Dodaj do ulubionych

Rozwód na lewicy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.04, 23:35
Nareszcie, w końcu może powstanie nowoczesna lewica, bo od tego całego sld to
już się tylko chciało płakać. Mam nadzieję, że sld się szybko rozwiąże. Ja
będę głosował na SDPL
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Rozwód na lewicy 29.03.04, 00:32
      Popieram działania zmierzające do otwarcia przestrzeni politycznej, nie tylko
      dla nowych, młodych, ale przede wszystkim - dla tzw. "nieskażonych". Ale co do
      pewnych osób, które chcą się tu na nowo "załapać", mam swoje zastrzeżenia.
      Chciałbym, na ten przykład dowiedzieć się, dlaczego pewna "równowaga sił" w
      Rada Miejskiej została tak definitywnie rozwalona, że obecnie już każda
      propozycja Pruszkowskiego i PiR przechodzi w głosowaniu? I czy radni, którzy
      ulegli ofercie "stołek za głos" i rozsadzili w miarę silną, lewicową opozycję w
      naszym samorządzie, nie znaleźli swego miejsca w nowej formacji? I jak można im
      zaufać?
      • Gość: odin Re: Rozwód na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 00:52
        Jaka równowaga sił ??? PiR ma największy klub i prezydenta więc robi co mu się
        tylko podoba. Równowagi sił nigdy nie było i nie będzie, aż do następnych
        wyborów, w których "mądrzy" lublinianie znowu wybiorą oszołomów z Ligi i PiSu.
        Lewica maiała dotąd 12 radnych, a resztę stanowiła prawica. Taka albo inna.
        Równowagę może będziesz miał jak zagłosujesz w następnych wyborach na lewicę. I
        mam nadzieję nie będzie to SLD...
        • dociek Re: Rozwód na lewicy 29.03.04, 01:19
          Wprawdzie chwiejna i nie zawsze z przewagą, ale znaczna opozycja była. Obecnie,
          po wiadomych roszadach, nie ma jej już wcale. Niech przykładem Ci będzie
          głosowanie w sprawie zawłaszczenia na siłę giełdy w Elizówce: 22 przeciwko 6.
          • Gość: odin Re: Rozwód na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 01:29
            No rzeczywiście bardzo to było polityczne głosowanie :))) Jeśli opozycja ma za
            zadanie głosować przeciwko wszystkiemu za czym głosują rządzący to w tym kraju
            nigdy nie będzie normalnie.
            • Gość: Maria Re: Rozwód na lewicy IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 29.03.04, 04:27
              Boje sie ,ze motloch znowu zaglosuje za nowym odlamem SLD- czli chwastem - z
              Bermanem na czele.Niby demokracja, a Borowski vel Berman nie przyznaje sie do
              swojego nazwiska? Dlaczego? Moze motloch odpowie?
              • dociek Re: Rozwód na lewicy 29.03.04, 06:42
                Gość portalu: Maria napisał(a):

> Boje sie ,ze motloch znowu zaglosuje za nowym odlamem SLD- czli chwastem - z
                > Bermanem na czele.Niby demokracja, a Borowski vel Berman nie przyznaje sie
                do
                > swojego nazwiska? Dlaczego? Moze motloch odpowie?

Motłoch ma odpowiadać? W Lublinie jest jednie lumpenproletariat, a ten nawet
                nie pojmuje, co tu jakiś pomiot wypisuje.
      • Gość: Super DJ Heniu Re: Rozwód na lewicy IP: *.wspa.edu.pl 29.03.04, 17:03
        Ale Doćku ilu u nas jest nieskażonych. 95% społeczeństwa przyjęło chrzest w
        kościele Katolickim to chyba nie są oni nieskażeni, nie?

Słyszałem, że nawet poseł Kasznia jest ochrzczony a przecież w nim nasza
        nadzieja, prawda? :-)
    • Gość: Obserwator Re: Rozwód na lewicy IP: *.net.pl 29.03.04, 08:13
      Panowie Kurczuk i Złomaniec, nie kryjecie żalu ! Oczywiście bo nie będzie kim
      rządzić i straci się stołeczki a perspektywa nowych wyborów nie będzie
      wyglądała dla Was dobrze. Panowie baronowie poddani wypowiedzieli
      posłuszeństwo. Panie Kurczuk powinien się Pan zastanawiać ale w czasie kiedy
      były wybory parlamentarne i na nowego przewodniczącego SLD w Lublinie, gdzie to
      Pan wystawiał kandydatów, a osoby, które chciały kandydować bez Pana zgody nie
      miały szans lub bały się zgłosić swojej kandydatury. Pana czas dobiegł końca i
      bardzo dobrze. Jako "Wybitny Prawnik" napewno znajdzie jakieś zatrudnienie oby
      tylko nie w Lublinie. A przy okazii co Pan zrobił w sprawie wcześniej
      publikowanych skandali w lubelskim świecie prawniczm. Z doniesień prasowych
      wynika, że większość wymienianych osób została awansowana. Rozumiem, że
      szykował Pan sobie zaplecze.
      • Gość: Enter Re: Rozwód na lewicy IP: *.cyberbajt.pl / 217.97.240.* 29.03.04, 10:08
        A co zrobił Pan Poseł Byra w sprawie skandalu w zamojskiej policji.
    • Gość: Enter Re: Rozwód na lewicy IP: *.cyberbajt.pl / *.wenus.cyberbajt.pl 29.03.04, 10:05
      Do Polaków - Rebeka Sommer.Wybierajcie ,głosujcie a wasze dzieci bedą
      żebrakami.
      • Gość: demaskator Re: Rozwód na lewicy IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.04, 11:18
        Rozszyfrowuję gości niniejszego forum: Maria - sam nick mówi nam o tym, że to
        żydówka i nawet się nie kryje. Na pewno ma na nazwisko Silbersztajn, a pan
        Enter to Emelech Terenbaum, znany lubelski żyd i syjonista. Kolejni żydzi
        wpisujcie się będę was wszystkich demaskował :)))))
        • Gość: Enter Re: Rozwód na lewicy IP: *.cyberbajt.pl / *.wenus.cyberbajt.pl 29.03.04, 13:03
          JESTEM POLAKIEM NIC NIE MAM DO ŻYDÓW .jestem przeciwnikiem obłułudników.
    • Gość: Inez Re: Rozwód na lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.04, 21:10
      Z sld odeszla zdaje sie najbardziej skompromitowana i nieporadna grupa
      dzialaczy. Wlasciciele wielkich firm budowlanych, posiadacze ogromnych
      latyfundiow rolnych, podejrzewani przez prokurature o lapownictwo,
      skompromitowani glosowaniami w radzie miejskiej Lublina, chorobliwie cierpiacy
      na brak eksponowanych stanowisk w administracji samorzadowej wojewodztwa oraz
      polityczni outsiderzy.
      • Gość: polityk Re: Rozwód na lewicy IP: *.net.pl 30.03.04, 14:02
        Pani lub Panie Inez piszesz głupoty. Z tresci listu wnioskuję,że jesteś
        usadowniony /a/ na stołeczku przez SLD i stołeczek wymyka sie spod cześci ciała
        do tego przeznaczonej. Twoja frustracja i brak perspektyw trwania w
        skompromitowanym ukladzie SLD-owskim ową frustrację powoduje i ją wzmaga. Masz
        problem idź do Pana Barona, równiż sfrustrowanego pomniejszeniem stada i
        perspektywą odejścia w niebyt polityczny. Co do podejrzeń przez prokuraturę to
        zastanów sie kto ten skompromitowany układ w prokuraturze utrzymuje, awansując
        osoby wielokrotnie wymieniane w doniesieniach prasowych tak w prasie lokalnej
        jak i jak krajowej bynajmiej nie superlatywach.
      • Gość: zorbi Re: Rozwód na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 16:45
        Inez zapomniałaś dodać, że w nowej partii znaleźli się też żydzi, masoni,
        pedały, cykliści, filateliści, wywrotowcy spod znaku Hupki i Czai,
        rewizjoniści, postmoderniści, męskie szowinistyczne świnie, lesbijki, agenci
        obcych wywiadów, mordercy Kennedy'ego, Elvis Presley, agenci Moulder i Scully,
        Yeti, Smok Wawelski, faceci w czerni i Winnetou. Wciąż wachają się członkowie
        Cosa Nostra, Batman, rosyjscy biznesmeni, Kubuś Puchatek i Ozzy Osbourne. Nie
        bój się jednak Inez. Twojego stołka z nadania SLD nikt nie ruszy bo ciebie
        mógłby zastąpić tylko Koziołek Matołek, a on nie chce się mieszać do polityki.
        • empi Re: Rozwód na lewicy 30.03.04, 18:18
          a co powiesz o Bolku i Lolku?. Dla mnie oni też są podejrzani.
          pzdr.
          • Gość: zorbi Re: Rozwód na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 20:55
            Z tego co wiem Lolek planuje odejście, a Bolek zostaje. Z najnowszych wieści
            jakie mam od Inez wiem, że szykuje się do odejścia Hegemon z gromadą zbójcerzy
            ale skoro, jak twierdzi Inez, jest tam już Kajko i Kokosz to sądzę, że ich nie
            przyjmą. Inez wspomniała także o Keanu Reevsie ale jego na pewno nie przyjmą bo
            podobno był adwokatem jakiegoś diabła.
            pozdro.
            • empi Re: Rozwód na lewicy 30.03.04, 22:21
              Widzę, że jesteś dobrze zorientowany. Mam prośbę, powiedz mi co robi tam w
              kuluarach "zajac nu`pagadi", przez moment przewinął mi się. Jastem tym szczerze
              zmartwiony bo jakby było to prawdą, Inez mogłaby mieć rację. W tej bajce
              chociaż. Tak sobie myślę, że i ona marzy o tym by powędrować za innymi.
              pzdr.
              • dociek Re: Rozwód na lewicy 31.03.04, 00:01
                Zajc siedzi w pierdlu, w Korei Północnej za wyjadanie trawy wiernym oddziałom
                Kim Dzong Ila, a Nu'pagadi załapał się na niezłą fuchę w Gazpromie. I poza tym
                jest właścicielem i rabinem kilku synagog na Wyspie Wielkanocnej.
                • Gość: zorbi Re: Rozwód na lewicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.04, 00:09
                  Inez ma lepsze informacje ode mnie :(( Ale cóż studiowała na najlepszych
                  uczelniach (WUML i ANS) Poza tym ma świetne kontakty z niektórymi mędrcami
                  syjonu. Przekazali oni jej pewne protokoły wraz z tajnymi materiałami STASI.
                  Dlatego wie wszystko, a przede wszystkim o siatce żydowskiej w naszym kraju.
                  Uważajcie bo niedługo rozszyfruje naszą eskimoską siatkę i będziemy zgubieni.
                  pzdr.
      • Gość: zorientowana Re: Rozwód na lewicy IP: *.metow.sdi.tpnet.pl 30.03.04, 21:55
        Jakie latyfundia? Jakie kompromitacje? Czy Ty w ogóle wiesz coś o tych ludziach? Zanim kogoś skrytykujesz, najpierw pomyśl i sprawdź, czy to co piszesz jest prawdą. Bo krytyka pt. "nie, bo nie" kompromituje tylko Ciebie...
    • Gość: Polan Re: Rozwód na lewicy - dziel i rzadz !!! IP: 202.67.90.* 29.03.04, 22:43
      O czym ty mowisz - o nazwie partii na czele z zydem Borowskim vel Bermanem ?
      ze to bedzie uczciwa lewica ???????????????????????????????????

Ta sama banda pod inna nazwa, a Polacy znow uwierza ze im ona manne zesle ....

jak nie UW to SLD- SP czy AWS a moze postawic na NAROD POLSKI - partie
      narodowa , moze to jest ta ktora szukamy ?????
      • Gość: demaskator Re: Rozwód na lewicy - dziel i rzadz !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.04, 16:56
        Rozszyfrowuję nick Polan. Jak donosi Mossad pod tym pseudonimem ukrywa się
        Nolan Pinkas, rezydent Szin Bet w Polsce :))) Czy wszyscy w tym kraju to
        żydzi ? A co z zalewającą nas falą Apaczów i Czukczów ? Podobno już są w
        rządzie. Podobno nowy premier miał babkę Czukczę. Nie wolno do tego dopuścić,
        żeby taki pomiot był premierem !!! Czukcze na Czukocję ! Syjoniści do Syjamu !
        Księża na Księżyc ! Sowieci do domu ! A Polacy na Warkę !!!
      • dociek Re: Rozwód na lewicy - dziel i rzadz !!! 31.03.04, 00:07
        Gość portalu: Polan napisał(a):

> O czym ty mowisz - o nazwie partii na czele z zydem Borowskim vel Bermanem ?
        > ze to bedzie uczciwa lewica ???????????????????????????????????
        >
        > Ta sama banda pod inna nazwa, a Polacy znow uwierza ze im ona manne zesle ....
        >
        > jak nie UW to SLD- SP czy AWS a moze postawic na NAROD POLSKI - partie
        > narodowa , moze to jest ta ktora szukamy ?????

Kiedyś propagowano hasło reklamowe: "Polam i wszystko jasne!" Teraz mi tu
        pasuje: "Polan i mroczna sfera!".
        Pan Polan zgubił sobie jakąś partię?! Trudno sie dziwić. W takiej ciemnocie.
        • empi Re: Rozwód na lewicy - dziel i rzadz !!! 31.03.04, 08:28
          Polan znasz ty Światowida?.
          pzdr.
    • Gość: Polityk Re: Rozwód na lewicy IP: *.net.pl 30.03.04, 16:40
      Zwracam sie do wszystkich rozmówców eksponującym swoje poglądy w stosunku do
      żydów; W każdym polityku widzicie żyda, wasze wypowiedzi nasączone są
      nienawiścią i są zapewne wyrazem wdrażania przez Was przesłań naszego Wielkiego
      Polaka Papieża, który wielokrotnie apeluje o miłość, pomoc bliźnim, walkę z
      uprzedzeniami rasowymi i narodowościowymi. Napewno też nie lubicie murzynów,
      eskimosów a szczególnie ruskich i ukraińców. Zastanówcie się Wy pseudo
      katolicy, a czas jest ku temu odpowiedni. Jest okres wielkiego postu. Ale dla
      Was komunia to jak wypicie jednego piwa i zaczniecie się zastanawiać jak
      staniecie nad grobem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka