Dodaj do ulubionych

Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO]

19.03.11, 09:27
Raczej LSM z perspektywy gołębia który przycupnął by sie ... na dachu
Obserwuj wątek
    • josek4 przynajmniej nie widać śmieci i syfu!!! 19.03.11, 11:28
    • marczello Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 19.03.11, 12:12
      Lublin.. Piękne miasto. Niepowtarzalne... Na lewo blaszany dach hipermarketu.. Na prawo dach hipermarketu.. Dobrze, że nie ma Starego Miasta....
    • kubus82 Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 19.03.11, 18:01
      480p? no bez jaj.... - film kręcony szuszarką do włosów?
    • Gość: bosman i jak zwykle IP: *.centertel.pl 19.03.11, 18:21
      pierwsi wleźli zakompleksieni gnoje którym nic nigdy się nie podoba.
      Hej - ćwoki, a zgniłe strzechy waszych rodzinnych kurnych chat widzieliście kiedyś z takiej perspektywy?
      • zubelz Re: i jak zwykle 19.03.11, 18:38
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> pierwsi wleźli zakompleksieni gnoje którym nic nigdy się nie podoba.
        > Hej - ćwoki, a zgniłe strzechy waszych rodzinnych kurnych chat widzieliście kie
        > dyś z takiej perspektywy?
        Bosmanku. Prawdą jest ,że to jest najwyższy budynek w mieście (co wcale nie musi świadczyć o jego wielkości). To że nakręcili ten filmik wcale nie znaczy że są burakami.( nie słyszałem komentarza do tego filmiku, dlatego że kartę dźwiękową miałem wyłączoną a to tylko dlatego że chciałem oglądnąć ten filmik względnie na swoim starym blaszaku) Nie jest tak źle. W tle widać jeden żuraw, znaczy się tylko że jeszcze coś się w tym "mieście"buduje a to jest sukces desperatów.
        • Gość: bosman nie zrozumiałeś mnie zubelzie :-) IP: *.dynamic.mm.pl 19.03.11, 21:14
          ja pisałem o czterech pierwszych którzy marudzą w tym wątku na film, a nie o autorach filmiku. Filmiku nie oceniam - jest jaki jest. Nie każdy jest Fellinim.
          • Gość: gość Re: nie zrozumiałeś mnie zubelzie :-) IP: *.lublin.mm.pl 20.03.11, 00:14
            A możesz powiedzieć z czego po przeczytaniu artykułu i obejrzeniu filmu powinniśmy być zachwyceni?
            Kiepski film, niewiele pokazujący i jeden dzielny obrońca wielkiej jego wartości.
            Argumentum ad personam w dyspucie winien być na końcu, nie początku.
            • Gość: bosman a czy ja pisze o zachwycie? IP: *.dynamic.mm.pl 20.03.11, 01:12
              pisze tylko że marudzenie, jak zwykle. A film jak film. Amatorszczyzna. Panorama za to prawie jak z Wieży Trynitarskiej. I o to chodzi.
              Nie masz powodów do zachwytów to się powieś. Albo ciesz się życiem i NIE BIADOL przy byle okazji.
              • Gość: T. Re: a czy ja pisze o zachwycie? IP: *.147.43.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.03.11, 10:46
                Na Wieży Trynitarskiej ładniejsza panorama jest, ale to kwestia gustu - po prostu wolę kamienice Starego Miasta od klocków osiedli - dla mnie ładniej wyglądają.
                Natomiast pamiętam, że kiedyś na LSMie było cos w rodzaju "dzielnicowej telewizji", w której w pustych pasmach nadawano... panoramę z widocznego tu biurowca (tego naprzeciw "ZUS Towers"). Oczywiście w o wiele lepszej jakości z horyzontem daleko za Majdanek na pola i lasy... Lublin to jednak fajne miasto :)
    • Gość: świergotek Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.11, 19:43
      > Raczej LSM z perspektywy gołębia który przycupnął by sie ... na dachu

Gołąb to też ptak, choć może nie tak szlachetny jak np. świergotek. Mogła to też być kawka albo gawron. Powstaje w związku pytanie, czy jest to Lublin z perspektywy gołębiej, kawkowej czy gawroniej :)
      • zubelz Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 19.03.11, 19:58
        Gość portalu: świergotek napisał(a):

> > Raczej LSM z perspektywy gołębia który przycupnął by sie ... na dachu
        >
        > Gołąb to też ptak, choć może nie tak szlachetny jak np. świergotek. Mogła to te
        > ż być kawka albo gawron. Powstaje w związku pytanie, czy jest to Lublin z persp
        > ektywy gołębiej, kawkowej czy gawroniej :)
        Ptaśku. Zabrali ci pomnik lenina i nie możesz się przystosować do rzeczywistości?. Złóż skargę do eko oszołomów że "zabranie pomnika ilicza zaburzyło migrację ptaków. Może go przywrócą?.
      • orphelin Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 19.03.11, 23:16
        przepraszam za ignorancje - oczywiście są ptaki mniejsze i większe, żadnych nie chciałem faworyzować, gołębie (te mniejsze) dominują w Lublinie i uważam, że tytuł, który jak to tytuł górnolotnie, mówi o czymś z naszej perspektywy (te wieksze) a tak jak się okazuje nie jest. pozdrawiam :)
    • Gość: bosman czy Grey office będzie... IP: *.dynamic.mm.pl 19.03.11, 21:22
      lubelskim "dachem samobójców"? Jest dość wysoki, daje gwarancję pewności skutków.
      • Gość: obserawtor dna Mącikowe planowanie Centrum Metropolii IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 13:17
        Gołym okiem widać absurdy urbanistyczne które sprawiają że to Centrum, Zana to skupisko bezładu planowanego metodą pani E. Mącik: "Każdemu po Uważaniu i według mego widzimiesię!"
        • zubelz Re: Mącikowe planowanie Centrum Metropolii 20.03.11, 13:25
          Gość portalu: obserawtor dna napisał(a):

> Gołym okiem widać absurdy urbanistyczne które sprawiają że to Centrum, Zana to
          > skupisko bezładu planowanego metodą pani E. Mącik: "Każdemu po Uważaniu i wedłu
          > g mego widzimiesię!"
          Trafne spostrzeżenie. Nic dodać, nic ująć.
        • Gość: obserwator dna Ulica Zana - "Autostrada do Nikąd" IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 13:34
          Gołym okiem widać także absurdy komunikacyjne made by Mącik : Ulica Zana swą dumną dwupasmową autostradową wstęgą zapier..... w kierunku NICZEGO!!!
          W planach pozostawionych przez w/w dyr. Mącik nie przewiduję się jej połączenia np. z nową Krańcową i Wrotkowska obok fabryki makaronów Lubelli a dalej z Zemborzycką i Abramowicą chociaż wcześniejsze plany Lublina rezerwowały tam istniejące do dzisiaj puste pasy niezabudowanych terenów pod takie połączenia odciążające nie nadającą się na arterię tranzytową, spokojną ulicę Kunickiego. Wówczas Kunickiego ze starymi kamieniczkami wraz ze absurdalnym dzisiaj Placem Bychawskim ( dawnym placem rynkowym!!!) i zapomnianą przez wszystkich ulicą 1-Maja mogłyby stać się prawdziwym Krakowskim Przedmieściem Południowego Lublina.
          • Gość: obserwator dna Re: Ulica Zana - "Autostrada do Nikąd" IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 13:52
            Zajrzałem na satelitarny plan Lublina w zumi.pl odkryłem że przedłużenie ulicy Zana do Smoluchowskiego a następnie po rezerwie terenu zajętej przez pas ogródków działkowych do skrzyżowania z Zemborzycką i dalej obrzeżami osiedla domków jednorodzinnych do Abramowickiej po przedłużeniu trafia idealnie prosto na planowane lotnisko!
            Oprócz odblokowania Kunickiego i Placu Bychawskiego oznaczałoby to także znaczące uwolnienie z korków Nadbystrzyckiej.
    • zubelz Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 13:36
      Początkowo miałem ochotę wziąć kamerę i wyjść na wierzę Trynitarską ale jak zobaczyłem te mgły to mi się odechciało. Mimo remontu można wejść na wierzę, lecz dzisiaj niewiele będzie widać, co prawda mam gdzieś film nakręcony z wierzy latem ale jestem bałaganiarzem i nie podpisałem płyty z tym filmem a że mam ich dosyć sporo to szukanie zajęło by mi zbyt wiele czasu. Jak będzie większa przejrzystość powietrza to nakręcę nowy a przy okazji wrzucę tamten z przed roku (będzie jakieś porównanie).
      • Gość: świergotek Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 13:41
        Kup se dysk zewnętrzny 1,5 tera, mają teraz korzystny stosunek ceny do objętości, a nie na płytach jak pięć lat temu. Oj zacofany, zacofany...
        • zubelz Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 14:06
          Gość portalu: świergotek napisał(a):

> Kup se dysk zewnętrzny 1,5 tera, mają teraz korzystny stosunek ceny do objętośc
          > i, a nie na płytach jak pięć lat temu. Oj zacofany, zacofany...
          Masz rację ptaśku, jestem zacofany. Po co mi to było nagrywać na płytki jak mogłem poczekać kilka lat na te wspaniałe urządzenia i teraz nagrać. Nie miał bym żadnych problemów z ich znalezieniem. Tak zastanawiam się nad głupotą Gutenberga. Ile ten biedak musiał się namęczyć , i po co?. Mógł chłopina poczekać do wynalezienia komputera! Ale przygłup!
          • swiergotek_drzewny Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 14:27
            Nie marudź, tylko się modernizuj.
            • zubelz Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 14:37
              swiergotek_drzewny napisał:

> Nie marudź, tylko się modernizuj.
              Poczekam na nowe wynalazki
      • Gość: sss Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 14:32
        Wierzę, że wejdziesz na Trynitarską wieżę, a pod spodem chmór zaśpiewa ci hur, tu w bulu donoszę te swoje dwa grosze/
    • Gość: 55metów Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 14:08
      :) phii. 55 metrów a cóz to za wysokosc. W innych Polskich miastach sa budnynki ponad 100 metrowe.
      • zubelz Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 14:12
        Gość portalu: 55metów napisał(a):

> :) phii. 55 metrów a cóz to za wysokosc. W innych Polskich miastach sa budnynki
        > ponad 100 metrowe.
        Długości?
        • zubelz Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 14:17
          Była w Polsce jedna budowla o wysokości ponad 640 metrów ale podczas remontu przerobili wysokość na długość. Jednak mamy jeszcze w Polsce wspaniałych inżynierów! Nawet takich co tunel wzdłuż rzeki wybudowali.
        • Gość: jg,jh,j,jh, Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 16:11
          Kpisz czy od roge pytasz:) Oczywiscie ze wysokosci. Pomijajac warszawe, gdzioe budynkó ponad 100 metrowych jest kilkanascie , to z mniejszych miast, licząc do dachu np.
          Sea Towers -Gdynia-125,4 m
          Altus-Katowice -106m
          We wrocławiu buduje sie włąsnie 212 m wiezowiec
      • Gość: obserwator dna Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 14:19
        Ten zielono-czarny biurowiec jest TANDETNY i BRZYDKI, ale pasuje do pozostałych.
        Jedyny wyjątek to świetny biurowiec architekta Stelmacha ale on tylko potwierdza regułę że tak zwane Centrum Zana to jak to nazywa Mały:"wysypisko architektoniczne Lublina"
    • zubelz Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 14:30
      Nie wiem czym Lublin Panu Bozi podpadł że skarał to miasto takimi świetnymi architektami jak Stelmach.
      • Gość: obserwator dna Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 20:42
        Możesz rozwinąć tę myśl?
        Może masz jakąś lepszą kandydaturę super architekta made in Lbn najlepiej wraz
        z przykładem zbudowanego dzieła?
        • zubelz Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 21:03
          Faktycznie nie mam takiego kandydata jak Stelmach. Do niszczenia wyglądu miasta z powietrza i nie tylko. Stelmach jest najlepszy.
          • zubelz Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 21:08
            Zawsze można rozwalić budynek uczelni. Wybudować tam parking a następnie na tym samym miejscu postawić z powrotem ten rozwalony budynek. Szczyt pomysłowości architekta.
            • Gość: obserwator dna Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 21:30
              Eeeee.
              Zła odpowiedź. Wykrętna.
              Podaj swego kandydata. The best architekt in Lublin is : ........................?
              Jeśli to nie za trudne to dodaj jednozdaniowe uzasadnienie.
              :-)
              • zubelz Re: Zobacz Lublin z lotu ptaka [WIDEO] 20.03.11, 21:37
                Lublinowi nawet Michał Anioł nie pomorze do czasu, kiedy doczekamy się na plan przestrzennego zagospodarowania terenu. Zawsze będzie tak jak ktoś napisał powyżej. "Po uważaniu i gdzie komu wygodniej"
                • Gość: bosman zubelzie - litości!!! IP: 31.60.171.* 21.03.11, 12:47
                  "wierze"(budowle), "pomorze"(od pomagać) itp. Człowieku - korzystaj z Firefoksa, ma autokorektę, nie będziesz walił takich byków! Poważne (na ogół) komentarze a ortografia - dno. Zastanów się chłopie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka