Dodaj do ulubionych

Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia

01.11.11, 13:21
żuk zbiera pieniądze, ale no właśnie: na co? Mam nadzieję, ze nie na nową prezydencką limuzynę, bo ostatnio prezydencki kierowca rozbił starą...
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia IP: *.nplay.net.pl 01.11.11, 15:39
      Prezydent z puszką to symbol przyszłości miasta pod jego rządami. Już na początku kadencji zapowiedział, że inwestycji w Lublinie nie należy się spodziewać, więc można tylko liczyć na "akademickość" miasta, czyli głównie na dochody ze stancji i barów. Gazeta jest wyjątkowo pobłażliwa dla tego pana, ale chyba coś w tym jest, o czym zapewne niedługo się dowiemy.
    • antypo-lityk Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia 01.11.11, 16:30
      A nie mógłby sq... smród razem z pozostałymi politykami biorącymi z budżetu - BO IM SIĘ NALEŻY - przeznaczyć jedne pobory na cel, na który wyciąga swą parszywą rękę!

A oto łaskawcy:

Dziękujemy za przesłaną wiadomość.
      --
      Biuro Poselskie Joanny Muchy
      ul. Chopina 19/4A
      20-023 Lublin
      tel. +48 81 532 12 72
      fax +48 81 532 12 72
      kom. +48 505 871 813

www.joannamucha.pl
      www.facebook.com/joannamucha
      www.joannamucha.blox.pl
      I tak do usranej śmierci automat za nich ciężko pracuje!
    • tajnos.agentos Re: Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia 01.11.11, 17:36
      bluerandy napisał:

> żuk zbiera pieniądze, ale no właśnie: na co? Mam nadzieję, ze nie na nową prezy
      > dencką limuzynę, bo ostatnio prezydencki kierowca rozbił starą...

Czy mógłbyś psycholu wyjaśnić co jedno ma wspólnego z drugim? Pewnie nie, bo przecież każda okazja jest dobra żeby pobluzgać na prezydenta, który nie jest z PiS... A na co zbierał niejaki Sprawka? Może na nowy pomnik Prezydenta Wielkiego Poległego?:)))
    • czarownica.z.tubtina Czy wy napewno jestescie normalni? 01.11.11, 17:42
      Wielu, bardzo wielu ludzi na wielu cmentarzach w kraju uczestniczy w akcjach zbierania pieniedzy na renowacje zabytkowych nagrobkow. Dzieki tym pieniadzom ocalone zostana slady ludzkiej pamieci o tych, ktorzy juz odeszli, ktorych rodzin tez juz nie ma. Ocalone zostana slady kultury materialnej pokolen, ktore zyly przed nami.

A wy robicie z tego zarzut, czlowiekowi, ktory poswiecil wlasny czas na to, podczas gdy wy grzejecie tylki przed kompem?
      • tajnos.agentos Nie są... 01.11.11, 17:50
        ...Im nie za to płacą.:DDD
      • Gość: NormaTyWy Re: Nienormalne normalnym IP: 89.167.0.* 01.11.11, 19:13
        Cały problem polega na tym, że ta sama ręka, która zbiera datki na renowację najstarszej w Lublinie nekropolii - innym razem zatwierdza wydanie paruset tysięcy złotych na inne cele, cele, których miejscem powinny być cele... więzienne.
        • tajnos.agentos Re: Nienormalne normalnym 01.11.11, 19:34
          A o którą rękę chodzi? Bo na lubelskich cmentarzach i na różne cele dziś kwestowało w sumie chyba kilkaset osób... A może by tak hołota przestała wreszcie pakować się z polityką wszędzie gdzie się da i nie da? Nie da się? No tak, w sumie hołota ma rację, bo w normalnych warunkach hołoty nikt normalny nie dostrzega...
          • Gość: leonss Re: Nienormalne normalnym IP: *.icpnet.pl 01.11.11, 19:48
            podziękujmy tym którym się chce ,Zuk poświęcił swuj czas
          • Gość: NormaTyWy Re: Normalne nienormalnym IP: 89.167.0.* 01.11.11, 20:38
            Cóż to za język w publicznej debacie? Wiem, że jak komuś brak argumentów to sięga po inwektywy ale za cóż tym razem i takimi epitetami raczyłeś mnie obdarzyć?

W każdej cywilizacji opartej o podział dóbr będących wynikiem obligatoryjnego opodatkowania obywateli, pytania o redystrybucję tychże dóbr są całkowicie naturalne - podobnie jak pytania o zasadność zbiórek pieniężnych na cele, które powinny być finansowane z redystrybucji wpływów podatkowych.

Nie pytaj mnie o zasadność tej czy innych charytatywnej akcji - pytaj tych, którzy chętnie zbierają, a w tym samym czasie na inne cele dużo, dużo więcej z publicznych pieniędzy wydają.

Jedno z prywatnych przedszkoli w Lublinie ma do zwrotu ponad 150 tysięcy dotacji otrzymanych od ratusza, a wydanych niezgodnie z dyscypliną budżetową - te 150 tysięcy złotych jest krotnością pieniędzy zebranych na renowację nekropolii naszego miasta...
            • tajnos.agentos Re: Normalne nienormalnym 01.11.11, 20:46
              Rzeczywiście. Język i treść pierwszych kilku wypowiedzi w tym wątku nie ma nic wspólnego z debatą. To jest najzwyklejszy w świecie bełkot żałosnych psycholi oraz politycznych łańcuchowych burków - nie na temat, za to "zgodnie z linią partii".:)))
              • Gość: NormaTyWy Re: Relatywizm nie jedno imię ma IP: 89.167.0.* 01.11.11, 21:11
                To nie inni naskoczyli na mnie z inwektywami, a Ty.
                Reszta jest mniej ważna, bo moją linią jest sumienie i poczucie odpowiedzialności, a nie jakieś doktryny polityczne.
                Przypomnij sobie z sympatii do jakiego ugrupowania oczekiwałeś bezwzględnej katy dla O. T. Rydzyka za publiczną zbiórkę pieniędzy bez stosownego pozwolenia.

Jak myślisz - czy prezydent miasta Lublina wydał wcześniej pozwolenie na przeprowadzanie publicznej zbiórki pieniędzy, zbiórki pieniędzy, którą sam firmował własną osobą i sprawowanym urzędem? A może jak sam zbiera, to pozwolenia mieć nie musi?

Wcale się nie zdziwię jak napiszesz, że stosowne pozwolenie zawsze można... antydatować.
                • tajnos.agentos Re: Relatywizm nie jedno imię ma 01.11.11, 21:35
                  Gość portalu: NormaTyWy napisał(a):

> Przypomnij sobie z sympatii do jakiego ugrupowania oczekiwałeś bezwzględnej kat
                  > y dla O. T. Rydzyka za publiczną zbiórkę pieniędzy bez stosownego pozwolenia.

Z sympatii dla stosowania się do obowiązującego w tym kraju prawa.

> Jak myślisz - czy prezydent miasta Lublina wydał wcześniej pozwolenie na przepr
                  > owadzanie publicznej zbiórki pieniędzy, zbiórki pieniędzy, którą sam firmował
                  > własną osobą i sprawowanym urzędem? A może jak sam zbiera, to pozwolenia mieć n
                  > ie musi?

Jak nie wie na jakiej zasadzie od ćwierć wieku odbywają się kwesty na lubelskich cmentarzach, kto wystąpił o i kto wydał zezwolenia, komu i w ogóle, to niech się dowie i niech już dupy nie zawraca.
                • tajnos.agentos Re: Relatywizm nie jedno imię ma 01.11.11, 21:57
                  PS Jak byłem młodszy, raz i drugi zdarzyło mi się uczestniczyć w "kwestach" organizowanych przez różne dziwne fundacyjki i organizacyjki, ale się zniechęciłem, gdy na odchodnym usłyszałem tekst w stylu: "łaź gdzie chcesz i rób co chcesz, jesteś nam winien stówę a to, co uzbierasz ponadto, możesz sobie wziąć" - to jest patologia!:((((
                  • Gość: paula Re: Relatywizm nie jedno imię ma IP: 89.78.88.* 01.11.11, 22:25
                    Podoba mi się akcja pana Prezydenta ale oczywiście co by nie zrobił to i tak będzie be....proszę mi powiedzieć co robią inne partie prócz pieniactwa ??? Pozdrawiam.
            • psotnik.kolatek Re: Normalne nienormalnym 01.11.11, 21:14
              > Nie pytaj mnie o zasadność tej czy innych charytatywnej akcji - pytaj tych, któ
              > rzy chętnie zbierają, a w tym samym czasie na inne cele dużo, dużo więcej z pub
              > licznych pieniędzy wydają.

A wystarczylo zglosic sie do organizatorow, dostac puszke i plakietke: Andrzej Filipowicz i juz wiedzialbys jaki to miod taka zbiorka. Nooo i jaka promocja dla twojej telewizji. A tak to zadnej korzysci i tylko popluc na innych na forum mozna!!!
              • andrzej.filipowicz Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 18:19
                psotnik.kolatek napisał:

> > Nie pytaj mnie o zasadność tej czy innych charytatywnej akcji - pytaj tyc
                > h, któ
                > > rzy chętnie zbierają, a w tym samym czasie na inne cele dużo, dużo więcej
                > z pub
                > > licznych pieniędzy wydają.
                > A wystarczylo zglosic sie do organizatorow, dostac puszke i plakietke: Andrzej
                > Filipowicz i juz wiedzialbys jaki to miod taka zbiorka. Nooo i jaka promocja dl
                > a twojej telewizji. A tak to zadnej korzysci i tylko popluc na innych na forum
                > mozna!!!

Zejdź ze mnie i IP, które obsługuje ponad 7 komputerów, że o internecie w TV nie wspomnę.
                Co zaś się tyczy zbiórek i innych charytatywnych akcji to następnym razem jak zechcesz kogoś tykać - stań przed lustrem i zacznij od siebie.
                • tajnos.agentos Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 19:34
                  Wypad spamerze, dowartościuj się w realnym życiu...:P
                  • andrzej.filipowicz Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 21:22
                    tajnos.agentos napisał:

> Wypad spamerze, dowartościuj się w realnym życiu...:P

Kiedyś jeden z bardzo, bardzo, bardzo bojaźliwych znajomych, który w czasach szalejącej cenzury i innych antydemokratycznych i antyspołecznych mechanizmów tak uzasadnił odmowę przyjęcia "bibuły" czyli niezależnej prasy - Andrzej, chcesz żeby było jeszcze gorzej niż niż jest teraz? Chcesz żeby cenzura polityczna i prewencyjna zastąpiona została autocenzurą i cenzurą obywatelską? Chcesz zamienić "Mysią" na każdą inną ulicę z setkami nazwiska na spisach lokatorów?

Szczerze powiedziawszy do dzisiaj pojęcia nie miałem co miał na myśli mój skądinąd fantastyczny druh i przyjaciel...

Chyba też powinieneś zacząć od wizyty przed własnym lustrem...
                    • tajnos.agentos Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 22:25
                      andrzej.filipowicz napisał:

> Chyba też powinieneś zacząć od wizyty przed własnym lustrem...

Masz jakiś problem, spamerze? Przykro mi, ale nie mogę Ci pomóc, albowiem ja jestem specjalistą od zupełnie innych spraw.
                      • andrzej.filipowicz Re: Normalne nienormalnym 02.11.11, 23:16
                        tajnos.agentos napisał:

> andrzej.filipowicz napisał:
                        >
                        > > Chyba też powinieneś zacząć od wizyty przed własnym lustrem...
                        >
                        > Masz jakiś problem, spamerze? Przykro mi, ale nie mogę Ci pomóc, albowiem ja je
                        > stem specjalistą od zupełnie innych spraw.

Problem to masz Ty, poważny problem, bo ja doskonale wiem, że to nie o mnie w tej dyspucie idzie, a o innych, którzy panicznie boją się publicznego wymieniania z imienia czy nazwiska w negatywnym aspekcie, że o łatce jakiegoś "spamera" nie wspomnę.

Obaj doskonale wiemy, że Andrzejowi Filipowiczowi, to możesz co najwyżej fizyczną krzywdę zrobić i to jak ten drugi będzie w sztok pijany - czego z zasady zresztą nie czyni.

Moja sugestia z czystej życzliwości i dobrego serca wynikająca zabrzmi jak poprzednio - zacznij zawsze przed lustrem od samego... siebie.

Idę o zakład, że jak z własnych ust usłyszysz przed lustrem co do mnie skierowałeś to i określenie "spamer" pokochasz nie mniej niż najważniejszą w całym świecie osobę, którą jesteś sam dla siebie.

Jeżeli zaś agresja słowna jest wynikiem nienawidzenia własnej osoby, to zacznij od pokochania bliźniego swego, a może wtedy ta miłość na własną osobę Ci się udzieli.

Kolorowych snów i miłości wobec siebie oraz bliźnich niż nienawiści życzę.
                        • tajnos.agentos Re: Normalne nienormalnym 03.11.11, 08:04
                          andrzej.filipowicz napisał:

> Problem to masz Ty, poważny problem, bo ja doskonale wiem, że to nie o mnie w t
                          > ej dyspucie idzie, a o innych, którzy panicznie boją się publicznego wymieniani
                          > a z imienia czy nazwiska w negatywnym aspekcie, że o łatce jakiegoś "spamera" n
                          > ie wspomnę.

Ja bym to nazwał odpowiedzialnością. Publicznie i po nazwisku, to ja mogę jak mam niepodważalne zarzuty, a jeśli chodzi o takie tam przekomarzanie się na forum, to mitotoloto.:P

> Obaj doskonale wiemy, że Andrzejowi Filipowiczowi, to możesz co najwyżej fizycz
                          > ną krzywdę zrobić i to jak ten drugi będzie w sztok pijany - czego z zasady zre
                          > sztą nie czyni.

Cierpisz na jakiś kompleks, chłopie... Trzeźwy czy pijany, w realu zapewne przeszedłbym obok Ciebie obojętnie i nawet się nie obejrzał za Tobą... No, chyba że byś mi solidnie "na odcisk nadepnął" - to wtedy rzeczywiście, dostałbyś w trąbę i byłoby po sprawie.:PPP

> Moja sugestia z czystej życzliwości i dobrego serca wynikająca zabrzmi jak popr
                          > zednio - zacznij zawsze przed lustrem od samego... siebie.

Dziękuję za troskę, już się ogoliłem - a Ty? ...Bo to, wicierozumicie, "jak się człowiek nie ogoli, to się mu od rana...":DDD

> Idę o zakład, że jak z własnych ust usłyszysz przed lustrem co do mnie skierowa
                          > łeś to i określenie "spamer" pokochasz nie mniej niż najważniejszą w całym świe
                          > cie osobę, którą jesteś sam dla siebie.

A spamuj sobie, Twoja radosna twórczość jest nawet zabawna, życie jest taaaaakie nuuuuuuudneeeee...:PPP

> Jeżeli zaś agresja słowna jest wynikiem nienawidzenia własnej osoby, to zacznij
                          > od pokochania bliźniego swego, a może wtedy ta miłość na własną osobę Ci się
                          > udzieli.

A co to, ja pedał jakiś jestem??? Od kochania, to ja mam osobników płci przeciwnej, niespokrewnionych ze mną genetycznie - coby nie było chowy wsobnego.:)))

> Kolorowych snów i miłości wobec siebie oraz bliźnich niż nienawiści życzę.

Nawzajem, nawzajem...:)))
    • lubelskioligator Prezydent z puszką. kwesta na lipowej zdjęcia 01.11.11, 21:23
      a może by tak właścicel obiektu ( oraz centrala gdzieś na południu kontynentu ), który przecież pobiera jakieś opłaty wziąłby d...e w troki i sam coś zrobił... a może miasto też by coś dołożyło...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka