Dodaj do ulubionych

Oglądałam w RTL

13.09.11, 16:31
Sieci kablowe, w tym Aster, jedna z największych w Polsce - wyłączyły w sobotnią noc sygnał niemieckiej stacji RTL. Zakpiły w ten sposób z polskiego prawa, bo wcześniej im tego zabroniła KRRiT. Jednocześnie sprawą nie chce się zająć UOKiK, który drwi z klientów kablówek.
"Sygnał RTL na czas gali bokserskiej jest niedostępny z przyczyn leżących po stronie nadawcy oraz po stronie właścicieli praw do transmisji gali" - taki komunikat mogli przeczytać płacący rachunki klienci Aster i kilku mniejszych operatorów sieci kablowych w sobotni wieczór. I choć w swoim abonamencie mają RTL, to kablówki bezprawnie im sygnał wyłączyły.
Wszystko przez walkę Adamek-Kliczko, którą niemiecki RTL transmitował za darmo. W Polsce większość platform cyfrowych i sieci kablowych kazała sobie za możliwość obejrzenia gali bokserskiej płacić ok. 40 zł. Aster i część mniejszych sieci, które wyłączyły RTL, nawet za opłatą sygnału z walki z polskim komentarzem nie udostępniało.

Ja oglądałam tę walkę w RTL, bo Multimedia były OK. Inna rzecz,ze Adamek porwał się z motyką na słońce, ale co zarobił, to zarobił.

"Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM)
Obserwuj wątek
    • Gość: JB A wczoraj "kopana" IP: *.lublin.mm.pl 14.09.11, 14:35
      A wczoraj w innej telewizji oglądalam mecz Borusia-Arsenal. To była uczta! Ze też mnie -dziwię się- sport ciagle zachwyca,a moze to i dobrze,lepsze niż mocher...
      • Gość: JB Re: A wczoraj "kopana" IP: *.lublin.mm.pl 14.09.11, 14:38
        Moher,moher,literowka, nie poprawiajcie,a o to ,jak sie pisze, pytal nawet Sznuk w "Jeden z dziesieciu"...
        • Gość: aron Re: A wczoraj "kopana" IP: *.paradowski.pl 14.09.11, 15:00
          a Russia Today proboszcz już wam towarzyszko odblokował?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka