Dodaj do ulubionych

Wiosna, wiosna, wiosna

16.03.04, 13:02
Ciepło, miło wreszcie. Czapki z głów powiedziałam do siebie ;))
Niech jeszcze te resztki śniegu spłyną z trawników a z chodników woda.
Obserwuj wątek
    • kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 17.03.04, 01:24
      A u nas cieplutko bylo przez ostatnie tygodnie, zas dzisiaj caly dzien wilgotny
      snieg. I jak zapowiadaja na 8-em cali go bedzie;)))
      Casey
      • ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 19.03.04, 16:16
        Jeju, jak cieplutko, w samym swetrze mozna chodzić, a i tak bedzie za ciepło, w
        lecie bowiem przy tackich temperaturach łazi się nawet i w podkoszulkach:)
        • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 19.03.04, 20:58
          Jednak takie nagłe ocieplenie to trochę wprawia czlowieka w szok ;))
          Ubralam się na dwór jak na wczesną wiosnę, spociłam się jak mysz, ufff ;)
    • ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 19.03.04, 22:03
      O, i w ten oto sposób doczekalismy się mili państwo pierwszej wiosennnej burzy,
      Włąsnie lunłęo jak z cebra, grzmi , błyska, chmury wydają z siebie jakieś ryki
      i pomruki...burza jak trzeba :))) Coś co ryże małpy lubia najbardziej :)
      A gdyby ta burza miesiąc póxniej przyszła wystawiłoby się wieeelki parasol i
      plastikowe krzesełka do sadu, wśród kwitnące jabłonie i by sie patrzyło...
      Kiedyś, dwa lata temu przesiedzieliśmy tak pól nocy :) Bo burza nie była jedna,
      to było całe stado burz a noc była cieplutka, majowa...
      • kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 20.03.04, 00:13
        ryza_malpa1 napisała:

> O, i w ten oto sposób doczekalismy się mili państwo pierwszej wiosennnej
        burzy,
        > Włąsnie lunłęo jak z cebra, grzmi , błyska, chmury wydają z siebie jakieś
        ryki
        > i pomruki...burza jak trzeba :))) Coś co ryże małpy lubia najbardziej :)
        > A gdyby ta burza miesiąc póxniej przyszła wystawiłoby się wieeelki parasol i
        > plastikowe krzesełka do sadu, wśród kwitnące jabłonie i by sie patrzyło...
        > Kiedyś, dwa lata temu przesiedzieliśmy tak pól nocy :) Bo burza nie była
        jedna,
        >
        > to było całe stado burz a noc była cieplutka, majowa...

Swiat sie troszku poprzekrecal. Za moich dzieciakowych latow bylo, ze jak burza
        z pierunami wiosna przyszla to juz mozna bylo na bosaka biegac;))))
        A przed pierunami tylko gromica ochronic...........
        Casey
        • ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 20.03.04, 10:05
          ...i wiankiem z czosnku :)
          • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 20.03.04, 10:29
            Ryżeńka, broń Cię Boże w burzę siedzieć pod jabłonką! Cos Ty!!! Chcesz piorunem
            dostać??? ;) Teraz jest Was dwoje, pamiętaj!:))

Ja burzy nie lubię a pies wczoraj panicznie chował się po kątach i ział i
            trząsł się.
            A swoją drogą to niespotykane często zjawisko w marcu.
            lucy
            • ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 22.03.04, 12:24
              No słuchowisko było niezłe w ostatnie dni, jak nie burza z piorunami (i
              wizualnymi atrakcjami), to wicher tłuczący się od okien walczący o
              pierwszeństwo z dudniącym deszczem:)
              Ach, wiosna idzie, no idze!!!!:DDDD
              A ja chodziłam w sweterku i tez się pociłam, z utęsknieniem czekam na możliwość
              zrzucenia większości ciuchów wiosennych i przejście na letnie:)
              • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 23.03.04, 08:46
                Cudownie na dworze. Pora brać się za okna ;)
                • ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.03.04, 08:07
                  Ale u nas zlewa, cała Warszawa zaciagnięta mgłą i niskimi chmurami. To
                  zastanawiające, ze w ostatnim roku dużo częściej niż w poprzednich latach
                  Warszawę spowija gęsta mgła, kiedyś to się zdarzało bardzo rzadko, ostatnio
                  (również przez cała zimę) było to na porządku niemal tygodniowym!
                  Ciekawe z jakiej to przyczyny, nie?
                  A na lubelszczyźnie też tak sie mzienia czy nie?
                  Pozdrawiam,
                  R.
                  • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.03.04, 08:59
                    Ronju,jestem zdziwiona, bo jak pisałam w innym wątku jest bardzo ładnie, swieci
                    sloneczko. Wczoraj wieczorem padało. Ciekawa jestem czy i u nas tak się zrobi
                    deszczowo. Mam zaplanowanie wyjście i muszę póxniej iść do miasta i to nie w
                    jedno miejsce. Oby nie padało tylko.
                    Miłego dnia Ci zyczę:))
                    • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.03.04, 18:14
                      Było ślicznie do popołudnia, ciepło i słonecznie. Teraz sie zachmurzyło i
                      oziębiło ale nie pada.
                      • ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 25.03.04, 13:55
                        A u nas znów mgła i mżawa i senie się robi, powieki same opadają nie zważając,
                        czy to prac, czy nie:-)
                        • ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 26.03.04, 07:47
                          Buuuu, myślałam, ze sniega już nie zobaczę... A tu sypie... Co przy dodatniej
                          temperaturze wyglada fatalnie...
                          No ale wiosna i tak IDZIE!:DDD
            • ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 26.03.04, 16:31
              lucy_z napisała:

> Ryżeńka, broń Cię Boże w burzę siedzieć pod jabłonką! Cos Ty!!! Chcesz
              piorunem
              >
              > dostać??? ;)

E, obok jablonek ( malutkich) był odgromnik w postaci stogów z sianem :)
              • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 30.03.04, 09:44
                Wróciła...wiosenka:))
                Czas wskakiwać na okna i pucować ;)
                Ryża tylko Ty nie próbuj tego robić! ;)
                • ryza_malpa1 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 30.03.04, 22:21
                  No własnie miałam zamiar...ale to nie w tym tygodniu bo w sobote staje przed
                  Urzędnikiem Państwowym w celu założenia podstawowej komórki społecznej :\
                  Własnie wpadłam w popłoch bo stwierdziłam że w moim białym kompleciku z równie
                  białym płaszczykiem wyglądam jak pielęgniarka :{
                  Chetnych na uroczystośc zapraszam na Mydło - POwidło na watek o wyjazdowym
                  spotkaniu w kazimierzu ;)
                  • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 30.03.04, 23:11
                    ryza_malpa1 napisała:

> No własnie miałam zamiar...ale to nie w tym tygodniu bo w sobote staje przed
                    > Urzędnikiem Państwowym w celu założenia podstawowej komórki społecznej :\
                    > Własnie wpadłam w popłoch bo stwierdziłam że w moim białym kompleciku z
                    równie
                    > białym płaszczykiem wyglądam jak pielęgniarka :{
                    > Chetnych na uroczystośc zapraszam na Mydło - POwidło na watek o wyjazdowym
                    > spotkaniu w kazimierzu ;)

Wiem, wiem Małpko:))
                    • ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 31.03.04, 07:54
                      Pewnie dlatego skutecznie zamówilaś pogodę i wiemu komu mamy flaszkę w podziece
                      stawiać za piekny weekend:)
                      • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 03.04.04, 19:37
                        Ale zimny wiatr!!!:( Zdradliwa pogoda:((
                        Cała moja rodzinka, ze mną włącZnie jest chora:(((
                        • ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 05.04.04, 16:45
                          oj było zimno, było, choć słońce okrutne również:) i ja niegramotna nie
                          posmarowałam twarzy kremem ochronnym... Teraz łażę taka ciemna i z piegami:)
                          Ale słonce, mrau mrau:)
                          • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 16.04.04, 16:30
                            Och jak jest cieplutko:)) Oby weekend taki był. Ciekawa jestem Ronju czy
                            przyjeżdżasz do domu?
                            • palker Re: Wiosna, wiosna, wiosna 18.04.04, 19:10
                              no to pozastanawiajmy się nad tą wiosną razem:
                              dziupla.org/FOTO/Wiosna/wiosna.html
                              • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 18.04.04, 22:21
                                Ta Twoja wiosna Palkerku jest cudowna i taką bym juz chciała:) Niestety,
                                dzisiaj to ona nie była taka, o nie:((
                                Ale oglądałam pogodę na cały tydzień i juz od wtorku, środy ma być ciepła
                                wiosna:))

A Twoja wiosna "pojechała" za granicę;))
                                • palker Re: Wiosna, wiosna, wiosna 22.04.04, 22:50
                                  ruch w przyrodzie zrobił się niesamowity:-)
                                  • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 23.04.04, 00:29
                                    Och Ty robaczku !;)
                                    Ładnie tak podpatrywać?;)
                                    • kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 16:52
                                      lucy_z napisała:

> Och Ty robaczku !;)
                                      > Ładnie tak podpatrywać?;)

Ty tez podpatrzylas;)))

Casey
                                      • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 17:32
                                        Kazik, co Ty tu robisz o tej porze? Wolna sobota?
                                        Pozdrawiam:)))
                                        • kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 18:19
                                          lucy_z napisała:

> Kazik, co Ty tu robisz o tej porze? Wolna sobota?
                                          > Pozdrawiam:)))

Pora???? U mnie jest teraz poludnie;))))
                                          Sobota jak zwykle wolna, na dodatek wzialem cztery dni urlopu ktore musze
                                          wykorzystac do konca tego miesiaca inaczej by przepadly.
                                          Zreszta tylko piec dni mi przysluguje po pierwszym roku pracy w obecnej firmie,
                                          wiec je wykorzystuje na chorobe.;)))
                                          • lucy_z Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 19:26
                                            kaz133 napisał:

> Pora???? U mnie jest teraz poludnie;))))
                                            > Sobota jak zwykle wolna, na dodatek wzialem cztery dni urlopu ktore musze
                                            > wykorzystac do konca tego miesiaca inaczej by przepadly.
                                            > Zreszta tylko piec dni mi przysluguje po pierwszym roku pracy w obecnej
                                            firmie,
                                            >
                                            > wiec je wykorzystuje na chorobe.;)))

U nas urlopy nie przepadają, chyba że trzy lata miną i się nie wykorzysta ale
                                            zaden pracodawca do tego nie dopuszcza.
                                            Gdzieś w internecie czytałam, że jakies tornada nawiedziły Was? U Ciebie
                                            spokojnie?
                                            • kaz133 Re: Wiosna, wiosna, wiosna 24.04.04, 20:41
                                              Ten kraj jest tak wielki ze zawsze gdzies cos moze sie zdarzyc. Ostatnio w
                                              stanie Ilinois (blizej Belisariusa) bylo kilka ofiar smiertelnych.
                                              Zas niektore regiony tornada czy sztormy nawiedzaja dosyc czesto.
                                              U nas tj. na wybrzezu polnocno-wschodnim jest dzisiaj dosyc ladnie i slonecznie
                                              z troszko wiaterku;))

Co do urlopow to u nas niema ogolnokrajowych przepisow. W mojej firmie wszystko
                                              jest zalatwiane wg. umowy miedzy pracodawca a unia (zwiazek pracowniczy).
                                              Tak wiec urlop trzeba wykorzystac zas za niewykorzystane dni chorobowe po
                                              zakonczeniu roku zaplaca.

W poprzedniej firmie za niewykorzystany urlop placono zas dni chorobowe
                                              przepadaly.;)))
                                              Casey.
                                              • ronja Re: Wiosna, wiosna, wiosna 25.04.04, 09:46
                                                To kijowo. Jednak u nast jest to prostsze i bardziej bezpeiczne. Inna sprawa,
                                                że przy takim bezrobociu jak u nas, w ramach takiej umowy z pracodawcą nikt nie
                                                miałby urlopów...:)
                                                Ano wiosna:DDDDDDDDDDDDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka