Dodaj do ulubionych

Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje Si...

27.08.11, 08:53
PIS ma alergię na wszystko co żydowskie a jednocześnie czci Jezusa Maryję i 12 apostołów. Samych Żydów... paranoja i schizofrenia
Obserwuj wątek
    • Gość: goscgosc Re: Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 09:24
      Raz czytam, że PiS to też żydzi porostawiani po wszystkich opcjach a tu, że zawsze kontra żydom. To znów jest sprzeczne z opinią fanów peło z poprawczaków, bo jeśli nienawidzą to jak mogą prowadzić geszeft z najgorszą zarazą żydowską czyli komuną! Doprawdy szanujmy wszystkich! Dla tych Polaków, którzy w ofierze Ojczyźnie i Honorowi oddali życie zabrakłoby ulic, placów, ... Na wybudowanych kościołacg są tylko nazwiska proboszczów i biskupów, którzy wyciągali tacę i mówili "Pan Bóg nie będzie cię rozliczał z tego czy wykształciłeś dzieci tylko z tego czy posyłałeś je na religię i do kościoła" . Autentyczne w tej biedzie!!! I za darmo drzewem ze swojego lasu na biłgorajskich piaseczkach wykładali te kościoły! Opamiętania, wzajemnego szacunku i ku wspólnemu dobru: i KK, i lepszego bytu poprzez edukację oraz pracę, i pochodzenia żydowskiego, jeśli tacy są na tej doświadczonej historią ziemi!
      • Gość: az A gdzie artykuł z drugiej str. o złym UMCS-sie? IP: *.nplay.net.pl 27.08.11, 10:08
        Czyżby druga strona papierowego wydania nie zasługiwała na internet? A może zbyt wiele gorzkich słów sprzed kilku dni spowodowało, że teraz prywatne interesy będą załatwiane tylko w wydaniu papierowym?
      • elan13 PiS-owcy z Biłgoraja pobłądzili 28.08.11, 11:00
        Jeśli PiS-owcy z Biłgoraja przeciwstawiali się uhonorowaniu noblisty Isaaca Beshevisa Singera, to błądzili. To był bardzo mądry Żyd, formułował niezwykle trafne spostrzeżenia dotyczace swojego narodu:

"My, Żydzi, nie mamy przyszłości w diasporze. Nie tylko Hitler – cały świat był gotów rozszarpać nas na strzępy. Miałeś rację, kiedy napisałeś, że współcześni Żydzi mają w sobie element samobójczy. Taki Żyd nie umie żyć bez antysemityzmu – jeśli go nie ma, gotów jest go stworzyć. Musi krwawić za całą ludzkość – walczyć z reakcjonistami, martwić się o Chińczyków, Mandżurów, Rosjan, nietykalnych w Indiach i Murzynów w Ameryce. Głosi rewolucję, a jednocześnie pragnie dla siebie wszelkich przywilejów kapitalistycznych. Usiłuje zniszczyć nacjonalizm w innych ludziach, ale sam szczyci tym że należy do narodu Wybranego. Jak takie plemię może istnieć wśród obcych? "

I proszę moderatora o niecenzurowanie słynnego żydowskiego noblisty. Zacytowany fragment jest powszechnie dostępny w internecie.
        • empi Re: PiS-owcy z Biłgoraja pobłądzili 28.08.11, 11:39
          tak więc jesteś narzędziem w rękach Zydów?
          pzdr.
          • tajnos.agentos Re: PiS-owcy z Biłgoraja pobłądzili 28.08.11, 13:01
            empi napisał:

> tak więc jesteś narzędziem w rękach Zydów?

Zdziwiony??? Przecież cała radosna twórczość tego osobnika numer 13 na to wskazuje... Najwyraźniej komuś bardzo zależy na tym, by z Polaków zrobić bandę jełopów i szowinistów.:)))
          • Gość: adam Re: PiS-owcy z Biłgoraja pobłądzili IP: *.ennet.pl 29.08.11, 12:11
            No proszę bardzo, albo Empi sam poszedł po rozum do głowy, albo mu ktoś wytłumaczył, że co najmniej dziwnie wygląda cenzurowanie żydowskiego noblisty w największym organie medialnym środowisk semickich w Polsce, jakim jest Gazeta Wyborcza. Jeszcze niedawno Empi konsekwentnie wycinał bez śladu wszystkie wpisy, które zawierały zacytowany przez Elana fragment autorstwa Singera. Dzisiaj nie wycina, tylko sam komentuje, a że idiotycznie, to już inna sprawa.

To zrozumiałe, że dziennikarze Gazety Wyborczej są bardziej zorientowani w kwestiach dotyczących "swoich", czyli Berków Joselewiczów, lub Isaaców Singerów, jednak chyba przegięciem jest nieznajomość, a w efekcie zmienianie imienia polskiego błogosławionego, znanego chyba przez blisko 100% Polaków księdza Jerzego Popiełuszki!!!
            • empi Re: PiS-owcy z Biłgoraja pobłądzili 29.08.11, 12:20
              Wycięciu ulegają całe gałązki z tematu jako skutek naruszenia regulaminu lub netykiety. Pozostawianie komentarzy do postów naruszających netykietę lub regulamin staje się bezzasadne i tym samym takie wypowiedzi są niezrozumiałe z powodu braku odniesienia. Wiem, Ciebie to nieprzekona :). Elan z powodu swojego jawnego antysemityzmu b. czesto narusza wszelkie zasady. Chory jest na jeden temat.
              pzdr.
              • elan13 to o tobie empi 30.08.11, 22:11
                empi napisał:

> Wycięciu ulegają całe gałązki z tematu jako skutek naruszenia regulaminu lub ne
                > tykiety. Pozostawianie komentarzy do postów naruszających netykietę lub regulam
                > in staje się bezzasadne i tym samym takie wypowiedzi są niezrozumiałe z powodu
                > braku odniesienia. Wiem, Ciebie to nieprzekona :).

W innych przypadkach tak było, ale wpisy z owym cytatem Singera wycinałeś empi wybiórczo i z różnych miejsc za to, że napisał prawdę o was, o swoim narodzie. Mam wszystko skopiowane i zasejfowane.

> Elan z powodu swojego jawneg
                > o antysemityzmu b. czesto narusza wszelkie zasady. Chory jest na jeden temat.
                > pzdr.

I to jest własnie przykład wykorzystywania przez was "antysemityzmu", jeszcze raz zacytuję Singera: Żyd współczesny nie może żyć bez antysemityzmu. Jeśli antysemityzm gdzieś nie istnieje, on go stworzy.
                To o tobie empi.
                • tajnos.agentos Re: to o tobie empi 30.08.11, 22:40
                  Żydku, coś się nie podoba? To wypad, wracaj do twoich rodaków, tam spotkasz się z pełnym zrozumieniem i tam będzie ci dobrze.
                • Gość: puniek Re: to o tobie empi IP: *.osnova.tv 30.08.11, 22:46
                  >Mam wszystko skopiowane i zasejfowane.
                  a po co ? Poślesz empiego do gazu jak twój idol stworzy IV RP ? Lecz się durniu antysemicki !
                  • elan13 Re: to o tobie empi 30.08.11, 23:08
                    Gość portalu: puniek napisał(a):

> >Mam wszystko skopiowane i zasejfowane.
                    > a po co ? Poślesz empiego do gazu jak twój idol stworzy IV RP ? Lecz się durniu
                    > antysemicki !

Nie histeryzuj puniek. Po to, żeby móc w każdej chwili udowodnić empiemu kłamstwo i to, że chciał być bardziej papieski od papieża cenzurując żydowskiego noblistę za antysemityzm.

Czy wy aż tak bardzo boicie się Kaczyńskiego? Sądzicie, że czasy zagazowywania ludzi mogą wrócić? Znowu szukacie samoprzylepnych gumowych napletków w obawie, że PiSiaki będą sprawdzać?

A mnie się wydaje, że ta wasza histeria jest o coś innego, o coś dla was najważniejszego - po prostu macie pewność, że Kaczyński, polski patriota będzie z żelazną konsekwencją zwalczał wszelkie szwindle, geszefty i inne szemrane interesy
                    • tajnos.agentos Re: to o tobie empi 30.08.11, 23:56
                      Nie histeryzuj, Żydku. "Tempora mutantur", tacy jak Ty już dawno wyszli z mody, spadaj na śmietnik historii............................ :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
            • Gość: bosman adaśku - wniosek jeden: IP: 79.162.105.* 29.08.11, 13:39
              twój iloraz inteligencji równy jest 13.
              • Gość: adam Re: adaśku - wniosek jeden: IP: *.ennet.pl 29.08.11, 16:23
                Zastanawiam się Empi, co cię skłania, żeby tolerować na tym forum kogoś takiego jak Bosman vel Nabucco. Czy to twój szwagier, czy jakiś pociotek? Przyznaj się.

Nie sądzisz, że to indywiduum mogące śmiało pełnić rolę wzorca kretynizmu i prymitywizmu zarazem kompromituje was w oczach przeciętnego czytelnika zaglądającego na lubelskie forum? Piszę was, bo zawsze daje głos, kiedy wasi przedstawiani są z niekoniecznie najlepszej strony, tak jakby śledzenie forum i "dawanie odporu" miał w swoich obowiązkach. Nie sądzisz, że bluzgający na każdym kroku, wulgarny, reprezentujący dowcip z okolic szaletu troglodyta będzie negatywnie wpływał na wasz wizerunek? Czy bezwzględna wierność wobec was i głeboko zakorzeniona nienawiść wspomnianego osobnika do kleru katolickiego, PiS-u, Kaczyńskiego, polskości ważą na tyle dużo, że rekompensują minusy wspomniane wcześniej i z bilansu wynika, iż dalej należy tolerować tego imbecyla na forum?
                • empi Re: adaśku - wniosek jeden: 29.08.11, 16:38
                  bosman jest najbardziej ocenzurowym użytkownikiem forum za słownictwo.
                  > Nie sądzisz, że to indywiduum mogące śmiało pełnić rolę wzorca kretynizmu i pry
                  > mitywizmu
                  sam korzystasz z przywileju swobody w podobnym stopniu jak bosman.
                  >Czy to twój szwagier, czy jakiś pociotek? Przyznaj się.
                  Nie wiem, nie zastanawiałem się. Być może, nie zabraniałem nikomu ze swoich pociotków i szwagrów korzystania z dobrodziejstwa anonimowości internetu :)
                  >reprezentujący dowcip z okolic szaletu troglodyta będzie negatywnie wpły
                  > wał na wasz wizerunek?
                  wasz wizerunek, czyli kogo z kim utożsamiasz? Nie odpowiadam tu za czyjkolwiek wizerunek, ani nie dbam o to ;). Zapoznaj się z tym...
                  pzdr.
                • tajnos.agentos Re: adaśku - wniosek jeden: 29.08.11, 19:04
                  Gość portalu: adam napisał(a):

> Nie sądzisz, że bluzgający na każdym kroku, wul
                  > garny, reprezentujący dowcip z okolic szaletu troglodyta będzie negatywnie wpły
                  > wał na wasz wizerunek?

Takie dowcipy, to się ro biło za komuny. W wolnym kraju się robi lepsze.
    • Gość: kapsel Re: Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 09:56
      Ja na sracz mówie Singer i co dziennie rano oddaję mu hołdTekst linka
      • tajnos.agentos Re: Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje 27.08.11, 09:58
        A ja na sracz mówię Kaczyński i też codziennie rano oddaję mu hołd.:D
        • Gość: goscgosc Re: Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 11:37
          Te dwie wypowiedzi o sraczu to takie jak e Jedwabnem przed wojną, gdy przechodzili koło kościoła. Nie boicie się takiej przyszłości - obie strony!? Moim marzeniem jest by ulica nazywała się im. Bździucha, który w swej literaturze trochę piękniej opisywał by nasz świat niż ten Singer.
          • tajnos.agentos Re: Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje 27.08.11, 12:27
            Proszę mnie nie zaliczać do żadnych stron a szczególnie tych, które prezentują poziom umysłowy tak zwanych "polskich patriotów" - nie mylić ze zwykłymi patriotami. Że nie lubię trolli oraz innych pojebów, to moja prywatna sprawa.:P
            • Gość: goscgosc Re: Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:15
              Ależ, ależ ... Jeśli używasz wulgaryzmów na forum i porównujesz do człowieka to już nie jest twoja prywatność. Nie lubie Singera za obrzydliwe skojarzenia i wulgaryzmy, bo to nie jest kultura. Uważaj - może to się źle skończyć!
              • tajnos.agentos Re: Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje 27.08.11, 14:55
                Nie używam, tylko powtarzam wulgaryzmy i skojarzenia użyte przez PiSuarowego ujadacza. Co, jemu ma być wolno, a mi to już nie??????????? Że niby bycie tak zwanym "polskim patriotą" - nie mylić ze zwykłymi patriotami, którzy są normalnymi ludźmi a poza tym zachowanie tych osobników nie ma nic wspólnego z patriotyzmem, zwalnia z obowiązki przestrzegania norm przyzwoitości? Skoro tak, to "wypad".:P
              • Gość: bosman goscgosc - wrazliwiec? IP: 79.162.105.* 29.08.11, 13:44
                a sraj sobie gościu gdzie chcesz, nawet na pięty. Ja sram na Jerzego Roberta Nowaka - coś ci nie na rączkę?
                1)Jak coś ci nie pasuje - to masz problem.
                2)Możesz nie odpisywać na mojego posta - naprawdę mam w dupie twoje poglądy i
                przemyślenia, co łączy się nierozerwalnie z punktem 1)
                3)...a teraz PiS (Przeproś i Spie...)
                • tajnos.agentos Re: goscgosc - wrazliwiec? 29.08.11, 18:34
                  Ale masz problem... Najpierw wchodzą trolle chamskie i prymitywne, coby rozruszać towarzystwo, a dopiero potem te udające inteligentnych, kulturalnych i wrażliwych, coby stworzyć pozory szerokiej dyskusji na zadany temat... Standardowe wyborcze procedury, nie ma czym się przejmować!:)))
    • tajnos.agentos Re: Koniec walk i oszczerstw? Biłgoraj uhonoruje 27.08.11, 09:58
      PiS nie czci Jezusa, Maryi i 12 Apostołów. PiS czci swojego prezia a Jezus, Maryja i 12 Apostołów są tylko narzędziem do osiągania celów politycznych.:)
    • mela_1 Brzydzę się PiSem... 27.08.11, 15:30
      który klęczy przed Żydem na krzyżu, a innych tym krzyżem okłada.
      Brzydzę się PiSowcami z Biłgoraja, którzy śpią w pożydowskich łóżkach, jedzą przy pożydowskich stołach i rozmnażają się w pożydowskich domach. Brzydzę się każdym człowiekiem, który pogardza innymi ludźmi. Brzydzę się PiSem, że każe mi się nimi brzydzić.
      • Gość: gość Re: Brzydzę się PiSem... IP: *.nplay.net.pl 28.08.11, 13:07
        I jak tu nie brzydzić się Żydami, po tym co tu wypisujecie
        • tajnos.agentos Re: Brzydzę się PiSem... 28.08.11, 13:09
          I jak tu nie brzydzić się PiSuarowymi szmatami z nplay po tym, co tu wypisujecie?
          • przeszlakowska001 Re: Brzydzę się PiSem... 28.08.11, 15:01
            Przecież Nplay to też żydowska firma, to i nie dziwota, he, he, że się też brzydzicie i to kto , sami Żydzi? A tak po prawdzie, żadnej partii nie wspieram, wszyscy jednakowi jesteście i jednakowo albo przynajmniej podobnie cuchniecie.
            • tajnos.agentos Re: Brzydzę się PiSem... 29.08.11, 18:47
              A ty po co tu włazisz, Żydówko? Kto cię wołał, czego chciał?:P
    • przemek-leniak tak się zastanawiam po cholerę to? 29.08.11, 21:57
      Kiedyś temat już wam przybliżałem...
      to jest wręcz podręcznikowy przykład technicznego (czyli służącego czyimś interesom) antysemityzmu
      ...
      Kto jak kto ale Singer był przedstawicielem autentycznej kultury polskich Żydów...
      nie jakiś bełkoczącym o antysemityzmie nawiedzeńcem (pokroju tych od okiennego antysemityzmu), ani tym bardziej dwulicowym syjonistą który chciałby rekompensaty za kuzyna co to cudem i ludzką pomocą, przeżywszy holokaust zmarł z głodu na wikcie tego chcącego teraz rekompensaty...
      To był człowiek z krwi i kości, nie opowiadający ani bogoojczyźnianych dyrdymałów ani bajek dla cudzożywnych animatorów...
      w pełni świadomy tego że jest jednym z ostatnich (a nawet sobie tylko właściwym...)
      sceptyczny wobec i działań swoich deklaratywnych pobratymców i wobec swoich dawnych sąsiadów uczciwy...
      ani antypolski ani znowu taki biłgorajski - człowiek zwyczajnie i po prostu dobry pisarz...
      ...
      Biłgoraj został uhonorowany ulicą jego imienia a nie Singer!
      martwym na nic już honory ordery i laurki...
      ...
      co innego żywi
      i tu na miejscu mieszkańców Biłgoraja bym się zawstydził
      mocno bym się zawstydził
      najpierw za esbeka Barę który dla realizacji własnych interesów gębę plugawą i interesowną wyciera sobie nie tylko wspomnianym pisarzem ale i bohaterem narodowym jakim pozostaje Joselewicz...
      po drugie za komucha i burmistrza Rosłana który wspomnianemu esbekowi pomaga aktywnie i nie wiedzieć czemu nienawidzi Wyszyńskiego...
      wreszcie i za Jagusiewicza który cholera wie po co się czepia Singera
      ...
      trzeba mówić wprost w czym rzecz a nie się chować za Żydami.
      po co się tablicę ofiarom getta fundowało?
      żeby teraz za pomocą Żydów dokopać esbekom?
      głupie to nader...
      ...
      no nie jestem na miejscu mieszkańców Biłgoraja ale i tak mi wstyd za durnych i stronniczych pismaków
      za gudłajów cholernych którzy nie zadadzą sobie trudu przedstawienia sprawy w sposób choć robiący wrażenie obiektywnego
      na pasku esbeckim chowane pieski...
      szlag mnie trafia...
      ale co tam kto lubi...
      • empi Re: tak się zastanawiam po cholerę to? 29.08.11, 22:02
        Dzięki za mądrą wypowiedź Leniaku!
        pzdr.
        • przemek-leniak jest w tej całej sytuacji coś co grozę budzi 29.08.11, 23:16
          właściwie wszyscy od dziennikarzy po biłgorajskich sobiepanków traktują owych Żydów instrumentalnie
          jak zabawki którymi można się pobawić w rzucanie w nielubianego chłopaka z innego podwórka
          szczęśliwie owi Żydzi są obecni jedynie na paszczach i językach tego szemranego towarzystwa
          ...
          dobrze też że z tej hucpy się TNN wycofał bo doprawdy wstyd było...
          ...
          no nie mniej jakoś tam ta sprawa obrazuje czym jest ów polski antysemityzm
          ten któremu ulega i redakcja i Bara z Rosłanem i Jagusiewicz i spora część forum
          jest to kolejna pała która można kogoś zdzielić między ślepia...
          dobra jak każda inna a w danej chwili nawet lepsza, ba najlepsza...
          ot polskie piekło...
          ...
          swoją drogą tę zadziwiającą skłonność do lania się po całkowicie pustych łbach akurat dzielimy jako naród z potomkami Izaaka...
          może to jest nadwiślański genius loci który się w naród wszczepia niczym HIV?
          a może tu nie o narody idzie ale o ludzi o małych rozumkach albo i nawet bez rozumków?
          ja nie wiem
          ...
          pozdrawiam Empi
          ech...
          • elan13 Re: jest w tej całej sytuacji coś co grozę budzi 30.08.11, 22:48
            przemek-leniak napisał:

> swoją drogą tę zadziwiającą skłonność do lania się po całkowicie pustych łbach
            > akurat dzielimy jako naród z potomkami Izaaka...
            > może to jest nadwiślański genius loci który się w naród wszczepia niczym HIV?
            > a może tu nie o narody idzie ale o ludzi o małych rozumkach albo i nawet bez ro
            > zumków?
            > ja nie wiem
            > ...
            > pozdrawiam Empi
            > ech...

Chciałeś przemku-leniaku przeprosić za Polaków? Ty też w chórze tych o małych rozumkach, albo i nawet bez rozumków?

"Notoryczne przepraszanie za haniebne podwykonawstwo holokaustowe (Jedwabne) wymuszone karabinami na grupie lokalnych mętów przez niemieckich katów realizujących wstępną fazę "Ostatecznego rozwiązania" - stało się normą. Tymczasem Niemcy nie przepraszają co chwilę za te miliony Europejczyków wymordowane planowo/państwowo cyklonem B, szubienicznym sznurem i ołowiem, Francuzi nie przepraszają za te setki tysięcyŻydów ochoczo dostarczanych Niemcom (via Velodrome-d'Hiver) gwoli anihilowania, Ruscy nie przepraszają za rzesze rozwalonych, deportowanych i gułagowanych, Turcy nie przepraszają za zhekatombowanie Ormian, Serbowie nie przepraszają Muzułmanów i vice versa, Angole nie przepraszają za eksterminowanych Irlandczyków i Burów, Belgowie nie przepraszają za tysiące uciętych rąk kongijskich Murzynów, Włosi nie przepraszają za masakrowanie Etiopczyków, również Hutu i Tutsi nie przepraszają, nikt nigdzie nikogo za nic nie przeprasza, tylko Polacy - czołowe ofiary ludobójstw sowieckich i nazistowskich - przepraszają za ludobójstwa, których się nie dopuścili, które zwalczali, które potępiali bezwzględnie. To jest chore!"

Sam bym tego lepiej nie ujął. Czy Polak widząc i słysząc te żenujące spektakle serwilizmu i służalczości wobec Żydów w wykonaniu dawniej Kwaśniewskiego, a dzisiaj Komorowskiego wybranych przecież na polskiego prezydenta nie powinien wreszcie uderzyć pięścią w stół i krzyknąć - dosyć!?
            • przemek-leniak elan gdyby głupota miała skrzydła 30.08.11, 23:42
              latałbyś jak gołębica....
              • tajnos.agentos Re: elan gdyby głupota miała skrzydła 30.08.11, 23:51
                Na to nie ma ani leku ani szczepionki... To "cóś" numer 13 musi po prostu się wypalić i szczeznąć w zapomnieniu... :DDD
              • elan13 Re: elan gdyby głupota miała skrzydła 31.08.11, 09:29
                przemek-leniak napisał:

> latałbyś jak gołębica....

Głupota przemku-leniaku, to wpisywanie się w żydowską narrację o antysemityzmie Polaków wyssanym z mlekiem matki, to twórcze rozwijanie tej myśli w kierunku istnienia nadwiślańskiego demona antysemityzmu. Parszywym zależy na takim przedstawianiu Polaków jako całego narodu, a godni pogardy szabesgoje im się wysługują.

Przypominam, tę wrogą Polakom teorię rozpowszechnianą przez pejsatych na całym świecie podsumował właśnie Isaac Beshevis Singer: Żyd współczesny nie może żyć bez antysemityzmu. Jeśli antysemityzm gdzieś nie istnieje, on go stworzy.
                • przemek-leniak gołębice nie umią czytać 01.09.11, 08:46
                  toteż nie mam ci za złe że nie rozumisz i jedynie wklejasz wszędzie jeden cytat
                  którego tyż zresztą nie rozumisz...
                  frrr...
    • kieliszki Woj. Śląsko-Małopolskie 01.05.12, 17:54
      Znalazłem coś takiego:

www.wojewodztwoslaskie.pl/index3.php?id=wojewodztwo_slasko-malopolskie
      Uważam to za dobry pomysł. Sprawiedliwy, wyjaśniający, czytelny.

Śląsk ma wyjątkowo dużo miast na granicy, choćby taka Ostrawa.

Nie powinno być więc sprzeciwu wobec tej połączonej nazwy, Nazwy, która szanuje dziedzictwo regionu....

zresztą przeczytajcie petycję w linku.

Pozdrawiają
      Kieliszki św. Frantiszki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka