Dodaj do ulubionych

Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty posto...

14.03.11, 14:58
ciekawe czy zaczeli juz rozmawiac z potencjalnymi liniami lotniczymi (oprocz czarterow) bo chyba mało co miałoby tu latac.
Obserwuj wątek
    • pogarda Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos 14.03.11, 16:10
      Na razie im to lata...
      pzdr
    • Gość: mix-er Re: Lotnisko w Świdniku i bajek coraz wiecej! IP: 173.233.218.* 14.03.11, 16:13
      "Władze lotniska twierdzą, że w pięć lat po otwarciu przez port przewinie się milion osób."

Czy znajdzie sie w Lublinie ktos kto jest w stanie powstrzymac ciagle FANTAZJOWANIE wladz owego lotniska w budowie???

• trotamundos Re: Lotnisko w Świdniku i bajek coraz wiecej! 15.03.11, 10:08
        Gość portalu: mix-er napisał(a):

> "Władze lotniska twierdzą, że w pięć lat po otwarciu przez port przewinie się m
        > ilion osób."
        >
        > Czy znajdzie sie w Lublinie ktos kto jest w stanie powstrzymac ciagle FANTAZJOW
        > ANIE wladz owego lotniska w budowie???
        >

Wybudowanie plyty postojowej w pol roku? Ja Wam lublinianie bardzo dobrze zycze - ale majac takich marzycieli i bajkopisarzy w porcie - jakich macie to ja to naprawde czarno widze....
    • Gość: latawiec Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 16:47
      A ja chciałbym mieć nareszcie normalne połączenie ze Szczecinem. PKP odpada, bo takiego połączenia bez przesiadek nie ma, a pcheł w przedziale nie lubię, toalety też poniżej póżnego Bieruta, samochód owszem ale muszę się ukatować po naszych drogach (czyt: bezdrożach). No to może nareszcie będzie bliżej (i szybciej).
    • andrew95 Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty posto... 14.03.11, 16:48
      Na razie zaczęli od butnego stwierdzenia, że tanie linie są poza ich sferą zainteresowań. Nie wiem czy wiedzą, że proces dogadywania się Rzeszowa z Lufthansą trwał około pięciu lat. Co więcej, odprawianie 300 tys. pasażerów, co zakładają władze spółki, jest całkowitą mrzonką. Dobre byłoby 100 tys. rocznie. Jestem zwolennikiem powstania portu, ale wolałbym słyszeć przebijający głos profesjonalistów z branży, nie zaś partyjnych hura-optymistów. Pozdrawiam i trzymam kciuki.
      • qqbek Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos 14.03.11, 17:28
        andrew95 napisał:

> Dobre byłoby 100 tys. rocznie. Jestem z
        > wolennikiem powstania portu, ale wolałbym słyszeć przebijający głos profesjonal
        > istów z branży, nie zaś partyjnych hura-optymistów. Pozdrawiam i trzymam kciuki
        > .

Ja też trzymam kciuki... podoba mi się, że tanie linie lotnicze postawiono pod ścianą (z jednoczesnym zaznaczeniem, że to "postawienie pod ścianą" miałoby być jedynie strategią negocjacyjną)... może, w przeciwieństwie do Rzeszowa, lotnisko nie będzie do nich musiało z początku dopłacać.
        Co do partyjnych hurraoptymistów... przyspawanie do stołka pomimo braku kompetencji jest nie tylko naszą, lokalną, lubelską tradycją (vide dzisiejszy artykuł ze "Stołecznej").
        Co do przetargu na płytę postojową- ani mnie to ziębi ani grzeje... to niezbędny element lotniska, który do tego raczej nie podlega ocenom estetycznym (za to proponowany terminal zdecydowanie mi się podoba:)
        • Gość: log Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 19:15
          Skumbrie w tomacie śledż, a nie bęc.
          Poczytaj oryginał.
          • empi Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos 14.03.11, 20:07
            Skumbrie w tomacie, skumbrie w tomacie!
            (skumbrie w tomacie skumbrie w tomacie)
            Chcieliście Polski, no to ją macie!
            (skumbrie w tomacie pstrąg)

Tak stoi w oryginale :)
            pzdr.
            • qqbek Pstrąg! 14.03.11, 20:23
              Rzecz jasna... ale skoro takiej Polski chcieliście, taką ją macie... z polonistami uczącymi dzieciaków, że jednak "śledź" (nie, żebym coś przeciwko śledziom miał... zwłaszcza w roli zakąski;)
        • Gość: gtw Rna 5 samolotów??? IP: *.171.15.158.static.crowley.pl 15.03.11, 22:03
          czyli mniejsza niż stara płyta w Rzeszowie???
          • Gość: mix-er Re: Rna 5 samolotów??? IP: 173.233.223.* 16.03.11, 15:33
            "czyli mniejsza niż stara płyta w Rzeszowie???"

Na to wyglada!

• Gość: mix-er Re: Lotnisko w Świdniku... IP: 173.233.218.* 14.03.11, 20:02
        Rozmilowane w bajkach wladze lubelsko-swidnickiego lotniska w budowie
        powinny sie tez dobrze przyjrzec losom lotniska w Zielonej Gorze, bo
        to moze byc dobra i gleboko pouczajaca lekcja!!!
        • Gość: as Re: Lotnisko w Świdniku... IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 20:17
          Niesamowite - linia do dworca lotniczego(2km!) nie będzie zeelektryfikowana. Za duże koszty. Balcerowicz to przez ciebie. Niewidzialna ręka rynku wszystko rozwiąże wg ciebie szkodniku.
        • Gość: Prześmiewca Re: Lotnisko w Świdniku... IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 20:51
          Przeczytałem wszystko.Nie można porównywać Babimostu z budującym się Świdnikiem.
      • Gość: t-r-h Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos IP: 194.28.13.* 14.03.11, 20:51
        Dogadywanie się Rzeszowa z Lufthansą trwało by pewnie i 10 lat, gdyby nie pewna tajemnicza firma ktora "załatwiła" to 3 miesiące. Grunt to wiedzieć z kim siadać do stołu.
        Pozdrawiam
        • trotamundos Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos 15.03.11, 10:06
          Gość portalu: t-r-h napisał(a):

> Dogadywanie się Rzeszowa z Lufthansą trwało by pewnie i 10 lat, gdyby nie pewna
          > tajemnicza firma ktora "załatwiła" to 3 miesiące. Grunt to wiedzieć z kim siad
          > ać do stołu.
          > Pozdrawiam

Nie do konca jest tak jak piszesz. Plotki byly takie, ze to dzieki tej tajemniczej firmie LH weszla do Jasionki, jednak to zbieg okolicznosci, ze akurat zlozylo sie to w czasie z otwarciem MTU. Plotki byly takie, ze MTU sklonilo Lufthanse do otwarcia polaczenia z Rzeszowem z uwagi na cargo. Ze juz samo cargo zapewnia oplacalnosc lotow a pasazerow biora tak przy okazji. Wszystko to oczywiscie jest wielka bzdura.

Gdyby to bylo dzieki i dla MTU to Rzeszowe mialby loty do Monachium (gdzie znajduje sie siedziba firmy) a nie do Frankfurtu. Cargo tez jest wyssane z palca bo male CRJ jakie lataja z Jasionki nie maja miejsca na cargo przynajmniej nie w ilosciach zapewniajacych oplacalnosc takiego lotu.

To sa tylko plotki - Lufthansa zdecydowala sie wejsc do Rzeszowa po latach negocjacji z portem, bo zobaczyla potencjal (atlantyki z FRA).
    • Gość: to Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos IP: *.devs.futuro.pl 15.03.11, 01:36
      ile?
    • maciora74 [...] 15.03.11, 09:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: folkatka Re: Lotnisko w Świdniku. Jest wykonawca płyty pos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 09:47
        NIe pisz capslockiem bo to nieładnie :P
      • Gość: bosman a jak twój... IP: *.centertel.pl 15.03.11, 15:46
        chlewik maciorko że tak się martwisz o nasze lotnisko? Konkurencja czy ki diabeł?
        • Gość: wielkopolanin Re: a jak twój... IP: *.icpnet.pl 15.03.11, 22:26
          Dawno na lubelskim forum grasuje konkurencja celem dołowania w ludzi wątpiacych i powołuja się a to na Zieloną Góre a to Szczecin a to Rzeszów itd .Kazda specyfika miasta jest inna ,i dlatego jestempozytywnie nastawiony na to lotnisko czekamy polaczeniaPoznan -Lublin czy jest to mozliwe TAK jest to mozliwe
          • Gość: mix-er Re: a jak twój... IP: 173.233.223.* 16.03.11, 15:40
            "Dawno na lubelskim forum grasuje konkurencja celem dołowania w ludzi wątpiacych" ???

Panie "wielkopolanin" (czy "poznaniak" albowiem roznie sie podpisujesz)...
            Tutaj nie chodzi o jakies "dolowanie", czy "konkurencje", a tylko o
            zachowanie odrobiny zdrowego rozsadku. A wypowiedzi wladz
            lubelsko-swidnickiego lotniska (niestety...) ze zdrowym
            rozsadkiem nie maja zbyt wiele wspolnego!!!
          • trotamundos Re: a jak twój... 18.03.11, 23:01
            Gość portalu: wielkopolanin napisał(a):

,i dlatego jestempozytywnie nastawiony na to lotnisko cz
            > ekamy polaczeniaPoznan -Lublin czy jest to mozliwe TAK jest to mozliwe

Taaa - wszystko jest mozliwe, ale niestety nie wszystko oplacalne. Czas pokaze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka