Dodaj do ulubionych

Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ

06.02.11, 18:10
fotograf albo byl bardzo zlosliwy albo byl idiota poniewaz nie mysle ze w lublinie w niedziele moza zobaczyc tylko jakis zuli czekajacych na darmowe zarcie albo koty. w kazdym razie na pewno nie jest to dobra wizytowka dla miasta ktore stara sie o miano stolicy kultury europejskiej. autorowi zdjec moge jedynie radzic zapoznania sie z przewodnikiem po lublinie oraz kilku lekcji z fotografiki gdyz i jedno i drugie jest pozniej poziomu szamba.
Obserwuj wątek
    • luzopo Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 06.02.11, 18:23
      Ci rowerzyści ma przejściu dla pieszych łamią przepisy !!! Pewnie jeżdżą bez karty rowerowej.
      • Gość: jack_sparrow Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ IP: 194.98.87.* 07.02.11, 13:11
        No wlasnie! Jazda po przejsicu jest wykroczeniem.

Ciekawe co na to milosnicy rowerow, ktorzy tak ochoczo wypowiadaja sie o samochodach i pieszych lamiacych przepisy...

Qavtan, Khan_tengri - co wy na to?

Ha!

• zubelz Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 06.02.11, 18:29
      Obiektyw nie zburzył spokoju tego kota. Leniwie ziewał nic sobie nie robiąc z obecności fotoreportera

Więcej... lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,9061962,Niedziela_w_Lublinie_na_zdjeciach_ZOBACZ,,ga.html#ixzz1DCVk65YF
      Nawet kot wyznał się na takim fotoreporterze. Olał go totalnie
    • srolmops Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 06.02.11, 19:04
      Przynajmniej wiadomo do jakiego sklepu się wybrać by liczyć na przecenę ~! :D
    • takasobiejestem Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 06.02.11, 20:19
      20 zdjęć: przeważają koty, manekiny z witryn i żulerka z darmową michą. napraawdę nic więcej się nie działo? Coś się Pani fotoreporter ruszyć d... nie chciało.
    • Gość: eR Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ IP: 213.77.120.* 06.02.11, 20:35
      popieram przedmówcę.
      • Gość: ja Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ IP: *.play-internet.pl 06.02.11, 21:13
        Żule, wystawy i koty...

Dawno nie widziałem tak nudnych zdjęć...
    • olo967 Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 06.02.11, 21:46
      Tragiczne są te zdjęcia. SZkoda czasu na takie badziewie
    • kostka_rubika88 Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 06.02.11, 23:18
      przebieżka znowu nie taka mała (fot.7), bo dziś ok.6,5km więc sobie wypraszam ;-)
      Nie mówiąc już o tym, że bezwiednie zostałam sfotografowana i niekoniecznie podoba mi się zdjęcie... tak czy inaczej, nieoczekiwane ujrzenie siebie na stronie gazety jest ciekawym doświadczeniem. Pozdrawiam paparazzi ;-)
    • Gość: isss Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 23:20
      nie napinaj się tak zakompleksiony ćwoku
      • Gość: folkatka Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 23:32
        Zróbcie sami lepsze zdjęcia, i je zamieście. POgadamy.
        Kilka fotek jest udanych - np. ta z zaparkowanym rowerem.
        • wujekbronek Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 08.02.11, 09:08
          cyt:
          Kilka fotek jest udanych - np. ta z zaparkowanym rowerem.

To rzecz gustu. I oceny zarówno pod względem artystycznym jak i założonym przesłaniem/tematem. Moim Skromnym Zdaniem cykl nie oddaje nastroju Lublina w zimowo wiosenną niedzielę. Twórca ma jednak inne zdanie i przekonanie. I prawo do publikacji. Więc (niestety) on rządzi.
          Ale znakomita większość wpisów jest na nie. I na to koniecznie trzeba zwrócić uwagę.
          Sztuka powinna być dla ludzi a nie odwrotnie. Jeśli protestują większością trzeba westchnąć i się wycofać. Albo pokazywać swą twórczość tym którym się ona podoba.

Co do roweru - fotka (cały czas Moim Skromnym Zdaniem) lepsza byłaby B/W, z szerszą perspektywą... i może (wciąż IMHO) jako dokument powinna być częścią innego cyklu/tematu

pozdrowienia dla wszystkich
      • kostka_rubika88 Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 06.02.11, 23:36
        Gość portalu: isss napisał(a):

> nie napinaj się tak zakompleksiony ćwoku

do kogo to było?
        Ciekawe, czy uważasz, że bycie anonimowym Gościem daje Ci przyzwolenie na wulgaryzmy, czy też na co dzień masz trudności ze znalezieniem kulturalnych zwrotów do drugiego człowieka
        • mowie_prawde Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 07.02.11, 07:28
          fotograf broni pazurkami swoich miernych zdjęć! Żałosne! Jak 95% mówi ci że zdjęcia są badziewne to są badziewne i już.
          • Gość: bosman tak tak!!! IP: *.centertel.pl 07.02.11, 10:00
            zgodnie z twoją teorią niech większość je gówna. Miliony much nie mogą się mylić!
            • mowie_prawde Re: tak tak!!! 07.02.11, 11:25
              Truizm. Pozostawiam tobie takie jedzonko. W wypowiedzi chodziło niski poziom zdjęć poparty wieloma opiniami
    • mowie_prawde Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 07.02.11, 07:24
      Niedzielny Lublin - koty, żule i manekiny house'a na słabo wykonanych zdjęciach co za lipa! Jak nie masz człowieku pomysłu na zdjęcia to daruj sobie taką reklamę miastu robić...
    • ania1100 Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 07.02.11, 08:04
      Lublin jest pięknym miastem. Fotograf, który robił te zdjęcia jest bardzo zubożały emocjonalnie, jego zdjęcia są takie nijakie. Warto zainwestować w fotografię, które oddają te szczególne emocje, którymi żyje Lublin także w dniu świątecznym.
    • wujekbronek Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 07.02.11, 08:36
      Doszedłem do ósmego zdjęcia i dalej mi się nie chciało. Fakt, że większość z nich zrobiona w promieniu do 100 (może ciut więcej) metrów to jeszcze nie problem. Ale szkoda, że "tematy" się powtarzają... I tak jakbym dostrzegał "ślad" coraz modniejszej Vivian Maier a w tym przypadku naśladownictwo jest bardzo trudne. Nie chcę najeżdżać na fotgrafa/fotografkę :-) - każdy może mieć gorszy dzień. Ale może wtedy lepiej się wstrzymać z publikacją i zaczekać na lepsze czasy?
      pozdrowienia dla wszystkich
      • tajnos.agentos Re: Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 07.02.11, 08:48
        wujekbronek napisał:

> Doszedłem do ósmego zdjęcia i dalej mi się nie chciało.

Ja też coś koło tego, z tych samych powodów.:)

Fakt, że większość z ni
        > ch zrobiona w promieniu do 100 (może ciut więcej) metrów to jeszcze nie problem
        > . Ale szkoda, że "tematy" się powtarzają...

Bo to jest artykuł "z tezą", która nie podlega dyskusji. Chodziło tylko o przypomnienie, że Lublin ma lubić piwniczne sierściuchy, robić zakupy i jeździć na rowerkach - tak na wszelki wypadek, żeby Lublin nie zapomniał.:D

I tak jakbym dostrzegał "ślad" cora
        > z modniejszej Vivian Maier a w tym przypadku naśladownictwo jest bardzo trudne.
        > Nie chcę najeżdżać na fotgrafa/fotografkę :-) - każdy może mieć gorszy dzień.
        > Ale może wtedy lepiej się wstrzymać z publikacją i zaczekać na lepsze czasy?
        > pozdrowienia dla wszystkich

Wzajemnie.
    • przemek.leniak Po forum widzę że 07.02.11, 08:42
      zdjęcia są zupełnie jak test Hermana Rorschacha
      hmm kotów się nie czepiajcie - nie rozumiecie to wam nie wypada
      póki nie zjecie myszy jesteście w sprawie kotów profanami
      ...
      hmm ten posiłek staromiejski
      signum temporis
      aby żyć trzeba jeść
      co tu więcej?
      ...
      zdjęcia manekinów sklepowych i pozostałych w tym kontekście wydają mi się nader podobne...
      wspominałem o już o tym helweckim pomyleńcu?
      ...
      kto został sfotografowany to mógłby co skrobnąć
      ot tak co porabiał w niedziele na linii ogniskowej?
      a że fajnie się zobaczyć w prasie to ;-)
      może nie tylko raz
      i może nie tylko przypadkiem
      pzdr.
    • tajnos.agentos Niedziela w Lublinie na zdjęciach ZOBACZ 07.02.11, 08:44
      Do tego sklepu:
      lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640,9061962,Niedzielny_spacer_po_Lublinie_,,ga,,6.html
      to ja nie pójdę, bo tam jest brudno, a tym rowerakom, co watahą przejeżdżają przez przejście dla pieszych proszę wlepić mandaty.
    • bbalaban Żenuła.. 07.02.11, 09:50
      Strach teraz usiąść i coś zjeść "na mieście" bo Cię sfotografują.

Co do całości monotematyczne, kot śmietnikowiec, wystawy, darmowa wyżerka...

Naprawdę nic odkrywczego.
      • Gość: Beata okropność IP: *.lublin.mm.pl 07.02.11, 10:02
        zdjęcia są okropnej jakości... robione komórką? :) monotematyczne fakt. miasto wygląda jak żulerska stolica na nich.
        również wybrałam się na spacer wczoraj... z córką, niestety szybko musiałyśmy wrócić do domu, ponieważ wszędobylskie psie kupy psuły efekt miłego niedzielnego popołudnia. wolę siedzieć w domu, niż wędrować przez miejskie szambo, co chwilę powtarzając dziecku "uważaj! kupa..."

deklaruję chęć zrobienia fotoreportażu niedzielnego za tydzień :) gdzie można się zgłaszać?
        • Gość: bosman ta "okropność"... IP: *.centertel.pl 07.02.11, 10:06
          to te kupy? Trzeba było strzelić fotkę. Komórką.
          Fotoforum Lublin. Empi dokładniej ci wytłumaczy. Tylko nie zapomnij się pochwalić Beato.
          • tajnos.agentos Re: ta "okropność"... 07.02.11, 10:25
            Ja się chyba w wolnej chwili przejdę po Lublinie i też zrobię fotoreportaż. Będzie dym...:D
    • Gość: bosman zwracam narzekaczom uwagę na jedno: IP: *.centertel.pl 07.02.11, 10:04
      to też jest Lublin w niedzielny poranek. Nie ma się czym chwalić? Może, ale taki jest i nic na to nie poradzicie.
      • mowie_prawde Re: zwracam narzekaczom uwagę na jedno: 07.02.11, 11:33
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> to też jest Lublin w niedzielny poranek. Nie ma się czym chwalić? Może,
        > ale taki jest i nic na to nie poradzicie.

to nawet nie chodzi o to że każde miasto da się przestawić jak rynsztok ale o to że zdjęcia są monotematyczne i słabo wykonane (nie wszystkie)

nawet pokazując brzydotę można zrobić świetny przekaz ale nie tym zdjęciami
        • Gość: bosman słusznie prawisz więc... IP: *.centertel.pl 07.02.11, 14:24
          pochwal się swoimi osiągnięciami. Pzdr.
    • tajnos.agentos Re: To kot czy kaszka ?? 07.02.11, 10:23
      Ta kaczka to Kaczyński.
      • Gość: ef Re: To kot czy kaszka ?? IP: *.lublin.hypnet.pl 07.02.11, 11:39
        ... i tyle wlasnie dzieje sie w w nd w naszym sennym mieście. Tez kiedys chodzilem na niedzielne fotki ale ta niedzielna , przerazliwa, srodmiejska pustka zniechecily mnie. Dlatego min. wiaze nadzieje z powstaniem galerii na starym miescie i pasazu viktoria, ktore powinny z powrotem wyciagnac ludzi z galerii handlowych na obrzezach i wtloczyc do centrum.

... anioly czuwaja nad miastem i jakos chu...a z tego mamy :)
        • Gość: folkatka Nie na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 11:51
          Dlatego min. wiaze nadzieje z powstaniem galerii na starym miescie i pasazu wiktoria

Niech tylko nie rozbierają kamienicy Peowiaków 5, bo nie mamy az tak wiele secesji w naszym mieście.
          Jak zostawia kamienice, to też będę za!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka