Dodaj do ulubionych

Uwagi dla Kornelii K.

27.09.11, 16:27
Droga Kornelio,

to nie jest i nie będzie reklama wyborcza - nikomu nie polecę by na Ciebie głosował
ja sam nie idę na te wybory i tylko taka postawę mogę rekomendować
ale każdy ma swój rozum i sam mam nadzieję zdecyduje w tak ważnej sprawie.
...
uff po tym wstępie, koniecznym z powodów netetykiety zajmę się twoja promocją i zgłoszę kilka uwag - zrobię to bo mnie rozśmieszyłaś swoim wpisem sytuacyjnie (bardzo mnie rozbawiłaś) i poczułem pewien rodzaj sympatii wobec Ciebie (ale nie jako kandydatki tylko jako fajnej ładnej dziewuchy)
Tak więc Kornelio,
ktos zrobił Ci krzywdę photoshopem co widać na Twojej stronie
Dziewczyno masz 25 lat nie potrzebujesz photoshopotoxu!
To wręcz zbrodnia jest.
Zrób tak weź któregoś internautę (najlepiej wygłodniałego samca) i niech oceni Twoja galerię...
Ja owszem jestem samcem ale nie głodnym i mam inną ulubioną potrawę ;-), ale podoba mi się Twój image ze zdjęć z psem i tego na łące (jest sexi) no i torcik (fajne bo z życia i ze tak powiem w akcji),
na portretówce z koniem - wiesz gdyby koń kandydował
podobnie z Zamkiem...
Plakat - mówi się trudno plakat musi być ohydny - tradycja taka
tam gdzie widać Cię częściowo to cóż ładne góry i ładna postawa na koniu (choć tego się nie da ocenić na stopklatce i wnioskuje z tylko tego że koniec końców zajmujesz się ujeżdżeniem a to obliguje)
na facebooku tak samo fajne są fotki naturalne - które pokazują urodę
no wiem Twoja uroda nie jest dla wszystkich...
ok. nie masz rozbieranych zdjęć - przesłanie jest jasne
ale ukrywanie się za pośmiertną maską to jest naprawdę zbyt dużo - to jakbyś w burce kandydowała albo w bandażach...
to aż boli ...
nie skracaj też buzi tak jak na ulotce czy profilowym w FB - to już nie Ty zwyczajnie
plakat z tym zbiegiem z SLD wygląda jakby to była wariacja wycinankowa na temat filmu Zombie III (Ty akurat uśmiechnięta wyglądasz korzystnie ale Arłukowicz jest prosto z chłodni - światło takie)
nie powinnaś sie fotografować z Sobczakiem w sytuacjach oficjalnych (on zawsze wygląda śmiesznie i nic się z tym zrobić nie da)
Proszę Cię - nie należy zaniedbywać nauki o pięknie
tymczasem photoshopa nie obsługują Fidiasze ani Michały Anioły tylko ludzie którzy tak dorabiają do marnej pensji makijażystów zwłok...
Dziewczyno please.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • przemek-leniak Re: Uwagi dla Kornelii K. Program 27.09.11, 17:00
      Program Kornelio,

coś zdradza...
      Mianowicie ze chcesz zrobić karierę polityczną i że nie masz jakiejś specjalnej działki która by Cię wciągała.
      Działki politycznej bo hobby masz bardzo fajne i moim zdaniem za mało je eksploatujesz.
      To że zajmujesz się akurat Ujeżdżeniem ma znaczenie...
      Ujeżdżenie wymaga pracy, konsekwencji, cierpliwości, samodyscypliny i dobrego kontaktu z koniem tak by narzucić mu nienaturalne w końcu zachowania bez łamania końskiego charakteru w sposób prymitywny (nie bijesz chyba koni co?)...
      I powiedz mi ze to nie są ważne cechy.
      Skoro masz sukcesy w tym sporcie to znaczy posiadasz cechy których jakby sama nie doceniasz - niesłusznie moim zdaniem.
      To hobby jest może ważniejsze niż wykształcenie którym się chwalisz - bo więcej o Tobie mówi wyborcy.
      Program z cyklu "dla każdego coś" miłego nie doczeka się szerokiego komentarza poza konstatacją że wsparcie lobby maiostów rowerowych wraz z tym że ukończyłaś wydział politologii UMCS może dać efekt odwrotny od oczekiwanego...
      Jednak ogólnie to OK - gładki, ładny, ogólny (wadą jest że szybko się go zapomina)
      pzdr.
      • Gość: bleee... Re: Uwagi dla Kornelii K. Program IP: *.eu.org 27.09.11, 17:05
        -...taaa... ujeżdżanie przyda się... zwłaszcza w cyrku...
        • przemek-leniak czyli dobrze kandyduje 27.09.11, 17:19
          w końcu budynek nawet wygląda jak namiot cyrkowy...
          ...
          czy ty Blee aby nie przesadzasz?
          praca w cyrku hańbi czy co?
          hobby to miła rzecz...
          choć ja za hobby mam politykę :-/
          • Gość: bleee... Re: czyli dobrze kandyduje IP: *.eu.org 27.09.11, 17:41
            ...nie przesadzam... z cyrku zawsze mogę wyjść... a do stanowienia prawa potrzeba nie hobbystów, lobbystów i ładnych buzi, ale doświadczenia życiowego, wyobraźni i mądrości - choćby szpetne twarze były... bo w tym drugim namiocie wymyślają takie numery, które zwłaszcza po wyjściu z niego zamieniają nas często w tańczące na gorącej płycie niedźwiedzie...
            • przemek-leniak no coś w tym jest co piszesz 27.09.11, 18:00
              brak, dojmujący brak "doświadczenia życiowego, wyobraźni i mądrości - choćby szpetne twarze były..."
              skłania mnie do absencji wyborczej...
              rekomenduję to i Tobie, ale wybór należy do Ciebie
              pzdr.
              • Gość: bleee... Re: no coś w tym jest co piszesz IP: *.eu.org 27.09.11, 18:21
                ...niestety - to nie jest dobry sposób (absencja)... nieobecni nie tylko nie mają racji... nawet ich krzyku nie słychać...

...nie ma dobrego sposobu... starożytni mawiali, że lepiej polec w walce, niż czekając śmiertelnego ciosu...
                • przemek-leniak i tu masz rację 27.09.11, 19:36
                  dobrych rozwiązań nie ma...
                  ty chcesz walczyć - nie zganię tej postawy
                  wybierz najlepiej jak umiesz
                  a ja postanowiłem nie płacić swoim czasem za bilet do namiotu...
                  krzyczeć nie będę - gardło zdarłem...
                  poddaję się
                  • Gość: bleee... Re: i tu masz rację IP: *.eu.org 27.09.11, 19:57
                    ...a ja się nie poddaję... nawet kukurydza na polu wydziela fluidy, gdy ją wycinają... taki jest instynkt życia...
                    • przemek-leniak fluidy 27.09.11, 20:21
                      to tez wydzielę...
                      nawet bezprawnie (jak powiadają)...
                      pzdr.
      • przemek-leniak Re: Uwagi dla Kornelii K. TY czykli prezentacja 27.09.11, 17:16
        Kornelio,

masz 25 lat dopiero co skończyłaś studia
        nikt nie oczekuje że będziesz supermenką z 60 letnim doświadczeniem...
        ale tak jak Ci zwróciłem uwagę poprzednio mozesz o Sobie powiedzieć ważne i ciekawe rzeczy
        Sport - już omówiłem...
        Fajnie byłoby wiedzieć kogo z wykładowców na Wydziale Lubisz szczególnie i za co...
        Myślę tez że zbyt poważną starasz się być. Może to wpływ sportu i ubioru dość tam konserwatywnego?
        Wiemy o kontrowersyjnej sytuacji w LKJ - jesteś jego członkiem - wypowiedz się
        Masz przecie swoje zdanie.
        Może coś o tych górach i nartach byś powiedziała...
        albo mniej oficjalnie o ekologii...
        Jednym zdaniem pokaż ze jesteś człowiekiem z krwi i kości a nie z garsonki i szafy z dokumentami.
        Jak chcesz mogłabyś tez pokazać się jako kobieta z krwi kości
        nie żebym ci ku...ki w oczach zalecał pokazywać albo opowiadać o koniach i owsie
        ale wiesz bycie dziewczyną ma swoją perspektywę inną niż bycie samcem
        inna wrażliwość jest dla samczych wyborców przyciągająca bardziej niż program
        co by tu dać jako przykład?
        a się wywinę bom samiec koniec końców...
        wymyśl coś
        PO-wodzenia kobieto.
        • przemek-leniak Re: Uwagi dla Kornelii K. post scriptum - Media 27.09.11, 17:34
          spot radiowy - za dużo tam ludzi jak dla mnie...
          masz miły głos - powinno być go więcej
          TV spot - troszkę ciemno (gdzie ty się spotykasz z Arłukowiczem? w krzakach? - to żart) ale super ujęcia kamery na początku i doskonała końcówka - troszkę ten spacer wygląda jak randka
          w ITVL za dużo Arłukowicza! co on taki rozmowny jakby go wypuścili ze sterfy ciszy?
          i na Boga nie biegaj za gadułą to Ty jesteś tu ważniejsza (co za egotyk z tego typa żeby tak samemu gnać a nie o kobietę zadbać - kiepskie ma obyczaje) on jest kwiatkiem do garsonki
          Kiedy już mówisz uśmiechaj się, nie wątp w uzyskanie mandatu - szanse masz...
          i to nie dzięki poparciu troglodyty samoluba bo on Cię popiera ze względu na Twe zalety a nie z łaski jakiejś - hołd Ci oddaje - tak to traktuj...
          Nie potwierdzaj samej siebie słowem TAK - to nieładne bo to przerywnik taki sam jak sama dobrze wiesz co... , a do tego jeszcze kiedy potwierdzasz tak że możesz nie dostać mandatu programujesz widzów swym pesymizmem podwójnie
          no wzbogaciłem Cię nie tyle może o wiedzę, co mam nadzieję, o lepsze nastawienie
          a wpadką z tego forum i wątkiem źle wybranym, się nie przejmuj - nie ma takich ludzi co nie popełniają błędów
          warto głosować na tych co się na nich uczą
          raz jeszcze PO-wodzonka
          3m się
          • Gość: bleee... Re: Uwagi dla Kornelii K. post scriptum - Media IP: *.eu.org 27.09.11, 17:48
            ...nie ucz jej hipokryzji i krygowania... na stronce same slogany... niechby był choć jeden pomysł i sposób jego realizacji... a tak - same ble, ble... ble...
            • przemek-leniak młodość i niedoświadczenie u Pań... 27.09.11, 18:06
              mnie rozczulają...
              aczkolwiek staram się trzymać i dystans i fason
              znaczy się pion - eee dajmy spokój temu zagadnieniu...
              Słonko może mi dać popalić za czas i głębokość wniknięcia w temat
              jeżu kolczasty co ja wypisuję?
              blee ratuj mojego soula
              • Gość: bleee... Re: młodość i niedoświadczenie u Pań... IP: *.eu.org 27.09.11, 18:25
                ...dusza sobie poradzi jako twór niematerialny... gorzej, jeśli ciebie okrzykną seksistą... bleee...
                • przemek-leniak seksizm w sejmie i polityce 27.09.11, 20:19
                  jak zaświadcza Palikot (a bardziej jeszcze słynna sex-afera) jest spory - więc niechże się kandydatka przyzwyczaja (troszkę w ramach słodkiej zemsty za jakby nie było spam - czyli duży grzech internetowy)
                  ...
                  Tymczasem Słonko nie gniewa się z wgłębienie a za czas tylko troszkę... (powiedzmy że był to czas mojego odpoczynku)
                  zabroniła mi jednak kontynuować wątek konia ;-)
                  ...
                  Pani Kornelia niestety nie trafiła na tak kulturalnego, taką posiadającego swadę i biegłość słowa jak Pan Bernard Nowak którego powinna jednak posłuchać bo ma szansę że to na nią zagłosuje mistrz tu link (nie unika jednak Pan Bernard tematyki której ja próbowałem nieskutecznie uniknąć)
                  wszyscy zresztą powinni posłuchać bo nadzwyczaj warto nie tylko dziś zresztą
                  pzdr.
                  • Gość: bleee... Re: seksizm w sejmie i polityce IP: *.eu.org 27.09.11, 20:23
                    ...o Bernardzie Nowaku prawdę piszesz... to głos wołającego na puszczy... a jednak brzmi...:-)
                  • przemek-leniak Komnetatora 27.09.11, 20:33
                    jeśli znacie węgierski to elfeledett szó z porzedniego posta to "Komentator" Bernard Nowak
                    a przy okazji rozpocznę watek muzyczny
                    kto to pamięta? link
                    był szał...
                    ale byli młodsi nieco...
                    • przyboczny Re: Komnetatora 27.09.11, 21:21
                      Zespol pamietam, przeboju nie!

W zamian podrzucam hicior ponadczasowy pt. "Gyöngyhajú lány"
                      (o matko, omal nie polamalem jezyka)

www.youtube.com/watch?v=6Z0JVH6e8O0&NR=1
                      • przemek-leniak locomoitv GT to ten zespół 28.09.11, 08:15
                        a piosenka to "Jedno zapomniane słowo"
                        "Perłowowłosa Dziewczyna" to inny zespół węgierski ;-)
                        ale łamaniec tenże sam no i przyjemność słuchania ta sama ;-)
    • przyboczny Re: Uwagi dla Kornelii K. 27.09.11, 18:00
      "Plakat - mówi się trudno plakat musi być ohydny - tradycja taka"

Niekoniecznie ohydny. Moze tez byc... plodny.
      I w Poznaniu wlasnie taki pojawil sie.

www.poznanprzyciaganajlepszych.pl/
      • przemek-leniak Zarabiste! 27.09.11, 18:10
        takie fajoskie że aż genialne!
        tylko nie udaje się nam tym sposobem uciec od konotacji zapoczątkowanych nomen omen wpadką kandydatki ;-)
        ale stronka mocna - daję do ulubionych
        pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka