joannabarska 07.04.11, 16:49 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polak-oszukal-caly-swiat-prawda-wyszla-na-jaw,wid,13295324,komentarz.html Widac, ze całkiem niezle to oszustwo, no i jest film... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
accipiter_gentilis Re: Polak wszystko potrafi! 08.04.11, 13:50 PiS i tak wygra te wybory. Traci już tylko 3% do PO, a biorąc pod uwagę, że PiS w sondażach jest zawsze niedoszacowane, to można uznać, że już teraz PO przegrywa sromotnie. A teraz zagadka: jaki to ma związek z tytułem wątku, że Polak potrafi. A oto rozwiązanie zagadki: taki, że zaraz pojawią się sondaże, w których PO będzie mieć znów 110% poparcia. Takie sondaże tylko POlak POtrafi :) wiadomosci.onet.pl/kraj/najnowszy-sondaz-pis-i-po-dziela-trzy-punkty,1,4235780,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Polak wszystko potrafi! 08.04.11, 14:00 Cóż, mało prawdopodobne. Takie sondaże mobilizują leniwy, a niechętny PiS-owi elektorat, co oczywiście jest bez znaczenia wobec mobilizacji, którą wzbudza u przeciwników prezes zarazek. PO tych wyborów wprawdzie nie wygra, ale PiS je przegra, co na jedno wychodzi. I tak będą rządzić. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Polak wszystko potrafi! 08.04.11, 15:25 wampir-wampir napisał: > PO tych wyborów wprawdzie nie wygra, ale PiS je prz > egra, co na jedno wychodzi. I tak będą rządzić. PiS jest przyzwyczajone do "honorowych porażek" i "zwycięstw moralnych"... nihil novi sub sole. A PO będzie rządzić... pewnie do spółki z SLD a nie chłopkami z PSL dla odmiany. Największym wygranym wyborów będzie zaś sam SLD... bo mając do wyboru dwóch koalicjantów (PO, co bardziej naturalne i PiS, który dopiero po wyborach ostro zacznie ich kokietować [wystarczy sobie przypomnieć pochlebne opinie JarKacza odnośnie Gierka, celem przeciągnięcia ku sobie elektoratu Napieralskiego w ostatnich wyborach prezydenckich, by uświadomić sobie, że nie ma mowy, by tak się nie stało]) będzie mógł targować się i kilka miesięcy o stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
_aaa_ Re: Polak wszystko potrafi! 08.04.11, 15:31 Chciała bym doczekac w tym kraju czasów, że głosować będzie się ZA a nie PRZECIWKO. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: accipiter Re: Polak wszystko potrafi! IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 15:37 Przecież wyborcy PiS głosują za PiSem, bo popierają PiS i głosowaliby na niego nawet, gdyby PO jutro się samorozwiązało, a jego liderzy sami się pozamykali w więzieniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Polak wszystko potrafi! 08.04.11, 15:49 Gość portalu: accipiter napisał(a): > Przecież wyborcy PiS głosują za PiSem, bo popierają PiS i głosowaliby na > niego nawet, gdyby PO jutro się samorozwiązało, a jego liderzy sami się pozamy > kali w więzieniach :) I to mnie właśnie dziwi... ta niechęć do pozamykania się w ośrodkach odosobnienia... tych terapeutycznych w wypadku jednych i tych resocjalizacyjnych (w wypadku części tych pierwszych a także części tych drugich). W PiS przeraża mnie żądza władzy i narzucenia innym swojej wizji świata. W PO nijakość i różnorodność. W SLD... z młodzieżówką SLD miałem kiedyś bliższy kontakt (nie jako członek!) i też mnie koniunkturalizm tej partyjki brzydzi ponad miarę. Wolę więc głosować tak, by głos mój miał przełożenie na konkretne działania... a raczej brak tych działań ze strony PiS... czy to już czyni ze mnie wyborcę "na nie"? Chyba nie, mój sprzeciw wobec wizji państwa serwowanej nam przez PiS jest tylko jednym z motywów wyboru innej spośród partii. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Polak wszystko potrafi! 08.04.11, 16:25 Ja wybiorę święty spokój po prostu, w strawniejszym opakowaniu. PiS jest dla mnie partią odstręczającą od samego początku. Nie cierpię, gdy ktoś próbuje meblować mi życie na swoją modłę, ideologizuje, wyklucza, obraża bez zdania racji, ale na PO się zawiodłem i zdaję sobie niestety sprawę, że przy tak łatwej do ogrania opozycji będzie rządzić równie miernie jak dotąd. Cóż, przynajmniej nie pogrąży nas mimo wszystko w otchłani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Polak wszystko potrafi! IP: *.lublin.mm.pl 08.04.11, 17:31 Głosowac w istocie rzeczy mogę na wszystkich poza PiSem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Polak wszystko potrafi! IP: *.104.69-86.rev.gaoland.net 08.04.11, 19:10 Empi ))))))))wszystkie odPowiedzi nie na temat dlaczeo nie kasujesz dziwny to forum Odpowiedz Link Zgłoś