Dodaj do ulubionych

Roger Waters w Lublinie!

12.07.11, 12:20
Zaśpiewajmy:
"Ah ça ira, ça ira, ça ira,
Les animateurs à la lanterne.
Ah ! ça ira, ça ira, ça ira !
Les animateurs on les pendra."
na taką melodię link
zaśpiewajmy głośno jeśli chcemy by w Lublinie pojawił się Roger Waters
nie da się?
CA IRA!
Obserwuj wątek
    • przemek-leniak obrazki z rewolucyjnego Lublina 12.07.11, 12:52
      padnie i tekturowa bastylia
      a póki co link
      • przyboczny Re: obrazki z rewolucyjnego Lublina 12.07.11, 13:56
        A tu bym troche zartem, a troche bez zartu za to w dobrej intencji - radzil Wodzu przymyslec strategie rewolucyjne. Co innego zlozyc zawiadomienie o popelnieniu lub podejrzeniu popelnienia... ; a co innego za przeproszeniem naigrywac sie. Co bardziej obrazalscy oddaja sprawy do Sadow i wygrywaja. A wtedy leca glowy zanim rewolucja i nici z Rewolucji.
        • przemek-leniak obrażalscy??? 12.07.11, 15:39
          pavebant ili ego non pavebo...
          • przyboczny Re: obrażalscy??? 12.07.11, 17:53
            Nie zadrzysz? Gratuluje odwagi.

Zartem albo ku przestrodze pozwole sobie jednak przypomniec taki wierszyk:
            "o wiekszego trudno zucha niz byl...."
            • przemek-leniak trzeba zawsze wiedzieć co się robi 12.07.11, 21:02
              i hmm...
              w PPS krążyła taka historia...
              tę samą chyba zresztą i Kuroń opowiadał...
              o roli sądownictwa w życiu socjalisty ;-)
              ...
              a bać się należy tylko strachu
    • empi Re: Roger Waters w Lublinie! 12.07.11, 12:53
      Leniaku, czyżbyś dorwał fuchę w promocji? ;) Jeśli tak to podpada to pod spam!
      pzdr.
      • przemek-leniak niezbadane sa wyroki 12.07.11, 12:55
        moderacji...
        przepowiadano mi bana...
        czyżby to już?
        • empi Re: niezbadane sa wyroki 12.07.11, 13:46
          całe szczęście, że nie posiadam takich uprawnień. Tym samy zwolniony jestem z rozterek, wszelkich :).
          Napisz wiecej o swoim idolu.
          pzdr.
          • przemek-leniak Imagine yourself Lublin - czyli gdyby tak 12.07.11, 14:08
            była w Lublinie scena operowa - a nie jej namiastka...
            to czy Lublin jest gorszy od Poznania (bo ma jedną tylko kozę w herbie?)?
            Operę Ca Ira! Rogera Watersa wystawiono dotychczas tylko cztery razy - ba to były tylko cztery przedstawienia: dwa w Rzymie i dwa w Poznaniu...
            5 lat temu w 2006 roku 200 aktorów z Teatru Wielkiego (Opery) w Poznaniu oraz Teatru Buffo pod kierownictwem reżysera Janusza Józefowicza dało przedstawienie w które zaangażowanych było ponad 500 artystów i które kosztowało 5,5 mln złotych
            50 rocznica poznańskiego czerwca...
            zobaczcie zresztą link
            ...
            Lublin swoje rocznice czci tak że rilianowi włosy z głowy wypadają...
            tymczasem można by przecie zaprosić basistę legendarnej komandy
            trzeba mieć wielkie nadzieje...
            for my yellow rose
            czasem trzeba połazić Outside the Wall
            • przemek-leniak skoro nie maja opery niech siegną po ciastka... 12.07.11, 14:17
              czy nie tak mówi nam Naczelna Nasza Maria Antonina?
              czy nie możemy przegranej rewolucji kulturalnej Czyżewskiego
              przeciwstawić zwycięskiej rewolucji lubelskiej?
              powstrzyma nas Obywatel Żuk?
              czy może przypnie trójkolorowa kokardę?
              zwycięży Nie Da Się?
              czy Ca Ira?
              • przemek-leniak Lubelski Lipiec 12.07.11, 14:20
                przed nami 14 lipca generale la empi...
                czy mur runie?
                czy będzie rósł?
                Imagine...
                • tajnos.agentos Re: Lubelski Lipiec 12.07.11, 14:31
                  przemek-leniak napisał:

> czy mur runie?
                  > czy będzie rósł?
                  > Imagine...

www.youtube.com/watch?v=gxxkO9-EBkw
                  • przemek-leniak Siset także był sam... ;-) 12.07.11, 14:51
                    que no veus l'estaca
                    a on estem tots lligats?
                    ano jeśli pociągniemy mocno...
                • empi Re: Lubelski Lipiec 12.07.11, 15:00
                  > czy mur runie?
                  > czy będzie rósł?
                  Leniaku, mur runął. Pięknie runął. Nieważne w którą stronęrunął. Nic się nie stało, budujemy sobie nowy, ładniejszy, słuszniejszy.
                  pzdr.
                  • przemek-leniak owszem... 12.07.11, 22:01
                    nieustannie...
                    głównie w sobie samych
                    mais Je demande qu'on épargne le sang des hommes
    • tajnos.agentos Re: Roger Waters w Lublinie! 12.07.11, 14:53
      ...I Franco umarł!:P
      • przemek-leniak Re: Roger Waters w Lublinie! 12.07.11, 15:01
        wszyscy pójdziemy w jego ślady ale zanim to nastąpi...
        Ca Ira!
        • tajnos.agentos Re: Roger Waters w Lublinie! 12.07.11, 21:18
          Ouais, ca ira... Quoi qu'on fait, 'faut pas que ca pepete!:P
          • przemek-leniak bardzo osobiście do sprawy podchodzę 14.07.11, 10:18
            pisze listy do...
            Orkiestry św. Mikołaja:
            "Szanowni Państwo,

Towarzyszyłem Orkiestrze pod wezwaniem św. Mikołaja od koncertu w auli KUL w 1992 roku.
            Wtedy po koncercie zakupiłem od was pierwszą Waszą kasetę Muzyka gór.
            Przez te blisko 20 lat bywało, że bawiłem się z Wami na weselach, bywało że płakałem przy smutnych okazjach.
            W ostatnich latach niejednokrotnie graliście na scenach które zbudowałem własnymi rękoma, w blasku reflektorów które sam zawiesiłem.
            Staliście się wydawałoby się integralną częścią lubelskiej kultury.
            Dziś z wielkim niesmakiem czytam że jesteście wśród tych którzy zdecydowali się tej kulturze podciąć skrzydła.
            Od blisko 50 już lat powstać nie może gmach Opery Lubelskiej.
            Ta budowa jest symbolem indolencji i pogardy jaką władze żywiły i żywią dla kultury.
            Stać się ma jednak i symbolem tego jaką pogardę dla tej kultury żywią w sobie ludzie wśród których i Wy się znaleźliście.
            Z przerażeniem przeczytałem informację jakie podaje Tomasz Pietrasiewicz w lubelskich gazetach że oto jesteście pierwsi wśród tych którzy chcą skorzystać na zniszczeniu lubelskich marzeń o kulturze wysokiej.
            Nie rozumiem czy kieruje wami chciwość czy pycha, nie pojmuję co skłania Was do rzucenia się niczym sępy na nasze szanse na Lubelską Operę. Nie pojmuję dlaczego chcecie i domagacie się wspólnie z Tomaszem Pietrasiewiczem zezłomowania sceny operowej.
            Co pcha Was do barbarzyństwa nie mniejszego niż niesławna akcja Wisła - tego nie wiem.
            Po blisko dwudziestu latach przeszliście zadziwiającą metamorfozę z latarenki kultury z ludzi którzy potrafili cieszyć się tym co robią staliście się roszczeniowymi bufonami, wrogimi sztuce, wrogimi Lublinowi.
            To bardzo przykre.
            Dziś wyrzucam tę pierwszą Waszą kasetę do kosza, pozbywam się tego co przypomina mi o waszym wiarołomstwie.
            Przemek Leniak
            technik sceniczny
            "

do Stowarzyszenia Cytadela Syriusza
            :
            "Szanowni Państwo,

Jesteście pasjonatami. Wasza pasja wydawałoby się powinna ułatwić Wam zrozumienie pasji innych.
            Fantastyka to przecie królestwo wyobraźni. Tej samej wyobraźni która inspirowała autorów takich dzieł jak Czarodziejski Flet, Pierścień Nibelunga, Rusłan i Ludmiła, Faust, Robert Diabeł czy wreszcie Violemi – The Slave of Delusion.
            Nie uwierzę że nie wybralibyście się chętnie na lubelskie przedstawienie Leithian - Adama Kleina.
            Tolkien na scenie operowej zagościł 1 lipca 2006 w Nowym Jorku. Kultura której podstawą jest wyobraźnia została wzbogacona.
            Dlatego z wielkim niesmakiem czytam w lubelskich gazetach że jesteście wśród tych którzy zdecydowali się tej opartej na wyobraźni kulturze podciąć skrzydła.
            Od blisko 50 już lat powstać nie może gmach Opery Lubelskiej.
            Ta budowa jest symbolem indolencji i pogardy jaką władze żywiły i żywią dla kultury.
            Stać się ma jednak i symbolem tego jaką pogardę dla tej kultury żywią w sobie ludzie wśród których i Wy się znaleźliście.
            Z przerażeniem przeczytałem informację jakie podaje Tomasz Pietrasiewicz w lubelskich gazetach że oto jesteście pierwsi wśród tych którzy chcą skorzystać na zniszczeniu lubelskich marzeń o kulturze wysokiej.
            Nie rozumiem czy kieruje wami chciwość czy pycha, nie pojmuję co skłania Was do rzucenia się niczym sępy na nasze szanse na Lubelską Operę. Nie pojmuję dlaczego chcecie i domagacie się wspólnie z Tomaszem Pietrasiewiczem zezłomowania sceny operowej.
            Co pcha Was do tego barbarzyństwa nie mniejszego przecie niż palenie książek na stosach.
            Niektórych z Was znam osobiście od wielu lat.
            Niektórych uważam za przyjaciół.
            Dlatego pozwalam sobie zapytać jak to się stało że przeszliście tę zadziwiającą metamorfozę z ludzi pełnych wyobraźni którzy potrafili cieszyć się tym co robią w roszczeniowych bufonami, wrogich wyobraźni, wrogich sztuce, wrogich Lublinowi?
            Przemek Leniak
            technik sceniczny"
    • perkoz_dwuczuby W Warszawie Sodoma i Gomora 12.07.11, 22:42
      Za trzy dni wystąpi w Warszawie facet, który przykuł kiedyś innego faceta do kaloryfera i zbił go łańcuchem. Widocznie kłótnie Kargula z Pawlakiem nie są tylko lubelska specjalnością. Warszawa jest tylko 200 km od Lublina, dlatego chciałem przestrzec, żeby 15 lipca nikt się tam nie wybierał. A ponieważ zachodzi pewne prawdopodobieństwo, że ten człowiek może zechcieć odwiedzić Lublin, na wszelki radzę połapać kury (mogą ginąć).
      • patriotazlublina Zobacz zdjęcie Rogera Watersa 17.07.11, 21:01
        www.facebook.com/pages/Ratujmy-Lubelsk%C4%85-Oper%C4%99/216707291698639?sk=info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka