Dodaj do ulubionych

Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G...

17.09.10, 18:57
Chamska reakcja PRyszczatych z TVN na wypowiedź Szeryfa Sanepidu potwierdza moim zdaniem opinię, że TVN PLANOWO odstrzelił tę knajpę. Zrealizowano scenariusz. Jeśli dorzucić do tego przejęcie przez Magdę Gessler lokali Adama Gesslera, który ma 20 mln zł niezapłaconego podatku (a przejęcie uniemożliwia ściągnięcie należności) to tą wątpliwą kucharą powinno raczej zająć się nowe CBA, a sanepid wtedy niech robi swoje na zapleczach.
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.tktelekom.pl 17.09.10, 19:20
      Robimy już drugi sezon "Kuchennych rewolucji" i jak dotąd nikt wcześniej nie miał takich zastrzeżeń

Wysokich lotów merytoryczny argument...
      • Gość: Ja Tłusta Gessler do łaźni IP: 178.73.49.* 17.09.10, 19:42
        Obleśna starucha
        • cygan37 Re: Tłusta Gessler do łaźni 17.09.10, 19:47
          a ty cham.
          • Gość: Ja Re: Tłusta Gessler do łaźni IP: 178.73.49.* 17.09.10, 20:26
            Też cię kocham
            • Gość: polonez brulez Myslę że gesslerowa zesrała się w TVN z sobie tyl IP: 193.238.180.* 17.09.10, 21:07
              ko znanych powodów na tę knajpę. Ewidentnie chce im zaszkodzić. Nie wiem o co chodzi w tym programie ale burgera dostała z pewnością pierwszorzędnego, jakby była I Sekretarzem. Po prostu dla własnego włascicieli interesu. Kto lub co za tą larwą stoi?
          • wojec Re: Tłusta Gessler do łaźni 17.09.10, 22:03

cygan37 napisał:

> a ty cham.

jemu przejdzie -a ona pozostanie obleśną staruchą i to coraz STARSZĄ!!!!
            • Gość: ciotka-ltd A ty bedziesz z kazdym rokiem mlodszy? IP: *.197.160.66.threembb.co.uk 21.09.10, 18:43
              Gratuluje.
              Niemniej Gesslerowa to okropna malpa -i zawsze taka byla.
              Te dlugie kudly za diabla nie pasuja do jej wieku, ale podejrzewam ze tlustawa jest celowo - kobieta pod szescdziesiatke po prostu wyglada mlodziej z pewna 'puszystoscia'.
          • Gość: ciotka-ltd Dobrze sie trzyma jak na nieomal 60-tke. IP: *.197.160.66.threembb.co.uk 21.09.10, 18:38
            To rocznik 1953, moze i starszy. Niemniej jej kopiowanie Gordona Ramsey'a jest do pupy i nie sadze by wiecej durni do swego programu znalazla:)
      • zeus98 Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 20.09.10, 12:33
        Gość portalu: q napisał(a):

> Robimy już drugi sezon "Kuchennych rewolucji" i jak dotąd nikt wcześniej nie mi
        > ał takich zastrzeżeń
        >
        > Wysokich lotów merytoryczny argument...
        Jako osoba pracująca w "żywności" sama Pani powinna wiedzieć co Pani wolno, a czego nie powinna Pani robić. Zasady dla wszystkich są jednakowe, a patrząc na szkoleniowy charakter Pani programu powinna Pani być wzorem dla innych.
    • Gość: gość Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 19:22
      a co ma jej szwagier do jej biznesu?!
      człowieku oglądałeś ten program??? widziałeś Pana Szefa nie radzącego sobie nawet z przywieziem na czas polędwicy bo mu "budzik nie zaadzwonił". oskarzający bezpodstawnie swoich pracowników o narkomanię /imo powinni złożyć pozew cywilny/.
      Brak szacunku wobec pracowników, brak pomysłu na wlasny biznes, brak umiejętności uczenia sie od innych. DNO Burger....
    • mal49 Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 19:24
      skrzydełko, nóżka, czy loczki Gessler?
      • Gość: Ja Brudek zza paznokci IP: 178.73.49.* 17.09.10, 19:44
        Tłusta, oblesna starucha
        • Gość: do Ja - Re: Brudek zza paznokci IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 19:54
          Panie Jeszburger-alez Ci poszła w pięty cooo?
          hahahahaha
        • Gość: gość do Ja IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 19:57
          bo nie wiem dlaczego poprzedni post skasowano....

nieźle Ci zalazła za skórę co?? Panie Jeszburger?!
          • Gość: Ja Re: do Ja IP: 178.73.49.* 17.09.10, 20:27
            Ty chyba jesteś z PiSu
            • Gość: gość Re: do Ja IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 20:30
              strzeliłeś jak każdy łysy grzywką o kant kuli
        • Gość: virgo Re: Brudek zza paznokci IP: *.dhcp.embarqhsd.net 17.09.10, 20:08
          "Tłusta, oblesna starucha"

A moze tak cos do rzeczy?

P.S. Brak czystosci i uprzejmosci w lubelskiej gastronomii
          to rzecz znana juz od bardzo, bardzo dawna!
          • Gość: turysta Re: Brudek zza paznokci IP: *.chello.pl 17.09.10, 21:24
            dlatego nie jezdzimy do Lublina, bo na głodnaiaka cały dzien nie da rady zwiedzac miasto
            • Gość: bosman i dzięki Bogu turysto... IP: *.centertel.pl 20.09.10, 10:37
              Po co nam w Lublinie dziadostwo żrące hamburgery. Na dobre żarełko cie nie stać, zresztą nie docenisz smaku i jakości bo nie masz porównania - przecież pożerasz tylko "chemię"
          • Gość: bosman jeśli virgo szwendasz się... IP: *.centertel.pl 20.09.10, 10:34
            po spelunach i fast foodach bo na przyzwoitą restauracje cię nie stać, to się nie dziw.
    • Gość: bbb Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.4web.pl 17.09.10, 19:24
      znowu ktoś czegoś nie doczytał - pani Gessler nie przejęła restauracji od pana Gesslera tylko przejęła od miasta lokal, w którym wcześniej był pan Gessler
      tak samo kłamstwem jest, że upadła lubelska knajpa pani Gessler - otóż lokal był prowadzony na zasadzie franczyzy i w związku z niedotrzymaniem przez prowadzących lokal warunków franczyzy, prawo do korzystania z marki pani Gessler zostało im odebrane
      poza tym, warto zeby niektózy poczytali. który lokal należy do którego Gesslera (Magda, Marta, Adam - nie powiązani biznesowo) a dopiero się wypowiadali
      • Gość: gość Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 19:30
        no jak to przeczytali??
        ani nie oglądali, pojęcia zielonego nie maja o kim piszą -ale piszą - jad wylać
    • remedy Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 19:28
      Jesz Burger, pomimo że jest na lubelski rynku gastronomicznym zaledwie kilka lat jest już miejscem kultowym i żadna tleniona blondyna z nadwaga tego nie zmieni. Ciekawe co wykazała by kontrola czystosci w lokalu Pani Gessler Przekąski Zakąski przy krakowskim w Warszawie... Ludzie, przecież to na oko widać, ze cała sprawa jest sensacją mającą na celu jedynie podniesienie oglądalności tego nieudolnie naśladującego Diabelską Kuchnię Ramsey'a program... Warszawskich restauracji blondyna zapewne bała sie ruszać z obawy o własne bezpieczeństwo, w Lublinie mogła się w końcu pokazać... A do Jesza i tak będę chodził i każdy mój znajomy również
      • Gość: gość Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 19:32
        "Diabelską Kuchnię Ramsey'a"
        .....
        buahahaha
        ty porównujesz te dwa programy??serio?! idz człowieku do Jesz Burgera zjedz kukurydze i zagryź pleśnią
        i zabierz kumpla-o ile go masz
        • Gość: @@@ Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.chello.pl 17.09.10, 19:47
          Szefostwo jasno określa podnosisz oglądalność albo zdejmujemy z anteny a wybór padł na Lublin ( cztery dni kręcić kichę).?
      • Gość: ELLA Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.chello.pl 17.09.10, 19:33
        Głupie argumenty podajesz. W Warszawie nie kontroluje, bo już wiemy, że ona dobrze serwuje. Dziękować Bogu, że jeździ po Polsce i strzeże nas przed takimi pseudo-restauracjami.
        • kissmygrass Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 17.09.10, 19:41
          Gość portalu: ELLA napisał(a):

> Dziękować Bogu, że jeździ po Polsce i strzeże nas przed takimi pse
          > udo-restauracjami.

Gdyby jeszcze może potrafiła trzymać kieliszek z winem jak na restauratora przystało, to być może bym w powyższe uwierzył...
        • icek20 Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 17.09.10, 21:22
          Jestes niedorozwinieta/y gesler to malpa na drucie -bylam w jednej jej jadlodajni-brudno,odrapane sciany wystruj wnwtrza z przd potopu i obsluga bezczelna.nich sie zajmie swoja kuchnia
          • Gość: eMKa Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.microchip.net.pl 17.09.10, 23:44
            do icek20:
            Nawet "małpa na drucie" nie zrobiłaby sobie w jednym poście tyle obciachu. Oceniasz kogoś jako "niedorozwiniętego", choć sama nie potrafisz sklecić poprawnie ani jednego zdania.
        • Gość: bosman Ella - co ty bredzisz? IP: *.centertel.pl 20.09.10, 10:45
          Wy warszawiacy nie macie pojęcia o dobrym jedzeniu i nie macie za grosz smaku sądząc po tym co pożeracie. Niestety, czasem jestem zmuszony w warszawce coś zjeść i robię to w ostateczności. Tak że laluniu - nie bredź andronów.
      • Gość: and Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 19:35
        A kto Ci zabranie truć się ?
        Truj sie i zatruwaj tematu !
      • Gość: Alicja Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.coi.pw.edu.pl 17.09.10, 19:35
        I od razu widać, który komentarz napisali właściciele :)
        Gdyby mieli choć trochę honoru to by wcale nie prosili o pomoc, skoro jej nie chcieli. Do udziału w tym programie przecież nikt nikogo nie zmusza.
        A oni myśleli, że się wypromują tanio hahahahaha
        To się przeliczyli
      • Gość: LOL Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.acn.waw.pl 17.09.10, 19:45
        kultowym??????? ta obrzydliwa speluna prowadzona przez dresiarzy????? LOL
        nikt normalny nie poszed łby do knajpy, w której TAK się traktuje personel i w której TAK wygląda mięso na hamburgery...

a co do gesslerowej, sanepid ma 100% racji, niechlujny babsztyl.
        • black-emissary Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 17.09.10, 20:10
          Gość portalu: LOL napisał(a):
          > kultowym??????? ta obrzydliwa speluna prowadzona przez dresiarzy????? LOL

No i najwyraźniej dla dresiarzy kultowa.
          :)
      • black-emissary Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 17.09.10, 20:09
        Zacznijmy może od tego, że program Gordona Ramsaya (nie Ramseya), którego program Magdy Gessler jest adaptacją to Ramsay's Kitchen Nightmares, a nie Hell's Kitchen.
        I reszta Twoich wywodów jest mniej więcej na tym samym poziomie - coś tam gdzieś świta, ale nie wiadomo do końca co i jak.
        TVNowi na pewno pasuje, że od czasu do czasu w programie się "nie uda" i wzbudzi to trochę sensacji, ale wysoce wątpliwe, aby celowo "odstrzelali" porządną knajpę. Raczej nie trudno znaleźć taką, którą sobie można "odstrzelić" w pełni sprawiedliwie.
      • Gość: sic Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 20:27
        Przekaski zakaski nie naleza do pani Magdy ale do Adama Gesslera, jej bylego szwagra.
      • Gość: Janosik Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: 94.254.192.* 17.09.10, 21:23
        Czlowieku, te niedorajdy sami zaprosili Gesler zeby im pomogla bo plajta zajrzala im w oczy, ale oni ja kompletnie olali tak samo jak swoich pracownikow, przewinelo sie tam przez pol roku 60 osob! Wlasciciel (ten lysy) okazal sie chamem i ignorantem, wiec zapytuje jeszcze raz: poco zaprosili Panią Gesler?
      • Gość: df Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.multimo.pl 19.09.10, 22:47
        Jak ktoś lubi zepsute mięso to ja nie mam pytań
    • krakower Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 19:37
      I po co, Pani Magdo, było się pchać na prowincję do wieśtostów i zjeszburgerów? Teraz byle urzędas, co to żre w zakładowej stołówce, wlezie Pani w gary.
    • cygan37 Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 19:39
      A ja jednak wierzę pani Gessler a nie tym kombinatorom.
      • Gość: Boogie Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.icpnet.pl 17.09.10, 19:49
        Jestem takiego samego zdania. Przecież ona zawsze wiaże włosy jak idzie coś przygotowywać a mięso sam zwróciłem uwagę robiła w rękawiczkach.
        • Gość: prf Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.acn.waw.pl 17.09.10, 21:20
          Pamiętajcie jednak, że TVN to plastik. Wszystkie programy tej stacji obliczone są na jakiś efekt - wyreżyserowane. Tu nie ma przypadku. Z tego samego materiału TVN może zrobić pochlebny jak i krytyczny program. To nie problem. Pytanie: dlaczego tym razem restauracja została skrytykowana? Niestety, nie dowiemy się tego... co poszło nie tak?
          • Gość: eMKa Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.microchip.net.pl 18.09.10, 00:18
            Oglądając program zwracałam uwagę na postawę właścicieli. To jak traktowali swoich pracowników wystarczyło, żebym nigdy nie wstąpiła do tego lokalu, nawet gdyby serwowane w nim jedzenie było najwyższych lotów. A już gwoździem programu była wypowiedź jednego z nich, kiedy tłumaczył się, dlaczego nie dowiózł oczekiwanej polędwicy na czas.
            Skoro w ich mniemaniu wszystko jest OK, to po co zgłaszali się do programu, który w swoim założeniu jest bardzo krytyczny?
    • mamabpl Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 19:42
      Będą też kontrole w innych restauracjach w centrum Lublina. Zobaczymy co dzieje się tam na zapleczu.

No to się sanepidowi dopiero oczy otworzą, bo oni przecież nie wiedzą co się tam dzieje. Do tej pory nie było kontroli? Pewnie były, ale jak wyglądają te kontrole, to wiadomo. Przydarzyło mi się w życiu pracować w bufecie do którego przychodziły takie kontrole. Wiadomo było po co. Pani doktor zawsze wychodziła z siatką.
    • pregierz Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 19:46
      Buahaha w Tv liczy sie tzw szoł a nie jakieś tam zasady sanepidu.
      Oczywiście ze odstrzelenie kanjpy było zaplanowane a ta cała Gessler to jedna wielka lipa.
      W TV byle kto może rżnąc fachowca, kamera pokaze co chce a "naród głupi wszystko kupi".
      • Gość: gość Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 19:50
        skoro tak beznadziejny i kretyński jest ten program,ze ze wszystkich ma zrobić głupków-po cóż go oglądasz???
        a skoro nie oglądałeś i nie masz pojęcia o czym mowa w związku z tym
        nie zabieraj głosu z łaski swojej
    • kobrr Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 19:49
      czy Gessler taka czy siaka gołym okiem widac było fachowość panów byznesmanów z Lublina. Niestety nadal niektórym wydaje się, że wystarczy chciec żeby móc - w tym przypadku smażyć kasę - i dlatego ( nie tylko w Lublinie ) tak trudno o normalne jedzenie i tak łatwo o oszustów kulinarnych. O podejściu do pracowników nie wspomnę, ale... jaki pan taki kram.
    • talking_head Chwyty poniżej pasa Gesslerowej 17.09.10, 19:53
      Nigdzie na świecie nie słyszałem żeby jakiś znany restaurator oceniał poziom innych restauracji. Od tego sa znawcy, wolni strzelcy którzy się tylko tym zajmują. Inaczej zawsze powstać może podejrzenie o konflikt interesów. Może pani Gesslerowa chce wejść na rynek lubelski i zwalcza w ten sposób najpopularniejszych konkurentów ? Nie wiem, ale smierdzi to na kilometr.
      Co do opinii sanepidowca pełna zgoda. ja też nie zjadł bym niczego w knajpie gdzie gotuje taki rozczochrany koczkodan nie myjacy rąk z pazurami na kilometr. W knajpie w której pracowałem jako kucharz przed kazdym piatkiem przychodziła stara żydówka węgierska i przynosiła pieczone w domu jabłeczniki. Na sam jej widok skręcało mnie w żołądku. Wspólczułem klientom, na szczęście to były prawie same wycieczki żydów z USA.
      • Gość: naszaklasa Re: Chwyty poniżej pasa Gesslerowej IP: 151.53.227.* 17.09.10, 20:09
        odstrzelić najpopularniejszych konkurentów? nie bądź śmieszny. po primo - nie ten target, po duo - najpopularniejsi konsumenci chyba nie mają się najlepiej skoro proszą o pomoc z zewnątrz, ergo nie potrafią sobie poradzić z prowadzeniem lokalu. w tym kontekście mówienie o "kultowym lokalu" to absurd.
      • Gość: Olaboga Re: Chwyty poniżej pasa Gesslerowej IP: *.coi.pw.edu.pl 17.09.10, 20:11
        Jakby chciała wyeliminować konkurencję to by się wzięła za popularną knajpę a nie za taką gdzie ludzie nie przychodzą a właściciele nie mają z czego pracownikom zapłacić (jakby im się dobrze wiodło to po co im rewolucja?)
        Poza tym oglądalność tego programu była i tak wysoka.
      • krystin9 Re: Chwyty poniżej pasa Gesslerowej 17.09.10, 20:13
        > Nigdzie na świecie nie słyszałem żeby jakiś znany restaurator oceniał poziom in
        > nych restauracji. Od tego sa znawcy, wolni strzelcy którzy się tylko tym zajmuj
        > ą. Inaczej zawsze powstać może podejrzenie o konflikt interesów. Może pani Gess
        > lerowa chce wejść na rynek lubelski i zwalcza w ten sposób najpopularniejszych
        > konkurentów ? Nie wiem, ale smierdzi to na kilometr.
        TEŻ TAK SĄDZĘ. Cztery dni kręcili, a wybrali kawałki kompromitujące właścicieli.
        Ta kobieta reklamuje wyłącznie siebie.
      • black-emissary Re: Chwyty poniżej pasa Gesslerowej 17.09.10, 20:15
        talking_head napisał:
        > Nigdzie na świecie nie słyszałem żeby jakiś znany
        > restaurator oceniał poziom innych restauracji.

en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Ramsay
        > Może pani Gesslerowa chce wejść na rynek lubelski
        > i zwalcza w ten sposób najpopularniejszych konkurentów ?

To, że tu i tu dają jeść nie oznacza jeszcze, że lokale stanowią dla siebie konkurencję.

> Co do opinii sanepidowca pełna zgoda. ja też nie zjadł bym niczego w knajpie gd
        > zie gotuje taki rozczochrany koczkodan nie myjacy rąk z pazurami na kilometr.

Ta pani raczej nie gotuje, a już na pewno nie tak, jak widać ją w tv, spokojnie.
    • kkot Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 19:56
      Głupek.
    • Gość: megowski Ściema goni ścieme IP: *.xdsl.centertel.pl 17.09.10, 20:07
      Geslerowa to tam jest tylko, żeby była, a resztą zajmują się reżyserki. Przeinaczą każdą wypowiedź aby coś się działo później na wizji.
    • jogar Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 20:09
      Przyznam szczerze, że program TVN zupełnie mi nie odpowiada i nie oglądam go. Całą serią byłam bardzo zainteresowana ale po pierwszych trzech odcinkach - zrezygnowałam. Wg mnie jest beznadziejny , wręcz sztuczny i głowna w tym zasługa p.Gessler. Jest beznadziejna w pro-
      wadzeniu i niestety program, z którego chciałam sie czegos nauczyć- przestałam bardzo szybko ogladać.
      • Gość: ewa Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 20:17
        Ma rację - protkołów pokontrolnych p.Magdy nie znamy ;) a żarcie takie sobie niestety. Poza ceną nic znaczącego
    • w.kurzawski Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 20:16
      Robienie programu w stylu Gordona Ramseya kompletnie tej Pani nie wyszło. Nie ten poziom i nie ten smak, jeśli chodzi o przepisy i gust do wykańczania wnętrz. Moim zdaniem ten program to totalna porażka, marna kopia programu, który święci triumfy na całym świecie dzięki prowadzącemu, w tym przypadku niewypał. A i jeszcze jedno, Pani Gessler powinna wiedzieć jak ma wyglądać osoba przygotowująca potrawy w kuchni restauracyjnej, osobiście nie zjadłbym nic co zostało przygotowane przez tą Panią.
      • aduerin Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 17.09.10, 20:26
        pani Gessler wolno wchodzic do kuchni i pochylac sie nad garami z tym rozczochranym wiechciem na glowie!??! odrazajace, jak widze te jej kudly to niedobrze mi sie robi.. w zyciu nie zjem nic co wyszlo od tej pani. Fuj!
    • littoral Blond feeria i maluczcy 17.09.10, 20:23
      Problem nie w tym, czy hamburger był dobry, czy mniej dobry, bo tego na podstawie samego grymasu i oświadczeń pani Gessler nie można stwierdzić. Powody niezadowolenia restauratorki mogły być, i najpewniej w sporej mierze były, pozasmakowe. Zatem - niech ustalaniem jakości podawanych w lubelskiej restauracji zajmie się sanepid.

Problem tkwi w wiarygodności osoby oceniającej. Badaniem napojów i potraw powinien się zajmować neutralny kiper, na spokojnie, a nie właścicielka innego lokalu gastronomicznego, w ataku niechęci, której rzeczywistych powodów nie znamy. Zresztą, jej podejście z założenia nie może być obiektywne. Zwłaszcza, jeśli odbywa się pod kątem programu popularnej TVN i najwyraźniej ostry akcent był potrzebny. Wiadomo, że wszelkie skandale sprzedają się najlepiej. Była potrzebna zawierucha, przepierka, i jest.

Niezależnie od tego, czy lubelska restauracja jest naprawdę dobra, czy naprawdę zła, można wierzyć jej szefowi, że akurat na wizytę pani Gessler przygotowali się w niej bardzo dobrze. A jeśli zamiast potrawy we własnym lokalu pani Gessler postanowiła ugotować restaurację lubelską, na to rady nie ma i to się jej oczywiście udało. Nie mogło się nie udać. To samograj. Chodnik przy ulicy, na nim skórka banana, czekamy tylko na upadek przechodnia.

Pytań dyrektora lubelskiego Sanepidu pod kątem pani Gessler nie należy lekceważyć, bo zadał je logicznie. i co ma na nie odpowiedzieć TVN ? Poprzeć jego zarzuty ? W ciemno musiała się bronić.

I tyle tego ogórkowego tematu.
      • shannyn Re: Blond feeria i maluczcy 17.09.10, 20:42
        O! I to jest pierwsza mądra, logiczna i sensowna wypowiedź na ten temat.
    • bluice Ten tłusty babol lansuje się tylko dla kasy ! 17.09.10, 20:31
      Ten babol zrobił sobie tylko wespół z TVN dobry biznes bo ciemny lud to kupuje i jej się pewno wydaje że im bardziej zdołuje wizytowaną restaurację na początku to tym większy splendor na nią spadnie na końcu programu !

Wszystko to jest zresztą wielkim biznesem który nie zawsze odbywa się fair i zgodnie z regułami bo szokującą wiadomością jest na przykład że szwagier tej tłustej i bardzo niesympatycznej jak dla mnie baby prowadził przez kilkanaście lat restaurację na warszawskiej Starówce nie płacąc za nią w ogóle czynszu !
      Kilkanaście lat !!!
      Jak wyglądały przez ten czas bilanse jego spółki ?
      Dlaczego nie wywalono go z tego lokalu po góra kilku miesiącach niepłacenia ??
      Uzbierało się tego ponad 20 milionów złotych zanim ostatnio dopiero zabrano się za niego porządniej !!
      Ale widocznie sprytny pan Gessler zwinął interes instalując na swoje miejsce swoją tłustą szwagierkę... inna firma... inny właściciel.... zaczęła płacić czynsz więc niby wszystko cacy... ciekawe kto w magistracie wynajął lokal innej osobie z tej samej rodziny wiedząc że poprzednia nie płaciła nigdy za czynsz ?

Ale on prowadzi teraz nowy program w TVN i nikt go jak widać specjalnie nie prześladuje za te 20 milionów a jak jakaś głodna babcia emerytka ukradnie w sklepie bułkę to się ją ciągnie na prokuraturę i grozi więzieniem !
      Jak widać TVN ma również chyba świetny biznes z Gesslerami..... i TVN wcale się chyba nie przejmuje jak widać wizerunkiem swoich prezenterów i ich moralnością ???

Nie oglądam nigdy PIS-TVP i TVN wydawał się raczej nowoczesną stacją i dającą się nieraz oglądać ale coś mi się wydaje że tylko TVN24 jakoś się jeszcze kwalifikuje, cała reszta to już tylko jedna wielka pompka na pieniądze bez zasad i skrupułów i nic więcej !
      • Gość: gość Re: Ten tłusty babol lansuje się tylko dla kasy ! IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 20:39
        kolejny co to mu dzwoni tylko nie wie w którym kościele...
        boszzzz
        ADAM GESSLER TO JEJ BYŁY SZWAGIER
        NIE PROWADZI TEŻ PROGRAMU W TVN
        TYLKO ZUPEŁNIE KIEPSKIE COŚ W TELEWIZJI PUBLICZNEJ
        CO DO JESZBURGERA MA ADAM GESSLER??

Zaraz zaczniecie pisac jak to w XVII w p.n.e na miejscu jej restauracji stała okropna jaskinia i zył w niej strasznie straszny Dino

• jasna0ster Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 20:34
      niech ktoś. za tą babę nareszcie sie zabierze, bo jest arogancka i tyle, dlatego po oglądnięciu pierwszego jej odcinka powiedziałam sobie :dosyć, więcej tej przemądrzałej i wstrętnej baby oglądać nie będę,wszystko krytykuje, doprowadza ludzi do łez i do szału ku uciesze gawiedzi i przy robieniu przez TVN na niej wątpliwej sławy
    • czaromir Tej pani zależy tylko na oczernieniu konkurencji.. 17.09.10, 20:35
      bo oczywiście jej wszystkie restauracje są najlepsze na świecie.

Żenujące i nieuczciwe. Gratuluję arcyciekawego programu i manier godnych przeciętnej kuchary. Wyszło.
      • Gość: gość Re: Tej pani zależy tylko na oczernieniu konkuren IP: *.magma-net.pl 17.09.10, 20:41
        no patrz
        15 odcinków i nagle jej się zachciało krytykować
        och ach biedny /pan Jesz

buahahahaha
    • belzebub88 Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 20:51
      Mnie jako widza denerwuje jeszcze to jak pani Gessler okazuje, że dana potrawa Jej nie smakuje. Nie wydaje mi się, że gdy człowiekowi kulturalnemu coś nie smakuje musi od razu wypluć to jak jakąś truciznę, trochę mi to przypomina odruch wymiotny. W moim odczuciu jest to nie na miejscu. Często przy pani Gessler stoi w takiej sytuacji kelner/ka i jest mu/jej zapewne co najmniej niezręcznie jako przedstawicielowi danej restauracji. Istnieje wiele sposobów okazania niezadowolenia, które mieszczą się w zasadach dobrego wychowania. Pani Gessler zarzuciła też właścicielowi Jesz Burgera, że odzywa się on w brzydki sposób do pracowników; czyżby zapomniała, że w każdym odcinku ona sama krzyczy, często posiłkując się wyrazami na k, g itp.?
      Przypomina mi się też jak to Pani Gessler uczyła Greka jak się doprawia by coś było uznane za kuchnię grecką. Kuchnia grecka po polsku to nie kuchnia grecka, trzeba było serwować od razu rybę po grecku...
      • zeus98 Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 20.09.10, 12:42
        W Grecji nikt nie zna takiej potrawy jak ryba po grecku...
        • tajnos.agentos Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę 20.09.10, 12:48
          zeus98 napisał:

> W Grecji nikt nie zna takiej potrawy jak ryba po grecku...

Grecy to w ogóle prymitywy, a schabu po żydowsku próbował?:)))
    • Gość: Maniek z Targówka U Gesslerowej padlina (dziczyzna:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 20:52

Kiedyś jadałem z oficjalnymi delegacjami u Gesslerowej.
      Uczestnicy delegacji ...
      Najbardziej utkwiła mi w pamięci (a raczej w zołądku) tzw dziczyzna, polana jakimś świnstwem. Nikt tego nie zjadł...
      Uczył Marcin Marcina a sam głupi jak swinia...
      Trzeba przyznać, że dba o wystrój ...
    • Gość: mikka Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.171.10.62.static.crowley.pl 17.09.10, 20:54
      Oglądałam kilka wcześniejszych programów i nie mogłam patrzeć na fryzurę p,Magdy.Jak można wejsc do kuchni z takimi pełechami ,ciągle poprawiac te włosy ręką a potem mieszać mięso .Uważam,że p,Magda powinna isc na kurs gdzie dowie sie,ze wchodząc do kuchni powinna zwiazac włosy,założyc czepek,ubrać rękawiczki i wtedy pokazywac sie na wizji.Oglądając ten program ,nie mam dobrego zdanian na jej umiejętnosci kulinarne.Brrr dobrze ,że nie muszę jesc jej dań.
      • Gość: ja Re: Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę IP: *.net.stream.pl 17.09.10, 21:17
        A ja byłem w restauracji pani Gessler w Warszawie. Ma tanio i smacznie jak u mamy. Na pewno jak będe w Warszawie to odwiedze kolejną restaurację pani Magdy. Może zgodzi się, żeby w mojej miejscowości otworzyć pod jej szyldem
    • ubuntu-one Dyrektor lubelskiego sanepidu krytykuje Magdę G... 17.09.10, 20:57
      Skoro Pani Magda firmuje swoim nazwiskiem jakieś miejsca to i ma prawo odwołać swoje poparcie. Jakiś kark myślał, że sie wypromuje na plecach TVNu bo mu firma padała i sie nie udało. Widziałem postawę właścicieli i sam bym inaczej nie postąpił. Po co ją zapraszali skoro i tak wiedzieli lepiej jak prowadzić interes.

Co do higieny - co za chora dyskusja. Raczej nikt nie będzie pokazywał w TV jak myje ręce czy sika. Gdyby to było taki trendy to by bylo w każdym filmie, a jakoś nie ma.
    • Gość: Judyta Chamskie babsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 20:59
      Dla mnie cały ten program to show i nie ma nic wspólnego z faktycznym stanem pokazywanych w programie knajp i z jakością podawanego tam jedzenia. A Gesslerowa jest zarozumiała, chamska. Nawet jak gdzieś tam ma rację to można je przekazać w zupełnie inny sposób, jej sposób zachowania i wypowiedzi są takie, że jakbym ja miała restaurację to bym kazała jej wyjść. Ludziom należy się jakiś szacunek. Poza tym niech zacznie od kontrolowania swoich restauracji bo do ideału im daleko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka