Dodaj do ulubionych

Wreszcie wolne!

20.05.11, 20:42
Co prawda nie dla wszystkich, ale "przywilej pracy" w [b ]wolną sobotę i to do 18[/b] też nie dla wszystkich. Zostawmy tematy polityczne a może przepis na grila? tak jak wcześniej na placki?. Zapowiadają się piękne dwa dni .
Obserwuj wątek
    • gadozerek Nie cierpię łikendów 20.05.11, 20:55
      Znowu wypoczęci niewolnicy będą się wydzierać przez cały wieczór kolo mojego bloku. Chociaż z drugiej strony nie ma się im co dziwić, bo człowiek, który przez cały tydzień wykonuje rozkazy, musi jakoś odreagować. A więc miłego grillowania :)
      • zubelz Re: Nie cierpię łikendów 20.05.11, 22:15
        Tak to jest "ptaśku" że" niewolnicy" chodzą do pracy a nie siedzą w necie i nie czekają jak im prezio zapłaci za pochwalne posty a krytykę wszystkich tych co nie są "prawdziwymi wolakami". Ptaśku, to jak z tą komuną było? Podobno walczyłeś o wolność i sprawiedliwość. Może nie do końca to wszystko wywalczyłeś? bo wolność jest!(nawet możesz się powiesić) i władzy nic do tego. Tak samo jak powieszą ciebie, to i władzy też nic do tego.(mała szkodliwość czynu zabronionego). Ale jak PISdnięci doszli by do władzy to wtedy był by raj .Latali byśmy z gołą du*ą ,świecili jajami wpie...li korzonki a reszta bandy pasła by się na tych "niewolnikach" i odprawiała msze za ojczyznę i jej pomyślność taka jaką sobie prezio i reszta PISdniętych wymyśliła .
        • Gość: sssss Re: Nie cierpię łikendów IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 22:29
          Czyżby ktoś zaczął od mocnego aperitifu weekendowe grillowanie? Może jutro z rana łatwiej będzie się wypowiedzieć?
    • Gość: sssss Re: Wreszcie wolne! IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 22:03
      podaję przepis: filet z indyka, przyprawa Knorr "przyprawa do gyrosa" PLUS - dobre towarzystwo:) Nawet piwa nie trzeba:)
      • Gość: Syrena z głębin Re: Wreszcie wolne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 22:17
        Pstrąg, sprawiony, natarty ziołami prowasanskimi i solą oraz skropiony cytryną. Koniecznie nafaszerować masłem z pietruszką lub koperkiem
        • zubelz Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 22:26
          Gość portalu: Syrena z głębin napisał(a):

> Pstrąg, sprawiony, natarty ziołami prowasanskimi i solą oraz skropiony cytryną.
          > Koniecznie nafaszerować masłem z pietruszką lub koperkiem
          I to wszystko zawinięte w folię aluminiową i pieczone z odrobiną masła na kamieniu rozgrzanym w ognisku i przysypanym żarem z tego ogniska, lub raki pieczone na takich kamieniach z odrobiną soli.(o gotowanych w garnku z dużą ilością kopru) nawet nie wspominam, bo sama ślinka leci.
          • wampir-wampir Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 22:28
            Raki... mniam... ale skąd je dziś wziąć?
            • Gość: sssss Re: Wreszcie wolne! IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 22:31
              z makro; już ledwo łażą po tych zbiornikach
              • Gość: folkatka Licze na bosmana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 22:32
                On zawsze sypnie jakims fajnym przepisikiem :)
                • zubelz Re: Licze na bosmana 20.05.11, 22:53
                  Gość portalu: folkatka napisał(a):

> On zawsze sypnie jakims fajnym przepisikiem :)
                  Też na to czekam. Dawniej jak była wolna sobota (jedna w miesiącu) to organizowało się wyjazd na ryby, lub połazić po Bieszczadach a przy okazji mieliśmy zdolnego kolegę który umiał pstrągi w rękę łapać, inny znowu pracował wcześniej przy wypalaniu węgla i to od niego przepis na tą sałatkę z pokrzyw.Od Tarnicy do zalewu Solińskiego traciliśmy na żarełko 5 złociszy.
            • zubelz Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 22:43
              Wampirku jedź na Wiar!. W Sanie też są. Tylko trzeba wiedzieć gdzie.
              • wampir-wampir Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 22:46
                zubelz napisał:

> Wampirku jedź na Wiar!. W Sanie też są. Tylko trzeba wiedzieć gdzie.

No akurat jutro się wybieram, jeśli nie będzie duszno, dzisiaj trudno było wytrzymać, ale i tak nie umiałbym tego złapać. Ja nigdy nie gliździarzyłem.
                • zubelz Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 22:59
                  wampir-wampir napisał:

> zubelz napisał:
                  >
                  > > Wampirku jedź na Wiar!. W Sanie też są. Tylko trzeba wiedzieć gdzie.
                  >
                  > No akurat jutro się wybieram, jeśli nie będzie duszno, dzisiaj trudno było wytr
                  > zymać, ale i tak nie umiałbym tego złapać. Ja nigdy nie gliździarzyłem.
                  Pstrąga Panie na "blaszkę" lub muchę. Inaczej jesteś kłusownik. Ale kawałek wątroby na sznurku wieczorem możesz wrzucić przy ujściu Wiaru do Sanu.
                  >
                  • zubelz Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 23:00
                    To na raki a nie pstrąga.
          • zubelz Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 22:36
            Ewentualnie Węgorz z wędzarni (prowizorycznej) opalanej drewnem Olszy Czarnej a na końcu wędzenia dodana gałąź jałowca wraz z nasionami.(takie zielone kulki) a do tego pieczone kartofelki (obrane) i zawinięte w folię. Do nich masełko a na przystawkę surówka z młodych pokrzyw (sparzonych wrzątkiem) pokrojonych drobno. Do całej tej sałatki, odrobina oleju i śmietany. Pychota!!!
            • Gość: Syrena.z.głębin Re: Wreszcie wolne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 22:59
              ....hmm, to musi byc smaczne!
              A ja na kleikach, sucharkach i kisielkach:((((
              • zubelz Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 23:03
                Gość portalu: Syrena.z.głębin napisał(a):

> ....hmm, to musi byc smaczne!
                > A ja na kleikach, sucharkach i kisielkach:((((
                Dziewczzyno.Nawet nie pisz takich rzeczy, bo serce mi się kraje,Jaka Ty jesteś nieszczęśliwa.
                • wampir-wampir Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 23:07
                  Na czym? A weź daj spokój. Dlaczego wy kobiety tak strasznie uprzykrzacie sobie życie?!
                  • zubelz Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 23:14
                    wampir-wampir napisał:

> Na czym? A weź daj spokój. Dlaczego wy kobiety tak strasznie uprzykrzacie sobie
                    > życie?!
                    To nie wiesz?. Chłop DUPA to i "babie" małpie pomysły przychodzą do głowy.(Małpa . Tym razem to nie do ciebie)
                    • wampir-wampir Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 23:20
                      Jaki by nie był, to one i tak by się odchudzały na potęgę. To już jakaś epidemia. Rozumiałbym, gdyby chodziło o względy zdrowotne - jeśli tak jest u Ciebie Syreno, to przepraszam - ale one wariują z powodu jakichś 3 kilogramów, których nawet nie widać.
    • zubelz Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 23:21
      Muszę zerknąć przez kamer internetową , czy Świat Alkoholi jeszcze otwarty bo grila nie rozpalę, ale piwo to bym wypił.
      • wampir-wampir Re: Wreszcie wolne! 20.05.11, 23:23
        Zawsze możesz się napić w knajpie. Luksus mieszkania w środku miasta. Też korzystam, gdy jestem w Przemyślu. Z Mniszej mam wszędzie dwa kroki :-)))
        • Gość: Syrena.z.glebin Re: Wreszcie wolne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.11, 23:43
          :)))), a ja pije tylko wodę....niegazowaną. Prawie jak Władysław Jagiełło:PPPPP
          • zubelz Re: Wreszcie wolne! 21.05.11, 14:29
            Gość portalu: Syrena.z.glebin napisał(a):

> :)))), a ja pije tylko wodę....niegazowaną. Prawie jak Władysław Jagiełło:PPPPP
            Jagiełło pił wodę chyba dwa razy w roku i to przez przypadek. (jak się mył to może trochę łykną tej wody). Wodę to piją ryby i żaby. No może jeszcze "syreny".
        • zubelz Re: Wreszcie wolne! 21.05.11, 14:24
          Wampirku. Ja mam jeszcze lepiej. Wystarczy rękę wyciągnąć i piwo mam. ( pod oknami mam ogródki). Ale w sklepie za tą cenę to mam dwa i "klimat ten sam" (wyjce wyją do 2giej w nocy).
    • czarnaandzia Re: Wreszcie wolne! 21.05.11, 18:45
      Wolne:) Cały tydzień i jeszcze potem poniedziałek.Tego mi było trzeba:)
      • wampir-wampir Re: Wreszcie wolne! 21.05.11, 21:09
        A mnie się kończy laba. Po niedzieli wracam do Lublina, a od czerwca do etatowej pracy. Po co mi to było, teraz już nie będę mógł sobie wyjechać kiedy zechcę :-(((
        • Gość: bosman nie wyjedziesz kiedy zechcesz... IP: *.lublin.mm.pl 22.05.11, 16:54
          ale za to regularnie zapłacą i będziesz miał na "kieliszek chleba".
          • Gość: bosman skończyło się ? IP: *.lublin.mm.pl 22.05.11, 17:05
            "od poniedziałku aż po poniedziałek
            z uporem haruje ferajna
            a ja wstaję rano, a ja wstaję rano
            poprawiam przedziałek i fajrant
            a ja wstaję rano, poprawiam przedziałek
            poprawiam przedziałek i fest"

jak śpiewał swego czasu Jarema Stępowski
            Przedziałek
            • wampir-wampir Re: skończyło się ? 22.05.11, 17:47
              Heh, przyzwyczaiłem się po prostu do "mania" wolnego zawodu. Walizka w łapkę, plecaczek z lapkiem na ramię i hulaj dusza dokąd oczy poniosą, byle by był net. Nie zrezygnowałem z tego, bo finansowo bym nie wyrobił z pensji w budżetówce, ale wziąłem pół etatu, bo chciałem spróbować czegoś nowego i z ludźmi wreszcie na żywo pogadać. Niby dbałem o kondyncję, ale wiesz jak to jest, gdy się przy kompie siedzi o dowolnych porach. Nie chce się czterech liter ruszyć, bo słońce nie świeci, bo deszcz, bo może jutro, to się nie rusza, a teraz będę miał dyscyplinę. W sumie zadowolony jestem, bo wyjdzie mi to na zdrowie i dodatkowe plusyjakieś też są, ale nie byłbym sobą, gdybym nie pomarudził na koniec słodkiego, miłego życia :-)))
              • Gość: bosman znam ten ból... IP: *.lublin.mm.pl 22.05.11, 18:01
                "sam byłem matką" jak mawiali "starożytni Rosjanie".
                • _aaa_ Re: znam ten ból... 22.05.11, 18:11
                  Ja też dojrzewam do wyjścia zawodowego z domu, ale tak nienachalnie:)))

A teraz o grilowaniu.
                  Kura. Cycki kurze dokładnie.
                  Robie im taki balsam do nacierania z kminku, ziaren kolendry,
                  ziaren pieprzu, goździków, brazowego cukru, soli, octu balsamicznego
                  i przecieru pomidorowego.
                  Suche się uciera w mozdziezu lub miksuje w blenderze, dodaje mokre
                  i tym naciera mieso.
                  Potem na grila lub grilowa patelnię.
                  Wołowina tak natarta tez jest lux. szczególnie jak polezy z tydzień w takiej marynacie.
                  Do tego ryż na zielono czyli biały wymieszany z sosem z avocado i bazyli.
                  Jako dodatek roslinny grilowane warzywa - papryka, cukinia, marchewka, cebula.
                  Zalane na chwilę octem balsamicznym i posolone. Plus swiezy tymianek.

Lezymy i trawimy popijając mozelem:))))
                  • czarnaandzia Re: znam ten ból... 22.05.11, 18:22
                    Uwielbiam wolne.I żadne tam cycki kurzęce z grilla
                    tylko domowe jedzenie.Tak ostatnio musi być.
                    • _aaa_ Re: znam ten ból... 22.05.11, 18:59
                      czarnaandzia napisała:

> Uwielbiam wolne.I żadne tam cycki kurzęce z grilla
                      > tylko domowe jedzenie.Tak ostatnio musi być.

A dlaczego cycki nie moga byc domowe???
                      Moje sie dymiły na grilowej patelni w kuchni mojej osobistej.
                    • Gość: bosman mnie też jakoś... IP: *.lublin.mm.pl 22.05.11, 19:24
                      odrzuciło od grilowanego, co najwyżej dobra kiełbasa bez jakichkolwiek "usportowień" plus dobra słowacka musztarda.
                      Nie ma to jak domowy mielony z kartofelkami (tłuczonymi oczywiście) dobrze okraszonymi, a do tego buraczki lub taaaaaki ogóras kiszony. I kapuśniaczek z młodej kapustki na żebereczkach.
                      • _aaa_ Re: mnie też jakoś... 22.05.11, 19:34
                        Mielony był tydzień temu.
                        Bitki schabowe w sosiku z tłuczonym kartoflem i surówką z białej kapusty
                        tez niedawno. Kopytka, leniwe, krokiety z czymkolwiek to codzienność
                        bo dziecko tak lubi.
                        Czesem trzeba zmienić...np. wysłac panienke na małe wakacje do babci:)
                        • Gość: bosman mnie moje... IP: *.lublin.mm.pl 22.05.11, 19:40
                          śliczne ostatnio raczyło a to chińszczyzną, a to kaczką w owocach, jakimiś rybami, więc z przyjemnością wrąbałem patelenkę mielonych :-)
                          • czarnaandzia Re: mnie moje... 23.05.11, 11:59
                            Mnie moje musi pojeść przez 5 dni polskie,normalne jedzenie bo długo tego nie zazna.Więc dziś pierogi,ruskie,znaczy nie zagraniczne:)
                            • Gość: bosman ugnieciesz je oburącz... IP: *.centertel.pl 23.05.11, 12:04
                              znaczy te pierogi :-), czy nabędziesz drogą kupna?
                              • czarnaandzia Re: ugnieciesz je oburącz... 23.05.11, 12:20
                                Oszalałeś? Tylko ugniatane własnoręcznie.
                                • Gość: bosman ech... IP: *.centertel.pl 23.05.11, 12:30
                                  dawno takich nie jadłem :-( Od śmierci mamy.
                                  • czarnaandzia Re: ech... 23.05.11, 12:39
                                    Przykre.Żadne kupcze tego nie zastąpią.
                                    • Gość: bosman wiem, wiem... IP: *.centertel.pl 23.05.11, 12:56
                                      mnie, żarłokowi i "smakoszowi" nie musisz tego udowadniać :-)
                                      • czarnaandzia Re: wiem, wiem... 23.05.11, 13:08
                                        Pyszne,słoninka się topi:)
                                        • Gość: bosman nie drażnij... IP: *.centertel.pl 23.05.11, 13:26
                                          jestem głodny, jak zawsze zresztą :-) Uwielbiam jeść, bardziej niż zasysać...A jeszcze jakieś smakowitości? - no uwielbiam...
                                          • czarnaandzia Re: nie drażnij... 23.05.11, 13:29
                                            No to mamy podobnie.Mogliby mi zabrać wszystko oprócz jedzenia:)Smakowitości...no niech pomyślę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka