lucy_z 16.03.04, 13:02 Ciepło, miło wreszcie. Czapki z głów powiedziałam do siebie ;)) Niech jeszcze te resztki śniegu spłyną z trawników a z chodników woda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 17.03.04, 01:24 A u nas cieplutko bylo przez ostatnie tygodnie, zas dzisiaj caly dzien wilgotny snieg. I jak zapowiadaja na 8-em cali go bedzie;))) Casey Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 19.03.04, 16:16 Jeju, jak cieplutko, w samym swetrze mozna chodzić, a i tak bedzie za ciepło, w lecie bowiem przy tackich temperaturach łazi się nawet i w podkoszulkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 19.03.04, 20:58 Jednak takie nagłe ocieplenie to trochę wprawia czlowieka w szok ;)) Ubralam się na dwór jak na wczesną wiosnę, spociłam się jak mysz, ufff ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 19.03.04, 22:03 O, i w ten oto sposób doczekalismy się mili państwo pierwszej wiosennnej burzy, Włąsnie lunłęo jak z cebra, grzmi , błyska, chmury wydają z siebie jakieś ryki i pomruki...burza jak trzeba :))) Coś co ryże małpy lubia najbardziej :) A gdyby ta burza miesiąc póxniej przyszła wystawiłoby się wieeelki parasol i plastikowe krzesełka do sadu, wśród kwitnące jabłonie i by sie patrzyło... Kiedyś, dwa lata temu przesiedzieliśmy tak pól nocy :) Bo burza nie była jedna, to było całe stado burz a noc była cieplutka, majowa... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 20.03.04, 00:13 ryza_malpa1 napisała: > O, i w ten oto sposób doczekalismy się mili państwo pierwszej wiosennnej burzy, > Włąsnie lunłęo jak z cebra, grzmi , błyska, chmury wydają z siebie jakieś ryki > i pomruki...burza jak trzeba :))) Coś co ryże małpy lubia najbardziej :) > A gdyby ta burza miesiąc póxniej przyszła wystawiłoby się wieeelki parasol i > plastikowe krzesełka do sadu, wśród kwitnące jabłonie i by sie patrzyło... > Kiedyś, dwa lata temu przesiedzieliśmy tak pól nocy :) Bo burza nie była jedna, > > to było całe stado burz a noc była cieplutka, majowa... Swiat sie troszku poprzekrecal. Za moich dzieciakowych latow bylo, ze jak burza z pierunami wiosna przyszla to juz mozna bylo na bosaka biegac;)))) A przed pierunami tylko gromica ochronic........... Casey Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 20.03.04, 10:05 ...i wiankiem z czosnku :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 20.03.04, 10:29 Ryżeńka, broń Cię Boże w burzę siedzieć pod jabłonką! Cos Ty!!! Chcesz piorunem dostać??? ;) Teraz jest Was dwoje, pamiętaj!:)) Ja burzy nie lubię a pies wczoraj panicznie chował się po kątach i ział i trząsł się. A swoją drogą to niespotykane często zjawisko w marcu. lucy Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 22.03.04, 12:24 No słuchowisko było niezłe w ostatnie dni, jak nie burza z piorunami (i wizualnymi atrakcjami), to wicher tłuczący się od okien walczący o pierwszeństwo z dudniącym deszczem:) Ach, wiosna idzie, no idze!!!!:DDDD A ja chodziłam w sweterku i tez się pociłam, z utęsknieniem czekam na możliwość zrzucenia większości ciuchów wiosennych i przejście na letnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 23.03.04, 08:46 Cudownie na dworze. Pora brać się za okna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.03.04, 08:07 Ale u nas zlewa, cała Warszawa zaciagnięta mgłą i niskimi chmurami. To zastanawiające, ze w ostatnim roku dużo częściej niż w poprzednich latach Warszawę spowija gęsta mgła, kiedyś to się zdarzało bardzo rzadko, ostatnio (również przez cała zimę) było to na porządku niemal tygodniowym! Ciekawe z jakiej to przyczyny, nie? A na lubelszczyźnie też tak sie mzienia czy nie? Pozdrawiam, R. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.03.04, 08:59 Ronju,jestem zdziwiona, bo jak pisałam w innym wątku jest bardzo ładnie, swieci sloneczko. Wczoraj wieczorem padało. Ciekawa jestem czy i u nas tak się zrobi deszczowo. Mam zaplanowanie wyjście i muszę póxniej iść do miasta i to nie w jedno miejsce. Oby nie padało tylko. Miłego dnia Ci zyczę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.03.04, 18:14 Było ślicznie do popołudnia, ciepło i słonecznie. Teraz sie zachmurzyło i oziębiło ale nie pada. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 25.03.04, 13:55 A u nas znów mgła i mżawa i senie się robi, powieki same opadają nie zważając, czy to prac, czy nie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 26.03.04, 07:47 Buuuu, myślałam, ze sniega już nie zobaczę... A tu sypie... Co przy dodatniej temperaturze wyglada fatalnie... No ale wiosna i tak IDZIE!:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 26.03.04, 16:31 lucy_z napisała: > Ryżeńka, broń Cię Boże w burzę siedzieć pod jabłonką! Cos Ty!!! Chcesz piorunem > > dostać??? ;) E, obok jablonek ( malutkich) był odgromnik w postaci stogów z sianem :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 30.03.04, 09:44 Wróciła...wiosenka:)) Czas wskakiwać na okna i pucować ;) Ryża tylko Ty nie próbuj tego robić! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 30.03.04, 22:21 No własnie miałam zamiar...ale to nie w tym tygodniu bo w sobote staje przed Urzędnikiem Państwowym w celu założenia podstawowej komórki społecznej :\ Własnie wpadłam w popłoch bo stwierdziłam że w moim białym kompleciku z równie białym płaszczykiem wyglądam jak pielęgniarka :{ Chetnych na uroczystośc zapraszam na Mydło - POwidło na watek o wyjazdowym spotkaniu w kazimierzu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 30.03.04, 23:11 ryza_malpa1 napisała: > No własnie miałam zamiar...ale to nie w tym tygodniu bo w sobote staje przed > Urzędnikiem Państwowym w celu założenia podstawowej komórki społecznej :\ > Własnie wpadłam w popłoch bo stwierdziłam że w moim białym kompleciku z równie > białym płaszczykiem wyglądam jak pielęgniarka :{ > Chetnych na uroczystośc zapraszam na Mydło - POwidło na watek o wyjazdowym > spotkaniu w kazimierzu ;) Wiem, wiem Małpko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 31.03.04, 07:54 Pewnie dlatego skutecznie zamówilaś pogodę i wiemu komu mamy flaszkę w podziece stawiać za piekny weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 03.04.04, 19:37 Ale zimny wiatr!!!:( Zdradliwa pogoda:(( Cała moja rodzinka, ze mną włącZnie jest chora:((( Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 05.04.04, 16:45 oj było zimno, było, choć słońce okrutne również:) i ja niegramotna nie posmarowałam twarzy kremem ochronnym... Teraz łażę taka ciemna i z piegami:) Ale słonce, mrau mrau:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 16.04.04, 16:30 Och jak jest cieplutko:)) Oby weekend taki był. Ciekawa jestem Ronju czy przyjeżdżasz do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Wiosna, wiosna, wiosna 18.04.04, 19:10 no to pozastanawiajmy się nad tą wiosną razem: dziupla.org/FOTO/Wiosna/wiosna.html Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 18.04.04, 22:21 Ta Twoja wiosna Palkerku jest cudowna i taką bym juz chciała:) Niestety, dzisiaj to ona nie była taka, o nie:(( Ale oglądałam pogodę na cały tydzień i juz od wtorku, środy ma być ciepła wiosna:)) A Twoja wiosna "pojechała" za granicę;)) Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: Wiosna, wiosna, wiosna 22.04.04, 22:50 ruch w przyrodzie zrobił się niesamowity:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 23.04.04, 00:29 Och Ty robaczku !;) Ładnie tak podpatrywać?;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 16:52 lucy_z napisała: > Och Ty robaczku !;) > Ładnie tak podpatrywać?;) Ty tez podpatrzylas;))) Casey Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 17:32 Kazik, co Ty tu robisz o tej porze? Wolna sobota? Pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 18:19 lucy_z napisała: > Kazik, co Ty tu robisz o tej porze? Wolna sobota? > Pozdrawiam:))) Pora???? U mnie jest teraz poludnie;)))) Sobota jak zwykle wolna, na dodatek wzialem cztery dni urlopu ktore musze wykorzystac do konca tego miesiaca inaczej by przepadly. Zreszta tylko piec dni mi przysluguje po pierwszym roku pracy w obecnej firmie, wiec je wykorzystuje na chorobe.;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 19:26 kaz133 napisał: > Pora???? U mnie jest teraz poludnie;)))) > Sobota jak zwykle wolna, na dodatek wzialem cztery dni urlopu ktore musze > wykorzystac do konca tego miesiaca inaczej by przepadly. > Zreszta tylko piec dni mi przysluguje po pierwszym roku pracy w obecnej firmie, > > wiec je wykorzystuje na chorobe.;))) U nas urlopy nie przepadają, chyba że trzy lata miną i się nie wykorzysta ale zaden pracodawca do tego nie dopuszcza. Gdzieś w internecie czytałam, że jakies tornada nawiedziły Was? U Ciebie spokojnie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 20:41 Ten kraj jest tak wielki ze zawsze gdzies cos moze sie zdarzyc. Ostatnio w stanie Ilinois (blizej Belisariusa) bylo kilka ofiar smiertelnych. Zas niektore regiony tornada czy sztormy nawiedzaja dosyc czesto. U nas tj. na wybrzezu polnocno-wschodnim jest dzisiaj dosyc ladnie i slonecznie z troszko wiaterku;)) Co do urlopow to u nas niema ogolnokrajowych przepisow. W mojej firmie wszystko jest zalatwiane wg. umowy miedzy pracodawca a unia (zwiazek pracowniczy). Tak wiec urlop trzeba wykorzystac zas za niewykorzystane dni chorobowe po zakonczeniu roku zaplaca. W poprzedniej firmie za niewykorzystany urlop placono zas dni chorobowe przepadaly.;))) Casey. Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 25.04.04, 09:46 To kijowo. Jednak u nast jest to prostsze i bardziej bezpeiczne. Inna sprawa, że przy takim bezrobociu jak u nas, w ramach takiej umowy z pracodawcą nikt nie miałby urlopów...:) Ano wiosna:DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś