Dodaj do ulubionych

Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podlaska

10.12.10, 10:13
Dlaczego z Waszego Regionu produkują najgorszy ser wędzony w Polsce?

Mleczarnia w Radzyniu Podlaskim, Nie reagują na listy do producenta. To w złym świetle podaje Wasz Region.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.10, 19:25
      Nie pisz tu takich rzeczy!!! I tak już połowa z nich siedzi w moim mieście! Wystraszysz pozostałych i moje miasto szlag trafi.
      • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 10.12.10, 19:33
        A tak w ogóle, to o co chodzi? Sere nie smakował?:D
        • czarownica.z.tubtina Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 10.12.10, 20:32
          Hehehe... kupil ser z odpadkow i chce jakosc miec jak Beaufort, Comte czy Emmental... Ot, znawca ;-P
    • wypasiona_foczka Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 10.12.10, 23:37
      Tak! To stawia cały region w złym świetle bo jakiemuś panu ser nie smakował... :DDDDDD O losie, alem się ubawiła!!! :DDDDDD
      Czy to napisałeś na serio? Nie zgadnę, masz coś około 18-25 lat? Z takich frustracji się wyrasta, na ogół po tym jak zaczynają znikać pryszcze i zaczyna się uprawiać seks a jeśli jeszcze nie wyrosłeś to współczuję. Jest masa serów do kupienia, kupuj i jedz do woli, nie zawracaj ludziom d.upy swoim kulinarnym weltszmercem. Jesteś burakiem i pieniaczem, jak nie lubisz rolady to jej nie kupuj, nie jedz, nie dawaj im zarobić i nie ośmieszaj się pisaniem listów z których pół załogi ma pewnie ubaw. Tak, zmienią całą linię produkcyjną, dostawców i technologię produkcji bo jednemu koleżce ser nie smakuje. Tak im napisałeś, że pewnie natychmiast zwołają posiedzenie zarządu w tej sprawie... Żenujący jesteś człeku... do "Uwagi" na tefałenie w tej sprawie napisz, na pewno przyjadą z kamerą albo do Elżbiety Jaworowicz, ona jest łasa na wszelkie krzywdy prostego ludu :DDDDDD
      • 0-kajtek Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 11.12.10, 12:50
        szanowna pani foko. pół załogi BĘDZIE SIĘ ŚMIAĆ, JAK ZLIKWIDUJĄ MLECZARNIE I LIKWIDATOR NIE DA PENSJI.

właśnie TEN STOSUNEK DO PRACY I BRAKU JAKOŚCI , NISZCZY MIEJSCA PRACY. możliwe , ZE W MIEJSCOWOŚCI Z PASKUDNYM SEREM, JEST DUŻO MIEJSC PRACY ALE NA OGÓŁ LUDZIE PRACE SZANUJĄ A NIE ŚMIEJĄ SIĘ Z KLIENTA.
        • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 11.12.10, 14:20
          Nie bój. SPOMLEK jest jedną z najlepszych i najmocniejszych polskich mleczarni, ma ugruntowaną pozycję na rynku, porządną bazę surowcową, spełnia wszystkie najbardziej restrykcyjne normy i sporą część produkcji eksportuje - nawet sery do Szwajcarii. Nie wydaje mi się by fakt, że jednemu takiemu serek nie posmakował bardzo ich wzruszył - bo ja na przykład temu serkowi nie mam nic do zarzucenia i od czasu do czasu go kupuję. Już lepiej napisz do kaczora MacDonalda, że kompromituje całą Amerykę, bo taka nazwa w Polsce źle się kojarzy a ich hamburgery to syf - jak to nagłośnisz, od razu będziesz miał spore poparcie w całym świecie.:DDD
        • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 11.12.10, 14:43
          SPOMLEK miał przez wiele lat pewien poważny problem, ale podobno już go nie ma, bo podobno wreszcie ją wywalili:

forum.dziennikwschodni.pl/dospial-spomlek-ostrzezenie-zootechnika-t7346/
          • Gość: kupiec Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: 46.186.26.* 11.12.10, 15:49
            Straszne rzeczy przeczytałem o producentach tego paskudnego sera Rolada Podlaska.
            Teraz wiem, ze nie ma on przypraw i jest surowy z powodu lekceważenia ludzi. A kupujący jest przecież człowiekiem.

Jeżeli w pracy pija to jak mogą robić ser z jakością? Aby schodził?

Ale i tak Rynek spowoduje , że ludzie z mleczarni pójdą na bruk a wtedy niech wspomną , jak się śmieliście z pisania o serze bez przypraw, rozlazłym , bez smaku który dojrzewa tylko podczas jazdy do sklepu.
            • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 12.12.10, 09:26
              Gość portalu: kupiec napisał(a):

> Straszne rzeczy przeczytałem o producentach tego paskudnego sera Rolada
              > Podlaska.

Tak? A gdzie przeczytałeś, w najświeższym "Fakciku"?

> Teraz wiem, ze nie ma on przypraw i jest surowy z powodu lekceważeni
              > a ludzi. A kupujący jest przecież człowiekiem.

"Surowy" - co to znaczy? A "z powodu lekceważenia ludzi" to ewentualnie w mordę można dostać. Co masz z polskiego?:D

> Jeżeli w pracy pija to jak mogą robić ser z jakością? Aby schodził?

Zdecyduj się dziecko - albo z jakością, albo z przyprawami i zmień zielsko, bo to ci nie służy.:D

> Ale i tak Rynek spowoduje , że ludzie z mleczarni pójdą na bruk a
              > wtedy niech wspomną , jak się śmieliście z pisania o serze bez przy
              > praw, rozlazłym , bez smaku który dojrzewa tylko podczas jazdy do sklepu.

Masz racją dziecko: rynek! Skoro ludzie kupują, znaczy że ser im smakuje. Skoro ser się sprzedaje, znaczy że trzeba go produkować. Jak ci nie smakuje, to go nie kupuj. Poza tym, smak sera zależy najpierw od jakości surowca i technologii produkcji (warunki dojrzewania, zastosowane szczepy bakterii itd.), potem dopiero ewentualnie od dodanych przypraw, ale najmniej, bo sery z przyprawami są dobre dla amatorów MacDonalda.:DDD
              • Gość: Kupiec Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: 46.186.26.* 12.12.10, 14:10
                Czyli przyznałeś, że ser produkują celowo o złej jakości, bo " schodzi".

To w tej mleczarni wszyscy tacy kombinatorzy? I nie boja się zwolnień? Życzę zmiany nastawienia do produkcji ale jeżeli tam pracują takie mało odpowiedzialne osoby , jak opisują w komentarzu, to Firma padnie.
                • Gość: folkatka Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.umcs.lublin.pl 12.12.10, 16:30
                  Czyli przyznałeś, że ser produkują celowo o złej jakości, bo " schodzi".

posłuchaj: to, ze schodzi, to znaczy, że komuś musi smakować. Nie żyjemy w PRL gdzie rynek wchłaniał każdy produkt który sie pojawił. Teraz mamy wybór.
                  To, ze jest on niedobry, jest wyłącznie Twoja subiektywna opinią. Widocznie nie jest ona podzielana przez resztę konsmentów.
                  • Gość: kupiec Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: 46.186.26.* 12.12.10, 17:43
                    Takie pisanie to deprawacja mleczarzy .schodzi bo w dużym sklepie nie osiedlowym, często są ludzie przypadkowi i kupują jak leci . To jest straszne , że macie takie niskie poglądy , że można kogoś oszukać . Żadnego zastanowienia, że jest źle.

Żeby podnieść jakość produktu. Jak te młoty aby walnąć.
                    • Gość: j2 Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.lublin.mm.pl 12.12.10, 20:47
                      przemysł mleczarski to siedlisko złodziejstwa. Sprzedają nam niby produkty nabiałowe a są najwiekszym odbiorcą tłuszczy roślinnych. I jak normalny człowiek nie chce jeść zabójczych tłuszczy roślinnych i kupi sobie masło to i tak nie ma pewności czy bydlaki nie dodały nic akurat w tej partii.
                      Sery po 10 zł za kg to papka tłuszczowo sojowa.
                      • Gość: kupiec Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: 46.186.26.* 12.12.10, 21:48
                        No i teraz mnie przeraziłeś . Ten SER Rolada Podlaska jest mazią rzadką bez smaku , obrzydliwość .A teraz ta soja i margaryna .I to ma być ta światowa mleczarnia i Super Załoga? Straszne.
                      • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 14.12.10, 14:13
                        Jełopie numer 2, już ci nieraz napisałem, że pierdzielisz jak potłuczony i najbardziej autorytatywnie wypowiadasz się w sprawach, na których się znasz jak krowa na wyścigach formuły 1, a teraz piszę to po raz kolejny.:DDD
                        • Gość: j2 Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.lublin.mm.pl 14.12.10, 14:17
                          wiem że jesteś najmądrzejszy, ale ja na dostawie tego syfu do mleczarni zarobiłem na dom pod warszawą i wiem co mówię
                          • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 14.12.10, 14:22
                            A ja przez sporo lat pracowałem jako żywieniowiec wyspecjalizowany w żywieniu bydła, weterynarz, wiele mleczarni w Polsce i nie tylko w Polsce zwiedziłem a nawet nadzorowałem, pojęcie o przetwórstwie spożywczym ze szczególnym uwzględnieniem mleczarstwa i mięsiarstwa posiadam całkiem niezłe i też wiem co mówię.:DDD
                            • Gość: j2 Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.lublin.mm.pl 14.12.10, 15:05
                              to jeszcze wytłumacz pogardzie jak bardzo sie myli uważając roślinne za super a zwierzęce nasycone za złe.
                              I jeszcze mu roślinne będą cholesterol zbijać, jakby to miało znaczenie...
                              • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 15.12.10, 08:38
                                Gość portalu: j2 napisał(a):

> to jeszcze wytłumacz pogardzie jak bardzo sie myli uważając roślinne za super a
                                > zwierzęce nasycone za złe.

Jołopie numer 2, tobie nie warto czegokolwiek tłumaczyć bo i tak nie zrozumiesz... Zresztą, po co tłumaczyć? Lepszu ubaw jest z tobą takim, jakim jesteś. Pisz dalej!:DDD

> I jeszcze mu roślinne będą cholesterol zbijać, jakby to miało znaczenie...

Nie smakuje - nie kupuj! Byznyzmyn przecież ma prawo oszukiwać...:
                                forum.gazeta.pl/forum/w,62,119312501,119320309,Re_Jubilerzy_wykladowca_lekarz_straznik_Krad.html
                                :DDD
                                • Gość: j2 Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.lublin.mm.pl 15.12.10, 14:13
                                  mi nie musisz tłumaczyć, i tak jesteś za głupi, następny przygłup co wkleja zdania z googla. A przy okazji, doniosłeś ostatnio znów na jakiegoś przedsiębiorcę, czy tylko wylewasz swoją żółc na forum łażąc za mną?
                                  • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 15.12.10, 14:29
                                    Gość portalu: j2 napisał(a):

> mi nie musisz tłumaczyć, i tak jesteś za głupi, następny przygłup co wkleja zd
                                    > ania z googla.

Nie z googla, tylko z twojej japy.

A przy okazji, doniosłeś ostatnio znów na jakiegoś przedsiębiorc
                                    > ę, czy tylko wylewasz swoją żółc na forum łażąc za mną?

Żółć??? Jołopie, ty mnie naprawdę kompletnie nie znasz... A konsekwencje wyciągam nie wobec przedsiębiorców, tylko złodziei i oszustów. Zero tolerancji i litości. I nie łaź już za mną, tylko pisz dalej, pośmiejemy się...:DDD
                      • pogarda Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 14.12.10, 14:39
                        J2! Kocham twoje wypociny! Zawsze poprawisz mi humor, ubawisz setnie kompletna ignorancja w tematach, na ktore sie wypowiadasz :)

I jak normalny człowiek nie chce jeść zabójczych tłuszczy roślinnych

Tluszcze roslinne sa pelne NNKT (niezbednych nienasyconych kwasow tluszczowych), ktore pomagaja zwalczac zly holesterol!
                        To tluszcze zwierzece sa zabojcze, pelne nasyconych tluszczy!
                        Mama nie pomagala ci odrabiac lekcji? Czy miales zwolnienie z chemii organicznej?
                        • Gość: j2 Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.lublin.mm.pl 14.12.10, 15:08
                          to poczytaj sobie jeszcze bo wciąż za mało poczytałeś a mnie się nie chce już nikomu nic tłumaczyć.
                          Przemysł wali głównie utwardzone tłuszcze a niezbędne to lepiej sobie zwierzęcy tran pić niż szukać ich gdzieś w roślinnych
                          • pogarda Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 14.12.10, 15:16
                            Pozwolisz, ze cie nieco oswiece:
                            NNKT, czyli Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.
                            Najpierw muszę wyjasnic co to są tłuszcze właściwe;)
                            A więc tłuszcze właściwe zwane też glicerydami to estry gliceryny i wyższych kwasów tłuszczowych monokarboksylowych. Jednak w skład nie wszystkich glicerydów wchodzą niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Są to przede wszystkim tłuszcze pochodzenia roślinnego zawierające kwasy: oleinowy [C17H33COOH] zwany też popularnie kwasem OMEGA-3, linolowy [C17H31COOH] kwas OMEGA-6, gamma-linolenowy [C17H29COOH] kwas OMEGA-9, arachidonowy [C19H31COOH]

Proponuje takze zajrzec do podrecznika do chemii.
                            • pogarda Ponadto: 14.12.10, 15:25
                              Od niedawna kwas oleinowy nie jest zaliczany do NNKT, ponieważ może być syntetyzowany w organizmie z innych kwasów tłuszczowych, a kwas gamma linolenowy zaliczany jest do rodziny kwasów omega -6, ponieważ pierwsze podwójne wiązanie występuje przy 6 a nie 9 atomie węgla od końca cząsteczki.

Jesli mozg ci jeszcze nie spuchl jak balon od tego nawalu informacji pozwole sobie zasugerowac:
                              Olej slonecznikowy zawiera najwiecej NNKT wiec jest doskonaly do salatek, a oliwa z oliwy do smazenia (mniejsza przemiana wiazan CiS do Trans).
                              Swietnym zrodlem NNKT sa rowniez tluste ryby morskie takie jak tunczyk.

Przy utwardzaniu tluszczy roslinnych uzywany jest Nikiel jako katalizator (chociaz nie jestem pewien, moze teraz uzywa sie innych katalizatorow jesli tak, to nikiel znajduje się w margarynie w dużych ilościach , gdyż nikiel koloidalny i związki niklu - najczęściej dodaje się mrówczan - miesza się z utwardzanym olejem i przechodzi w całości do margaryny). Ilość niklu w margarynie zależy od oczekiwanego stopnia utwardzenia, tj. im "twardsza" tym więcej niklu.

pzdr
                              • Gość: j2 Re: Ponadto: IP: *.lublin.mm.pl 14.12.10, 18:32
                                możesz sobie wklejać co chcesz i nie jeść tłuszczy nasyconych i redukować sobie cholesterol najlepiej garściami statyn(40 mld dolarów rocznie zysku w usa i połowa lekarzy kupiona) i smażyć na oliwie z oliwek - kompletny kretynizm bo wiązania ma najsłabsze i która jest najgorsza do smażenia - nie wiem gdzie ty swoje brednie znalazłeś.
                                Ja piję tran, oliwę z oliwek tylko surową, smażę na smalcu.
                                To że jakieś oleje mają dobre składniki to nic nie znaczy, słonecznikowy, rzepakowy, sojowy to syf i lepiej tego nie tykać. Olej lniany już jest lepszy ale szybko się utlenia więc lepiej już jeść zmielony len, jeśli ma to być dla zdrowia.
                                A wracając do podstawowego postu, to też ci nie zabraniam jeść taniego nabiału, najlepiej beztłuszczowego:)), pasteryzowanego, homogenizowanego. Najlepszy jest ser za 8 zł kg, ekstra coś tam udające masło i serki w których składzie nie ma żadnego znajomego słowa.
                        • Gość: j2 Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.lublin.mm.pl 14.12.10, 15:14
                          i jeszcze napisz mi które to roślinne są tak pełne niezbędnych tłuszczy oprócz tego z oliwek, który jeszcze do tego wszystkiego przygłupy używają do smażenia
                          • pogarda Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 14.12.10, 15:26
                            Znowy wykazujesz sie kompletna ignorancja! Przeczytaj powyzej. Jesli masz ochote, to rowniez moge ci wyjasnic roznice pomiedzy typami wiazan CIS i TRANS.
                            pzdr
                            • Gość: kupiec Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: 46.186.26.* 14.12.10, 18:26
                              Trans nie trans a ja chcę kupować Ser ROLADA PODLASKA złożony z sera i przypraw , dobrze uwędzony.

Z tego transu to najgorsza jest Mleczarnia bo przez tyle dni naprodukowała tyle transu , bo "schodzi' a ta Mleczarnia milczy. Pracownicy myślą , że dobrze pracują. A to takie oszukaństwo.
                              • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 15.12.10, 08:43

> Trans nie trans a ja chcę kupować Ser ROLADA PODLASKA złożony z sera
                                > i przypraw , dobrze uwędzony.

A ja nie chcę. Odpowiada mi taki, jaki jest. Zresztą, nie kupuję go codziennie, bo serów w Polsce mamy wiele różnistych, wszystkiego trza spróbować.

> Z tego transu to najgorsza jest Mleczarnia bo przez tyle dni naprod
                                > ukowała tyle transu , bo "schodzi' a ta Mleczarnia milczy. Pracownicy m
                                > yślą , że dobrze pracują. A to takie oszukaństwo.

Skąd wie? Był tam kiedyś? Widział? A może po prostu sobie majaczy i konfabuluje... Poza tym, sery nie chodzą, bo nie mają nóg.:D
                                • Gość: j2 Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.lublin.mm.pl 15.12.10, 17:46
                                  biedaku, z tobą naprawdę jest źle. Myślę, że powinieneś brać leki. Nie tylko uzależniłeś się od mojego nicka i włazisz prawie na każdy mój post, ale też powtarzasz moje zdania oraz ciągle wpadasz w jakąś furię. Spróbuj spacery, basen, seks z ładną kobietą a nie ze swoją, może jakiś woluntariat.
                      • Gość: bosman j(ołopie)2 - nie... IP: *.centertel.pl 15.12.10, 09:15
                        "tłuszczy" roślinnych tylko "tłuszczów" . A tłuszczy to ty jesteś przedstawicielem. Tłuszcza - hołota; zgraja; motłoch; gawiedź; pospólstwo. KPW?
                        www.sjp.pl/t%B3uszcza
                        Tyle ci razy szczylu niedouczony pisałem że w każdym poście kompromitujesz się.
                        • pogarda Re: j(ołopie)2 - nie... 15.12.10, 13:08
                          Oto pytanie czytelnika i odpowiedz fachowca w temacie tluszczy tluszczow:

P: jak brzmi dopełniacz rzeczownika tłuszcze (termin chemiczny)? Wprawdzie w internetowym słowniku PWN jest tłuszczów, ale już w encyklopedii tłuszczy (aneksy.pwn.pl/biologia/1472589_1.html). Proszę o odpowiedź.
                          Pozdrawiam

O: Różne słowniki zgodnie podają formę tłuszczów, a słowniki poprawnej polszczyzny nawet przestrzegają przed formą tłuszczy jako błędną. W Korpusie Języka Polskiego mamy obecnie 329 przykładów z pierwszą z tych form i tylko 11 z drugą (dużo częściej forma tłuszczy reprezentuje żeński rzeczownik tłuszcza, o znaczeniu 'tłum, motłoch'). Można więc uznać, że stanowisko leksykografów w sprawie tłuszczów jest uzasadnione, choć obie formy są poprawne.
                          — Mirosław Bańko, PWN

W skrocie: obie formy sa poprawne ale tluszczow jest poprawniejsza ;)
                          Pozdrawiam
                          • Gość: kupiec Re: Ser Podlaski zła jakośc. IP: 46.186.26.* 15.12.10, 13:39
                            Szkoda, ze ser Rolada Podlaska kupowany w sieci Auchan za 1990 zł/kg, to taka niska jakość . Z pragnienia sera, spowodowałem wyzywki o transie i pisowni a ja chciałem tylko kupić ser a tak wychodzi , ze pracownicy nic sobie robią z ludzi , którzy kupują ich produkty a "schodzi" towar , to żargon sklepikarzy. Widać, że ta Ściana wschodnia, pozostanie Wschodnia.
                            • pogarda Re: Ser Podlaski zła jakośc. 15.12.10, 13:55
                              kupiec napisal:;
                              Szkoda, ze ser Rolada Podlaska kupowany w sieci Auchan za 1990 zł/kg, to taka niska jakość

Matko Jedyna!!! 2 tys za kilogram sera??? Po takiej cenie spodziewalbym sie wysmienitej jakosci dojrzalego sera, ktory byl sezonowany przez co najmniej 3 lata w piwnicach jakiegos klasztoru na poludni Francji... O.o

Teraz rozumiem frustracje pana Kupca ;D

ps: mam nadzieje, ze wszyscy w miare inteligentni forumowicze (w zasadzie wszyscy regularnie piszacy poza J2 i aronem) wyczuli ironie w moim poscie ;P
                              • Gość: bosman widziałeś pogardo! IP: *.centertel.pl 15.12.10, 14:01
                                krezus, pieska jego niebieska, się znalazł. Nie dość, że krezus to jeszcze smakosz! A nie dość, że smakosz to jeszcze nie zw ściany wschodniej! Niebywałe! Ciekawe czy dostał sraczki po Podlaskim Wędzonym?
                              • tajnos.agentos Re: Ser Podlaski zła jakośc. 15.12.10, 14:14
                                On chyba chciał "na stare"... No, kolego! 1990zł "na stare" to jest niecałe 20 groszy "na nowe" - czego ty chciał za takie pieniąchy??? Na 1kg sera twardego potrzeba do kilkunastu litrów mleka surowego (takiego "prosto od krowy"), które skupuje się od rolników w najlepszym wypadku po złotówce za litr (przeciętnie około 80gr, a często bywa że mniej)... Tu nawet z dodatkiem soi (ale takie "cóś" nie ma prawa nazywać się serem, tak samo jak "cóś" z dodatkiem tłuszczu roślinnego nie ma prawa nazywać się masłem - poczytaj sobie przepisy i polskie normy a także zarówno dokładnie przyjrzyj etykietom na opakowaniach, to się dowiesz) w takiej cenie detalicznej się nie upchnie, nie da się... Wcinaj ty lepiej trociny - jak się uśmiechniesz to w każdej stolarni dostaniesz za darmo i nie zawracaj Wisły kijem.
                                Aha, co do tych "przypraw", to bądź spokojny - niektóre "wędzone" wyroby tak naprawdę to zawierają tak zwany PDW, czyli "Preparat Dymu Wędzalniczego" - to jest taka przyprawa Nie twierdzę, że ten akurat ser coś takiego zawiera, ale skoro nie smakuje, to naprawdę nie ma obowiązku kupowania "Rolady Podlaskiej" - zawsze możesz kupować "Roladę Ustrzycką"...:DDD
                                • tajnos.agentos Re: Ser Podlaski zła jakośc. 15.12.10, 14:17
                                  PS Jakbyś nie wiedział co to jest Preparat dymu wędzarniczego, sprawdź na przykład tutaj:
                                  carlestam.com.pl/pl/dym-wdzarniczy.html
                                  Podobno takie "wynalazki są "zdrowsze" bo zawierają mniej dioksyn, związków karcinogennych oraz wielu innych zawartych w zwykłym dymie trucizn.:D
                                • Gość: kupiec Re: Ser Podlaski zła jakośc. IP: 46.186.26.* 15.12.10, 14:30
                                  19,90 zł jacy mili ludzie na Wschodzie. A Ser Rolada Ustrzycka jest złej jakości 365 dni w roku.
                                  • tajnos.agentos Re: Ser Podlaski zła jakośc. 15.12.10, 14:33
                                    No to jedz serki z Turka (to jest taka miejscowość w Polsce - nie tylko obywatel kraju zwanego Turcją) i już nie zawracaj dupska.:DDD
                                  • pogarda Re: Ser Podlaski zła jakośc. 15.12.10, 14:40
                                    Chlopie! Zdecyduj sie na ktory ser plujesz. Rolada Ustrzycka czy Rolada Podlaska?
                                    Nie wiem jak inni, ale ja, jesli mi cos nie smakuje - po prostu, ot tak zwyczajnie, kierujac sie zrowym rozsadkiem - nie kupuje tego samego towaru, bez wzgledu na to, czy jest to ser, spodnie, wycieraczka czy pasta do butow. Ot taki zamiennik dla plucia i obsmarowywania producenta na forach regionalnych...

Raz mi sie zdarzylo, ze w supermarkecie ASDA kupilem polski ser edamski (producenta nie pamietam, bo i po co)... Byl paskudny i smakowal jak mydlo. Sprubuj znalezc jakikolwiek post mojego autorstwa traktujacy o moim rozczarowaniu w temacie sera ;D

Sugeruje nie blaznic sie juz wiecej i nie pisac o serach, podpuszczkach, bakteriach i cenach a raczej skupic sie na tym, co wazne; testami do kola fortuny dla przykladu ;P
                                    pzdr
                                    • Gość: kupiec Re: Ser Podlaski zła jakośc. IP: 46.186.26.* 15.12.10, 14:56
                                      Dobry człowieku , ser Rolada Podlaska jest, czy też powinien być parzony a wtedy ma inny smak. kiedyś był dobry jakieś 100 razy w roku teraz zawsze to błoto bez smaku albo robiony z sera z prądu, jako odzysk z maślanki. Ser Rolada Ustrzycka jest zawsze zły ale to inny rodzaj sera. Sera Podlaskiego nie ma czym zastąpić . Gdyby go produkowali jaki kiedyś, byłoby dobrze. jednak jak schodzi... to paprzą a nie widać dobrej woli do poprawy.
                                      • pogarda Re: Ser Podlaski zła jakośc. 15.12.10, 15:06
                                        W takim razie przestaw sie na Soje - soja jest swietnym zrodlem bialka i mikroelementow, duzo lepszym niz sery, bo i weglowodany tam znajdziesz ;)
                                        pzdr
                                      • Gość: bosman Panie kupiec... IP: *.centertel.pl 15.12.10, 15:23
                                        A może jedz pan ser z Biedronki? To takie czerwone stworzonko w czarne kropki, po liściach popie... i mszyce żre.
                                        PS: "kupiec" - ty to masz od kupy(po serze) czy kupowania?
                                        • Gość: kupiec Re: Ściana. IP: 46.186.26.* 15.12.10, 15:56
                                          Pora kończyć kontakt z ludźmi bez honoru , nie majacymi ogłady i nie poczuwającymi się do dobrej produkcji tego, czego się zobowiązali . nie pozdrawiam Ściany Wschodniej.
                                          • pogarda Re: Ściana. 15.12.10, 16:00
                                            Pozwolicie koledzy i kolezanki, ze wypowiem sie w imieniu wszystkich:
                                            > Pora kończyć kontakt z ludźmi bez honoru , nie majacymi ogłady i ni
                                            > e poczuwającymi się do dobrej produkcji tego, czego się zobowiązali .
                                            > nie pozdrawiam Ściany Wschodniej.

Sciana wschodnia natomiast pozdrawia ciebie! Zyczymy zdrowia (szczegolnie psychicznego, bo rozumiem, ze serek spowodowal sporo frustracji - zastanawiam sie czy dziury w serze nie mialy z tym czegos wspolnego), powodzenia w zyciu osobistym i zawodowym oraz smacznego jajka i mokrego dyngusa! Allelujah swieta ida!
                                            I niech cie drogie dziecko Bog blogoslawi, amen.
                                            • Gość: kupiec Re: Ściana. IP: 46.186.26.* 15.12.10, 16:38
                                              Naśmiewasz się z katolickich rytów, czy jesteś Żydem?
                                              • pogarda Re: Ściana. 15.12.10, 16:55
                                                ooooo... a myslalem, ze juz zniknales. Jesli w tej sprawie nie dotrzymales slowa to nie mamy powodu ci ufac w ogole. Moze nawet klamiesz w sprawie serow? Zona, tesciowa albo kochanka stracila tam prace, czy cos w tym guscie? Z reszta nie obchodzi mnie to...
                                                Co do moich korzeni, to jestem Walijczykiem, a wiec niemcem a nawet male dzieci wychowane w duchu pojednania na prawdziwego polaka - katolika wie, ze wszyscy niemicy to ruskie a kazdy rusek to zyd!
                                                Z tego jasno wynika, ze jestem zyd a do tego zagraniczny. Zyd nietypowy bo blondyn!

Jesli chodzi o moje przekonania religijne to jestem Apno - agnostykiem.
                                                • tajnos.agentos Re: Ściana. 16.12.10, 08:06
                                                  Ja natomiast nie mam kompleksów na tle narodowościowym i wali mnie do spodu kto i za kogo mnie uważa. Nie przywykłem przed byle kim się tłumaczyć, szczególnie w necie, bo mi to uwłacza. Jak kto ciekawy, możemy sprawy wyjaśnić w realu.:)))
                                                  • Gość: kupiec Re: ŚcianaWschodnia nierzetelna IP: 46.186.26.* 18.12.10, 22:26
                                                    Na święta kupiono mi 2 sery Rolada Podlaska. S amo błoto. Całej Mleczarni , która nawet w okresie świąt wykonała taka paskudę, życzę dużo śniegu , Żeby ich zasypało i żeby się więcej nie męczyli psując mleko. Mam nadzieję , że upadną i spostrzegą, że robili ludzi w balona.
                                          • tajnos.agentos Re: Ściana. 16.12.10, 08:03

> Pora kończyć kontakt z ludźmi bez honoru , nie majacymi ogłady i ni
                                            > e poczuwającymi się do dobrej produkcji tego, czego się zobowiązali .
                                            > nie pozdrawiam Ściany Wschodniej.

Nawzajem. Bon voyage, szerokiej drogi, wysokiej próżni i kilo wody pod stopą.:DDD
                                      • tajnos.agentos Re: Ser Podlaski zła jakośc. 16.12.10, 08:01

> Dobry człowieku , ser Rolada Podlaska jest, czy też powinien być parzon
                                        > y a wtedy ma inny smak.

Dobry człowieku, zanim coś napiszesz, zorientuj się choć trochę w temacie, bo pieprzysz jak potłuczony j2. A może jesteś jego klonem?:D
                                        www.spomlek.pl/rolada_podlaska.php
                    • Gość: folkatka Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 18:06
                      Żadnego zastanowienia, że jest źle.

Ale jakie mamy powody, by przypuszczać, ze w istocie jest źle?? Bo co? Bo komus nie smakuje jakis tam serek, to od razu mam przyjąć jego gust za wyrocznie i stwierdzić że rzeczywiście jest źle?
                      Na pewno jutro albo pojutrze kupie ten serek, z ciekawości.
                      • Gość: kupiec Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: 46.186.26.* 13.12.10, 20:05
                        Miła smkoszko sera Rolada Podhalańska. Ty zamierzasz..z ciekawości a jestem wegetarianinem i ten ser kupuję, żeby żyć .Jest źródłem białka. A tu czytam ; olej, soja a ja chciałem kupować ser z mleka.

Mało tego , ta wyrafinowana Mleczarnia produkuje ten ser z sera odzyskiwanego prądem z maślanki . skład tego sera to sam muł..............

Ponieważ ser z prądu to są mikrodrobiny , dawane nawet za Gierka, jako pasza ..zwierzętom.

Najgorsze jest to , że ONI uważają, że są FIRMĄ.

A ser w którym jest za mało sera w serze, kupuje 2 razy w tygodniu . Nie z ciekawości.
                        • tajnos.agentos Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla 14.12.10, 14:17

> Miła smkoszko sera Rolada Podhalańska. Ty zamierzasz..z ciekawości a
                          > jestem wegetarianinem i ten ser kupuję, żeby żyć .Jest źródłem białka.
                          > A tu czytam ; olej, soja a ja chciałem kupować ser z mleka.
                          >
                          > Mało tego , ta wyrafinowana Mleczarnia produkuje ten ser z sera odzy
                          > skiwanego prądem z maślanki . skład tego sera to sam muł..............
                          >
                          > Ponieważ ser z prądu to są mikrodrobiny , dawane nawet za Gierka, j
                          > ako pasza ..zwierzętom.
                          >
                          > Najgorsze jest to , że ONI uważają, że są FIRMĄ.
                          >
                          > A ser w którym jest za mało sera w serze, kupuje 2 razy w tygodniu
                          > . Nie z ciekawości.

Jezus Maria święci Anieli... Ciekawe, gdzie takich robią??? U nas to raczej nieeeee... Może w Wąchocku?:DDD
        • Gość: J-k Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 17:44
          Proponuję spróbować produkowany w Radzyniu ser Bursztyn. Jest świetny. Możliwe, że jeden z najlepszych jakie są produkowane w Polsce. Zresztą kto jada sery wędzone? Ser długo dojrzewający to jest to! I do tego jakieś dobre czerwone, wytrawne wino. Bajka. Polecam zakupy w sklepie firmowym, na miejscu w Radzyniu (powinien być tańszy) a przy okazji obejrzeć piękny zespół pałacowy Potockich Augusta Locciego i Jakuba Fontany (z przepiękną oranżerią) i późnorenesansowy kościół Św. Trójcy. Naprawdę warto.
          • Gość: Kupiec Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: 46.186.26.* 12.12.10, 19:36
            Dziękuję za piękny tekst i zachętę sera . Widać u ciebie patriotyzm lokalny i to jest właśnie TO. A słowa napisałaś tak lekko, że czuć miłość do Ziemi Ojczystej. Dziękuję.
            • Gość: J-k Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.lublin.hypnet.pl 12.12.10, 22:51
              Miło mi, ale nie jestem mieszkańcem Radzynia, ani pracownikiem tamtejszej mleczarni. A ser Bursztyn naprawdę jest smaczny, a założenie pałacowo - parkowe Potockich jest architektoniczną perełką.
              • Gość: kupiec Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: 46.186.26.* 12.12.10, 23:05
                Chciałbym , żeby wszystko miało swoje pozytywne zakończenie ale tu padło tak wiele słów nie dających nadziei. Najbardziej bolało twierdzenie , że ta spółdzielnia NIE MUSI. Pozdrawiam ciebie za dobrą chęć obrony ww.
                • Gość: J-k Re: Radzyń Podlaski paskudny ser Rolada Podla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 17:05
                  Chcę Cię poinformować, że w sprawie radzyńskiego sera (i tamtejszej mleczarni) życie dopisało nowy rozdział. W dzisiejszej Polityce ukazał się artykuł uznanego krytyka kulinarnego pana Piotra Adamczewskiego pt: "Yes, ser. W Radzyniu Podlaskim powinno być rondo Radamera. To miasto jest bowiem stolicą polskich serów."
                  Cytat z tego artykułu: "... Bursztyn z wyglądu przypomina włoski Grana Padano. Nierówna powierzchnia wskazuje, że do tego sera nie należy podchodzić z nożem, lecz kruszyć go i jeść po kawałku. Najlepiej, gdy towarzyszy temu wino czerwone, wytrawne, ale udające słodycz."
                  Co do wina, to ja w tym wypadku polecam włoskie Amarone della Valpolicella.
                  Pozdrawiam.
    • Gość: j2 nic nie rozumiesz IP: *.lublin.mm.pl 12.12.10, 18:18
      lubelskie sery nie są wędzone tylko lubliniaki długo obok nich chodzą, i ser przechodzi smrodem.
      • Gość: hm... Re: nic nie rozumiesz IP: 109.200.82.* 12.12.10, 20:21
        a jednak bosman ma racje, nazywajac cie malo grzecznie, ale prawdziwie... jednak jestes jelopem!
        • Gość: j2 Re: nic nie rozumiesz IP: *.lublin.mm.pl 12.12.10, 20:23
          mój post był równie merytoryczny jak post założyciela. Ja jednak swój napisałem po godzinnej nasiadówce z inteligentami lubelskimi którzy śmierdzieli, choć niektórzy mieli garnitury i białe koszule. Dobrze, że nie musze jeździć komunikacją miejską
          • Gość: bosman nie musisz j(ołopie)? IP: *.lublin.mm.pl 12.12.10, 20:57