swiergotek_drzewny
22.03.11, 16:12
Pisałem tu kiedyś, że przez ostatnie kilka laty ceny żywności wzrosły ponad dwukrotnie. Nikt mi wtedy nie chciał za bardzo uwierzyć. A przecież doskonale pamiętam, że chleb 0,5 kg w Stokrotce na osiedlu, gdzie się kilka lat temu przeprowadziłem, kosztował 99 groszy, teraz za ten sam chleb trzeba zapłacić 2.25, a niedługo pewnie jeszcze bardziej podrożeje. Pauperyzacja społeczeństwa postępuje i nawet nie tyle kroczy, co pędzi w siedmiomilowych butach. Co na to politycy? A no jak zwykle, propaganda sukcesu, lans w mediach, bezczelne obietnice itd. Jest jednak jeden polityk, który dostrzega realne ludzkie problemy. Tak, to pan Prezes Kaczyński. Dzisiaj poszedł wraz ze współpracownikami do sklepu, żeby jasno powiedzieć społeczeństwo, po której jest stronie - po stronie coraz bardziej bogacącego się establishmentu czy po stronie coraz bardziej ubożejącego społeczeństwa: wiadomosci.onet.pl/kraj/kaczynski-robi-zakupy-zamieszanie-w-sklepie-spozyw,1,4217894,wiadomosc.html
Szczególnie w Lublinie należy docenić gest pana Prezesa, bo to jest biedny region, a biedni są zawsze najbardziej poszkodowani przez drożyznę.