Dodaj do ulubionych

Zostan tam,Rysiu!

12.03.11, 20:17
Pięciu polityków PiS przebywa w Urugwaju na zjeździe USOPAŁ, organizacji kierowanej przez Jana Kobylańskiego, kontrowersyjnego milionera posądzanego o antysemityzm. Pojechali tam na jego koszt – ustalił portal tvp.info. Wyjazdem nie jest zachwycony marszałek senatu Bogdan Borusewicz. Radosław Sikorski wydał w lutym 2008 roku pisemny zakaz kontaktów ambasadorów z Janem Kobylańskim. Zjazd Unii Stowarzyszeń i Organizacji Polskich w Ameryce Łacińskiej rozpoczął się w piątek i potrwa do niedzieli. Odbywa się w stolicy Urugwaju Montevideo i położonym nieopodal Punta del Este. Na zjazd przyjechał poseł Bogusław Kowalski oraz czterech senatorów: prof. Ryszard Bender, Czesław Ryszka, Waldemar Kraska i Zbigniew Cichoń. – Jednym z obowiązków parlamentarzystów jest kontakt z Polonią na całym świecie, w tym w Ameryce Południowej – uzasadnia poseł Bogusław Kowalski w rozmowie z portalem tvp.info. Problem w tym, że członkowie USOPAŁ są oskarżani o ksenofobię i antysemityzm. Na stronie internetowej unii Warszawę określa się mianem „tajnej stolicy żydostwa w Europie”, a polityków, dziennikarzy i hierarchów Kościoła nazywa się m.in. „komuszymi pociotkami'.
Obserwuj wątek
    • Gość: cardillon Re: Zostan tam,Rysiu! IP: *.dynamic.chello.pl 12.03.11, 20:34
      Głównym organizatorem z polskiej strony był na pewno o.dr Tadeusz Rydzyk, wielki admirator Kobylańskiego.
      No cóż, mamy wolny kraj, każdy jeździ gdzie może. :)))
    • Gość: świergotek Re: Zostan tam,Rysiu! IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.11, 20:43
      Chodzi może o tego Kobylańskiego, którego GW uważa za antysemitę? Jeżeli chodzi o tego Kobylańskiego, to muszę powiedzieć coś ważnego. Otóż podobno Kobylański nazwał kiedyś Jaruzelskiego człowiekiem honoru. Podobno zaimponowały mu antysemickie czystki w wojsku :)
      • Gość: aron he he he IP: *.paradowski.pl 12.03.11, 21:00
        oj tam nasz poseł od penisa już dawno wykrył, że babcia i prababcia Jarosława Wielkiego były Żydówkami z Odessy. Zresztą nieprzypadkowo w Odessie jest ul. Lecha Kaczyńskiego.
        • sothink Re: he he he 12.03.11, 22:51
          niemożliwe, wybuchłby wtedy skandal w kręgach katolickich, a Jarosław zostałby zlinczowany. Nie ma nic bardziej obraźliwego dla Polaka katolika jak Żyd katolik, to jest bluźnierstwo najwyżej rangi.
      • tajnos.agentos Re: Zostan tam,Rysiu! 12.03.11, 21:01
        Kto płaci za tę wycieczkę i jakie korzyści dla Polski (nie mylić z PiSem i imperium Rydzyka) z niej będą?
        • Gość: aron Re: Zostan tam,Rysiu! IP: *.paradowski.pl 12.03.11, 21:17
          Kobylański płaci on ma miliardy dolarów co to dla niego parę złotych w te czy wewte
          www.szlachta.org.pl/pub/Kaczynski_Genealogia.pdf
          • tajnos.agentos Re: Zostan tam,Rysiu! 12.03.11, 21:34
            Prymitywny chłopku, miliardy to ma sułtan Brunei a Kobylański to ma co najwyżej parę milionów. Żadna rewelacja. A w ogóle to on był kapo w Oświęcimiu i bił Polaków.:D
            • Gość: aron Re: Zostan tam,Rysiu! IP: *.paradowski.pl 13.03.11, 07:20
              jak już to paręset milionów i to pewnie łatów łotewskich
              • tajnos.agentos Re: Zostan tam,Rysiu! 13.03.11, 08:38
                Ja też mam paręset miliony - na stare złote.:P
                • tajnos.agentos Re: Zostan tam,Rysiu! 13.03.11, 08:40
                  tajnos.agentos napisał:

> Ja też mam paręset miliony - na stare złote.:P

Oczywiście, nie w gotówce bo gotówka się mnie nie trzyma, tylko w ruchomościach i w nieruchomościach.
                  • Gość: aron Re: Zostan tam,Rysiu! IP: *.paradowski.pl 13.03.11, 11:07
                    Kobylański też na pewno w gotówce nie trzyma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka