chętnych do szerzenia w tym kraju
          komunistycznej zarazy. Niewątpliwie dzięki temu Chile zaliczamy do
          najbogatszych państw kontynentu.
          • tajnos.agentos Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 07.07.10, 13:50
            Gość portalu: adam napisał(a):

> komunistycznej zarazy. Niewątpliwie dzięki temu Chile zaliczamy do
            > najbogatszych państw kontynentu.

Niewątpliwie. Niewątpliwie również dzięki temu, do najbogatszych państw świata
            ostatnio zaczęto zaliczać Chiny.:DDD
            • Gość: aron Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: 91.200.94.* 08.07.10, 06:43
              no i o bialorusi zapomnieliście towarzyszu

takie tam bogactwo a wy ciągle siedzicie w tej Polsce i płacicie
              daniny klerowi
              • tajnos.agentos Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 08.07.10, 08:04
                Jeszcze tu jesteś, chłopku? Ja Ci radzę, póki czas, pakuj dupsko do busa i
                wypitalaj do Twojego guru KimDzongIla, gdzie nie ma hrabiów, ani nawet
                farbowanych kresowych szlachciurów, splamionych kolaboracją z zaborcami.
                • Gość: elak Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.10, 18:50
                  radzic to mozesz sobie konusie w kiblu, brudasie
                  • tajnos.agentos Re: A w Chile Kk za zbrodniarzami 12.07.10, 08:19
                    Gość portalu: elak napisał(a):

> radzic to mozesz sobie konusie w kiblu, brudasie

A Ty, co się wtrancasz, śmierdzielu, jak dywagujem z mojem forumowem przyjacielem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka