Dodaj do ulubionych

Bandyci bili, a telefon policji milczał i milczał

19.04.11, 08:13
Czy jest jeszcze jakiś element państwa, który się nie kompromituje w POlsce Tusków i Komorowskich? Przecież za takie tłumaczenie "przyczyn awarii" powinni wylecieć z roboty na zbity pysk. Ale w państwie, w którym nawet "nie ma" winnych skandalicznych nieprawidłowości, które doprowadziły do katastrofy (?) w Smoleńsku, trudno karać za takie coś... Państwo się rozpada, a właściwie rozłazi. A lemingi dalej zapieprzają w kierunku przepaści.
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.lublin.mm.pl 19.04.11, 08:30
      do sako
      o czym ty mówisz? przecież najważniejsza jest pamięć i pomniki. co twój jarek i leszek zrobili w jakiejkolwiek sprawie dla polski? dla mieszkańców?? idż się schowaj.. brechta z was mochery...
      • Gość: art Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.nplay.net.pl 19.04.11, 11:04
        Brechta to z was, "młodzi wykształceni z wielkich ośrodków", czyli de facto buraczani debile z prowincji po zaocznym marketingu i zarządzaniu w Wyższej Szkole Byznesu w Koziej Wólce, rechoczący z tych samych od lat prymitywnych tekstów. Inteligentni ludzie nie używają takich żałosnych argumentów.
        • Gość: d. Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: 2.96.3.* 19.04.11, 11:28
          zaś Twoja odpowiedź jest bardzo morytoryczna...
          • Gość: art Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.nplay.net.pl 19.04.11, 11:30
            Na poziomie rozmówcy wnioskując z jego wcześniejszej wypowiedzi.
      • Gość: pal666 Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.11, 11:48
        jak jesteś, drechu, w szarej strefie, to skąd możesz wiedzieć kto i kiedy obniżał w Polsce podatki. Nie wiesz też, że obencie realizowane programy pomocy unijnej zawdzięczamy PiSowskiemu Ministerstwu Rozwoju Regionalnego kierowanego przez p. Grażynę Gęsicką.
    • pelikan1969 Re: sako_1 19.04.11, 08:33
      A czy w państwie Kaczyńskich czy Kwaśniewsko-Millerów było inaczej ? A czy jeśli jesienią wygra np PSL czy PJN to nazajutrz Polska bedzie miodem i mlekiem płynąca a Ty przestaniesz głupoty wypisywać ?
      • Gość: gosc Re: sako_1 IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.11, 11:27
        zgadzam sie w zupelnosci z Toba zmiana rzadu nie zmieni niczego w tak krotkim czasie, sa rzeczy na ktore nie mamy wplywu bo nalecialosci z lat poprzednich jest tak duzo, ze szok a policja chociaz jest wyposazona w sprzet najwyzszej jakosci to w zwyczajnych posterunkach wciaz funkcjanuja przestarzale aparaty. To wyposazenie raczej nalezy do jednostek specjalnych. Ciecia budrzetowe robia robote nie koniecznie dobra ale to tylko zycie ...................... i zderzyc sie z polska rzeczywistoscia to jak zderzyc sie z medycyna, sadownictwem gdzie sprawy ciagna sie latami, bo sady sa zawalone aktami itd.itp. normalka jak wszedzie............
    • Gość: k.mac a co kogo obchodzi jakis smolensk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.11, 08:45
      widzisz tu gdzis o smolensku paranoiku?
      • Gość: art Re: a co kogo obchodzi jakis smolensk IP: *.nplay.net.pl 19.04.11, 11:06
        Tych, których obchodzi co się może stać z ich prezydentem w ich kraju i na ile ten kraj jest w stanie go ochronić. Ale oczywiście nie obchodzi to pożytecznych idiotów.
    • Gość: mądry Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: 62.244.135.* 19.04.11, 08:50
      Te dresy to był elektorat PO-kwiat młodzieży polskiej!
    • Gość: ARKA Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.stk.vectranet.pl 19.04.11, 09:41
      A za PiSu było lepiej? A czy byłoby lepiej? Przeciez PO i PiS to jedno gniazdo /os/.
      • czarny_przodek Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil 19.04.11, 09:56
        gratuluję wPiS-ów. Afogle to kedyś tefonikizacji nie było i się żyło o czym świadczy wasze istnienie.
    • frida-a Bandyci bili, a telefon policji milczał i milczał 19.04.11, 10:03
      Myśle, że osoby piszące nie na temat to zwykłe szuje zatrudnione przez wzajemnie zwalczające się partie polityczne!!! Forumowicze nie wciągajcie się w te nic nie wnoszące do sprawy polemiki!!!
    • zbyszek.bejach Bandyci bili, a telefon policji milczał i milczał 19.04.11, 10:24
      Cóż znacznie łatwiej wydawać pieniądze na lancie, alfa romeo i wypasione motocykle niż zbudować system łączności z tymi dla których się istnieje. Wczoraj na moście Dworcowym w Poznaniu ok. 6.40 stanęło sobie dwóch takich robocopów w skórach z napisem Policja i wypasionymi motocyklami no i łapali tych co przechodzili na czerwonym świetle. Na moją uwagę, że sygnalizacja jest źle zaprogramowana bo jednocześnie zamyka ruch na kierunkach niekolizyjnych jeden z nich odpowiedział, ze widział, że piesi musieli czekać trzy cykle. I co qrwa z tego, że on to widział. Co będzie dalej z wadliwą sygnalizacja zwłaszcza w czasie, kiedy ludzie dojeżdżają do pracy? A może ten robocop nie rozumie co to są kierunki niekolizyjne?
      • Gość: maxio Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.vlan450.corcoran.lubman.net.pl 19.04.11, 10:54
        no własnie to jest ta upragniona chwila w ich życiu (tych robocApów) .teraz sie czuja dowartosciowani, bo jak pojda na emeryturę to juz nie beda sie róznic od zwykłych obywateli.
        • Gość: miś Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: 195.117.192.* 19.04.11, 10:58
          Dlaczego gazeta nie napisała, że to miasto - jako organ samorządowy - odpowiada za bezpieczeństwo. W tej konkretnej sytuacji, to pretensje nie do policji, a do miasta.
      • Gość: jerry Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.vlan153.enoch.lubman.net.pl 20.04.11, 10:07
        zaintrygowała mnie jedna informacja. Otóż ponoć poinformowana straż miejska o zdarzeniu też próbowała się dodzwonić na policję. Moje pytanie jest takie, dlaczego sama nie interweniowała. Przeciez to na m.in. na łamach gazety czytaliśmy jak to straże miejskie dostały nowe uprawneinia i mogą ujmować sprawców przestępstw, a teraz co będą się przyglądać i też dzwonić na policję jak zwykły obywatel?
    • Gość: as Jedyna rada dla lublinian IP: *.ip.netia.com.pl 19.04.11, 10:30
      Wieczorem siedźcie zabarykadowani w swoim domu.
    • Gość: może odbiorą Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.lublin.hypnet.pl 19.04.11, 11:08
      Niestety policja takimi tłumaczeniami kolejny raz się kompromituje i pokazuje, że tak naprawdę jest bezradna. Jeśli istnieje problem z centralą telefoniczną to każdy komendant powinien postawić sobie za cel nr 1 jej modernizację, kosztem innych zakupów. Z jednej strony słyszymy, żeby reagować kiedy widzimy przestępstwo, z drugiej kiedy człowiek reaguje zostaje sam z problemem, bo liczenie na powołane do tego służby to jak rosyjska ruletka, czytaj odbiorą, nie odbiorą.
      • Gość: folkatka Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 11:51
        Opisze dwie sytuacje z mojego doświadczenia. Obydwie sprzed dwóch i trzech lat - więc mogłam je juz tutaj opisywac...I chyba nic sie snie zmieniło.
        1. Koło 22.30, okolice Placu Litewskiego. Grupka "złotej młodzieży" w dresikach dopadła przechodzacego samotnie czarnoskórego chłopaka, zaczęli go szarpac i popychać. Schowana za pomnikiem Konstytucji 3 Maja, zadzwoniłam po policję (z Okopowej to rzut beretem!!!). Usłyszałam : tak, przyjeżdzamy. Po jakis 10 minutach oczekiwania zadzwoniłam znowu i wykrzyczałam w słuchawke że ten chłopak moze zginąć - sytuacja wyglądala naprawde poważnie - gnoje byli coraz bardziej agresywni. Na szczęscie przyszly ich kolezanki które - widac miały więcej oleju w głowie, zrobiły im awanturę że "psiarnie sciagniecie tylko" (AKURAT :P). Gdy juz było po wszystkim nadjechał radiowóz. Od momentu mojego pierwszego telefonu - po 20 minutach.
        2. Sytuacja 2 - poczatek sierpnia, wczesne popołudnie. Rynek Starego MIasta. Ja i mój kolega jesteśmy swiadkami napasci na dwójke turystów z NIemiec. Atakujący - dwóch starówkowych meneli. Nie bede opisywac całego zajscia, dośc powiedzieć, że wezwaliśmy policję, i - by skrócic oczekiwanie - postanowilismy zasiąść przy piwku. Kelnerka wynosi nam szklanki na tacy, i mówi " Ja pracuje na Starym Miescie od lat, widziałam wiele takich sytuacji, zdazycie spokojnie wypic to piwo i jeszcze następne, a policji tu nie będzie. " Jej słowa sprawdziły sie częściowo - bo akurat kończylismy pierwsze piwo, kiedy przyszła plicja. Przyszła po to, by stwioerdzic ze nie mają co szukac tych gości, bo takich meneli jest tu na pęczki.

pO\Podobno policja chwali sie w swoich oficjalnych materiałach, że jest instytucją, której ufa bardzo dużo obywateli...Tiaa....
      • Gość: sceptyk Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 12:38
        To nie wina policji, tylko polityki państwa w stosunku do służb mundurowych. Cięcia budżetów służb mundurowych prędzej czy później mszczą się na całym społeczeństwie.
    • pogarda Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil 19.04.11, 11:51
      Specjalnie dla ciebie napisalem list do premiera Tuska by podskoczyl do Lublina i naprawil dwie uszkodzone linie telefoniczne. W koncu to skandal, zeby z winy Tuska w Lublinie cos sie psulo!!!
      JAroslaw na prezydenta! On naprawi wszystkie linie, jak kazdy paraprawnik po studiach zna sie na trakcjach telekomunikacyjnych
      pzdr
    • stanos111 Bandyci bili, a telefon policji milczał i milczał 19.04.11, 12:10
      Biurokracja , stary sprzent to na pewno nie tylko w PL.
      Ale 40 / 45 minut czekania na odebranie tel . to zeczywiscie nie do pomyslenia ...
      Moze pobic komedanta policji , burmistrza i probowac dwonic na policje/ moze to cos zmieni ...?
      Hello hello... PL .to juz zachod ? ( nie wiedzialem ze juz macie taki zasob slow w jez. angielskim /
      ( maketing weekend, spray , media) ... Co za baran pisal ten artykol ?Ja mieszkam za dlugo za granica, moge zrobic blad ...
      Czy tylko porzyczal sobie kilka swow z jezyka ang. , bo jest reporterem ?
      See U ...Stanos.
      • pogarda Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil 19.04.11, 12:57
        Oj dlugo mieszkasz za granica, bo polski u ciebie kuleje bardziej niz u mojej kobiety ;)

A byla kilka, czy w zasadzie kilkanascie lat temu sytuacja, kiedy to komendant miejski w Lublinie (nazwisko wyerodowala z mojej glowy jedza skleroza) zostal napadniety i pobity na Lubartowskiej zaraz obok starowki. Dodam, ze mowie o czasach kiedy na starym miescie po zmroku nie pojawial sie praktycznie nikt, policja szczegolnie. Na Starym Miescie po tym incydencie w co drugiej bramie stala "suka" prewencji a na lubartowskiej mozna bylo spotkac piesze patrole nawet po 22giej.

Potem komendant sie zmienil. Sytuacja wrocila do "normy" ;-D
        pzdr
        • anty65 Re: Bandyci bili, a telefon policji milczał i mil 19.04.11, 17:28

> A byla kilka, czy w zasadzie kilkanascie lat temu sytuacja, kiedy to komendant
          > miejski w Lublinie (nazwisko wyerodowala z mojej glowy jedza skleroza) zostal n
          > apadniety i pobity na Lubartowskiej zaraz obok starowki. Dodam, ze mowie o czas
          > ach kiedy na starym miescie po zmroku nie pojawial sie praktycznie nikt, policj
          > a szczegolnie. Na Starym Miescie po tym incydencie w co drugiej bramie stala "s
          > uka" prewencji a na lubartowskiej mozna bylo spotkac piesze patrole nawet po 22
          > giej.
          >
          > Potem komendant sie zmienil. Sytuacja wrocila do "normy" ;-D
          > pzdr
          >

Te słowa dowodzą, że Polska jest krajem feudalnym. "Władzy" należy się ochrona i dziesięcina, a reszta ma kosić pańskie pole i nie wybrzydzać. A słowa "komu się nie podoba niech się wynosi" wracają echem po latach w różnych konfiguracjach. A kiedy będzie, no może nie normalnie, ale przyzwoicie???
    • josif47 Bandyci bili, a telefon policji milczał i milczał 19.04.11, 12:43
      SZKODA PIENIEDZY NA TAKA POLICJE....
    • kuraszewicz Multi kulti w polskim wydaniu 19.04.11, 13:38
      Gorsze to niż północne przedmieścia Paryża.
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Multi kulti w polskim wydaniu IP: *.lublin.mm.pl 19.04.11, 18:16
        No i po co było likwidować ZOMO? i jeszcze bezpodstawnie i bezprawnie stawiać ich w stan oskarżenia? Macie to czego chcieliście i możecie mieć pretensje jak prosty do garbatego że ma proste dzieci.
        • Gość: folkatka Re: Multi kulti w polskim wydaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 15:26
          bezpodstawnie i bezprawnie

Tiaaa.....Sama bedąc dzieckiem miałam okazje widziec jacy to byli mili chłopcy....
          • Gość: jerzy zomowiec Re: Multi kulti w polskim wydaniu IP: *.lublin.mm.pl 20.04.11, 18:00
            Gościu folkatko a może udostępnisz forumowiczom po czym rozpoznawałaś będąc dzieckiem zomowca? Ja też bym chciał się dowiedzieć,tak jak chciałem się dowiedzieć od forumowicza golasa w jaki sposób na dzielnicy szabrował i dewastował samochody zomowców jeżeli ja do 1980r. wiedziałem że samochud posiadał tylko jeden zomowiec i to z mojej ulicy i przetrzymywał go w garażu koło mojego bloku i do dzisiejszego dnia nie było żadnego włamania nie tylko do jego garażu ale i trzech pozostałych segmentów garaży.Żal mi was oboje że musicie posługiwać się faryzeuszostwem i nie tylko.
    • marszal78 Obywatelu! Pamietaj! 19.04.11, 16:09
      Policja Cię nie broni? Obywatelu - broń się sam! Kup Kałasza albo tanią maczetę. Od samego wymachiwania takim czymś większości odechce się zadzierać z Tobą - Obywatelu.
      • anty65 Re: Obywatelu! Pamietaj! 19.04.11, 17:18
        > Obywatelu - broń się sam!

Może to i racja, ale niech mi oddadzą podatki, bo na cos je płacę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka