przemek.leniak 26.07.10, 23:37 Bolesław Stelmach... czasem współczuję temu miastu... bardziej niż zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rilian Re: Rillian powiedz coś 29.07.10, 20:31 mam net nieregularnie. mówię: sto tysięcy za taki pomnik to świadectwo czyjegoś ograniczenia umysłowego. ktoś się nie nadaje na swoje stanowisko. podobnie jak dajmy na to jakiśtam prezes lokalnego nfz określający, że przeszczep serca u pacjentki x jest dopuszczalny, pod warunkiem, że nie cena nie przekroczy 10.000 zł. chora rzeczywistość, w której zamówienie na ważne dzieło otrzymuje ten, który umie pociąć koszty maksymalnie. marcewicz czy inny dźwigaj. proponując tandetę. ale widzimy to nie tylko w lublinie, ale i w większych miastach i przy zamówieniach nie tylko na pomniki, ale i muzea, galerie, świątynie opatrzności... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak o własnie... 29.07.10, 20:45 hmm nie wiem ile kosztował pomnik na Majdanku ten będacy bramą ile mauzoleum? jak to przeliczyć na dzisiejsze tez nie wiem trudno mi ocenić pomysł Stelmacha jego architektura mi się zwyczajnie nie podoba wkurza mnie w całej tej sprawie to że Stelmach jest zawsze i choćby nie wiem co zawsze cos realzuje od blaszanego lidla na Diamentowej poprzez CSK (w którym godzi się na blaszak miom ze projekt był inny) po pomnik którego główną funkcją ma być jak z tekstu wynika przechowywanie ziemi z budowy... moze to jest sliczne a moze po prostu to projekty swojaka - kumpla ja myśle ze to drugie raczej tymczasem taki pomnik czy budynek stoi wiele lat czy warto stawiac byle co? jesli chodzi tylko o kasę albo o to by zarobił psiapsiół - nie ma dwu zdań i tak to zrobią... ... gdyby chodziło faktycznie o coś innego to warto byłoby poczekać i pieniadze pozbierać koniec końców pomnik na Majdanku czy Mauzoleum też nie powstały od razu... a za te 100 tys. lepiej byłoby kupić ładne ogrodzenie i postawić choć miniaturkę przyszłego pomnika Odpowiedz Link Zgłoś
wiseandclever poszukajcie pieniędzy w USA i Izraelu 26.07.10, 23:54 myślę, że bez problemu dorzucą brakujące 500 tys żeby to miało ręce i nogi, tym bardziej, że po wypłacie odszkodowania za Jesziwę w latach 60 XX w. hojni Polacy zwrócili spłaconą już nieruchomość w naturze, czy ktoś rozmawia o finansowaniu takich przedsięwzięć z Gminą Żydowską ? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak hi hi no cos ty? 27.07.10, 00:06 to po kiego grzyba (skoro juz tyle o kwestiach gejowskich piszę ostatnio) Stelmach bywa na winku u Palikota? żeby sie ktoś wysupłał z pieniazków i zeby się nie udało tak ślicznie "rozminąć z oczekiwaniami odbiorców"? daj spokój tanio i swój dostanie kasę... i ziemie z pod hipermarketu na podzamczu bedzie gdzie umiescić hipermarket zaprojektuje jaka firma? no zgadnij... i Partnerzy... ... w kinie w Lublinie wiseandclever żebyś wiedział... ;-) a swoja droga jak ten tekst pójdzie z taka treścią do druku to się posikam ze śmiechu... Dlaczego Stelmach nie wygrał? a nie wygrał? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak winno byc 27.07.10, 00:18 W kinie w Lublinie za szybki enter mam ;-P Stelmach jest troche ja pewien architekt - Albert S. tez robił Nowy ...in i też dzięki protektorowi... " Architektura powinna być monumentalna i obrazowa, wypełnianie funkcji reprezentacyjnych i propagandowych wymaga wrażenia trwałości i stabilności." ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Stelmach Stelmach Stelmach..... IP: *.centertel.pl 27.07.10, 08:29 Lublin Stelmachem stoi (czy leży)? Po wała tan konkurs - pic na wodę, fotomontaż? Kasiorka dla swojaka? - jak zwykle. Poza tym na to klepisko pies z kulawą nogą nie zajrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.leniak ejże ejże 27.07.10, 15:48 forum podupadło to prawda moderacja ech... ale tak czy siak za wcześnie myśleć o takim sarkofagu... Odpowiedz Link Zgłoś