bluerandy 01.11.11, 13:21 żuk zbiera pieniądze, ale no właśnie: na co? Mam nadzieję, ze nie na nową prezydencką limuzynę, bo ostatnio prezydencki kierowca rozbił starą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jojo Re: Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia IP: *.nplay.net.pl 01.11.11, 15:39 Prezydent z puszką to symbol przyszłości miasta pod jego rządami. Już na początku kadencji zapowiedział, że inwestycji w Lublinie nie należy się spodziewać, więc można tylko liczyć na "akademickość" miasta, czyli głównie na dochody ze stancji i barów. Gazeta jest wyjątkowo pobłażliwa dla tego pana, ale chyba coś w tym jest, o czym zapewne niedługo się dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
antypo-lityk Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia 01.11.11, 16:30 A nie mógłby sq... smród razem z pozostałymi politykami biorącymi z budżetu - BO IM SIĘ NALEŻY - przeznaczyć jedne pobory na cel, na który wyciąga swą parszywą rękę! A oto łaskawcy: Dziękujemy za przesłaną wiadomość. -- Biuro Poselskie Joanny Muchy ul. Chopina 19/4A 20-023 Lublin tel. +48 81 532 12 72 fax +48 81 532 12 72 kom. +48 505 871 813 www.joannamucha.pl www.facebook.com/joannamucha www.joannamucha.blox.pl I tak do usranej śmierci automat za nich ciężko pracuje! Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia 01.11.11, 17:36 bluerandy napisał: > żuk zbiera pieniądze, ale no właśnie: na co? Mam nadzieję, ze nie na nową prezy > dencką limuzynę, bo ostatnio prezydencki kierowca rozbił starą... Czy mógłbyś psycholu wyjaśnić co jedno ma wspólnego z drugim? Pewnie nie, bo przecież każda okazja jest dobra żeby pobluzgać na prezydenta, który nie jest z PiS... A na co zbierał niejaki Sprawka? Może na nowy pomnik Prezydenta Wielkiego Poległego?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
czarownica.z.tubtina Czy wy napewno jestescie normalni? 01.11.11, 17:42 Wielu, bardzo wielu ludzi na wielu cmentarzach w kraju uczestniczy w akcjach zbierania pieniedzy na renowacje zabytkowych nagrobkow. Dzieki tym pieniadzom ocalone zostana slady ludzkiej pamieci o tych, ktorzy juz odeszli, ktorych rodzin tez juz nie ma. Ocalone zostana slady kultury materialnej pokolen, ktore zyly przed nami. A wy robicie z tego zarzut, czlowiekowi, ktory poswiecil wlasny czas na to, podczas gdy wy grzejecie tylki przed kompem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NormaTyWy Re: Nienormalne normalnym IP: 89.167.0.* 01.11.11, 19:13 Cały problem polega na tym, że ta sama ręka, która zbiera datki na renowację najstarszej w Lublinie nekropolii - innym razem zatwierdza wydanie paruset tysięcy złotych na inne cele, cele, których miejscem powinny być cele... więzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Nienormalne normalnym 01.11.11, 19:34 A o którą rękę chodzi? Bo na lubelskich cmentarzach i na różne cele dziś kwestowało w sumie chyba kilkaset osób... A może by tak hołota przestała wreszcie pakować się z polityką wszędzie gdzie się da i nie da? Nie da się? No tak, w sumie hołota ma rację, bo w normalnych warunkach hołoty nikt normalny nie dostrzega... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonss Re: Nienormalne normalnym IP: *.icpnet.pl 01.11.11, 19:48 podziękujmy tym którym się chce ,Zuk poświęcił swuj czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NormaTyWy Re: Normalne nienormalnym IP: 89.167.0.* 01.11.11, 20:38 Cóż to za język w publicznej debacie? Wiem, że jak komuś brak argumentów to sięga po inwektywy ale za cóż tym razem i takimi epitetami raczyłeś mnie obdarzyć? W każdej cywilizacji opartej o podział dóbr będących wynikiem obligatoryjnego opodatkowania obywateli, pytania o redystrybucję tychże dóbr są całkowicie naturalne - podobnie jak pytania o zasadność zbiórek pieniężnych na cele, które powinny być finansowane z redystrybucji wpływów podatkowych. Nie pytaj mnie o zasadność tej czy innych charytatywnej akcji - pytaj tych, którzy chętnie zbierają, a w tym samym czasie na inne cele dużo, dużo więcej z publicznych pieniędzy wydają. Jedno z prywatnych przedszkoli w Lublinie ma do zwrotu ponad 150 tysięcy dotacji otrzymanych od ratusza, a wydanych niezgodnie z dyscypliną budżetową - te 150 tysięcy złotych jest krotnością pieniędzy zebranych na renowację nekropolii naszego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Normalne nienormalnym 01.11.11, 20:46 Rzeczywiście. Język i treść pierwszych kilku wypowiedzi w tym wątku nie ma nic wspólnego z debatą. To jest najzwyklejszy w świecie bełkot żałosnych psycholi oraz politycznych łańcuchowych burków - nie na temat, za to "zgodnie z linią partii".:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NormaTyWy Re: Relatywizm nie jedno imię ma IP: 89.167.0.* 01.11.11, 21:11 To nie inni naskoczyli na mnie z inwektywami, a Ty. Reszta jest mniej ważna, bo moją linią jest sumienie i poczucie odpowiedzialności, a nie jakieś doktryny polityczne. Przypomnij sobie z sympatii do jakiego ugrupowania oczekiwałeś bezwzględnej katy dla O. T. Rydzyka za publiczną zbiórkę pieniędzy bez stosownego pozwolenia. Jak myślisz - czy prezydent miasta Lublina wydał wcześniej pozwolenie na przeprowadzanie publicznej zbiórki pieniędzy, zbiórki pieniędzy, którą sam firmował własną osobą i sprawowanym urzędem? A może jak sam zbiera, to pozwolenia mieć nie musi? Wcale się nie zdziwię jak napiszesz, że stosowne pozwolenie zawsze można... antydatować. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Relatywizm nie jedno imię ma 01.11.11, 21:35 Gość portalu: NormaTyWy napisał(a): > Przypomnij sobie z sympatii do jakiego ugrupowania oczekiwałeś bezwzględnej kat > y dla O. T. Rydzyka za publiczną zbiórkę pieniędzy bez stosownego pozwolenia. Z sympatii dla stosowania się do obowiązującego w tym kraju prawa. > Jak myślisz - czy prezydent miasta Lublina wydał wcześniej pozwolenie na przepr > owadzanie publicznej zbiórki pieniędzy, zbiórki pieniędzy, którą sam firmował > własną osobą i sprawowanym urzędem? A może jak sam zbiera, to pozwolenia mieć n > ie musi? Jak nie wie na jakiej zasadzie od ćwierć wieku odbywają się kwesty na lubelskich cmentarzach, kto wystąpił o i kto wydał zezwolenia, komu i w ogóle, to niech się dowie i niech już dupy nie zawraca. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Relatywizm nie jedno imię ma 01.11.11, 21:57 PS Jak byłem młodszy, raz i drugi zdarzyło mi się uczestniczyć w "kwestach" organizowanych przez różne dziwne fundacyjki i organizacyjki, ale się zniechęciłem, gdy na odchodnym usłyszałem tekst w stylu: "łaź gdzie chcesz i rób co chcesz, jesteś nam winien stówę a to, co uzbierasz ponadto, możesz sobie wziąć" - to jest patologia!:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Relatywizm nie jedno imię ma IP: 89.78.88.* 01.11.11, 22:25 Podoba mi się akcja pana Prezydenta ale oczywiście co by nie zrobił to i tak będzie be....proszę mi powiedzieć co robią inne partie prócz pieniactwa ??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
psotnik.kolatek Re: Normalne nienormalnym 01.11.11, 21:14 > Nie pytaj mnie o zasadność tej czy innych charytatywnej akcji - pytaj tych, któ > rzy chętnie zbierają, a w tym samym czasie na inne cele dużo, dużo więcej z pub > licznych pieniędzy wydają. A wystarczylo zglosic sie do organizatorow, dostac puszke i plakietke: Andrzej Filipowicz i juz wiedzialbys jaki to miod taka zbiorka. Nooo i jaka promocja dla twojej telewizji. A tak to zadnej korzysci i tylko popluc na innych na forum mozna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 18:19 psotnik.kolatek napisał: > > Nie pytaj mnie o zasadność tej czy innych charytatywnej akcji - pytaj tyc > h, któ > > rzy chętnie zbierają, a w tym samym czasie na inne cele dużo, dużo więcej > z pub > > licznych pieniędzy wydają. > A wystarczylo zglosic sie do organizatorow, dostac puszke i plakietke: Andrzej > Filipowicz i juz wiedzialbys jaki to miod taka zbiorka. Nooo i jaka promocja dl > a twojej telewizji. A tak to zadnej korzysci i tylko popluc na innych na forum > mozna!!! Zejdź ze mnie i IP, które obsługuje ponad 7 komputerów, że o internecie w TV nie wspomnę. Co zaś się tyczy zbiórek i innych charytatywnych akcji to następnym razem jak zechcesz kogoś tykać - stań przed lustrem i zacznij od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 19:34 Wypad spamerze, dowartościuj się w realnym życiu...:P Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 21:22 tajnos.agentos napisał: > Wypad spamerze, dowartościuj się w realnym życiu...:P Kiedyś jeden z bardzo, bardzo, bardzo bojaźliwych znajomych, który w czasach szalejącej cenzury i innych antydemokratycznych i antyspołecznych mechanizmów tak uzasadnił odmowę przyjęcia "bibuły" czyli niezależnej prasy - Andrzej, chcesz żeby było jeszcze gorzej niż niż jest teraz? Chcesz żeby cenzura polityczna i prewencyjna zastąpiona została autocenzurą i cenzurą obywatelską? Chcesz zamienić "Mysią" na każdą inną ulicę z setkami nazwiska na spisach lokatorów? Szczerze powiedziawszy do dzisiaj pojęcia nie miałem co miał na myśli mój skądinąd fantastyczny druh i przyjaciel... Chyba też powinieneś zacząć od wizyty przed własnym lustrem... Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 22:25 andrzej.filipowicz napisał: > Chyba też powinieneś zacząć od wizyty przed własnym lustrem... Masz jakiś problem, spamerze? Przykro mi, ale nie mogę Ci pomóc, albowiem ja jestem specjalistą od zupełnie innych spraw. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.filipowicz Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 23:16 tajnos.agentos napisał: > andrzej.filipowicz napisał: > > > Chyba też powinieneś zacząć od wizyty przed własnym lustrem... > > Masz jakiś problem, spamerze? Przykro mi, ale nie mogę Ci pomóc, albowiem ja je > stem specjalistą od zupełnie innych spraw. Problem to masz Ty, poważny problem, bo ja doskonale wiem, że to nie o mnie w tej dyspucie idzie, a o innych, którzy panicznie boją się publicznego wymieniania z imienia czy nazwiska w negatywnym aspekcie, że o łatce jakiegoś "spamera" nie wspomnę. Obaj doskonale wiemy, że Andrzejowi Filipowiczowi, to możesz co najwyżej fizyczną krzywdę zrobić i to jak ten drugi będzie w sztok pijany - czego z zasady zresztą nie czyni. Moja sugestia z czystej życzliwości i dobrego serca wynikająca zabrzmi jak poprzednio - zacznij zawsze przed lustrem od samego... siebie. Idę o zakład, że jak z własnych ust usłyszysz przed lustrem co do mnie skierowałeś to i określenie "spamer" pokochasz nie mniej niż najważniejszą w całym świecie osobę, którą jesteś sam dla siebie. Jeżeli zaś agresja słowna jest wynikiem nienawidzenia własnej osoby, to zacznij od pokochania bliźniego swego, a może wtedy ta miłość na własną osobę Ci się udzieli. Kolorowych snów i miłości wobec siebie oraz bliźnich niż nienawiści życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Normalne nienormalnym 03.11.11, 08:04 andrzej.filipowicz napisał: > Problem to masz Ty, poważny problem, bo ja doskonale wiem, że to nie o mnie w t > ej dyspucie idzie, a o innych, którzy panicznie boją się publicznego wymieniani > a z imienia czy nazwiska w negatywnym aspekcie, że o łatce jakiegoś "spamera" n > ie wspomnę. Ja bym to nazwał odpowiedzialnością. Publicznie i po nazwisku, to ja mogę jak mam niepodważalne zarzuty, a jeśli chodzi o takie tam przekomarzanie się na forum, to mitotoloto.:P > Obaj doskonale wiemy, że Andrzejowi Filipowiczowi, to możesz co najwyżej fizycz > ną krzywdę zrobić i to jak ten drugi będzie w sztok pijany - czego z zasady zre > sztą nie czyni. Cierpisz na jakiś kompleks, chłopie... Trzeźwy czy pijany, w realu zapewne przeszedłbym obok Ciebie obojętnie i nawet się nie obejrzał za Tobą... No, chyba że byś mi solidnie "na odcisk nadepnął" - to wtedy rzeczywiście, dostałbyś w trąbę i byłoby po sprawie.:PPP > Moja sugestia z czystej życzliwości i dobrego serca wynikająca zabrzmi jak popr > zednio - zacznij zawsze przed lustrem od samego... siebie. Dziękuję za troskę, już się ogoliłem - a Ty? ...Bo to, wicierozumicie, "jak się człowiek nie ogoli, to się mu od rana...":DDD > Idę o zakład, że jak z własnych ust usłyszysz przed lustrem co do mnie skierowa > łeś to i określenie "spamer" pokochasz nie mniej niż najważniejszą w całym świe > cie osobę, którą jesteś sam dla siebie. A spamuj sobie, Twoja radosna twórczość jest nawet zabawna, życie jest taaaaakie nuuuuuuudneeeee...:PPP > Jeżeli zaś agresja słowna jest wynikiem nienawidzenia własnej osoby, to zacznij > od pokochania bliźniego swego, a może wtedy ta miłość na własną osobę Ci się > udzieli. A co to, ja pedał jakiś jestem??? Od kochania, to ja mam osobników płci przeciwnej, niespokrewnionych ze mną genetycznie - coby nie było chowy wsobnego.:))) > Kolorowych snów i miłości wobec siebie oraz bliźnich niż nienawiści życzę. Nawzajem, nawzajem...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
lubelskioligator Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia 01.11.11, 21:23 a może by tak właścicel obiektu ( oraz centrala gdzieś na południu kontynentu ), który przecież pobiera jakieś opłaty wziąłby d...e w troki i sam coś zrobił... a może miasto też by coś dołożyło... Odpowiedz Link Zgłoś