nabucco1954-54 24.10.11, 21:30 kto z Was pamięta to miejsce, wie gdzie to jest, ja pamiętam. Lublin_z_lat_70. Bosman. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bosman "...widok znajomy ten..." IP: *.dynamic.mm.pl 24.10.11, 21:55 lubelskie_korki sprzed lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman "...widok znajomy ten..." IP: *.dynamic.mm.pl 24.10.11, 21:57 też znajomy widok Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: "...widok znajomy ten..." 24.10.11, 22:14 Hmm, zgłupiałem. Wydawało mi się że 1-go Maja to była boczna Placu Bychawskiego, ale trakcji trolejbusowej widocznej na tych zdjęciach nie ma tam na pewno. Bosmanku, gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: "...widok znajomy ten..." 24.10.11, 22:19 >ale trakcji trolejbusowej widocznej na tych zdjęciach nie ma tam na pewno ale była. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: "...widok znajomy ten..." 24.10.11, 22:40 No tak, przeprowadziłem się do Lublina w połowie 87. Nie wiem jak wcześniej wyglądało miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: "...widok znajomy ten..." IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.11, 22:51 ...jeździł trolejbus nr 15... od pętli przy Warszawskiej - do dworca PKP... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: "...widok znajomy ten..." 24.10.11, 23:24 W latach '60... Później, po wybudowaniu pętli przy Zana troljebusy jeździły stamtąd i miały numery trzycyfrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: "...widok znajomy ten..." IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 08:41 ...to prawda... np. 150, 152... ale 15 jeździła ul. 1 Maja jeszcze w latach siedemdziesiątych... a 16 (później 152) miała tą samą trasę, tylko na Placu Bychawskim skręcała w ul. Kunickiego i jechała do pętli na Dziesiątej...bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak ono jest do dziś przy wymiarze rejonowym ;-) 24.10.11, 23:41 niewielkie zmiany tam zaszły Odpowiedz Link Zgłoś
joannabarska Pierwszy trolejbus w Lublinie... 25.10.11, 05:58 ...ruszył w latach 50. Linia biegła z dworca kolejowego do miejsca,gdzie dzis buduje sie (latami)Teatr ,potem linię przedłużono do koszar. "Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga, powinni pokazać listy uwierzytelniające." (JULIAN TUWIM) Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak a kiedy zrobiono linie na Majdanek? 25.10.11, 08:23 wiecie co ja np nie pamiętałem że Wolska jest właściwie całkiem nową ulicą... choć przecie pomykałem pieszką na religię obok płotu za którym się jeszcze nie budowała i w rezultacie tej amnezji uznałem ją za starożytną (no tu to przesadzam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: a kiedy zrobiono linie na Majdanek? IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 08:43 ...stała tam nieistniejąca już kamienica... u wylotu obecnej ulicy... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: przeglądałem stare fotografie Lublina 25.10.11, 08:42 Bosman, Ta budka z pierwszego zdjęcia, to nie było przypadkiem z boku Sądu Rejonowego przy przejściu na ulicę Hipoteczną z Krakowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman dokładnie tak doćku IP: *.centertel.pl 25.10.11, 08:59 taka niby-smażalnia. Gratki. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: dokładnie tak doćku 26.10.11, 15:47 Ciekawostką techniczną tego kina w owym czasie było to, że projektor był z tyłu ekranu. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: przeglądałem stare fotografie Lublina 25.10.11, 08:45 Warto powspominać i ludzi. , oraz wywołać tym samym starych forumowiczówz tego tematu już zarchiwizowanego. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak Re: przeglądałem stare fotografie Lublina 25.10.11, 09:03 niektórych forumowiczów jakbym widywał od czasu - czasami... fajny watek Empi! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak zrobiłeś dziecko Empi? 25.10.11, 09:57 ech niezły był z Ciebie zatem Jarowit... ależ czytanie historii! Forum Rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: zrobiłeś dziecko Empi? 25.10.11, 10:39 Strasznie się przestraszyłem i poczułem zawstydzony :). Koledzy mi też dokuczyli za to ;) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak ależ zazdrośnicy ;-) 25.10.11, 11:23 ale fakt faktem że facet się boi od najmłodszych lat takich sytuacji ;-) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman jeszcze raz 1 Maja z innej... IP: *.centertel.pl 25.10.11, 09:01 perspektywy. Kto pamięta "stary, dobry W-Z". To była klawa mordownia :-) www.tnn.pl/ikonopis.php?idz=5100 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: jeszcze raz 1 Maja z innej... IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 09:05 ...kamienica z barem W-Z spaliła się chyba latem 1975 r.... pożar wybuchł na najwyższej kondygnacji od strony 1 Maja... ktoś to pamięta?... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
przemek-leniak majac 3 lata tam akurat nie pomykałem ;-) 25.10.11, 09:11 ale wyzerkałem numer trajtka - 22... ależ było podobnie do bychawskiego - te komórki za kamienicą na Armii Cz. no ale klina to tu jeszcze nie widać było... chyba że wspomnianego klinika ;-) ładnie było... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: majac 3 lata tam akurat nie pomykałem ;-) IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 09:36 ...mimo brzydoty (wszak to dzielnica robotnicza - więc musiała być brzydka) cała ul. 1 Maja żyła... teraz to jest jedna wielka spelunka... można oberwać w biały dzień... nawet sklepy pozdychały... nawet kino (Robotnik) zlikwidowali... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman kamienica z W-Z -em IP: *.centertel.pl 25.10.11, 12:16 wyburzona została w latach 80 przy budowie "nowego klina". I wszystko, co było na ul. Boczna Kościelnej od strony ówczesnej Armii Czerwonej - dzisiaj Fabrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleee... Re: kamienica z W-Z -em IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 12:25 ...a po drugiej stronie wyburzyli fabrykę... szkoda, bo gala to nie to samo... bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: jeszcze raz 1 Maja z innej... 25.10.11, 16:24 Gość portalu: bosman napisał(a): > perspektywy. Kto pamięta "stary, dobry W-Z". To była klawa mordownia :-) "klawo" - mowil moj dziadek , co oznaczalo pozniejsze "okay" ," gites" a dzisiejsze "zajeboza " np. ech wzruszyles mnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman klawo... IP: *.centertel.pl 26.10.11, 15:40 brejdak, pryta(tanie wino) - typowe lubelskie "odzywki", nie znane w innych częściach Polski. Ale i np. forszmak - typowa lubelska gorąca zakąska. Odpowiedz Link Zgłoś